E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İttifak Düşlerinin Üstüne Çöken Bulut: Bahçeli'nin Kibri! 

Siyasi hayatımızda pek görmediğimiz bir teklif geliyor DP’den. Diyor ki Namık Kemal Zeybek: Hiçbir şart öne sürmeden MHP çatısı altında seçime girmeye hazırız. Ama Bahçeli yüz vermiyor.

30.03.2011 - 12:57
İttifak Düşlerinin Üstüne Çöken Bulut: Bahçeli nin Kibri!

Kibir, gerek dini literadürde gerekse toplumsal kabulünde hoş karşılanmayan bir haslet. Ama bir o kadar da insani bir durum. Böyle olduğu için ki her insan o dengeyi kurmak uğraşındadır hep. Bazıları gerçekten kibriyle yaptığı savaşta galip gelir, bazıları bunu başka kılıflara sokar. Ama her ne şekilde olursa olsun her taraflarından kibir aksa da “öyle değilmiş gibi” yapılır.

 

Bu genel insanlık durumu. Ama konumuz insanlık durumu değil. Ve bu girizgâhın bir amacı var. O da şu:

 

Ülkemizde sayısız siyasi parti var. Ve her partinin de bir lideri. İşte yukarıda değindiğimiz haslet en çok da siyasi liderlerde varlık buluyor, sanki konumlarının olmazsa olmazı haline geliyor. Neden ya da sonuç… Ama ister oy oranı bindelerle ifade edilsin ve tabela partisi olarak nitelensin, ister baraj sınırının üstündeki bir parti olsun. Liderine bakarsanız kendi şahsında vücut bulan partisi geçen sefer olmamıştır ama bir dahaki seçimde mutlaka gümbür gümbür iktidara geliyordur. Sanabilirsiniz ki bunu sadece hedef kitleyi gaza getirmek için söylüyorlar. O da var tabii… Ama sadece o değil. Şaşırtıcı belki ama inanıyorlar da.

 

Bu ikinci girizgâhın da bir sebebi var.

 

Biliyorsunuz… Seçimler yaklaştı ve kamuoyu araştırmaları da ardı ardına sökün etmeye başladı. Üç aşağı beş yukarı hepsinden çıkan sonuç şu: AKP yine birinci parti. CHP ikinci. MHP zaman zaman baraj altı kalıyor, zaman zaman bu günkü oy oranına yaklaşıyor. Bir de BDP var. Yani nereden baksanız durum aynı.

 

BDP’nin hali belli. Bağımsız girecekler, seçilip sonra partileşecekler. CHP en kötü ihtimalle yine ana muhalefet partisi olacak.

 

Peki ya MHP? Barajı geçti diyelim… Sonra ne olacak? Hep küçük muhalefet kalmanın anlamı ne? Bunda ısrar neden?

 

Tüm Türkiye Turktime'dan duydu. DP ile MHP ittifakta anlaşmış, Turktime'de bu kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmayı taraflar açıklamadan duyurmuştu. Sonra Bahçeli'nin kibri devreye girdi, yapılan anlaşma bozuldu ve bunun sorumlusu olarak da Turktime gösterildi. Oysa onlar siyasetlerinin, biz de gazeteciliğimizin gereğini yapmıştık. Yanlış olan bir şey yoktu yani. Ama hayır...

 

Bakın, siyasi hayatımızda pek görmediğimiz bir teklif geliyor DP’den. Diyor ki Namık Kemal Zeybek: Hiçbir şart öne sürmeden MHP çatısı altında seçime girmeye hazırız. Ama Bahçeli yüz vermiyor. SP’nin de bu ittifaka katılacağı beyan ediliyor. Bahçeli’nin kapısı duvar. Ve bu ittifak gerçekleşirse milli hassasiyetleri yüksek irili ufaklı birçok partinin de destek verileceği konuşuluyor. Yok… Bahçeli’nin umurunda değil.  

 

Neden?

 

Çünkü kamuoyu araştırmaları ne derse desin Bahçeli’nin ebced hesapları var, bu seçimde tek başına iktidara gelecek. Önceki seçimler ne anlatırsa anlatsın, Bahçeli tarihi bu günden başlatıyor, devletin başına Devlet gelecek. AKP üçüncü iktidar dönemi için hazırlıkları tamamlamış, Bahçeli’yi kimse inandıramaz. MHP’nin yaptırdığı ankette bile oyları dökülüyormuş, kime ne? Bahçeli’nin hayalleri var.

 

Aslında hepsinin altında olan şey şu: Bahçeli’nin yenemediği, gizleyemediği, dizginleyemediği kibri var.

 

Ve o kibir diyor ki; eğer ittifakı kabul edersen, gerçeklere dönersen belki sorumluluk sahibi bir lider olursun ama beni kaybedersin. Ve Bahçeli kibrine şunu diyor: Olur mu hiç? Bak, birlikteyiz.

 

Bravo.

YORUMLAR
Toplam 37 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 1 Nisan 2011 Cuma 22:32

Bahçeli bunu yapmazsa oyumu asla MHP ye vermeyeceğim.Anlaşılıyor ki bahçeli AKP YE ÇALIŞIYOR

Yorumu oyla      21      15  
Misafir 1 Nisan 2011 Cuma 14:32

ne bahçeliymiş be kardeşim yoksa recep,le kankamı olmuş yoksa bu bahçeli

Yorumu oyla      21      14  
Misafir 1 Nisan 2011 Cuma 12:29

Sayın ZEYBEK'in teklifi AKP'yi iktidardan düşürecek tek yoldur. Bu ittifak %25 üzerinde oy ile 150'den fazla milletvekili çıkarır. CHP'nin 150 civarında vekil çıkarmasıyla AKP düşer. Devlet BAHÇELİ'nin bu teklifi düşünmeden, tabanına sormadan reddetmesi ise "AKP ülkeyi yönetmeye ve bölünmenin tohumlarını atmaya devam etsin, böylesi iyidir" demekten başka bir anlam taşımıyor. Bahçeli eğer Atlantik ötesi gizli servislerin emrinde değil ise Allah Ona akıl fikir ve kibrinden kurtuluş nasip etsin.

Yorumu oyla      22      13  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 19:50

anap.dyp birleşemsini eng. kim?şimdi mhp.de başdanışman.sümer oral oglunu.haberal kendi chp adayı oglu mhp mkk üyesi.cihan pacaı.meral aksener dyp.li.dp tabanı zaten MİLLİ.ATATÜRKÇÜ.MÜTEDEYYIN SSSİZ MAKUL ÇOGUNLUK..mhp.dp ittifakı olmalı.dp 2 milyon oy aldı 2009 il genel meclisi.mhp 6 milyon.taban mhp ittifakına yakın.ama cindoruk chp destekçisi oldu.tabanın kafası karışık bu ittifakla dp mhp oyu yüzde 25 olur 1.parti .chp zaten 25 gecemez..akıllı olun lütfen vebale girmeyın birleşin

Yorumu oyla      24      13  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 13:10

MHP DOGRU YAPIYOR 1) Taban zaten birlesti. Önemli ve sevilen dp'li adamlar mhp'ye alındı; ali uzun, bahattin seker, kıratlıoglu , sümer oral gibiler. Bunu gören dp ise canlanmanın derdinde. Eger mhp dp ile ittifak yaparsa. DP'nin seçim sonrası prim yapmasına ve canlanmasına sebep olur. 2) AKP tarafından, "teki yetmedi, birlestiler" gibi bir imaj verilebilir ve "mhp güçsüz kaldı ki , ittifaklara sarılıyor." gibi bir algı olusabilir. Yapılmaması doğrudur. İttifak olmaz ama isteyen "seçime katılmıyoruz MHP'yi destekliyoruz." açıklaması yapabilir. O kadar kendilerini düsünmüyorlarsa yapsınlar destek açıklamasını. Desinler ki "ÜLKENİN TEK UMUDU MHP KALMISTIR." Bu MHP'yi güçsüz ittifakçı degil, güçlü toplayıcı tek yapar. Bahçeli'ye laf atılcagına ,ZEYBEK'İ BUNA ZORLAYALIM,

Yorumu oyla      27      16  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 11:27

MHP Ergenekoncu ve Karanlık yapıların KONTUROLUNE girmiştir.Biz Ülkücüler,1970 den beri böylesi bir ZİHNİYETİN varlığına hiçbir dönemde Ülkücü kadrolarda rastlamadık.Milletinden Demokrasiyi esirgeyen zihniyetten,ÜLKÜCÜ de çıkmaz,Türk Milliyetçisi de çıkmaz.Gerçek Türk Milliyetçileri artık AYAĞA kalkmanın zamanı gelmiştir.MHP ve Ülkücü HAREKETİ,Çakallara yem etmeye kalkışanlara daha ne kadar GÖZ YUMACAĞIZ.? Yetmedimi hareketin yerlerde süründürüldüğünü seyretmek.Eski bir MHP İl Başkanı.

Yorumu oyla      21      14  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 09:48

oylarını mhpye versın mıs neden acaba mhp barajı assıın meclıste adam akıllı chpnın yaptıgı kadar bıle mualefet yapamasın dıye mı yaa mhp meclıse gırdıde naptı allah askına referendumda bıle calısmadınız kendı ılınde bıle osmanıyede evet oyları daha cok cıkdı Zeybekle bu kadar ugrasacagınıza boluculerle ugrasın gıdınde zeybek bu ulkenın yetıstırdıgı cok onemlı bı degerdır kara calmayın artık bu adama mhpnın tek bıldıgı ınsanlara ıftıra atmak ama kendı koray aydın gıbıadamları aklmakdaustunuze yk

Yorumu oyla      22      12  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 08:32

Böylesine saçma sapan bir değerlendirmeyi hiç bir yerde görmedim.Zeybek,Phensilvanyadaki imamın operasyonuyla DP'nin başına getirilmiştir.Dolayısıyla gayrımillidir.MHP'nin böyle bir maceraya atılması tamamıyla kendini inkardır.Zeybek,Türk siyasi hayatının parti değiştirme rekortmenlerinden biridir.MHP'den ayrılma gerekçeleri de malum.Bahçeli ne diye ittifak yapacakmış?Ço meraklılarsa oylarını seçimde MHP'ye versinler bu şekilde iltihak da gerçekleşmiş olur.

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 02:30

Bir kova suya bir damla idrar düşerse o su içilmez. MHP Ülkücü kadroalrı ile devam edecektir. By zeybek bırakıp gideceğine yerinde kalsaydı. Ölü partiyi yaşatmaya çalışıyor. iTTİFAK MHP'Yİ BOZAR.

Yorumu oyla      24      12  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 01:36

bu sitesin gayesi ne anlamadım.anlayan varsa anlatsın.bu tür haberlerle aklı sıra mhp zor durumda imajı vermeye çalışılıyor.yemezler.

Yorumu oyla      22      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ODATV’ye Çağrı: Bayraktar’ın Görevine Son Verdiğinizi Açıklayın
ODATV bu adımı vakit geçirmeden atmalı.
İsyan Bize Diyor ki...
Dünyayı saran isyan ateşi kime ne mesaj verdi? O mesaj alındı mı?
Zeybek, DP ve Son Görev: Ruhuna El Fatiha!
Namık Kemal Zeybek’le birlikte DP misyonu da tarihini bitirdi. Geriye ...
 
Uyarıyoruz; Edepsizliğin Lüzumu Yok… Herkes Aklını Başına Toplasın…
Yapılan hatalardan dönmek, eyvallah… Ama hoşgörü bir yere kadar. Bir ...
Embedded Yayın Yönetmenin Radikal İntiharı
Radikal'de patlayyan Akif Beki-Murat Yetkin krizinin kodları neler? Radikal ...
Demedi Demeyin… Esra Elönü’yü Radikal Alır
Aykırı türbanlı yazar olarak lanse edilen Esra Elönü ne yapmaya çalışıyor? ...
 
Türkiye’yi Bölerek Özgürleştiremezsiniz!
Geçmişte nasıl Yılmaz, Çiller ve Demirel’in yanlışlıklarına göz yumarak ...
Radikal Hangi Gazetenin Eki Olacak?
Eyüp Can yayın yönetmeni Referans'ı batırmasına rağmen neden ödüllendirildi? ...
Bir Zamanlar Radikal’di!
Yeni Radikal nerede duracak? Tirajı ne kadar artar? Gazeteyi bekleyen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fatih terim
DEAŞ
Tedavi
1. Lig
premier lig
FED
Eurolague
YÖK
türkiye