E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hami Mandıralı: Yusuf Yazıcı gitmek zorundaydı 

Türk futbolunun ve Trabzonspor'un efsane futbolcularından Hami Mandıralı'dan samimi açıklamalar.

8.09.2019 - 10:31
Hami Mandıralı: Yusuf Yazıcı gitmek zorundaydı

Türk futbolunun ve Trabzonspor'un efsane futbolcularından Hami Mandıralı, "Trabzonspor camiası tabii çocuklarını sever, onda sıkıntı yok ama sahip çıkma konusunda benim endişelerim var. Biz Mustafa Akçay hocamla Trabzonspor'da göreve başladığımızda o ligin bitimine 14 maç kala görevi bıraktı, ben devam ettim. Bu övünülecek bir şey mi, adını insanlar koysun. Ben 30 bin Türk Lirası maaş alırken takım 4'üncü oldu. İsim yapmış oyuncuların 3-4 tanesini de kadro dışı bırakmıştım ki onlar takımın en önemli oyuncularıydı. Biz genç kardeşlerimizle yolumuza devam ettik ve ligi 4'üncü sırada bitirdik ve UEFA Kupası'na katıldık" dedi.

Efsane futbolculardan Hami Mandıralı, işinin futbol olduğunu belirterek, "Futbolu seviyorum. Bildiğim iş bu. İşimi yapmak için de zamanımızı bekliyoruz. Hayırlısı ise Allah nasip eder, hocalık yaparız. Bizim işimiz futbol olduğu için futboldan başka yorum yapamayız. Yani yönetemezsek bile fikirlerimizi anlatmak isteriz" ifadelerini kullandı.

Hami Mandıralı, sporlig.net internet sitesine önemli açıklamalarda bulundu.

Mandıralı'nın açıklamalarında öne çıkan sözleri şöyle;

"TEKNİK DİREKTÖRLÜK TEKLİFİ GELMEDİ"

Trabzonspor'dan ayrıldığından beri teknik direktörlük teklifi almadığını belirten Hami Mandıralı, "Ben bir dönem, 6 ay Antalyaspor'da çalıştım. İlk teknik direktörlük deneyimim aslında milli takımda oldu. Fatih Terim zamanında, 2005 yılında İstanbul'a geldim. Allah ondan razı olsun. Onun sayesinde teknik adamlığa başladım. Bana ve benim jenerasyonumdaki 5-6 oyuncuya milli takımda Fatih Terim teknik direktörlük kapısını açmış oldu. Ondan sonraki süreçte 6 ay Antalyaspor sonra malum 2 dönem Trabzonspor'da geçirdik. Biri Mustafa Akçay'ın yardımcılığı ki son 14 maçı ben bitirdim. Ligi 4'üncü bitirdik, UEFA Kupası'na katıldık. Sonraki süreçte Muharrem Usta döneminde Şota ve Sadi Tekelioğlu'ndan sonra 6 ay Trabzonspor'un başına geçtim. Sıkıntılı bir süreç vardı ve sanırım 7'nci sırada bitirdik. Sonra da ayrıldık. O gün bugün teknik direktörlük yapamıyorum. Şartlar oluşmadı, teklifler gelmedi. Şu an bol bol maç izleyerek günlerimi geçiriyorum" dedi.

"BİZİM DE SIRAMIZ GELECEK"

"Ben işimi seven biriyim. Görev aldığım takımlarda hem bulunduğum renkleri, camiaları hem de kendi karakterimi temsil ettim. Benim eğrim de doğrum da bu. Hayatım boyunca doğru bildiğim şeyleri yapmaya çalıştım. Bana doğru gelenler karşımdakine gelmemiş olabilir. Ancak genel anlamda milli takımdaki genç arkadaşlarla, 2 defa Trabzonspor'da ve Antalyaspor'da kendi karakterimi onlara yansıtmaya çalıştım. Oyun felsefemi, oyun anlayışımı ve beklentilerimi anlatmaya çalıştım. Dönem dönem bunlara cevap verenler oldu. İnsan karakterinden ödün vermemeli, normali de bu zaten. Ben böyle derim yönetim farklı der, olabilir bunlar. Onlara da saygı duymak lazım ama bir ortak nokta vardır. Doğru 1 tanedir, 2 tane olmaz. Eğer takımın menfaati, amacı başarılı olmaksa orada tek hedef, tek vücut, tek düşünce olmalı. Her yerden ayrı ses çıkarsa orada huzur, başarı olmaz. Nitekim de sıkıntılar ülkenin sıkıntıları, böyle devam ediyor edecek de düşünüyorum ama bu işlerde sabırlı olmak lazım. Bizim de sıramız, zamanımız gelecek diye doğru zamanı bekliyoruz. İnşallah gelecek."

"İBRAHİM HACIOSMANOĞLU BENİM YERİME VAHİD HALİLHODZİÇ'LE DEVAM ETTİ"

"Sahip çıkma konusuna oradan giriyorum yani. Ben başarılı olmuş, UEFA Kupası'na katılmışım ama o dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu benimle devam etmedi ve yerime Vahid Halilhodziç'i getirdi. Bu hoca daha önce Trabzonspor'u çalıştırmış ve başarısız olmuştu ancak yine onu takımın başına getirdiler. Halbuki benim dönemimdeki takımın dengesini bozanlar gitmiş, denge kurulmuş, aile ortamı yaratılmış, lig 4'üncülükle bitmiş, UEFA kupalarına katılma hakkı elde etmişim. Düşünün ki ben ilk defa milli takımdan sonra Trabzonspor gibi büyük bir takımın hoca olarak sorumluluğunu alıyorum ve o genç kardeşlerimle 4'üncü bitiriyorum ligi ve benimle devam edilmiyor. O yüzden pek sahip çıkıldığı söylenemez. Eğer işler iyi gidiyorsa o zaman tutacaksın. Hayatım boyunca doğru bildiğim şeyleri yapmaya çalıştım. Hami'yi veya kimse başındaki hoca, onunla yoluna devam edeceksin."

"Şöyle; kulübün o zamanki genel müdürü beni çağırdı. Tırnağım kadar Trabzonsporluluğu vardır. Benimle o konuştu ki; onun benimle konuşması çok abest bir şeydi. Benimle başkanın konuşması lazımdı. Benimle konuşan genel müdür arkadaş 'Seneye ne kadar para isteyeceksin?' dedi. Ben de 'Ben bu takımda sıkıntı yaşatanları gönderdim. İyi bir ortam oluşturdum. 5-6 tane oyuncu izledim, bunları alın ben para da istemiyorum' dedim. O da "Tamam hocam biz seninle konuşuruz" deyip gitti. Tabii o günden sonra ne arayan ne de soran oldu."

"HALİLHODZİÇ'E SÖZ VERİLMİŞ"

"Vahit Halilhodziç'e söz verilmiş, 'Başkan olursam seni takımın başına getireceğim' diye. Sözünün eri bir insan, verdiği sözü tuttu, bizi de gönderdi. Halbuki çok güzel bir ortam yakalanmıştı. Devam edilebilirdi ve başarı da gelebilirdi."

"TRABZONSPOR ANADOLU'NUN AĞABEYİDİR"

"Başarı ülkemizde şampiyonlukla ölçülüyor ama zirveye oynamak da bir başarı bence. Trabzonspor, Anadolu'nun abisidir. Aynen dediğiniz gibi Trabzonspor şimdi küllerinden yeniden doğuyor. Abilerimiz küllerinden doğarak İstanbul hegemonyasına son vermiştir. Bu öyle kolay bir şey değildir. Abilerimiz o efsaneyi oluşturdu. Biz de belki şampiyonluk yaşamadık ama sonuna kadar Trabzonspor'u zirvede taşıdık."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ...
ABD Açık'ta şampiyon Andreescu
ABD Açık Tenis Turnuvası'nın tek kadınlar finalinde 15 numaralı seribaşı ...
Fransa - Arnavutluk maçında milli marş krizi
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa-Arnavutluk ...
 
Millilerden kritik galibiyet
A Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 5.maçında Andorra'yı 1-0 mağlup etti.
İzlanda'dan rahat galibiyet
İzlanda, EURO 2020 Elemeleri H Grubu beşinci maçında Moldova’yı 3-0 yendi.
İstanbul'da milli maç hasreti bitti
A Milli Futbol Takımı, Andorra ile oynadığı maçta yaklaşık 5 yıl sonra İstanbul'da resmi maça çıktı.
 
Filenin Sultanları'ndan tarihi başarı
Türkiye Polonya maçı ile Kadınlar EuroVolley'de heyecan devam etti. Gururumuz ...
Vedat Muriç Kosava'yı galibiyete taşıdı
Vedat Muriç'li Kosova konuk ettiği Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve grupta ...
Millilerin ilk 11'i belli oldu
A Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 5.maçında Andorra'yı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
BBP
Endonezya
Kocan Kadar Konuş
Yeni Zelanda
emrah yılmaz
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Devlet Bahçeli
deprem
Kredi notu