E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fatih Terim o açıklamayı yaptı! 

A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçı sonra açıklama yaptı.

6.09.2016 - 10:19
Fatih Terim o açıklamayı yaptı!

İşte Terim'in sözleri...

"Oyuncularımı kutluyorum, teşekkür ediyorum. Hırvatistan grubumuzun favorisi, önemli bir takım. Buradan puan almak önemli bir başarı. Oyuncularımız, Türkiye liginin çok üzerinde bir performans sergiledi. Seyredenler de çok mutlu olmuşlardır. Başarılı olmak için mücadele edeceksiniz. Kazanırsınız, kaybedersiniz ama önemli olan mücadele etmeniz. 

"PENALTIDAN ÖNCE CORLUKA TOPU ELLE ALDI"
Golden önce Corluka elle düzeltiyor ama penaltı olmaması lazımdı. Saha içerisinde çok güzel işler de yaptık. Mücadeleden çok mutlu ve gururluyum. Daha iyi olacağız. Kaybedebilirdik, kaybetseydik de Hırvatistan'a kaybedecektik. Ben oyuncularımı yine överdim. 

Bütün maçlar 1-1 bitti, kimse önümüzde değil. Ukrayna ve İzlanda maçlarını geçersek önümüz açık olacaktır.  Hırvatistan'ın hocası Cacic'e çok teşekkür ediyorum. Bugün basın toplantısında doğum günümü kutlamış, maçtan önce de arkasında Terim yazan bir Hırvatistan forması hediye etti bana... 

"GRUPTA HERKES HERKESİ, HER YERDE YENEBİLİR"
Ozan, Okay, Emre Mor, Enes gibi birçok gencimizi kazanacağız inşallah. Bu bir başlangıç olur inşallah. Öyle bir gruptayız ki herkes, herkesi her yerde yenebilir. Bugün mağlup da olabilirdik, kazanabilirdik de ama yetmez. Düşünebiliyor musunuz, dünya devlerinin karşısına aç, istekli, mücadeleden yılmayan, belki de ilk defa milli olan oyuncularla çıkıyoruz. Türkiye'deki her futbolcu için bu önemli bir mesajdır. Dolayısıyla güzel bir akşam. Son oynadığımız Hırvatistan maçını düşünürsek eleştirenler haklıdır ki, bugünkü mücadelenin de hakkını vereceklerdir.

Aynı anda farklı taktiğe dönebilen bir takım oluyoruz. Oyuncular da bunu çok iyi yaptılar, fiziklerini de çok iyi kullandılar. Okay'a 3-4 yıldır emek veriyoruz. Ozan her yerde oynayabiliyor. Kaan Ayhan bek de oynayabilen, stoper de orta saha da oynayabilen bir çocuk. Şener, kaleci Volkan, Mehmet Topal, Hakan Çalhanoğlu, İsmail oynarsa, oynamazsa Hasan Ali. Hepsi çok istekli oynamak için.

ANTE CACIC'E CEVAP: "FUTBOLDA FAZLA ŞANSA İNANMAM"
Başkent Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, "Dünya yıldızı topluluğu bir takıma karşı oynadık. Oyuncularımızın birçoğu genç, deneyimsiz ama istekli ve arzulu. Zaman zaman sıkıştığımız oldu, mücadeleden ve alınan puandan çok memununum. Hırvatistan hocası şansla 1 puan aldılar demiş ama onun görüşüdür saygı duyuyorum. Ama futbolda fazla şansa inanmam. 7, 32'nin içine topu atacaksınız. Hocamız böyle görmüş ama benim görüşüm de bu. 1 puan 3 puan alamadığınız durumda iyidir. Çünkü Hırvatistan deplasmanı ve rakibiniz Hırvatistan takımı. Mesela ben hiçbir şey söylemiyorum, penaltıdan önce el var. Baya düzeltme var, çarpma değil. Tabii bizden fazla gol kaçırdılar ama Hırvatistan ev sahibi o kadar olacak. Bize 1,5 puan versinler Hırvatistan ile deplasmana berabere kaldık. Burada kaybedebilirdik, kazanabilirdik de sonuç ne olursa olsun iyi mücadele edildi. Ben de buradan iyi mücadele edecek bir takım sözü vermiştim, bunun olması beni mutlu etti" diye konuştu. 

"GENÇLERİN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM"
Fatih Terim, takımda genç oyunculara şans vermesiyle ilgili olarak, "Orta sahayı Okan, Kaan ve Ozan'a teslim edip, ortaya yüksek tempolu bir mücadele koymalarını istedim. Orada Rakitic, Modric ve Badelj üçlüsünü etkisiz hale getirelim diye düşündük ve nitekim bu bağlantıyı kopardığımızı düşünüyorum. Bence de doğru yaptılar, onlardan memnum. Bir iki pozisyon değişikliği yaptık maç içinde, artık bu olgunluğa eriştiğimizi düşünüyorum. Sistemlere çabuk dönebiliyoruz, oyuncularımızın bu meziyeti de artık var. Dışarıda bazı oyuncularımız daha var genç olarak onları da alacağız. Bir değişim olacaktır ama bir kemik kadromuz var. Burada olmayan arkadaşlarımız da var. Onları da yakın zamanda buraya kazandıracağız. Bugün saha içinde 6-7 genç oyuncularımız var ve gençler gibi oynayan tecrübeli oyuncularımız vardı, Topal gibi" ifadelerini kullandı.

"BURADA KAYBETMEDEN DEVAM ETMEK BİZE ÇOK BÜYÜK AVANTAJ GETİRECEK"
Gruptaki ilk 3 maçın çok önemli olduğunu hatırlatan Terim, şu ifadeleri kullandı:

"Gruptaki ilk üç maçımızın çok önemli olduğunu söylemiştim. Burada kaybetmeden devam etmek önemliydi. Şimdi Konya'daki Ukrayna maçı ve sonrasında İzlanda maçı daha da önem kazandı. Buradan kaybetmeden devam etmek bize çok büyük avantaj getirecek inşallah. Konya'nın desteğine alıştık. Orada gereğini yapacağımıza inanıyorum. Her maç bu genç çocukların daha iyi, olgun ve tecrübelenmesini sağlayacak. Burada ayağı titreyenlerin, bir sonraki maçta ayağı titremeyecek. Bu arada yeni oyuncuları da bulacağız, evelallah bu işi götüreceğiz. Tabii ki ilk 3 maçtan sonraki karşılaşmaları da küçümsemiyorum ama zorluk derecesi diğerlerine oranla daha düşük olabilir. Ama Finlandiya ve Kosovayı da yabana atmamak lazım."

"EMRE MOR BİZİM EVLADIMIZ"
Terim, oyundan çıkan Emre Mor ile yaşadığı diyalog hakkında ise, "Emre ile bir şey olmaz o bizim yaramaz çocuğumuz. Top alıp alamadığını söyledi ben de 'bu konu burada konuşulmaz' dedim. Emre evladımız gibi, aramızda sorun olmaz."

Konya'da oynanacak Ukrayna maçını da değerlendiren Terim şu ifadeleri kullandı: 

"Shevchenko çok büyük bir futbolcuydu. Dünyanın en büyük futbolcularından bir tanesiydi. İnanıyorum ki çok büyük de antrenör olacak. Ukrayna'nın koçu olmak kolay değil ama Shevchenko'nun karakteri, yapısı, kültürü ve bilgisi buna müsait. İnanıyorum ki dünya futbolu büyük bir teknik direktör kazanacak. Bizim için gruptan lider çıkacak dediyse, umarım biz de grubu lider bitiririz. Enteresan bir karşılaşma olacak, tabii kendisini Türkiye'de iyi bir şekilde ağırlayacağız."

HABERTÜRK

ETİKETLER:
spor , fatih terim , a milli takım , ukrayna ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aras Özbiliz'in sakatlık krizi!
Beşiktaş, genç futbolcusu Aras Özbiliz'in dizinde ödem oluştuğunu açıkladı.
Ziraat Türkiye Kupası başlıyor!
Ziraat Türkiye Kupası 1.tur maçları 6 eylülde yapılacak.
Rosberg, zirveyi zorluyor! Bu sezonki 7. yarışını kazandı!
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın İtalya ayağını, Alman Pilot Nico Rosberg kazandı.
 
Dünya Kupası için ilk adım! Avrupa Elemeleri'nde günün sonuçları!
2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri, 3 grupta oynanan 9 karşılaşma ile başladı.
Men edilmişti, yine yakalandı!
Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ...
Ante Cacic: 'Türkiye çok kaliteli bir takım'
Hırvatistan'ın teknik direktörü Ante Cacic, Türkiye ile yapacakları 2018 ...
 
Fatih Terim: 'İki handikabımız bulunuyor'
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde ...
Ümit Millilere takviye! Kadroya kimler dahil edildi?
Savaş Polat ve Furkan Emre Ünver, Ümit Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna dahil edildi.
Forvette verim her sezon arttı
Beşiktaş, Alman forvet Mario Gomez'in ayrılığının ardından bu bölge için ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Euro
passolig
Chelsea
Brezilya
survivor all star
Maden Ocakları
A) Milli Futbol Takımı
EURO2016