E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İngilizce Enerji Muhabirliğinde mezuniyet heyecanı! 

AA Haber Akademisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi Programı"nı tamamlayanlar, düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı.

5.08.2014 - 21:12
İngilizce Enerji Muhabirliğinde mezuniyet heyecanı!

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Eylül ayında İngilizce Enerji Bülteni çıkaracağız. Bizim hedefimiz, dünya piyasası, dünya pazarı... Biz dünyada enerji haberciliğine etki etmezsek hayıflanırız" dedi.

AA Haber Akademisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi Programı"nı tamamlayanlar, düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı. AA Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, akademiden mezun öğrencilerin eğitim gördükleri dönemdeki çalışmalara ilişkin hazırladıkları film ve multimedya gösterimi yapıldı.

Burada konuşan AA Genel Müdürü ve Haber Akademisi Başkanı Kemal Öztürk, kurum çalışanlarının yaş ortalamasının giderek gençleştiğini belirtti. Öztürk, "Tüm meslek hayatım boyunca girdiğim ortamların en genci olmakla mutlu oldum. Ajansa bakıyorum ki en yaşlılardan biri haline gelmişiz. Yaş ortalamamızın gençleşmesi, üretimimizi arttırdı. Gelecekte bu gençlerin kuruma nasıl bir renk katacağını göreceğiz. Hepimizin ortak başlattığı bu hikayenin yazılıyor olması bizi mutlu edecek" diye konuştu.

Enerji Terminali Projesi'ne başlama fikrinin, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunu ziyaretleri sırasında oluştuğunu ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Başkonsolosluğumuzu ziyarette faaliyetlerimizi anlatırken, enerji ile ilgili bir haberden bahsedildi. 'Nereden okudunuz?' dediğimde İngilizce bir enerji bülteni söylendi. O zaman kafamda ışık yandı. Sahada olmanın avantajları bunlar. 'Bu sektörde, böyle bir alan varsa bizim bu konuya muhakkak girmemiz gerekir' diye düşündük. Araştırdıkça çok büyük bir olay olduğunu gördük" 

Öztürk, yaptıkları araştırma sonucunda böyle bir projenin ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Eylül ayında İngilizce Enerji Bülteni çıkaracağız. Enerji muhabirlerimiz, bu bültenin üretim departmanında çalışacak. Bizim hedefimiz, dünya piyasası, dünya pazarı... Biz dünyada enerji haberciliğine etki etmezsek kendimize hayıflanırız. Ciddiyetle söylüyorum en az 3 sene sonra, dünya enerji piyasasında etkin olacak bir ekipten, bir kurumdan, bültenden bahsediyorum."

Kemal Öztürk, "Bir gün Anadolu Ajansının enerji departmanındaki İngilizce haberlerimiz Amerika, Avrupa, Asya, Ortadoğu'da büyük bir dikkatle, ilgiyle izlenecektir" dedi.

Öztürk, AA'nın 3 yıl içinde dünyanın en büyük 8. ajansı olduğuna dikkati çekerek kurumun 2 yıl içinde enerji alanında da etkin olacağına inandığını kaydetti. 

Enerji konusunda gittikçe sertleşen bir atmosfer olduğunun altını çizen Öztürk, "Bizim bulunduğumuz coğrafyada savaş sebeplerinden en önemlisi enerji. Irak'ta, Gazze'de, Filistin'de ve Suriye bölgelerinin tamamında enerji yolları, enerji koridorları, enerji rezervleri... Bütün bunlar insanlığı çok acı bir savaşa itiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Gazze'de son bir ayda hızlandırılmış bir ölüm makinesinin sonuçlarının görüldüğünü belirten Öztürk, bölgede görev yapan AA çalışanlarını takdirle izlediğini ifade ederek akademi öğrencilerine mesleğin zorluklarını akıllarından çıkarmamalarını tavsiye etti. 

Daha önce "dünyada etkin olacak bir fotoğraf departmanı istediklerini" söylediklerinde birçok kişinin buna inanmadığını anlatan Öztürk, "Bugün dünyanın en büyük gazeteleri, dergileri Anadolu Ajansının fotoğraflarını kullanıyorlar. Bunu da büyük bir gururla izliyoruz. Bir gün Anadolu Ajansının enerji departmanındaki İngilizce haberlerimiz Amerika, Avrupa, Asya, Ortadoğu'da büyük bir dikkatle, ilgiyle izlenecektir" diye konuştu. 

AA Haber Akademisi'nin Türk medya tarihinde çok önemli bir yer edineceğini dile getiren Öztürk, "Türk medya sektöründe Anadolu Ajansının hep özel bir yeri olmuştur ama son 3 yılda Haber Akademisi ile çok daha özel bir yere sahip oldu. Gerçekten burada çok sıkı bir eğitim veriyoruz" ifadesini kullandı. 

Eğitim kapsamında akademide ders veren öğretim üyesi ve uzmanlara teşekkür eden Öztürk, Türkiye'nin eğitimin sonuçlarını göreceğini sözlerine ekledi. 

"Türkiye'ye enerji alanında büyük katkı"

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi de enerji kaynaklarına sahip olmanın, geçmişten beri toplumlar arasında çatışmaya konu olduğunu belirterek "Dünyada enerji sorununu çekip aldığımızda geriye ne kalır diye sorduğumuzda herhalde barış hakim olur. Dünyanın her yerinde enerji yüzünden insanların katledildiğini, darbelerin olduğunu hatta ve hatta İsrail'in yaptığı yüzlerce çocuğun katledildiğini görüyoruz" dedi. 

 Ekşi, "Bu arkadaşlar, uzun vadede AA'nın Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptığının vesikasıdır. Arkadaşlarla AA bünyesinde çalışmaktan büyük mutluluk ve gurur duyacağız. Kendilerini tanımaktan büyük mutluluk duydum" şeklinde konuştu.

Program eğitmenlerinden ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Oktay Tanrısever de söz konusu eğitimin Türkiye'de ilk defa AA'da verildiğinin altını çizerek "Bundan büyük heyecan duydum. Türkiye dünyanın yükselen güçlerinden birisi. Enerji alanında öne çıkmaya aday. Ancak bu sadece enerji projeleriyle mümkün değil. Altyapısının da sağlanması gerekiyor. Enerji haberleri yapılmasının da buna katkısı olacaktır. Bu tarihi olayın parçası olmak büyük mutluluk verici. Türkiye'ye enerji alanında büyük katkı yapıldığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

AA Enerji Haberleri Editörü Fırat Gazel, enerjinin çok zor bir alan olduğunu kaydederek, Türkiye'nin eğitimin neler getirdiğine önümüzdeki yıllarda şahit olacağını söyledi. 

AA Haber Akademisi Koordinatörü Hayri Çetinkuş da Haber Akademisi'nde 6. dönem mezunları vermekten mutluluk duyduklarını belirtti ve katılımcılara 3 ay Türkiye'de örneği olmayan bir program uygulandığını bildirdi. 

Katılımcılar adına konuşan Uğur Serhan Özcan ise enerji alanında çok yoğun bir eğitim aldıklarını ve Türkiye'de böyle bir eğitimi verebilecek başka kurum bulunmadığını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından akademi öğrencilerine katılım belgeleri verilirken, hatıra fotoğraf çektirildi.

İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi

"İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi"ne katılabilmek için 300 başvurunun bulunduğu yazılı sınava 137 aday katılmış ve bu adaylardan 69'u mülakata girmek için başarılı olmuştu.

AA Genel Müdürlüğünde mülakata giren aday 69 adaydan 24'ü Haber Akademisinde "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi" almaya hak kazanmıştı.

Katılımcılara verilen eğitim programında, Türkiye'de ve dünyada enerjinin tarihçesi ve mevcut durumu, petrol, gaz ve elektrik sektörlerindeki gelişmeler, enerji hukuku mesleki konularını içeren dersler ile Türkçe haber yazımı, İngilizce haber yazımı, fotoğraf ve video teknikleri, yeni nesil gazetecilik, medyada kriz yönetimi, yayın ilkeleri ve röportaj teknikleri gibi ajans haberciliği dersleri yer aldı. Katılımcılara, teorik ve uygulamalı eğitim İngilizce olarak alanında uzman kişilerce verildi.

Programa katılan adayların, teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performansları ölçülerek değerlendirilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, AA'da "yardımcı muhabir" olarak istihdam edilecek.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Serdar Ortaç
ölüm haberi
burçin terzioğlu
ygs 2015
Almazbek Atambayev
ütopya
haberler
uefa
Ersun Yanal