E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Organize İşler ve Oray'ın Yalanları 

Aslında medya müfterisi Oray Eğin'in tek başına çok da bir hükmü yok. O yalnızca 'organize işler'in bir tetikçisi... Bu sert sözler köşesini Oray Eğin'in hedef tahtasına koyduğu Emre Uslu ile paylaşan Taraf yazarı Önder Aytaç'tan.. İşte nedeni...

7.12.2008 - 23:20
Organize İşler ve Oray ın Yalanları

Köşe Yazıcıdan 8 Yalan

Sanırım bu hafta köşemize katkı sunan Emre Uslu hakkında medyada çıkan iddialarla ilgili yazı yazmak gerekiyor.

Medyada yer alan iddiaların büyük bir çoğunluğu çelişkiler yumağı şeklinde. Özellikle de Uslu'nun ABD'de 8 yıldır raporlarla kaldığı iddiası bütünüyle gerçek dışı.

Uslu, 2007 akademik yılı sonuna kadar pasif görevli olarak izinliydi. Daha sonraki dönemde de geçirdiği bir kaza nedeniyle tedavi görmeye devam etti. Yani 8 yıldır doktor raporu ile ABD de kalıyor iddiası katıksız bir saptırma ve bir yerlerden sipariş üzerine gelmiş 'çakma' haber.

İsterseniz bunu Enis Berberoğlu'na da sorun.

Uslu'nun ortak yazdığımız alanlarda gerçekten de çok iyi bir uzman olmasını içine sindiremeyenler, onun hakkında bir karalama furyası başlattılar. Bunun sonucunda MİT bile bir açıklama yapmak zorunda kaldı.
Neler mi oldu? Gelin adım adım bunları irdeleyelim:

Öncelikle Uslu “Taraf'ın MİT mensubu yazarı” olarak tanıtıldı. MİT verdiği yanıtta 'Uslu'nun MİT ile ilişkisinin olmadığını' açıkladı. Sonra yeni bir yalanla; “Uslu, çevresine MİT'ten burs aldığını söylüyor” anlatımı yapıldı. Emre'nin hangi çevreye, ne zaman böyle bir ifade kullandığını ispatlanamazsa, kaynak gösterilip açıkça yazılmazsa 'çamur at izi kalsın' yaklaşımı sergilenmiş olmayacak mı? Aslında aynı yazarın daha sonra yazdıkları bile kendi kendini yalanlamış oluyor: “
Uslu Utah Üniversitesi'nden doktora bursu alarak okudu.”

Bu yalanlar önce bir internet sitesinden dolaşıma sokuluyor. Sonra da Akşam Yazarı Oray Eğin tarafından merkez medyaya aktarılarak meşruiyet kazandırılmaya çalışılıyor. Belli ki 'organize işler' bir kampanya var. İsterseniz Eğin'in yalnızca bir yazısında söylediği 8 yalanı birlikte inceleyelim:


Yalan 1:
“sucveceza.com adlı polis sitesine yazan Uslu gibi...”

Yanıt:
Uslu'nun bu siteye özel yazdığı bir tane yazıyı bulup iddianı ispatlayabilir misin?


Yalan 2:
“Hepsinin ağabeyi ise cemaat ve Fethullah Gülen üzerine çalışmalarıyla tanınan Hakan Yavuz. O da Utah'ta.”

Yanıt:
Hakan Yavuz'un ağabey olduğunu ispatlayabilir misin? Yavuz'un kimlerin ağabeyi olduğunu 'Ergenekon'u anlamsızlaştırma kılavuzu' yazanlara ya da Özdemir İnce'ye sorabilir misin? Ya da Ulusal Kanal'da, Sky Türk'te yaptığı konuşmalarını dinleyebilir misin?


Yalan 3:
“Utah Üniversitesi, cemaat'in etkin olduğu yerlerden biri. Cemaat burada okumaları için öğrencilerine burs sağlıyor, onlarla beraber etkinlikler düzenliyor, paneller organize ediliyor.”

Yanıt:
Uslu'nun zaten üniversite bursu ile okuduğu yazıldı. Bu üniversitede okuyan öğrencilere cemaatin burs verdiğini nereden biliyorsun? Onlardan mısın yoksa bir yerlerden 'çakma haberlerle' beslenerek mi bu söylemde bulunuyorsun?


Yalan 4:
“Cemaat'in Utah'ta organize ettiği panellerde konuşan öğrenciler, sık sık Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eleştiriyor, yabancılara karşı Türkiye'yi kötülüyor. Türkiye'nin demokratik olmadığını, inanç özgürlüğü bulunmadığı vurgulanıyor. Bunun sorumlusunun da Türk Ordusu olduğunun altı çiziliyor.”

Yanıt:
Önce Utah'ta bu anlamda organize edilen bir tane paneli gösterebilir misiniz? Ayrıca bilmenizde yarar var; Utah'ta Ortadoğu üzerine 2003-2007 yılları arasında her yıl organize edilen (www.utah.edu/meca) konferanslar vardır. Bu konferanslar zincirine dünyadaki ve ABD'deki her milletten ve her kesimden insanlar konuşmacı ve katılımcı olarak gelir. Her sene de bu etkinlikte 1000'e yakın sunum yapılır. Bu sunumlardan bir tanesinde bile, yukarıda iddia ettiğin gibi “TSK'yı eleştiren bir sunum” yoksa –ki bilimsel anlamda eleştiren olsa ne sakıncası var- ne yapacaksın?


Yalan 5:
“Zaten Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dikkatini çeken de bu yazılar oldu ve Uslu hakkında Askeri Savcılık soruşturma başlattı.”

Yanıt:
Bu dediğini belgesiyle ispatlayamazsan ne duruma düşmüş olacaksın? Yoksa hep yaptığın gibi, önce yalanlarınla bir gazete haberi yaptıracak, sonra da onu referans mı alacaksın? Acaba Uslu hakkında Askerî savcılığın tek bir tane bile soruşturması var mı? Varsa sonucu ne oldu?


Yalan 6:
“Cemaat'in gözde öğrencilerinden biri olan Uslu'nun doktora tezi Kürtler üzerine. (Yalan 7) Barzani'ye övgüler, (Yalan 8) Kürtlere İslami siyasetin yaygınlaşması yönünde tavsiyeler içeriyor.”

Yanıt:
Aslında bir cümleye üç yalanı sığdırabilmen gerçekten de çok ama çok takdire değer. Cemaatin gözde öğrencisi olduğunu ispatlayamazsan müfteri olmuyor musun? Şimdiye kadar yüzlerce yazı yazdık. Bunlardan birisinde bile Barzani'ye övgü yazdığımızı ispatlayamazsan ayıp olmayacak mı? Kürtlere, İslami siyasetin yaygınlaşması yönünde bir öneride bulunduğumuzu gösteremezsen ne olacaksın? Aslında biz ısrarla yazdığımız her gazete yazısında ya da bilimsel makalemizin içinde, Türkiye'de 2000 yılından sonraki dönemde, “aman dikkat Kürt İslamcılığı doğuyor” diye kalem oynattık. Bu yüzden Hizbullah bile Emre'nin hakkında eleştiren açıklamalar yaptı. Kürt sorunu ile ilgili bütün yazılarımızı inceleyin, okuyun, araştırın, Oray'ın dediği şekliyle bir iddiaya bile rastlayamazsanız acaba 'organize işler' Oray'ı hakkında ne düşünürsünüz?

Aslında medya müfterisinin tek başına çok da bir hükmü yok. O yalnızca 'organize işler'in bir tetikçisi. Bu 'köşe yazıcısı' yalnızca bir makalesinin içinde bile 8 yalanı arka arkaya sıralayabiliyorsa ona “helal olsun sana”dan başka ne denilebilir ki? Akşam'ın yöneticilerine sorumuzu yineliyoruz: Gazetenizde köşe yazarı olmak için ne kadar yalancı olmak gerekiyor? Bir makalede en az kaç tane yalanı arka arkaya sıralamış olmak gerekiyor?

Önder Aytaç Taraf

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
CİM-BOM 3 Ocak 2009 Cumartesi 00:28

ÇOCUK OLMAYIN...HAYATTA GİTMEZ O..HİÇ BİR YERE GİTMEZ..

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 30 Kasım 2008 Pazar 22:19

OFFFFFF OLMADI BE AZİZ BAŞKANIM OLMADI YA.HANİ PES ETMEK YOKTU?:((

Yorumu oyla      18      10  
doğrucu 30 Kasım 2008 Pazar 21:54

yine taraftarı yürütür tekrar başkan olmam isteniyor der ve olur türk futbolunu şaibe içine sokan tek adam.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çölaşan : Turgay Ciner Bana ‘Hükümet Benim Malımı Gaspetti, Kimden Korkacağım?’ Dedi!
Hürriyet’ten kovulan ve yakın zamanda Ciner Grubu ile el sıkışan usta ...
Ahmet Tezcan: Bir Medya Patronu Bana Silah Çekti, Hayatımı Altaylı Kurtardı!
Başbakan Erdoğan’ın basın danışmanlığından istifa edip Turkuaz Medya’ya ...
İmd Başkanı Hadi Özışık: Mahalle Baskısı Yüzünden Çarşaflı Annemle Sokakta Yürüyemiyoruz!
İMD Başkanı ve İnternethaber’in patronu Hadi Özışık Turktime Genel Merkezi’nde ...
 
Tercüman Genel Yayın Yönetmeni Büyükçelebi Bombaladı: Barzani’nin Şişme Bebeğini Vereceğim! Pezevenklik Yapan Gazeteciler Var!
Türk basının en çok merak edilen isimlerinden Tercüman Gazetesi Genel ...
Çölaşan Turktıme’a Patladı: Başörtülü Kızım Olsaydı, Ne Yapardım Bilmiyorum… Özkök Bana Gıcıktı… Özdil Yerimi Dolduramaz…
Usta gazeteci Emin Çölaşan Turktime Genel Merkezi'nde Yönetim Kurulu Başkanımız ...
Star Eski Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir: Kenan Iışık’ı Star'ı Şantajcı Çizgisinden Kurtarmak İçin Seçmiştik!
TMSF’nin Adem Gürses ve Haluk Örgün’den sonra Star Medya Grup Başkanı ...
 
Habiboğlu’ndan SES Bombaları: SES TV'nin Gökçek'in Kanalı Olduğunu İddia Edip İspatlamayan Namussuzdur!
Yaklaşık iki ay önce SES TV’nin Genel Yayın Yönetmenliğine getirilen deneyimli ...
Turktime yeni Genel Merkezinde
Turktime’ın yeni genel merkezinin açılışı medya ve siyaset dünyasından ...
Önkibar Her Yeri Bombaladı: Tüm Ankara Temsilcileri İş Takibi Yapar, Ben de Yaptım... Enver Ören ve Uzan İçin Gazetecilik Araçtı…
Flash TV’deki işine neden son verildi? Hangi gazeteci devreye girip Abdullah ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hollanda
barcelona
Murat Yıldırım
pkk
İslam
kardemir karabükspor
Duygun Yarsuvat
Arsenal
telefon