E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Esad'a Göre Türkiye'nin Hedefi: Osmanlı Hayali Görüyor ve Arap Dünyasındaki Etkilerini Artırmak İstiyorlar!

Suriye lideri Beşar Esad, Şam’a karşı baskıyı artıran Ankara’ya “Türkiye’de Osmanlı’yı yeniden canlandırmak isteyenler var ama bu imkansız” dedi

27.11.2011 - 08:30
Esad a Göre Türkiye nin Hedefi:

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Türkiye’de bazılarının Osmanlı İmparatorluğu’na dönmenin hayalini kurduğunu” söyledi. Arapça yayın yapan Arab Press’e konuşan Esad, “Türkiye’de bazıları hala Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden kurma rüyasında... Türk liderler bu rüyanın imkansız olduğunu biliyorlar ve bu yüzdan dini ajandası olan partileri sömürerek Arap dünyasındaki etkilerini artırmak istiyorlar” dedi. Suriye Devlet Başkanı kendisini destekleyenlere herhangi bir Türk sembolüne zarar vermemeleri çağrısında bulunarak, “Sizden Türk bayraklarını yakmamanızı istiyorum. Türk halkı gururlu bir millettir” diye konuştu. Açıklamalarında diğer Arap ülkelerine de mesaj gönderen Esad, “Suriye komplolara daha fazla tahammül etmeyecek” vurgusunda bulundu.

Koridor Hatay’dan açılabilir
Diğer yandan İngiliz haber ajansı Reuters, Fransa’nın Suriye’de sivillere insani yardım götürmek amacıyla önerdiği insanı koridor için en uygun başlangıç noktasının Hatay sınırı olduğunu yazdı. Haftaiçinde Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Suriye’ye sivilleri korumak amacıyla insani koridor açılması önerisinde bulunmuştu. Reuters, üzerinde çalışılmaya devam edilen planın ana aktörlerinden birinin de Tük hükümeti olacağını vurgulayarak “Türkler birçok senaryo bulunduğunu söylüyorlar” diye yazdı.

‘Olasılıkları inceliyoruz’
Adı açıklanmayan bir Türk yetkili, ajansa yaptığı açıklamada, “Fransızlarla, eğer durum kontrolden çıkarsa, daha kötüleşirse ne yapılır diye birçok ihtimal üzerinde konuştuk. Elbette bazı planlarımız var fakat henüz o noktaya gelinmedi. Ne yapılacağı Suriye’de şiddetin kontrolden çıkmasına, bir darbe olmasına ya da kontrolden çıkan bir iç savaşa dönüşmesine bağlı. Senaryoyu değiştirecek birçok olasılık var” dedi.
Reuters Hatay sınırının Suriye’de Sunni ve Kürt nüfusun yoğunlukta yaşadığı Halep kentine açıldığını ve buradan da insani durumun en kötü olduğu Hama, Rastan ve Humus gibi şehirlere ulaşımın kolay olacağını vurguladı.

1 Türk’e ‘ajan’ gözaltısı
Bu arada hacda kasap olarak görev yapan Cengiz Kıdık, dönüş yolculuğu sırasında Suriye’de fotoğraflar çekince ajan suçlamasıyla gözaltına alındı. Mukaddes Kıdık, 7 gündür gözaltında tutulan eşiyle dün görüştüğünü, eşinin dün serbest kaldığını Türkiye’ye döneceğini söyledi.

milliyet

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 18:29

Bize Suriyeye tavır alın dediler bizde aldık.Böyle dış siyaset olurmu yahu.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 15:59

Her çağın kendine has şartları vardır.Bugün hiçkimse bir başka ülkenin topraklarını elde etmek istemez çünkü maliyeti daha fazladır.Amerikayı ırak yenmedi işgal yendi.Dolayısıyla kimse tarihi yeniden geri getiremez.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 13:12

H.Tahsin isimli arkadaş şizofrenik falan değilsen bazan doğru birşey yazıp bazan tam tersini yazma kabiliyetin süper vesselam.BOP un açılımı nı osmanlı projesi yapmışsın ya,AKP yi bile güldüreceksin.BOP,Osmanlıyla beraber Türk adınıda yok edecek projedir.Sonunda senin oy verdiğin adamlar İsviçreye kaçarda sen burda İngiliz şirketinde çocuğuna kapıcılık işi filan ararsın onun sonucunda.Bize senin kadar birşey olmaz merak etme.Ama Rusya var BOP olmaz pek,sana müjde olsun.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 11:53

Bunun neresi yanlış.Avrupalılar 27 DEVLET sınırları kaldırıp bir birlik kuruyorlar da TÜRK-İSLAM Coğrafyası neden sınırları kaldırıp BİR BİRLİK olamıyacakmış.Bunun neresi yanlış be emperyalist Kapitalizmin MAŞASI Türk İslam düşmanı yaratık.Elbetde "B"üyük "O"smanlı "P"rojesini gerçekleştireceğiz.Senin gibi köpeklere rağmen ve senin bizim içimizdeki köpeklerin olan Y.Küçük ve D.perçineklere rağmen kuracağız.Bundan emin olabilirsin.H.Tahsin.

Yorumu oyla      18      17  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 11:39

yöneticilere suikast yapılmalı. bu teşvik edilmeli halk içinde! tüm yöneticiler ve aileleri öldürülmeli. ancak bu şekilde suriye'De ayaklanma hızlanır! hedef:suriyeli üst düzey yöneticiler.... bu hedef iyi duyurulmalı suriyelilere! türkiyedeki televizyonlar kanalıyla! suriye türk tvlerini izliyor! iyi mesaj verelim!

Yorumu oyla      18      14  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 11:39

Bizi gaza getirip Suriyeyi arkadan vurdutmak istiyorlar.Bu işler bitince oradan bir gram birşey alamayacağımız gibi bizi kışkırtanlar ilk fırsatta suçu bize atacaklardır.Saddamı İrana sürdüler,sonra zayıflayınca Irakı çiğ çiğ yediler.Saddamı İrana kışkırttıklarını açıkçada söylüyorlar.Şimdi Suriyeye kullanılırsak akibet aynıdır,değişmez.Biz katil oluruz,Batı arabulucu ve ortaya çıkan kaymağın yiyicisi olur.Sonrada bize ceza keser.Bu Böyle.

Yorumu oyla      23      10  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 10:46

evet görüyor .. biraz daha zaman çok değil o dediğin . elbet birgün olacak turk milleti elbet üç dört asır önceki ihtişamına ve kudretine gelecek. baska yolu yok bunu dünya bile anladı . her şeyleriyle engellemeye çalışıyorlar ama nafile. yüce Türk milleti tarihteki misyonuna kaldığı yerden tam gaz devam edicek inşallah. koşullar oluşmak üzere çok yol katedildi.çünki !!!EMRAH!!!

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 10:13

Hani hacıların otobüsü kurşunlanmıştı sonu yalan çıktı kasapların otobüsü imiş.bulgurla oy verenler bilmez ama bilen bilir hacıların uçakla hacca gidip geldiklerini pravakasyon çok güzel işliyor.esad şimdiye kadar neden Türk bayragı ve Atatürk resimlerini yakmadıda bu günlerde yakıyor.esas yakılan resim başka olacaktı esat bunları yapsaydı başkaları yaptıgından bu bayrak ve Ata resimleri yüzde elli degilde yüzde yüz taraf istiyorda ondan yalnız bulgurcu ile iş bitmiyor.

Yorumu oyla      22      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahn’ı bitiren seks skandalı Sarkozy komplosu muydu?
O 2 saatte nelerin yaşandığı ilk kez tüm detaylarıyla ortaya çıktı....
Şam'a Ekonomik Abluka Geliyor
Arap Birliği'nin gözlemcileri kabul etmesi için Suriye'ye tanıdığı süre ...
Komşuda Osmanlı Hazinesi Avı
İşsizliğin yüzde 20’lere dayandığı krizin pençesindeki Yunanistan’da umudunu ...
 
Reuters`den Çarpıcı İddia:
Fransa’nın geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği Suriye’ye insani koridor ...
İran Tehdit Etti:
İRAN Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, İran’a ...
Dünyadaki Bazı İlkler
Dünyadaki Bazı İlkler
 
Fas`ta Yeni Dönem Başlıyor
Fas’ın AKP’si, Arap Baharı’nın gücüyle girdiği seçimlerde büyük çıkış yaptı.
Rihanna'nın We Found Love Klibine Yasak !
Rihanna'nın We Found Love Klibine Yasak !
İrina Shayk, Elle Dergisi 'ne Soyundu !
İrina Shayk, Elle Dergisi 'ne Soyundu !
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Christoph Daum
1. Lig
Afganistan
Çankaya Köşkü
PSG
Elif Erbakan
Necmettin Erbakan
Danimarka