E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Gazze katliamında on beşinci gün! Hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 137’ye yükseldi 

İsrail’in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 137’ye yükseldi. Yaralananların sayısının ise 4 bin 232'sinin çocuk olmak üzere 13 bin 162'ye ulaştığı aktarıldı.

21.10.2023 - 11:07
Gazze katliamında on beşinci gün! Hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 137’ye yükseldi

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırının ardından İsrail, yıllardır her türlü insanlık suçunu işlediği Gazze'ye ölüm yağdırmaya başladı. Gazze Şeridi'ni yerle bir eden İsrail, binlerce sivili öldürdü.

CAN KAYBI 4 BİN 137'YE YÜKSELDİ

 Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının bin 661'i çocuk olmak üzere 4 bin 137'ye yükseldiği bildirildi.

Yaralananların sayısının ise 4 bin 232'sinin çocuk olmak üzere 13 bin 162'ye ulaştığı aktarıldı. Saldırılarda 521 ailenin yok olduğu vurgulandı.

42 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca sağlık tesislerine 25 saldırı gerçekleştirildiği, 42 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği ifade edildi.

Katliamın on beşinci gününe girilirken, dünyanın dört bir yanından ateşkes çağrıları yapılıyor. Dünyanın gözü Orta Doğu'ya çevrilirken ABD'den de peş peşe açıklamalar geldi. ABD İsrail Büyükelçiliği, Gazze-Mısır sınır geçişinin saat 10.00'da açılacağı bilgisini aldıklarını açıkladı. Ardından kapının açılmasıyla BM'ye ait araçlar ve insani yardım TIR'ları Gazze'ye geçiş yapmaya başladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar'ın çabalarına yanıt olarak iki ABD'li esiri insani gerekçelerle serbest bıraktıklarını duyurdu. İsrail, Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin 'bombalamaya hazırlık olarak' derhal boşaltılmasını istedi. Savaşın 15. gününde dakika dakika gelişmeler şu şekilde:
10.30: Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, İsrail-Filistin savaşında kaybeden gazeteci sayısında güncellemeye gitti. Yapılan açıklamada, şu ana kadar 16 gazetecinin hayatını kaybettiği duyuruldu. IFC, bununla birlikte iki gazeteciden de haber alınamadığını bildirdi.

10.20: İsrail'deki ABD’nin Büyükelçiliğinin açıklamasının ardından, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı açıldı. BM'ye ait araçlar ve insani yardım TIR'ları Gazze'ye geçiş yapmaya başladı.

09.30: Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi, İsrail-Filistin gerilimine dahil olacakları yönündeki iddiaları yalanladı. es-Safedi, bunun siyasi bir söylem olduğunu ifade ederek, "Arapların İsrail ile savaşmak istediği söyleniyor. Bu siyasi bir söylemdir. Hepimiz Filistinlilerin haklarını veren ve İsrail'in güvenliğini garanti eden bir barış istiyoruz" dedi.

08.56: İsrail’deki ABD Büyükelçiliği, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yerel saatle 10.00’da açılacağını ancak ne kadar açık kalacağının belirsiz olduğu konusunda vatandaşlarını uyardı.

07:48: İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 14 bin 200 konuttan oluşan 5 bin 500 binanın tamamen yıkıldığı belirtildi.

06:51: Yediot Ahronot gazetesinin, İsrail ordu sözcülüğüne dayanarak verdiği habere göre, İsrail uçakları, Hizbullah'ın dün güdümlü antitank füzesiyle düzenlediği saldırılara karşılık örgüte ait askeri hedeflere saldırdı.

04:53: Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Gazze'de İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana 16 gazetecinin öldüğünü duyurdu.

03:36: İsrail'in, Gazze'de yerinden edilen binlerce Filistinliye ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na ait 5 merkezin boşaltılmasını istediği belirtildi.

02:28 Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Filistinlilerin Gazze'den tehcir edilmesine ve her ne şekilde olursa olsun sivillerin hedef alınmasına karşı olduklarını belirtti.

01:57: Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin güneyindeki Kudüs Hastanesi'nde, yeni bir hastane trajedisi yaşanmaması için uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı.

01:39: İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 4'ü çocuk, 1'i kadın 15 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

01:25: Dünya Sağlık Örgütü İsrail'in abluka altındaki Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin tahliye edilmesini istemesine tepki gösterdi.

01:22: Avrupa Birliği ve ABD liderlerinin, 27'nci zirve toplantısı sonucunda yapılan ortak açıklamada, İsrail'in yaşadığı saldırılar karşısında kendisini savunma hakkı bulunduğu belirtilerek "Gazze'deki kötüleşen insani krizden de endişe duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

00:57: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın serbest bıraktığı 2 ABD'linin 'güvenli bir şekilde İsrailli yetkililerin elinde olduğunu' söyledi.

00:35: Avustralya Başbakan Anthony Albanese, İsrail-Filistin çatışması sebebiyle İsrail'i ziyaret etmeyeceğini açıkladı.

00:09: ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevinden İsrail yanlısı tutumu daha fazla destekleyemeyeceğini belirterek istifa eden Josh Paul: Hiçbir İsrail askeri birimi insan hakları ihlalinden suçlu bulunmadı. (Güvenlik incelemesine yönelik) Sistem işlemiyor.

00:04: İsrail'in derhal boşaltılmasını istediği Kudüs Hastanesi'nin yönetimi ve sağlık personeli hastaneyi tahliye etmeyi reddederken, Hamas'a bağlı hükümet, ikinci bir hastane katliamı konusunda uyardı.

00:00: Sınır Tanımayan Doktorlar İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki sağlık sisteminin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

ETİKETLER:
Gazze , İsrail , Filistin , Son dakika
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Kaan 21 Ekim 2023 Cumartesi 11:25

Istail filistin catismasi derken ? Ben tek tarafli bir katliam goruyorum, catisma karsilikli olur

Yorumu oyla      0      0  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail'den Refah Sınır Kapısı kararı: Onay verdi
Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte, ...
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. ...
Filistin Başbakanı: İsrail’e destek vermek öldürme ruhsatı vermektir!
Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, CNN’e verdiği röportajda, 7 Ekim’de ...
 
Hamas, 2 ABD vatandaşını serbest bıraktığını açıkladı
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından sosyal ...
BM: Gazze'de konut birimlerinin yüzde 30'u yıkıldı ya da yaşanmaz hale geldi
Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki konut birimlerinin ...
Hizbullah, İsrail’e yeni saldırı düzenlediğini açıkladı
Lübnan’daki Hizbullah, dün öldürülen bir sivile karşılık olarak İsrail ...
 
Sisi: Sivillerin Gazze'den Sina'ya göçü son derece tehlikeli
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, sivillerin Gazze'den Sina Yarımadası'na ...
BM, Gazze için acil kodlu çağrısını yineledi
Birleşmiş Milletlerin (BM) Orta Doğu, Asya ve Pasifikten Sorumlu Genel ...
İsrail, Hamas’a ait noktaları vuruyor
İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırılarında Hamas’a ait olduğu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
Belçika
Kobani
Volero
sınav stresi
emrah yılmaz
Maden Ocakları
Ahmet Kaya
Okan Buruk