E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Gezici'den Akşener izlenimi 

Daha önce gerçekleşen seçimlerde sonuca yakın araştırmalarıyla tanınan gezici araştırma şirketinin başkanı murat gezici Aksener ile ilgili izlenimlerini basın yoluyla paylaştı.

3.05.2018 - 19:50
Gezici den Akşener izlenimi



SN. Meral Akşener vatandaşların teveccuh aynı zamanda ümitsizliğin dibine düşmüş farklı siyasi damardan insanların ümidi. Bir anlamda da test edilmemis ama mevcut düzen ve alternatif isimlere bakarak Ekonominin iyiye gidişi için adeta (mahmuz,pivot) dönüm noktası, firsati..  olarak gören halkın oranı her gecen gün artıyor. Medya desteği olmamasına rağmen halkın en çok konuştuğu isim olduğu yarışın Sn. Meral Akşener ile Sn. Recep T. Erdoğan arasında gececeğini inanaların oranı %70, Ona ikinci turda oy vereceklerin icinde en fazla muhtaç olunan kitle de Meral hanımın siyasi gecmisinde ondan  farkli kulvarlarda olan ama demokrasiye, kuvvetler ayrılığına ve batı degerlerini sahiplenmede kendilerini Meral hanimla özdeşleştirenlerdir.

Sn. Akşener ikinci tura kaldığında Sn Erdoğanın için yarış çok çekişmeli gececektir. 
Ak Parti seçmenin üçte biri Sn. Erdoğandan vaz geçmediği her koşulda oy verdiği üç kişiden birinin ise neme lazımcılıkla güvenlik politikasıyla oy veriyor, üç kişiden biri ise Sn. Erdoğan o vermediği Sn. Akşeneri düşündüğü ve oy verdiği görülüyor, seçimlerin erken yapılmasının ana sebebi Sn. Akşenerin yükselişinin önüne geçmek için yapılan bir hamleydi, halk erken seçime tepkisi artıyor ve her gecen gün halk Sn. Akşenerin mağdur olduğuna inanıyor ve destek verdiği görülüyor. 

İlk turda Sn. Erdoğan % 46 -47 aldığı, Sn. Akşenerin % 28 -29 aldığı Sn. İnce’nin ise 18-19 Sn. Demirtaşın % 8-9  Sn. Karamollaoğlu % 1-2 civarında olduğu görülüyor

Önemli ve hesaba katılması gereken bir unsur da 2015 seçimlerinden beri oy kullanma hakkını elde etmiş gençlerin seçmen davranışıdır, sandığa ilk defa gidip oy kullanacağım diyenlerin oranı % 4,5 dir. Bu gençlerin % 62’si Sn. Akşenere oy vereceğini söylüyor. Z  Kuşağı olarak ifade edilen bu kitle mevcut geleneksel siyasi kalıplar dışında  konvansiyonel yaklaşımlarla oyları etkilenebilecek bir kitle degildirler, bu gençler gelecekte daha özgür ve refah seviyesi yüksek bir yaşam isteyen gençler olduğu görülüyor. 
Suriye konusu çok çetrefilli ve gerek ülkemizin gerekse dünyanın en önemli sorunlarından biri olarak karşımızda durmakta bu anlamda Suriye konusu Türkiye’nin bekası anlamında da İvedi bir çözüme gerek duymakta Ülkemiz dış politika anlamında çok katmanlı bir sorunu çok farklı güç odaklarıyla beraber çözmeye çalışmakta bu anlamda Suriye  sorununun çözümüne yönelik politikalar Halk tarafından olumlu görülmekte Muhalefetin de Suriye konusuna yaklaşımı halk tarafından olumlu algılanmaktadır
Sn. Recep Tayyip Erdoğan’nın kesinlestirdigi erken seçim Türk halkının yakın dönemde Yüzleştigi en derin ekonomik ve siyasal sorunlarla çevrildiği bir dönemde gerçekleşecektir. Ak partiye oy veren seçmenlerin üçte birinin geçmiş dönemde merkeze merkeze yakın partiye oy vermiş ekonomik ve sosyal göstergelerden hızlı şekilde etkilenen tam anlamıyla sadık olmayan bir kitle olduğu görülmektedir bu seçmen her geçen gün Cumhur ittifakından yani Ak Parti iktidarından uzaklaştığını söyleyebiliriz.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı
Murat Gezici

7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin %40 alacağını söyleyen ve Cumhurbaşkanlığı seçimini tek araştırma şirketi aynı zamanda sandığa katılmama oranınu bilen tek araştırma merkezi.. 2011 seçimlerinden buyana seçimleri hatasız bilmenin onurunu yaşıyoruz.

 

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 8 Mayıs 2018 Salı 12:45

toplumdaki olumlu tepkileri görmekteyim,anketinizide doğru olarak görmekteyim,kesinlikle iyi partinin muhteşem bir yükselişi var,bir arkaaşın yorumunda bahsettiği gibi,iyi parti sel gibi geliyor gerçekten,ikinci tura da kalmayabilir kalırsada mutlaka akşener ipi göğüsleyecek bundan eminim.saygılar.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 8 Mayıs 2018 Salı 12:42

TOPLUMDA MÜTHİŞ DERECEDE DESTEK VAR OLUMLU TEPKİ VAR SAYIN AKŞENERE,ANKETİNİZİN DOĞRU OLDUĞUNA KANAATİM TAMDIR,AMMA VELAKİN BİR ARKADAŞINDA BAHSETTİĞİ GİBİ YORUMUNDA,GERÇEKTEN SEL GİBİ GELİYOR İYİ PARTİ,BEN GÖZLEMLERİME DAYANARAK SÖYLEMEK İSTİYORUM,BÜYÜK BİR OY PATLAMASI YAŞANACINI GÖREBİLİYORUM,ŞU GÜNLERDE PİYASALAR ALLAK PULLAK KİMSE HİÇ BİR ŞEYDEN MEMNUN DEĞİL.SONUÇ İYİ OLACAK ALLAHIN İZNİYLE DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Yorumu oyla      20      10  
Ersin soykan 3 Mayıs 2018 Perşembe 23:34

CHP ittifak içinde yer alması Akşenerin birici turda CHP adayından daha az oy almasını ve CHP adayının ikinci tura geçmesini sağlar ve Akşener ikinci tura kalmaz ise RTE tekrar kazınır.nedeni CHP mim ittifakta olması AKP den gelecek00 5 ,CHP dengelemek 00 5 toplam 00 10 oy kabına neden olur ve en çok00 20 oy alarak ikinci tura kalamaz.Millet vekili sayfada emaz 50 vekil olur.

Yorumu oyla      18      10  
MMuazzez ugurlu tepe 3 Mayıs 2018 Perşembe 22:28

İyi parti bir sel gibi geliyor hiç bir güç bunu durduramayacak

Yorumu oyla      20      10  
Yavuz Serdaroğlu 3 Mayıs 2018 Perşembe 21:06

Sayın Gezici, iş ve meslek onuruna sahip çok az araştırmacılardansınız.Sizi 70 yaşında emekli bir öğretmen ağabeyin olarak tebrik ediyorum.Başarılarınızın devamını diliyorum

Yorumu oyla      18      10  
S. Dincsoy 3 Mayıs 2018 Perşembe 21:04

Kanımca secim sathi mahalinde bu oran aylardır sn.aksener aleyhindeki antidemokratik tutum sonucu daha da müsbet yönde gelişme gösterecektir. Geçmiş böyle tecelli etmiştir. Ulkemiz icin Hayırlara...

Yorumu oyla      18      10  
Adnan öz Nehir 3 Mayıs 2018 Perşembe 20:31

Algı operasyonu yaparak halkı kandıran anket şirketlerine güvenmiyoruz. Ama Murat Gezici objektif ve gerçekçi araştırma yapan bir şahsiyet. Halkın arasında olan bizler bu araştırmanın doğruluğuna güvenimiz tamdır.

Yorumu oyla      18      10  
Elif Doğan 3 Mayıs 2018 Perşembe 20:10

Araştırma Şirketi az bile söylemişim hep kendime örnek aldığım izinde yürüdüğüm sayın genel başkanımız Meral Akşener kesinlikle Cumhurbaşkanımız olacak ve biz de onun etrafında toplanacağız

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBP resmen cumhur ittifakında
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Büyük Birlik Partisi'nin AK Parti listelerinden ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye sert tepki: FETÖ'yle işbirliği yapanlar seçmeni suçluyor
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti lideri Akşener'e ...
İyi Parti ve CHP'den Bahçeli'ye tepki
Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adaylığı için toplanan imzalar hakkındaki "Adalet ...
 
AK Parti'de aday adaylığı rekoru
Başbakan Yıldırım, AK Parti'ye başvuru yapan aday adayı sayısının 7 bin 329 olduğunu duyurdu.
HDP'nin ittifak dışı kalmasını tabana bağladı
SP genel başkanı Temel Karamollaoğlu katıldığı canlı yayında 4 parti ittifakı ...
Bahçeli CB adaylarına dikkat çekti
"Kafamı karıştıran bir konu var" diyen MHP Lideri Bahçeli, "15 Temmuz'un ...
 
CHP sanatçılara teklif götürecek
Milletvekilliği adaylığı için sol görüşleriyle tanınan isimlere teklif ...
İYİ Partili Çıray: Cumhur İttifakı'nın kurduğu son tuzağı da bozmakta kararlıyız
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin ...
Yıldırım ve Bahçeli birlikte başvuracak
Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cuma günü ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
AB
İran
Volero
İstanbul Başakşehir
İsveç
haşim kılıç
Ayşe Ersöz
Maden Ocakları
Gürcistan