E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İmamoğlu'ndan tepki: Her yolu mübah gören anlayış mahkum oldu 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin ardından açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Kendisini desteklemeyen siyasi partileri ve siyasetçileri rakip değil de sanki düşmanmış gibi gören ve göstermek isteyen o anlayış açıkça mağlup olmuştur." dedi.

4.04.2024 - 13:01
İmamoğlu ndan tepki: Her yolu mübah gören anlayış mahkum oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'a Hizmette Yeni Dönem Programı"nda konuştu.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bu seçim Türkiye siyasi tarihinin en önemli kırılmalarından birisidir. Ve artık geriye dönüş olmaz. Demokrasi bir kere uyandı mı, özgürlük bir kere hayat buldu mu ondan kimse kaçamaz. Geri dönüş çabaları nafile çabalar olur. Hatırlayın 31 Mart 2019 gecesi AA’nın veri akışını kesmesiyle başlayan süreçte ne yazık ki bir anlayışla mücadelemiz vardı. O anlayış makamları ya da bir seçim bölgesini, İstanbul’u kendi mülkü gibi gören bir anlayış. Tabi bu anlayışın neler yaptığını birlikte gördük.

'5 YIL BOYUNCA BİZİ ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR'
Millet iradesini hiçe sayan o anlayış 23 Haziran 2019’da aslında esaslı bir demokrasi dersi aldı. Ama maalesef buradan yeterince ders çıkartmadı. 2019’da başlayan o süreç bugüne kadar farklı boyutlarıyla birlikte aralıksız bir şekilde devam etti. 5 yıl boyunca bizleri engellemek, başarısız kılmak için ellerinden geleni yaptılar. Dönem dönem fazlasıyla gerçek dışı suçlamalar ve iftiralarla bizi halkın gözünde küçük düşürmeye çalıştılar. Siyasi maksatlı mesnetsiz davalarla her gün ayrı bir teftiş ve soruşturmayla bizi yıldırmaya uğraştılar. Tabi 5 yıl boyunca onlar bizimle uğraşırken biz ise gerçek hayata, milletin bize yüklediği sorumluluğa yani İstanbul’un sorunlarıyla mücadele ettik.

Pazar günü yapılan seçimde yalnızca bizim 5 yıllık performansımız oylanmadı. Aynı zamanda hukuk ve demokrasi dışı yöntemlerle siyaseti dizayn etmeye çalışan, kendini milletin üzerinde gören anlayışın meşruiyeti de oylandı. Oylamanın sonucu ortadadır. Milletin iradesini beğenmeyip kendi isteklerini dayatanların halkın seçilmiş temsilcilerini yok sayıp engellemeye çalışanların, devletin, hukukun, yargının ve demokrasinin ayarlarıyla oynayanların milletin vicdanında yeri olmadığını milletimizin asil tavrı sandıkta tescil etmiştir.

'HER YOLU MÜBAH GÖREN ANLAYIŞ MAHKUM OLDU'
Bir cumhurbaşkanı, 17 bakan ve müesses medyanın yüzde 95’i ve her türlü devlet imkanıyla hatta bizlerin vergisiyle yaşamını sürdüren kamuya ait kamu kuruluşlarıyla kampanya yürüten, seçimi kazanmak için her yolu mübah gören, para dağıtmak, seçmen kaydırmak gibi birçok anlamsız siyaset anlayışı bu seçimle millet nezdinde geri dönülmez bir biçimde mahkum olmuştur. Kendisini desteklemeyen siyasi partileri ve siyasetçileri rakip değil de sanki düşmanmış gibi gören ve göstermek isteyen o anlayış açıkça mağlup olmuştur. Milletimiz derin vicdanını ve ferasetini göstermiştir. Halkın yaşamakta olmuş olduğu ekonomik zorlukları önemsemeyen, bu zorluklarla başa çıkması için vatandaşa verilen sosyal desteklerle kendi çıkarları adına alay eden o kibirli anlayış mahkum olmuştur.

'İSTANBUL'UN MUHAFIZI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Hukuk, herkese eşit olarak uygulanmazsa hukuk olmaktan çıkar. Demokrasi herkesi kapsamazsa demokrasi olmaktan çıkar. Bu anlayıştan bir milim bile geri adım atmadık, atmayacağız.

Dün olduğu gibi bundan sonra da bu ülkede nerede olursa olsun, kime karşı olursa olsun adaletsizliğe karşı İmamoğlu söz veriyor; bir nefer gibi olacağız.

Hak ve özgürlükleri sadece kendisi için bilenlerden değiliz. Kendimizi şehrin sahibi asla değil, tam olarak şehrimizin muhafızı olarak gördük. Muhafızı olmaya da devam edeceğiz.

2019'da kazandığımızda bizim geçici ve tesadüfen bu makamlara geldiğimizi düşünenler olmuştur. Ama 31 Mart 2024 akşamı tüm dünya gördü ki bizim anlayışımız kalıcıdır. Kalıcı olmaya devam edecek. Partimiz sadece bu ülkenin kurucu partisi değil, aynı zamanda bugün itibarıyla lider, sorumlulukları olan ve birinci partisidir. Bizim derdimiz geride bıraktığımız değil, önümüzdeki 25 yıldır. Biz İstanbul'u 2050 vizyonuyla yönettik, yönetmeye devam edeceğiz.

'İSTANBUL KENTSEL DEVRİM GERÇEKLEŞTİRECEK'

Geçtiğimiz 5 yılda İstanbul'u bütün bu hedeflere taşıyacak yolculuğun fiziki ve kültürel alt yapısını oluşturduk. Şimdi "Tam yol ileri" şiarıyla çalışacak ve önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını hep birlikte başaracağız. İstanbul bu anlamda tam bir kentsel devrim gerçekleştirecek.

'BU MİLLETİN GÖZÜNDEN İYİCE DÜŞMEK İSTEMİYORSANIZ O İMZALARI ATIN'
Buradan hükümete, yerel ve ulusal görevler konusunda iş bölümü, vatandaşımızı ilgilendiren tüm meselelerde iş birliği, dürüst ve adil rekabet öneriyorum. Birlikte çalışalım. Artık merkezi hükümetin engellemelerini ne ben ne halkımız kabul edemeyiz. İstanbul halkı başta sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önünde bekleyen onlarda dosyayı bir an önce imzalamasını ve belediyelerin önündeki engellemelerin aşılmasını bekliyor.

Buradan sayın Cumhurbaşkanına açık çağrıda bulunuyorum. Projesini tamamladığımız, bütçesini bulduğumuz, ihaleye çıkmak üzere uzun zamandır sizden imza beklediğimiz Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattına, metrobüs aracı alımı talebimize, Kömürcüoda Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'ne, bir an önce onay verin. Bu size puan kazandırır, kaybettirmez.

Keza, Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kaynarca-Pendik-Tuzla ve 34 tramvay aracıyla ilgili onaylarımızı, yine metro aracı alım onayımızı vakit kaybetmeden vermesini bekliyoruz. Bu da size puan kazandırır.

Çok işimiz var lütfen artık bizi yavaşlatmaya çalışmayın. Görüyorsunuz biz yavaşlamıyoruz. Daha fazla hızlanıyoruz, ters tepiyor. Biz bu engellemeleri görünce hizmet için daha da hırslanıyoruz.

Anladık bazen sadece seçimleri düşünüyorsunuz. Ama biraz da kendinizi düşünün. Bu milletin gözünden iyice düşmek istemiyorsanız bizimle iş birliği yapın, o imzaları atın.

Ne zaman diler ve arzu ederseniz, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un geleceğini sizinle konuşmaya hazır bir Ekrem İmamoğlu var.

31 Mart 2024 seçimleri, Türkiye'deki demokratik erozyonun bittiği, demokrasinin tekrar şahlanmaya başladığı tarihtir. Bugün artık demokrasinin kalbi dünyada nerede atıyor diye sorarlarsa İstanbul'da atıyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan liderliğinde MGK toplanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu'nun ...
Başkan Erdoğan: Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız
Erdoğan kolluk kuvvetleriyle düzenlenen iftar programında konuştu. Erdoğan, ...
İYİ Parti'de Buğra Kavuncu görevinden istifa etti!
Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
YSK, Van'da Belediye Başkanlığını DEM'e verdi!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van'da Belediye Başkanlığı görevinin seçimi ...
Bakan Fidan, İngiliz mevkidaşı Cameron ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de İngiltere Dışişleri Bakanı David ...
Makam odasının kapısını sökerek göreve başladı
31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Soma Belediye Başkanı ...
 
AK Partili belediye başkanının ilk icraatı turnikeleri kaldırmak oldu
Mazbatasını alarak göreve başlayan AK Parti'li Karabük Belediye Başkanı ...
Mazbata AK Parti’nin adayına verildi! DEM Parti itiraz etti
Van’da seçimi kazanan DEM Parti’nin adayının seçilme hakkının geri alınması ...
MHP'den yerel seçim açıklaması: Oy oranımız yüzde 16
Belediye seçimlerinde Türkiye genelinde 2 milyon 297 bin 662 oy ile yüzde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
hamza hamzaoğlu
AB
TCMB
Christoph Daum
PETROL
Kocan Kadar Konuş
survivor all star
Gürcistan