E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Genital bölge estetik operasyonları... 

Dr. Esra Çabuk Cömert son dönemde popüler olan Genital bölge estetik operasyonları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

18.11.2015 - 09:51
Genital bölge estetik operasyonları...

Dr. Esra Çabuk Cömert son dönemde popüler olan Genital bölge estetik operasyonları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
Kadınların en özel bölgesi olan genital bölgenin ameliyatları da kendi gibi özeldir.Bu bölgeye yapılan estetik ve kozmetik uygulamalara ‘kozmetik jinekoloji’denir.Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığının konuları arasında özel bir yere sahiptir.Dünyada birçok yerde zaten popüler haldeki  bu ameliyatlara ülkemizde de talep giderek artmaktadır.
Neden genital bölge operasyonları  yapıyoruz?
Çünkü kadınlar hayatlarının bir döneminde(özellikle evlilik süreçlerinde,doğumlardan sonra) cinsel bölgedeki şekil bozukluğunu ve dış görünümünü beğenmemeye başlayabilir.Veya cinsel birlikteliklerinden zevk almama hali başlayabilir.Kadınlar;cinsel hazzını artırmak için bu operasyonları yaptırmak isteyebilir;sonucunda kendilerini yenilenmiş ,daha güzel hissederler.Toplumun yaratmış olduğu ‘cinsellikteki tabu’ların baskısından  kurtulmuş olurlar.
Cinsel organının yapısını beğenmeyen ,cinsellikten zevk almayan kadın bu durumu kimseyle (özellikle eşleriyle) paylaşamayabilirler.Kadınlar,doktora söylerken bile yanlış anlaşılacağını düşünüp sıkılıp,utanabilirler.Türkiye’de cinselliğin bu kadar kapalı kapılar arkasında yaşanması,bize öğretilen ‘doğrular’(!!!) bu hastaların bu kadar zorlanmasına sebep olur.Bu hastaların yaşadıkları estetik ve fiziksel kaygılar cinsel hayatlarının bozulmasına  ve cinsel hayatlarından geri kalmalarına neden olur.
 
GENİTAL ESTETİK AMELİYATLAR NELERDİR?
 Genital bölge estetik operasyonları...--Klitoris Üzeri Katlantıları Düzeltme Operasyonları(Klitoroplasti)
--Labioplasti(Labia minor ve major bölgesi operasyonları-iç/dış dudak estetiği)
--Vajinal Daraltma (Vajinoplasti)
--G noktası büyütme 
--Genital bölge beyazlatma (renk açma)
--Lazer ile Vajinal Yenileme (Vajinal Rejuvenation)
--Kızlık zarı dikimi
--Dış genitalya Sıkılaştırma
Bu operasyonların popüler olanlarından ayrıntılı bahsedecek olursak;
LABİOPLASTİ
Vajen girişinde normalden BÜYÜK,KIRIŞIK ve SARKMIŞ durumlarındaki genital iç dudakların kesilerek estetik olarak küçültülmesi ameliyatlarına LABİOPLASTİ denir.İç dudak estetiği de denir.İç dudakların normalden büyük ve geniş olması,doğuştan olabildiği gibi ergenlik döneminde de olur. Kişiden kişiye bu durum değişebilir.Kronik enfeksiyon tablosu,genetik nedenler ,hormonal nedenler ,yapılan dopumlar iç dudakların büyük ve sarkık olmasına sebebiyet verebilir.
Labioplasti,cinsel hazzı azaltmaz aksine ,uyarılma ve cinsel hazzı artırır.
Bakire bayanlar,daha önce doğum yapmış bayanlar da bu ameliyatı yaptırabilir.
Labioplasti kızlık zarına asla zarar vermez
Labioplasti ameliyatı yapılmasını planlarken hastanın istekleri göz önünde bulundurmalıyız.Kimi hastalar labia minörlerinin biraz alınmasını tercih edebilir.
PEKİ AMELİYATI NASILDIR?
Bu ameliyat sırasında lokal anesteziyi kullanırız,eğer hastanın endişeli bir hali varsa hafif sedayon da verilebilir,Ortalama yarım saat-1 saat civarında süren bu ameliyattan sonra hasta 3-4 saat sonra evine gönderilebilir.Nasıl koruma yapacağı  hakkında taburcu olurken kendisine bilgi verilmektedir.
 
VAJİNA DARALTMA (VAJİNAL REJUVANASYON)
Vajina dokusu ilerleyen yaş,normal doğum,cinsel ilişki,sigara kullanımı,genetik olarak bağ dokusunu yapısının kötü olmasından dolayı genişler.Vajinal daraltma cerrahi ve lazerle yapılabilir.Son yıllarda lazerle vajen daraltma  popüler estetik ameliyatlardan biri haline gelmiştir.
Lazerle vajina daraltma vaginal rejuvanasyon olarak adlandırılır.İşlem sırasında CO2 lazer tercih edilir.İşlem ağrısız,anestezisiz,cerrahi olmayan bir işlemdir.Buna bağlı olarak da riskleri çok azdır. Lazer ışığı sayesinde vajina içindeki bağ dokusu aktive olmaktadır, hatta yeni kolajen oluşumu da gerçekleşmekte ve bunun sonucunda farkedilebilir düzeyde sıkılaşma gerçekleşmektedir. Ayrıca bu bölgedeki kan dolaşımı artmakta, doğal vajinal lubrikasyon (ıslanma) artmaktadır. 
Özellikle menopoz döneminde gelişen vajinal kuruluk ve buna bağlı cinsel ilişkideki acının engellenmesi amaçlarıyla da vajinal lazer kullanılmaktadır. 
İşlem sonrası vajina içi sıkılığın artışına paralel olarak cinsel ilişki sırasında hissedilen haz da artmaktadır.Lazerle vajen daraltma 20 dakika sürmektedir.Sonrasında hasta günlük yaşantısına devam edebilmektedir.Cinsel birliktelik işlemden  1 hafta sonraki doktor kontrolünden sonra başlayabilir.
G NOKTASI BÜYÜLTME
Kadınlarda vajinanın üstünde bulunan, kadın genital yapısında labia minor (iç dudak) dediğimiz yerin üst birleşimindeolan erektil organa klitoris denir.İşlevi cinsel haz alınmasıdır.Üzerinde ortalama 4000 sinir sonlanmaktadır.Bu rakam tüm organlardaki sinir  hücresi sonlanmasından fazladır.Kadınların G NOKTASI ile birlikte en çok haz aldıkları bölgedir.
G NOKTASI,vajen içindeki en hassas yapıdır ve Alman Jinekolog Dr.Ernest Grafenberg tarafından keşfeddilmiş ve literatüre sunulmuştur.Kadın vajinasının üst bölümünde 3-4 cm içinde,bazen elle farkedilebilen,süngerimsi hissedilen 1-2 cm çapında daha sert bir bölgedir.G noktasının uyarılması kadında farklı bir haz yaratır.İyi ve kaliteli bir orgazmın arkasında anlayış,sabır ve uyum kadar  G noktasının uyarılması da önemlidir.Her kadında G noktası vardır ve farklı anatomik lokalizasyonlarda yer alabilir.
 
 
 
 
G NOKTASI NEDEN BÜYÜTÜLÜR?
Cinsel birliktelik sırasında erkek bu noktayı pozisyon gereği daha az uyarır ve birliktelik sırasında da salınan östrojen hormonu ile vajina tavanı kalınlaşır.Zaten daha sert olan bu bölgenin incelmesi ve duayırlılaşması daha yavaş olur,Bu durumlarda G NOKTASINI daha belirgin hale getirmek ,uyarılma süresini azaltmak,cinsel ilişkiden alınan hazzı artırmak için G NOKTASI büyütme ameliyatları yapılabilir. 
G NOKTASI BÜYÜTMEYİ KİMLERE UYGULAYALIM?
G noktası büyütme işlemi,cinsel ilişkiden yeterince zevk alamayan ya da normal zevk alıp da daha fazla zevk almak isteyen tüm kadınlara uygulanabilir.
G NOKTASI NASIL BÜYÜTÜLÜYOR?
Lokal anestezi altında ,G noktasının olduğu bölgeye dermal enjeksiyon şeklinde uygulanır,uygulama yaklaşık 10 dk sürer,dolgu maddeleri kullanılarak bu işlem yapılabilir,işlemden hemen sora hasta normal hayatına döner.
 
LAZERLE VULVAR RENK AÇMA 
Genital bölge değişik nedenlerden dolayı zamanla koyulaşabilir,siyahlaşabilir,kararma sorunları ile karşı karşıya gelebilir.Böyle durumlarda lazer hem labia major (dış dudak) hem de iç dudaklara uygulanır.
Lazer ile uygulanan renk açmaya ‘labial whitening’ denir.Bu ameliyat ile aynı zamanda genital bölge sıkılaştırması yapılabilir.
Genital bölgenin koyulaşmasında en önemli sebep hormonlardır ve gebelik sırasında özellikle salınan bu horman genital bölgeyi koyulaştırır.Hormonal sebepler özellikle polikistik over sendromu,doğum kontrolü hapları,bazı cilt hastalıkları bu duruma sebep olur.Genital bölgenin koyulaşması fiziksel olarak herhangi bir soruna yol açmaz ancak psikolojik oalrak kişi bu bölgeyi sorun haline getirirse bu işlem uygulanır. 
Lazerle renk açma işlemi nasıl uygulanır?
Lazer ile yapılan renk açma tedavileri ortalama olarak 15-20 dakika sürer. İşlem öncesi lokal anestezik etkili krem kullanılması ağrı hissini ortadan kaldıracaktır. Genel anestezi ihtiyacı bulunmamaktadır. İşlem sırasında verilen lazer ışığı sayesinde cildin dermis tabakasında yer alan ve esmerleşmeye neden olan melanin pigmentini üreten ‘melanosit’ hücreleri tahrip edilmekte, böylelikle genital beyazlatma amaçlanmaktadır.   Lazerle renk açma işlemi için genelde tek seans yeterlidir. Bazı durumlarda birden çok uygulama gerekli olabilir. İşlem son derece ağrısızdır. İşlemden hemen sonra kişi işinin başına dönebilir.Fraksiyonel CO2 veya fraksiyonel Erbium YAG  lazer kullnılır.
Kullanılan lazer sonrası bu bölge yavaş yavaş soyulmaya başlar ve dökülür,alttan yeni deri ortaya çıkar.Bu işlem 3-4 mm derinliğinde bölgeyi etkilediğinden herhangi bir hastalık riski oluşturmaz.
Sizlerde vajen estetiği hakkında detaylı bilgiyi  internet sitemizi ziyaret ederek bulabilirsiniz.Ayrıntılı bilgi için http://www.esracabukcomert.com/.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Ayşe Çekiç 18 Kasım 2015 Çarşamba 12:36

Yeriniz nerede acaba

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akciğer kanserine yeni umut!
Prof. Dr. Uğur Gönüllü “Son yıllarda en umut verici sonuçlar, genetik ...
Kalp Krizi Gençleri de Vuruyor Uzmanlar Uyardı!
Kalp krizi genç yaşlı demiyor, herkesi vuruyor. Sağlıksız yaşam,stres,sağlıksız ...
Türkiye'de tavuk eti güvenilir mi?
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
 
Renk Değiştiren Sargı Bezi Geliştirildi!
Yaradaki bakterilerin toksin salgılaması durumunda sargı bezi, içindeki ...
Kahve Ölüm Riskini Azaltıyor!
Kahve severlere müjdeli haber... Günde düzenli olarak birkaç fincan kahve ...
Dişlere En Çok Bu Alışkanlıklar Zarar Veriyor!
Bazı yanlış alışkanlıklar dişlere büyük zarar veriyor. Bu kapsamda Dr. ...
 
1 Ocak'tan itibaren Reçetelere e-imza geliyor!
1 Ocak'tan itibaren SGK ile anlaşmalı sağlık kuruluşlarında görevli hekimler ...
'Aşılama programları aynen devam edecek'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bugüne kadar iyi giden aşılama programlarının ...

'e-imza ile reçetelerde suistimal önlenecek'
1 Ocak 2016'da zorunlu 'e-imza' uygulamasının uygulamaya geçirilmesi planlanıyor
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Suudi Arabistan
Adana Demirspor
Sosyal Medya
DEAŞ
Brezilya
Okan Buruk
Microsoft
anap