E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İYİ Partili Özdağ: Bülent Arınç istifa etmemeli, görevden alınmalı 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “KHK bir faciadır” diyen Bülent Arınç’ın Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden alınması gerektiğini ifade ederek, “İstifa etmemeli, Arınç görevden alınmalı ve atılmalı, AK Parti’den de çıkartılmalı” dedi.

6.11.2019 - 14:14
İYİ Partili Özdağ: Bülent Arınç istifa etmemeli, görevden alınmalı

Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ABD’ye gideceğini düşündüğünü söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, gündeme ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) açıklamalarda bulundu.

Kanun hükmünde kararnameler için 'faciadır' diyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ı eleştiren Özdağ, son süreçte FETÖ'nün büyük bir atılım ve heyecan içerisinde olduğunun göründüğünü ifade ederek şunları kaydetti: 

“FETÖ’nun bu atılım ve heyecanı yaşamaya başlaması ne yazık ki son Yüksek Askeri Şuura (YAŞ)  kararları sonrasında başladı. Altını çizerek söylüyorum, detaylara girmeyeceğim, bu kararları alanlar FETÖ’yü çok sevindirdiler.  FETÖ YAŞ kararlarının sevincini yaşarken şimdi bu kararlara FETÖ psikolojik savaş mekanizmasının bazı unsurlarının bazı unsurlarının serbest kalması ile yaşamaya başladığı yeni sevinç ve heyecan dalgası eklendi. Şaşırtıcı olan husus FETÖ’nün bu sevinç ve heyecan dalgasının saraya yakın bazı kişilerin yaptıkları açıklamalarla desteklenmesidir."

Özdağ, şöyle devam etti:

“Bülent Arınç’ı bütün Türkiye tanır. Bülent Arınç, FETÖ’nün Türk devletinin bütün kanallarına sızdığı dönemde yargıyı ele geçirdiği, polisi ele geçirdiği dönemde, sevinç çığlıklarını atmaktan, bunu göstermekten çekinmeyen, terör örgütü yanlısı bir tavır sergileyen bir politikacıydı. Şimdi Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi olarak televizyonlarda yapmış olduğu açıklamalarda KHK mağduru, bir bölümü de yanlışlıkla çıkarılmış küçük memurlardan değil, FETÖ’nün en önde gelen Danıştay üyelerinden, genel müdür yardımcılarından bahisle bir KHK karalaması yapıyor ve FETÖ yanlısı propagandaya devam ediyor. Bülent Arınç, FETÖ işbirlikçisidir. Geçmişte öyleydi bugünde böyledir. Ama şaşırtıcı olan Bülent Arınç’ın hala Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu yapmış olduğu son açıklama sonrasında  görevde tutulmaya devam edilmesidir. Eğer Erdoğan, Arınç’a eleştirisinde samimi ise ve FETÖ mücadelesini bundan sonra mücadeleyi sürdüren bürokrasiye inanç vererek sürdürmek istiyorsa bu zatı görevden almalıdır.”

'İlnur Çevik de görevden alınmalı ya da istifa etmelidir'

Prof. Mehmet Altan hakkında attığı tweet nedeniyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’i de eleştiren İYİ Partili Ümit Özdağ, “Hem Cumhurbaşkanının başdanışmanı olacaksınız hem Cumhurbaşkanı terörle mücadele edecek hem de başdanışman olarak FETÖ’cü psikolojik savaş elemanlarının serbest kalmasını sevinçle karşılayacaksınız. İlnur Çevik de ya görevden alınmalıdır ya istifa etmelidir. Aksi halde FETÖ ile ciddi bir şekilde mücadele edildiğine ve bu mücadelenin bundan sonra da sürdürüleceğine inanmamız mümkün değildir” diye konuştu.

?Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu mücadelede samimi olduğunu bildiklerini belirterek, “Ama FETÖ ile mücadele devlet aklından stratejik planlamadan uzun vadeli hedeflere ulaşma amacından yoksun bir mücadele olarak şu ana kadar sürdürülmüştür. FETÖ ile mücadeleye devam ediyoruz nutukları FETÖ ile mücadele etmek için yetmez. Yapılması gereken bu FETÖ yandaşlarının kararlılıkla tasfiye edilmesi ve FETÖ ile mücadele için uzun vadeli devlet aklına dayanan bir stratejik planlamanın çerçevesinin bir an önce oluşturulmasıdır” dedi.

'Çok samimi AK Partili siyasetçilerin isyan ettiğini biliyorum'

Özdağ bir soru üzerine de, “Bülent Arınç istifa etmemeli, Bülent Arınç görevden alınmalı ve atılmalı, AK Parti’den de çıkartılmalı. Hem FETÖ ile mücadele ettiğinizi söyleyeceksiniz hem de FETÖ güzellemesi yapan FETÖ psikolojik savaşına katkı veren Bülent Arınç’ı  içinizde tutacaksınız. Buna bir çok samimi AK Partili siyasetçilerin isyan ettiğini biliyorum. Çünkü ben bu konuyu sosyal medyada gündeme getirdiğim zaman beni aradılar ve teşekkür ettiler milletvekilleri” ifadesini kullandı.

'Suriyeliler göçmen değil, sığınmacıdır'

İYİ Partili Ümit Özdağ, Türkiye’deki Suriyelilerin göçmen değil geçici sığınma statüsünde olduğunu vurgulayarak, “Eğer geçici sığınmacı statüsünde olanlara siz yeni bir kavram üretip göçmen diyorsanız aslında Suriyelilerin Türkiye’de kalacağını açıklıyorsunuz demektir” dedi.   

Gazeteci Yazar Mustafa Balbay’ın yeni çıkan kitabında, 'Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı' adındaki bir belgeye yer verdiğini kaydeden Özdağ, şunları kaydetti:

“Bu Türk milletine Suriyeli sığınmacılar konusunda ne kadar büyük bir yalan söylendiğinin açık devlet belgesidir. Suriyeli sığınmacıları Türkiye’de vatandaşlık vererek tutacakları anlaşılıyor. Biz İYİ Parti olarak Türk milletine söz veriyoruz. İktidara geldiğimiz andan itibaren Suriyeli sığınmacıların vatandaşlarına dönüş süreci de başlayacaktır. Bu gönüllü bir geri dönüş olmayacak, gönüllü dönenler döner, gönülsüz döneceklerde gönülsüz dönerler. Burada uygulayacağımız yasa ve yönetmelik AK Parti döneminde çıkmış olan yasa ve yönetmeliktir. Çünkü AK Parti kendi çıkarmış olduğu yasayı ve yönetmeliği açıkça ihlal ederek Suriyelilere vatandaşlık verme ve göçmen statüsüne dönüştürme çalışmaları yürütürken çıkarmış olduğu yasada ve yönetmelikte açıkça savaş bitince sığınmacıların yurtlarına geri döneceğini kaydediyor. Gönüllü değil, zorunlu. Bunu İYİ parti hayata geçirecektir.”

'Ben ABD'ye gideceğini düşünüyorum'

İYİ Partili Ümit Özdağ bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye gideceğini düşündüğünü belirtti. Özdağ, “Neden böyle düşünüyorsunuz?” sorusuna da  “Cumhurbaşkanın içinde bulunduğu şartlar gitmesini gerektirdiği için. Cumhurbaşkanın Trump’ın hakaret dolu mektubuna cevap vermemesini gerektiren şartlar neyse aynı şartlar Cumhurbaşkanın ABD’ye gitmesini gerektirecek inancındayım. Eğer önümüzdeki günlerde farklı bir gelişme olursa şaşırırım, şaşırdığımı da size söylerim” yanıtını verdi.

ETİKETLER:
Ümit Özdağ , İyi Parti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bülent Arınç koltuğunu kaybetti
Son dönemlerde yapmış olduğu çıkışlarla dikkatleri üzerine çeken Bülent ...
Ahmet Davutoğlu, HDP'li eski ismi partisine davet etti
3 dönem HDP listelerinden Diyarbakır milletvekili seçilen, son seçimde ...
Kılıçdaroğlu'ndan RTÜK tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ...
 
Buldan: HDP düşmedi, düşmeyecek
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Akşener'den 'enflasyon' tepkisi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Erdoğan'dan sistem eleştirilerine yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı sistemi ...
 
Bakan Soylu'dan İmamoğlu açıklaması
Ekrem İmamoğlu'na "Ahmak" diyen İçişleri Bakanı ile Ekrem İmamoğlu arasındaki ...
Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na tepki!
Oldukça sert bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Avrupa’ya giderek ...
Bülent Arınç'tan Kozmik Oda itirafı
Konuk olduğu yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Chelsea
DEAŞ
Elif Erbakan
yargıtay
bodrum
hdp
Duygun Yarsuvat
Anayasa