E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İslam Alemi… Çünkü… 

Görüntü şu: Müslüman ülkelerde vahşet, kan, şiddet olağandır. Ve bu görüntü bile...

16.08.2013 - 00:35
İslam Alemi… Çünkü…

Başlık irite edici olabilir. Böylesi toptancı bir bakışın/dilin her türlü hataya teşne olduğu da söylenebilir, ki doğru. Ama belki de sarsılmak için bu tahrike, bu kışkırtmaya ihtiyaç var bazen.

 

Mısır’da yaşananları görüyorsunuz. Ki Mısır son örnek. Hani deniyor ya; batı kışkırtıyor, kullanıyor, karıştırıyor diye.

 

Doğru olabilir mi? Mutlaka.

 

Ama öyle olsa bile bu nasıl bir alınmaz derstir ki sokaktaki çocuk bile herhangi bir ayaklanmanın emperyal güçler eliyle yapılabileceği olasılığını hemen denkleme katarken, bu; bu kadar ihtimal dahilindeyken İslam ülkelerinde akan kan bir türlü durmaz?

 

Eyvallah… Batı hep dizayn peşinde. Hep karıştırıyor. Ama buna göz yummak, alet olmak, dur dememek, oyun varsa o oyunu bozmamak, bozamamak… Kan dökmek, vahşet merkezi olmak, utanç merkezi olmak…

 

Sebepler değil, sonuca dikkat çekmek istiyoruz. O sebepleri ortadan kaldırmayıp sonuç olarak böyle bir algının merkezi olması İslam aleminin/ülkelerinin eksiğidir. Ki bu eksik dehşet bir eksikliktir.

 

Ve… Sonuç budur. Müslümanlar birbirini yerken Batı ellerini ovuşturuyor, dalga geçer gibi taziye açıklamaları, itidal çağrıları yapıyor.

 

Yapar… Dalga da geçer. Eğer siz fırsat verirseniz sonra neden böyle yapıyor deme hakkınız olmaz. Deseniz de dikkate alınmazsınız.

 

İşte…

 

Maalesef geldiğimiz nokta, acı da olsa durum şudur ki; İslam ülkelerinde kan akar, çok medeni Batı ülkeleri itidal çağrısı yapar.

 

Ve bu görüntü değişmediği için İslam alemi kaybeder.

YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 6 Eylül 2013 Cuma 15:18

"Müslüman ülkelerde VAHŞET,KAN,ŞİDDET olağandır"Yeni mi keşfettiniz? Bugün İstanbul'da 15 kişinin öldürüldüğü, 300 kişinin yaralandığı, 400 Kadının tecavüze uğradığı, 4214 ev, 1004 işyeri, 73 kilise, 1 sinagog, 2 manastır, 26 okul toplam 5317 Milli Servet olan mekanların SALDIRIYA uğradığı ve YAĞMALANDIĞI VAHŞETİN Yıldönümü yani 6/7 Eylül POGROMU! Kim mi yaptı? Atatürk'ün evini bombalayan, Kıbrısta CAMİLERİ yakan sonra da yaptıkları pislikleri başkaların üstüne atan Huzur ve Barış İslam'da diyen

Yorumu oyla      20      11  
Misafir 1 Eylül 2013 Pazar 18:53

Böyledir Yurdum İnsanı...ADAM gibi yazılanlara cevap veremez duruma düşdüğünde saldırganlaşır. Helallaşıp, barışıp huzur içinde yaşamak yerine yediği haltları inkar edip LANETLİ çoğrafyada yaşamayı tercih eder..! Son: Asalanın da Allah BELASINI versin KATLİAMLARI YAPANLARIN da..

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 31 Ağustos 2013 Cumartesi 16:38

Ermeniler alçakça saldırmadılar mı türk köylerine bıdı bıdı yapmayı bırak lann Ermeniler büyük millet Türkler katil demeye getiriyor pislik defol ermenistana git o zaman yaşadığın topraklara ve halkına tıpkı dedelerin gibi ihanet ediyorsun! Asalanın kökü kazındı diye zoruna mı gitti?

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 31 Ağustos 2013 Cumartesi 02:26

"Ruslarla birlik olup komşularını katlettiler"!Ne zaman?1915 Kırımını yaşadıktan sonra intikam amacıyla.Neden Balkanları geçip Yeşilköye yerleşen Ruslarla birlik olup Topkapı Sarayına 8 km.kalmış bitik Osmanlıyı kökten bitirmemişler? Bu kadar büyük fırsat ellerine geçmişken neden o günlerde komşularını katletmemişler Osmanlı zavallı duruma düşmüşken?Eğer o günlerde bunlar gerçekleşmiş olsaydı hiçbir kuvvet Rusları bu topraklardan çıkartamaz,Biz de bu Devleti KURAMAZDIK,yatkalk Ermeniye dua et:))

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 31 Ağustos 2013 Cumartesi 02:09

Geçmişi bahane edemezsin!Öldürüp malını mülkünü gasp etmişsen yapanın yanında kar kalıyor,ne güzel değil mi?üstelik de senin vatandaşın başka ülkenin değil.Sen devlet gibi devletsen sana silah çekeni öldürür kimse sana hesap soramaz bugün PKK'ya yapılanlar gibi.Yok evinde çocuğunu emziren kadınları dağa sürüp ırzına geçerek öldürürsen,malını da alırsan bunun hesabını vermek zorundasın.Hepsini ÖLDÜR emre karşı gelen Kütahya Valisi ne güzel demiş "Ben Devletin Valisiyim Devletin EŞKİYASI değilim".

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 30 Ağustos 2013 Cuma 22:51

11 eylülde ölenler masum insanlarda Irakta ölen milyonlar Ne? Biz 1973 te eğer Ermenistanı işgal etseydik o zaman Asalayı haklı bulurdum ancak geçmişi bahane edersek ve buradan yola çıkarsak üzerinde oturduğun topraklar rumların onlarda vursun Japonlar Amerikayı vursun,Almanlar İnglizleri senin mantığın ne derece çürük görebiliyormusun? O kadar tutarsız ve o kadar savruksun ki,bir yandan Müslümanlara katil ve kıyıcı deyip öte yandan Suriye üzerinden emperyal palavraları sıralıyorsun..

Yorumu oyla      19      11  
TOTEM 30 Ağustos 2013 Cuma 22:48

şimdi sen 1915 e mi gitmek istiyorsun? Ermeniler bu topraklarda kaç yüzyıl yaşadılar? Osmanlıda hiç ayrıma uğradılar mı? Tam tersi El sıddık denilerek paye verilmiş peki ne oldu da bu üzücü olaylar oldu? Rusya doğu sınırlarımızdan ülkemizi işgal etti ve yüzyıllarca bu topraklarda barış içerisinde yaşayan Ermeniler Ruslar ile birlik olup komşularını katlettiler yani şimdi techir sebepsiz mi? Ermenilerin yaptığı katliamlara söyleyecek sözün yok mu sayın Türk vatandaşı!

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 30 Ağustos 2013 Cuma 18:28

Bugün Amerkan Emperyalizmini Suriyeye davet eden zihniyet o günlerde de Iraka da davet etmiş,Türkiye dahil, Amerikanın zaferi üzerine Saddam heykellerini yıkıp göbek atarak zafer çığlıkları atmışlardı Müslümanlar,aynı el şeyiyle gerdeğe girmiş gibi! Sonra da savaşta ölenlere karşı 11 eylülde cevaben sivilleri öldürdüler.Eğer bu Terör değilse..1915 Tehcirde öldürülen binlerce sivil Ermenilere karşın Asalanın 1973te başlattığı saldırılar neydi? senin mantığına göre Terör değil... mi diyeceğiz?

Yorumu oyla      20      10  
TOTEM 30 Ağustos 2013 Cuma 13:32

Terörist olanlar darbeciler mi? yoksa halkın seçtiği cumhurbaşkanını savunanlar mı? Sen Suriyede Esada karşı savaşanlara dünyada terörist diyeni gördün mü? onlar özgür suriye ordusu!!Bütün islam ülkelerine saldırıp milyonlarca insanı öldüren Hırıstyan ve Museviler terörist değil ancak bu haksız işgal ve zulümlere güçlerinin yettiği şekilde direnenler terörrist öyle mi?Sana çapsız diyordum ama bu sana iltifat olur senin gibiler sadece çapsız olsalar iyi birde ruhunuz kirli asıl sorunda burada..

Yorumu oyla      18      11  
TOTEM 30 Ağustos 2013 Cuma 13:29

Terörist kimlere deniyor bu sıralar? Afganistanda Emperyallerin kukla ordu birliklerine karşı savaşanlara terörist demiyorlar mı? Irak savaşında ordu teslim olduktan sonraki mücahit saldırılarına terör saldırısı demediler mi? amerika ortadoğuda milyonlarca insanı öldürürken terörist değildi ama Amerikanın saldırılarına 11 eylülde cevap verilmesi bir terör saldırısıydı değil mi? eğer Amerika gibi savaş uçakları olsaydı onunla saldırılardı olmayınca yolcu uçaklarını kullandılar. Peki sence Mısırda

Yorumu oyla      18      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Murat Menteş… Çünkü…
Daha fazla şöhret için yıllardır biriktirdiklerini bir anda savurduğu için...
Zeyid Aslan… Çünkü…
Meclis'teki üç dönemlik vekilliğini küfürbazlık seviyesinde kilitlediği için...
NTV Çünkü...
Gezi Parkı eylemleri ile başlayan süreçte gösterdiği utanç verici tutumu ...
 
Cengiz Semercioğlu… Çünkü…
Köşesini reklam alanına çevirip meslek etiğini ayakları altında ezdiği ...
Ali Aşlık… Çünkü…
Sivas davası sanıkları katliamda hayatını kaybedenler kadar masumdur gibi ...
Kürşad Tüzmen… Çünkü…
Bir sokak kabadayısına bile yakışmayacak tavırlarla arz-ı endam ettiği için...
 
Volkan Demirel… Çünkü…
Bir gazeteciyi kabadayı tavırlarla ve çirkin ifadelerle açıktan açığa tehdit ettiği için...
Elif Şafak… Çünkü…
Bir kez yine yazar kimliğini piyasanın hizmetine sunup tüketim aracı ve aracısı olduğu için...
Hilal Kaplan… Çünkü…
19 Mayıs kutlamaları ile dalga geçmek için sözylediği sözlerle mide bulandırdığı için...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
DEAŞ
Demba ba
sanayi
Ferit Şahenk
poyraz karayel
ygs 2015
pkk
ROMA