E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Galaxy Note 4'ü Resmen Tanıttı! Teknik Özelliklerini ve Fiyatını Değerlendirdik! 

Galaxy Note 4, yaklaşık 1 yıl gibi bir süredir internette prototiplerle yer alırken mobil kullanıcılarının sabrını zorluyordu.

3.09.2014 - 21:43
Galaxy Note 4 ü Resmen Tanıttı! Teknik Özelliklerini ve Fiyatını Değerlendirdik!

Güney Kore'nin can damarı Samsung, geçtiğimiz saatlerde TSİ ile 16.00'da yeni nesil akıllı telefonu Galaxy Note 4'ü resmen tanıttı. Kısa sürede tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Galaxy Note 4, yaklaşık 1 yıl gibi bir süredir internette prototiplerle yer alırken mobil kullanıcılarının sabrını zorluyordu.

IFA 2014 fuarıyla eş zamanlı yapılacağı tahmin edilen tanıtım nihayet gerçekleşti. Samsung, üst segmentteki akıllı telefonu Note 4'ü görkemli bir tanıtımla dünyaya duyurmuş oldu. Yapılan etkinlikle birlikte sadece Galaxy Note 4 tanıtılmadı. Kavisli bir köşeye sahip olan Galaxy Note Edge de yılın en şaşırtan telefonları arasındaki yerini alarak tanıtılmış oldu.

Öncelikle Galaxy Note 4'ün tasarımı hakkında konuşalım;

Note 3'ün tasarımı bildiğiniz üzere Note 2'den kalın ve kaba hatlarla ayrılmış, yeni çerçeveler, daha ince bir yapı ve yekpare bir kasa düzeneğine sahip olmasa da elde bütünlük oluşturan bir tasarımla gelmişti. Note 2'nin verdiği kaba histen uzaklaşan Note 3 ile Samsung, kendi açtığı dev ekran furyasında yeni bir devrime imza atmış oldu.
Note 3 ile aralarında boyut konusunda çok fazla fark olmayan Note 4, tasarım konusunda Note 3'ten arka kapak kısmında bulundurduğu köklü değişimlerle göze hitap etmeyi başarıyor. 8,5mm kalınlığıyla Note 3'ten biraz daha bir ince yapıya sahip olan telefon, tutuş ve elde uyandırdığı his bakımından sahibine daha fazla güven sağlıyor.

Note 3'ten  2,3mm daha uzun ve 0,6mm daha geniş olan Note 4, Note 3 kullanıcılarının yadırgamayacağı hatta kullanmaktan zevk duyacağı bir tasarımla karşımızda bu sefer... Samsung'un vazgeçemediği arka kapak tasarımında S5'e benzer bir desen yer alırken, ilk defa Note 3'te karşımıza çıkan deri görünümlü tasarımdan da vazgeçilmemiş.
Teknik özellikler neler? Note 3'ten farklı olarak ne sunuyor?
 
Aylar öncesinde gelen söylentiler Galaxy Note 4'ü baştan aşağı tanımlayarak dedikoduluktan çıkıp doğru çıkan bir tahmine dönüşmüş oldu. Beklendiği gibi 5.7 inç bir ekranla gelen phablet çözünürlüğüyle dikkat çekiyor. Quad HD (2560 x 1440p) çözünürlüklü Super AMOLED ekran kullanılan Note 4 sunduğu eşsiz görüntü deneyimi ile kullanıcıları harikalar diyarına götürüyor diyebiliriz.
 
Note 4, işlemci konusunda kullanıcıları şaşırtmayarak 2 farklı işlemci ile geldi. Avrupa ve Amerika olmak üzere 2 farklı işlemciye sahip olacak telefon Qualcomm ve Exynoss cephesinden besleniyor. 64-bit destekli  Exynos 5433 işlemcisi toplamda sekiz çekirdekten oluşuyor. Dört çekirdek 1.9GHz’de çalışırken, diğer dört çekirdek ise 1,3GHz saat hızında çalışıyor. Exynos 5433 işlemcide ayrıca LTE Cat 6 modemi bulunuyor. İşte bu yüzden hangi modelin hangi ülke ve kıtalarda kullanılacağı henüz net olarak belli değil.
 
 
Yüksek ihtimalle aralarında Türkiye'nin de olduğu Avrupa ülkelerinde Exynos işlemcili modeller boy gösterecek. Bu da 8 çekirdekli güçlü bir işlemcinin Türkiye için habercisi olma anlamına geliyor.
 
2. tip işlemci kullanılan Note 4, gücünü Snapdragon 805 2,7GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli işlemci'den alırken, grafik arabirimi olarak  600MHz hızında çalışan Adreno 420 ile cephe arkasında güçlü bir savaş veriyor.
 
Selfi için mükemmel bir telefon!

Note 3 ile aralarındaki temel farklardan biri de kamera cephesinde oldu. 16MP çözünürlüklü bir kamera kullanılan Note 4, 4K video kayıt yapan kamerasıyla dikkat çekiyor. F/1,9 diyafram aralığına sahip olan ön kamera Note 3 ile arayı baya açmış görünüyor. 3.7 MP değerindeki ön kamerayla karşımıza gelen akıllı telefon 120 derecelik açıyla geniş ve rahat bir selfie deneyimi sunabiliyor. Günümüzün vazgeçilmezleri haline gelen selfie fotoğraflar için ön kameraların gelişimi hızla devam ediyor.

En hızlı Android'i kullanıyor!

Android 4.4.4 KitKat ile evlere şenlik bir telefon olan Note 4, Android'in en hızlı en son sürümü olan Kit Kat'ı kullanıyor. Fakat değişen tek şeyin işletim sistemi olmadığını da belirtmek lazım. Önceki Note 3'e nazaran TouchWiz arayüzünde bir takım yenilikler yapan Samsung, Note kullanıcılarına keyifli bir deneyim sunmakta oldukça kararlı gözüküyor. Telefonun vazgeçilmezleri arasında yer alan akıllı kalem S-Pen yine birbirinden farklı özelliklerle kullanıcıları selamladı.

Bataryada da iyileştirmeler var!

Note 3'ün 3200 mAh'lik dev bataryasına çok büyük eklenti yapılmasa da yapılan 20 mAh'lik ilave oldukça yeterli görülüyor. Onun haricinde bataryada kullanılan teknolojinin Note 3'tekinden daha farklı olduğu belirtiliyor. Bu da şu anlama geliyor, geniş bir ekrana sahip olan Note 4 gün boyunca rahatlıkla yanınızda kullanabileceğimiz sıradan akıllı telefonların fazlasını sunan bir şarj süresiyle karşımızda. Söylemeden geçmeyellim Note 4, 3220 mAh dev bir pille raflardaki yerini almış olacak.

Parmak izi ve kalp sensörleri var!

Note 4'ün çarpıcı özellikeri arasında iPhone'da görmeye alışık olduğumuz sensörler de yer alıyor. Samsung'un yeni akıllısında Home butonun altında parmak izi sensörü yer alırken arka bölümde LED flaşın yanında kalp hızı ölçüm sensörü ve son zamanlarda büyük bir artış gösteren Ultraviyole sensör  bulunuyor.

Su geçirmez bir Note ile karşımızda!

Geçtiğimiz 2 yılda artış gösteren su geçirmez elektronik cihazlar arasında mobil telefonlar da giriş yapmış, kullanıcılar büyük rağbet göstermişti. Sony'nin büyük bir girişimiyle mobil ekosistemine farklılık kazandırdığı su geçirmezlik özelliği Samsung'un da dikkatini çekti ve son 1 yıldır çıkardığı üst segment telefonlarda  IP65 adını verdiğimiz su ve toz geçirmezlik, dayanıklılık sertifikasını alarak listede adını üst sıralara yazdırmış oldu.

Malzeme kalitesinin arttırıldığı Note 4'ün fiyatı ne kadar?

Türkiye'de ne kadara satılacak?

Samsung'un Galaxy Note 4'te, Note 3'teki gibi 940 Dolar - 715 Euro fiyat dengesini tutturmak istediği biliniyor. Ülkemizde de herhangi bir ek vergi ya da Samsung Türkiye tarafından ek bir karar alınmadığı sürece, Galaxy Note 4'ün Note 3 ile aynı fiyattan pazara gireği düşünülüyor. Yani cihazın Türkiye'de 2300 - 2200 TL bandında satışa sunulması bekleniyor.
star

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
ihracat
PETROL
İsveç
Yeni Zelanda
işte benim stilim
konuk oyuncu
Murat Yıldırım
Ahmet Kaya