E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İstanbul'da 1 Mayıs: 77 gözaltı 

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının geleneksel mekanı olan Taksim Meydanı'nda toplanmaya izin verilmedi. Beşiktaş, Beyoğlu VE Maltepe'de 77 kişi gözaltına alındı.

1.05.2018 - 12:47
İstanbul da 1 Mayıs: 77 gözaltı


1 Mayıs Türkiye genelinde coşkuyla kutlanırken, İstanbul'da 1 Mayıs etkinlikleri Valilik kararıyla Maltepe'deki miting alanında yapıldı.

Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen 71 kişi ile Maltepe'deki kutlamalar sırasında görevli memura mukavemette bulunan 6 kişi gözaltına alındı.

Antikapitalist Müslümanlar, ölen işçiler için Fatih Camisi avlusunda gıyabi cenaze namazı kıldı.

16.32 GÖZALTI SAYISI 77'YE YÜKSELDİ

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çeşitli nedenlerle 77 kişi gözaltına alınırken, Beyoğlu'nda el yapımı patlayıcı bulunduğu belirtildi.

Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak slogan atan gruplar ile Şişli ve Beyoğlu'ndan toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyen Taksim Meydanı'na gitmek isteyen kişilere, dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarıyı dikkate almayan gruplara müdahale eden polisler, 71 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca Maltepe Sahil Miting Alanı'ndaki kutlamalar sırasında görevli memura mukavemette bulunan 6 kişi gözaltına alındı.

AA'nın haberine göre, Beyoğlu Piyalepaşa'da ihbar üzerine arama yapan ekipler, çalıların arasında fitil ateşlemeli, parça tesirli, basınç etkili el yapımı patlayıcı buldu.

16.20 POLİSLER, TAKSİM MEYDANI'NDA GÜVERCİNLERLE VAKİT GEÇİRDİ

1 Mayıs dolayısıyla Taksim Meydanı ve meydana çıkan güzergahlar üzerinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, yollar da trafiğe kapatıldı. Meydandaki polislerden bazıları güvercinleri beslerken, bir polis eline aldığı güvencini uçururken fotoğraflandı.

15.50 ANKARA'DA 1 MAYIS COŞKUSU

Ankara'daki 1 Mayıs kutlamaları, DİSK, KESK, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Ankara Tabip Odası'nın çağrısıyla Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirildi. Birçok sendika, meslek odası, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti üyeleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanarak kortejler halinde Tandoğan Meydanı'na yürüdü.

Sputnik muhabiri Hüseyin Hayatsever'in aktardığına göre polis, 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı alan etrafında geniş güvenlik önlemi alırken tüm katılanlar üç ayrı arama noktasından geçerek alana alındı. Katılımcıların 1 Mayıs kutlamalarına çantayla girilmesine izin verilmedi. Alana getirilen pankart ve dövizlerin polis tarafından tek tek incelenmesinden sonra alana girişlerine izin verildi.



Binlerce sendika, meslek odası, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti üyesi Tandoğan Meydanı'na marşlar ve sloganlarla girerken kürsüden sıklıkla 1 Mayıs Marşı çalındı. Ankara'daki gazeteciler de G9 Gazeteci Örgütleri Platformu'nun "Gazetecilik suç değildir" pankartı ile 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.

DİSK Ankara Temsilcisi Tayfun Görgün, tertip komitesi adına kürsüden açıklamayı okurken, "Bugün bütün dünyanın işçileriyle birlikte işçi sınıfının ve emekçilerin haklarının daha ileriden savunulması için; iş, ekmek, özgürlük için; savaşa, savaş politikalarının faturasına hayır demek için, sömürüye, emperyalist kapitalist çözümlere ve kurtuluş planlarına hayır diyoruz" dedi.

15.30 MALTEPE MİTİNG ALANI'NDA DAĞILIMLAR BAŞLADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için Maltepe Miting Alanı'na gelenler ayrılmaya başladı. Maltepe Miting Alanı'ndaki kutlamalar saat 13. 00 sıralarında başlamıştı. Gruplar saat 15.30 sıralarında yavaş yavaş alandan ayrılmaya başladı.

15.20 ANKARA'DAKİ MİTİNG ALANINA SİVİL MEMURLAR SENDİKASI ALINMADI

TSK, Emniyet ve Jandarma bünyesinde çalışan sivil memurların üyesi olduğu Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN), güvenlik gerekçesiyle Tandoğan Meydanı'na alınmadı.

BBC Türkçe'nin konuştuğu görevli polisler, meydandaki ‘marjinal grupların' sendika üyelerine bir zarar vermemesi için, 'tedbir amaçlı' alandan çıkarıldıklarını söyledi.

15.00 MİTİNG ALANINDA DEMİRTAŞ'A DA YER AYRILDI

Maltepe'de 1 Mayıs için kurulan dev platformun yanındaki bölümde, CHP milletkvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Gülay Yedekci, Ali Şeker ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile HDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Rıdvan Turan ile Genco Erkal, Rutkay Aziz ve Ferhat Tunç da yer aldı. Bu bölümde halen Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafı konularak bir sandalye ayrıldı.

14.40 66 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da 1 Mayıs'la ilgili 60 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, şu ana kadar 66 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 56'sının Beşiktaş, 6'sının Maltepe, 2'sinin Beyoğlu ve 2 kişinin de Şişli'de gözaltına alındığı öğrenildi. Maltepe'de gözaltına alınan 6 kişiye 'Görevli memura mukavemet' suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.



Taksim Meydanı ve çevresinde önlem alan polis, şüpheli bulduğu bir kadını durdurarak, kimlik kontrolü yapmak istedi. DHA'nın haberine göre bunun üzerine sakladığı pankartı çıkararak, slogan atmaya çalışan kadın, polis tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı.

14.27 MALTEPE'DE LGBTİ ÜYELERİYLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Maltepe Miting Alanı girişindeki arama noktasında gerginlik çıktı. İddiaya göre LGBTİ üyesi bir kişi, kendisini erkek polise aratmak istemedi.

?Grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Yaşanan arbedede 6 kişi gözaltına alındı.

13.55 SARI-KIRMIZI-YEŞİL FLAMA İNDİRİLDİ

Maltepe meydanında polis, sarı-kırmızı-yeşil renkli pankart ve flamalara izin vermedi.

13.50 MALTEPE'DE 1 MAYIS KUTLAMASI BAŞLADI

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda başladı.

Yoğunluk nedeniyle yarım saat geç başlayan programda, katılımcıların alandaki yerini almasının ardından 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Programda daha sonra DİSK Korosu tarafından çeşitli türküler ve marşlar seslendirildi.



Kutlama alanında CHP, HDP, DSP, ÖDP, Emek Partisi ve TKP'nin de aralarında bulunduğu siyasi partiler ile İstanbul Mali Müşavirler Odası, Halkevleri, Kadın Meclisleri Grubu, Türkiye Yazarlar Sendikası, Oyuncular Sendikası, Birleşik Haziran Hareketi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu, sendika, meslek odası temsilcileri de yer alıyor.

13.40 ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLAR, ÖLEN İŞÇİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

Antikapitalist Müslümanlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, ölen işçiler için Fatih Camisi avlusunda gıyabi cenaze namazı kıldı.

Yazar İhsan Eliaçık, Antikapitalist Müslümanlar grubuna gıyabi cenaze namazı hakkında bilgi verdikten sonra, ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Grup daha sonra 'Emeğin dili, dini, rengi, ırkı yoktur' ve 'Mülk Allah'ındır' yazılı pankartlar açarak Saraçhane Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Grup yürüyüş boyunca, 'Allah, ekmek, özgürlük' ve 'Zulme karşı omuz omuza' sloganları attı. Grup, Saraçhane Parkı'nın yanında bulunan İtfaiye parkına gelerek basın açıklamasını okudu. Grup açıklamanın ardından Maltepe Miting Alanı'na doğru yola çıktı.



13.22 DEMİRTAŞ'TAN 1 MAYIS MESAJI: ÖNCE ALANLARA, SONRA SANDIĞA

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs mesajı paylaştı. Demirtaş babası ve inşaat işçileriyle çektirdiği fotoğrafları eklediği mesajında, "İşçinin, emekçinin mücadele günü 1 Mayıs kutlu olsun. Emek sömürüsüne ve işçi katliamlarına son vermek için hep birlikte önce alanlara, sonra sandığa" ifadelerini kullandı.

13.05 SAADET PARTİSİ'NDEN DİKKAT ÇEKEN PANKART

Zonguldak'taki 1 Mayıs İşçi Bayramı Çaycuma'da halaylar çekilerek kutlandı.

Birgün'ün aktardığına göre, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlamalara, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, siyasi parti temsilcileri, sendika ve dernek temsilcileri, kağıt fabrikası çalışanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Öte yandan Saadet Partisi'nin 'İşçiyi Yaşat ki Devlet Yaşasın' pankartı dikkat çekti.

12.55 CHP'DEN 5 KİLOMETRELİK KORTEJ

CHP'liler İstanbul İl Başkanlığı'nın öncülüğünde Kartal Atalar Sahilinde bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, Gamze Akkuş İlgezdi, Sezgin Tanrıkulu, eski milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları, parti meclisi ve gençlik kolları üyelerinin de arasında bulunduğu kalabalık grup, ‘Yaşasın 1 Mayıs pankartı eşliğinde' saat 10.30 sıralarında yürüşüye geçti.

Turgut Özal Bulvarı üzerinde yürüyen grup, sık sık ‘Yaşasın 1 Mayıs direnişimiz','Ya hep beraber ya hiç birimiz', ‘Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar attı. Türk bayrağı ve parti flamaları taşıyan partililere bazı vatandaşlar yol kenarından alkışlarla eşlik etti.

Yaklaşık 5 kilometre yürüyen CHP korteji saat 11.40 sıralarında Maltepe Miting alanına geldi. Grubun alana yaklaştığı sırada bazı partililer meşaleleri yakınca etrafı dumanlar kapladı. CHP'liler daha sonra arama noktasında üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındı.



12.42 DİYARBAKIR'DAKİ 1 MAYIS'A TEMELLİ DE KATILIYOR

Diyarbakır'da 1 Mayıs kutlaması İstasyon Meydanı'nda yapılıyor. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin de katılacağı 1 Mayıs kutlamaları için için emek örgütleri İstasyon Meydanı'na gelmeye başladı.

Gazete DuvaR'dan Vecdi Erbay'ın aktardığına göre, saat 13:00'te başlayacak kutlamalara çağrı için emek örgütleri ile HDP ve DBP, Diyarbakır'da broşür dağıttı. Sendika temsilcilerinin konuşmasıyla başlayacak etkinlikte sanatçılar konser verecekler. Etkinlikte son konuşmayı HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli yapacak.

?Öte yandan Diyarbakır'daki gazetecilerin ilk kez TGS öncülüğünde 1 Mayıs'a katılacağı belirtildi.

Tunceli'de ise 1 Mayıs kutlamalarının adresi Seyid Rıza Meydanı.

12.30 SENDİKALAR MALTEPE MİTİNG ALANINA YÜRÜYOR

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) öncülüğünde bir araya gelen katılımcılar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'na yürüyor.

??Miting için çeşitli sendikalara, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına üye gruplar ile vatandaşlar, Turgut Özal Sahil Bulvarı Kartal-Cevizli tarafı, Feyzullah Caddesi ve Turgut Özal Sahil Bulvarı İdealtepe tarafında 1 Mayıs Tertip Komitesi'nce önceden belirlenen hareket alanlarında toplandı.

Katılımcılar, belirlenen üç hareket noktasından güvenlik önlemleri eşliğinde mitingin düzenleneceği Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'na doğru ilerliyor.

Parti bayrakları, pankartlar taşıyan ve 'Yaşasın 1 Mayıs' şeklinde sloganlar atarak marşlar söyleyen katılımcıların bir kısmı çocuklarıyla yürüyor. Grupların alana girişinin tamamlanmasının ardından kutlama programı 13.00'te başlayacak.

12.17 İSTANBUL'DA 52 KİŞİ GÖZALTINDA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Beşiktaş ve Beyoğlu'nda 52 kişi gözaltına alındı.

?İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak slogan atan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerine, dağılmaları uyarısında bulundu. Dağılmaları yönündeki uyarıyı dikkate almayan gruba müdahale eden Çevik Kuvvet polisleri, 50 kişiyi gözaltına aldı.

Beyoğlu'nda ise Taksim Meydanı'na yürümek isteyen 2 kişiye gözaltı işlemi uygulandı. Gözaltına alınanlar otobüslerle emniyete götürüldü.

12.10 SOPALI PANKARTLARA İZİN VERİLMEDİ

İstanbul'da Maltepe miting alanına ulaşmak için toplanma alanlarına gelen vatandaşlar, polis tarafından oluşturulan kontrol noktalarından geçirilerek içeri alındı.

Kontrol alanlarında polis ekiplerince, bazı pankartlarda kullanılan sopalar söküldü ve toplanma alanının dışına çıkarıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, helikopterle de denetim yapılıyor.

11.50 ADANA'DA MEHTERLİ KUTLAMA

Adana'da kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Çorum Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi büyük ilgi gördü. Gösteriyi izleyenler, cep telefonlarıyla  görüntü çekti. Türk bayraklarının taşındığı mitinge katılanlar, halay çekip eğlendi.

11.35 TAKSİM'DE SOKAKLAR BOŞALDI ESNAF VOLEYBOL OYNADI

1 kutlamalarının adresi Maltepe olurken, güvenlik gerekçesiyle kapatılan Taksim'de esnaf işçi bayramını eğlenerek kutladı.

Yıl boyunca yoğun olarak çalışan Taksim esnafı, sivil araçların girişine izin verilmemesi ve müşteri yokluğunu fırsata çevirerek kendi aralarında voleybol oynadı.

11.30 DİSK'E BAĞLI İKİ SENDİKA SARAÇHANE'DE

Taksim'e gitmeleri engellenen DİSK'e bağlı Nakliyat-İş ve Birleşik Metal-İş, Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda toplandı.

11.22 HAK-SEN ÜYELERİ ÇIPLAK AYAKLA TAKSİM MEYDANI'NA YÜRÜDÜ

Atatürk Kültür Merkezi'nin önünde bir araya gelen HAK-SEN üyesi bir grup, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çıplak ayakla yürüdü.

Anıta çelenk bırakan sendika üyeleri adına açıklama yapan HAK-SEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu çalışanlarının hak kayıplarını dile getirmek maksadıyla çıplak ayakla Taksim Meydanı'na geldiklerini söyledi.

Çivi, 1977'de emek için hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Onların faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz" dedi.

11.10 İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN 4 KADEMİLİ GÜVENLİK TEDBİRİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'ndaki kutlamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 4 kademeden oluşan güvenlik tedbiri uyguluyor.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla 8 bini Maltepe, 6500'ü Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta olmak üzere kent genelinde 26.174 polis görev yapıyor. Kentte, 4 polis helikopteri çalışmalara havadan destek verirken, çeşitli noktalara 85 TOMA ve 67 zırhlı araç konuşlandırıldı.

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda yapılacak kutlamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 4 kademeden oluşan güvenlik tedbiri alındı. Polis ekipleri, sendika üyelerinin ve katılımcıların ilk toplama noktalarında, katılımcıların yoğun olarak kullanacağı metro ve toplu taşıma duraklarında, grupların miting alanına yürüyecekleri güzergahlarda ve miting alanında geniş güvenlik tedbirleri uyguluyor.

Kutlama yapılacak bölgelerde dedektörlü polisler ile bomba inceleme ve imha uzmanları detaylı çalışma yürütürken, bu ekiplere özel eğitimli köpeklerin yanı sıra polis helikopterleri, TOMA'lar ve zırhlı araçlarla destek veriliyor.

11.00 ANKARA'DA 4.500 POLİS GÖREV YAPACAK

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla başkentte gerçekleştirilecek etkinliklerde 4 bin 500 polis görev yapacak. Bazı konfederasyon, sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Anadolu Meydanı'nda açık hava toplantısı gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin gerçekleştirileceği alanlara çıkan yollar sabah erken saatlerden itibaren trafik ekipleri ile bazı noktalarda da belediye kamyonları tarafından kapatıldı. Bariyerlerle güvenlik çemberine alınan alanda dedektör köpeklerle patlayıcı madde araması yapıldı.

Etkinlik kapsamında Kazım Karabekir Caddesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yanında toplanan gruplar Anadolu Meydanı'na yürüyecek.

10.40 MALTEPE'DEKİ MİTİNG ALANINA GİRİŞLER BAŞLADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün yapılacağı Maltepe Miting Alanı'na girişler başladı. İlk olarak bir kısım HDP'li polisin arama noktasından geçerek alana giriş yaptı.

Daha sonra miting için alana gelen vatandaşlar polisler tarafından aranarak alana alındı. Alan çevresinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken polis helikopteri de alan üzerinde uçarak denetim yaptı.

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek miting için yürüyüşler, Turgut Özal Sahil Bulvarı Kartal-Cevizli tarafından, Feyzullah Caddesi'nden ve Turgut Özal Sahil Bulvarı İdealtepe tarafını içeren üç koldan saat 12.00'de başlayacak.

Kutlama programının ise grupların alana girişinin tamamlanmasının ardından saat 13.00'te başlaması planlanıyor.

10:30 BİRLEŞİK METAL VE NAKLİYAT İŞ, TAKSİM'E YÜRÜYOR

1 Mayıs'ta Taksim'de olacağını açıklayan DİSK/Nakliyat-İş, DİSK/Birleşik Metal-İş, İnşaat-İş, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik, Alınteri, Halk Cephesi, Mücadele Birliği, Devrimci Yolda Özgürlük, Devrimci Gençlik Dernekleri, Partizan ve Proleter Devrimci Duruş, Saraçhane'de bir araya geldi.

10.15 TÜRK-İŞ, 1977'DE HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDI

Türk-İş üyesi bir grup, ellerinde kurum flamaları ve 1 Mayıs için hazırlanan çelenkle sloganlar atarak Gümüşsuyu'ndan Taksim Meydanı'na yürüdü. Daha sonra Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan grup, saygı duruşunda bulunarak 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri andı.

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, katliamın üzerinden 41 yıl geçtiğini ama hayatını kaybedenlerin unutulmadığını söyledi. Türkiye'yi karıştırmak, kardeş kavgasını körüklemek için karanlık güçlerin boş durmadığını belirten Alemdar, ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını veren şehitleri bu vesileyle rahmetle andıklarını kaydetti.

Sendika üyeleri daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçerek çelenk bıraktı. Burada da saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup bir süre 1 Mayıs'a ilişkin sloganlar attı.

10.00 HKP ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Beşiktaş'tan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim'e çıkmak isteyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi bir grup gözaltına alındı.

Beşiktaş Meydanı yakınında toplanan ve ellerinde HKP flamaları taşıyan HKP üyesi bir grup, 'Taksim'de 1 Mayıs engellenemez' şeklinde slogan attı. Çevik Kuvvet ekipleri, eyleme izin verilmediğini anons ederek, grubu dağılmaları yönünde uyardı. Slogan atılmaya devam edilmesi üzerine bazı katılımcılar gözaltına alındı.

?09.50 HAK-İŞ'TEN ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK

Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı korteji, Gümüşsuyu Caddesi'nden "Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı", "Hak-İş burada 1 Mayıs kutluyor", "Yaşasın özgürlük mücadelemiz", "Hak-İş nerede özgürlük orada", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atarak Kazancı Yokuşu'na yürüdü.

Katılımcılar, 41 yıl önce hayatını kaybedenler anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyan grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

ETİKETLER:
1 mayıs , İstanbul , Ankara , Taksim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul 'yeşil alan'da sondan ikinci
Dünya üzerindeki 50 popüler şehir arasında yapılan araştırmaya göre, kişi ...
Askerlik yoklamasında yeni dönem
Askerlik çağına giren yükümlüler, askerlik yoklaması işlemlerini artık ...
Hakim ve savcılara FETÖ operasyonu
Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ...
 
YSK propaganda yasaklarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimlerde propaganda serbestliği ve süresi ...
AK Parti'nin '24 Haziran' stratejisi
AK Parti, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için kampanya süresinin kısa ...
Mediar Araştırma Şirketi’nin seçim anketinden çarpıcı sonuç
Mediar Araştırma Şirketi’nin 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ...
 
Dışişleri'nden Euronews'e yalanlama
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Euronews isimli haber sitesinde ...
Diplomatlar, muhalefet partileriyle görüşmek için yarışıyor
Türkiye, 24 Haziran'da seçime giderken muhalefet partileri arasında ittifak ...
Başkanlık sistemini eleştiren müftü yardımcısı, açığa alındı
Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, "Atatürk, başkanlık sistemi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Suudi Arabistan
Cüneyt Çakır
Endonezya
Numan Kurtulmuş
İthalat
Microsoft
Tunus
Alkol