E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Değişime işaret ediyor 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili olarak " 3 Kasım tarihinde AK Parti iktidarının 17. yılını geride bıraktık. Ortaya çıkan manzara tarihi bir değişime işaret ediyor." dedi.

6.11.2018 - 13:07
Erdoğan: Değişime işaret ediyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin haftalık olağan grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Geçtiğimiz cumartesi günü önemli bir yıl dönümünü geride bıraktık. 3 Kasım tarihinde AK Parti iktidarının 17. yılını geride bıraktık. Ortaya çıkan manzara tarihi bir değişime işaret ediyor. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini göstermiştir. 16 yılda 14 seçimle milletimizin karşısına çıktık, her defasında durmak yok, yola devam mesajı aldık. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri hatırladığımızda bu teveccühün boşa olmadığını görüyoruz.

Ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Eğitim, sağlık, adalet ve ehliyet. Ve bu başlıklarda hamlelerimizi başlattık.


EĞİTİM KONUSU

Eğitim davası, bu ülkenin ve milletin asırlardır tartıştığı, konuştuğu, üzerinde durduğu ama bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir meseledir. Biz öncelikle eğitimin altyapısıyla ilgili eksiklikleri, mazeretleri, talepleri ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Eğitime ayrılan kamu kaynağını üniversiteler dahil, 10 milyar liradan bu yıl itibarıyla 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki bire 12, 12 kat artırdık. Derslik sayısı 288 bin ilaveyle 575 bine, öğretmen sayısını 607 bin ilaveyle 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük oranda çözdük. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Üniversite sayımızı 130 ilave ile 206’ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilaveyle 158 bine çıkardık.

Bakınız ben size gerçekleri anlatıyorum. Sizlere havadan sudan konuşmuyorum. Öğrencilik yıllarımızda 70-75 kişilik sınıflarda biz okuduk ama ülkemin genelinde 100 kişilik sınıfların olduğunu da iyi biliyorum. Bunlar CHP’nin, diğerlerinin iktidarda olduğu dönemlerdi. Bunlardan böyle bir mirası devraldık. Hamdolsun bizim şimdi ortalamamız 30 civarında. Öğretmenlerimizin sayısını artırdık. Biz kitap alamıyorduk. Bu genç nesil teksir nedir onu da bilmez zaten ve ağabeylerimizden teksir kağıtlarını satın almak istediğimiz zaman ağabeylerimiz bize satmazdı.

Biz, kuşe kağıtta, birinci hamur kağıtta ders kitaplarını sıraların üzerine koyduk, ücretsiz olarak öğrencilerimize bunları dağıttık. Bu bir ihale değildi, bu bir lütuf değildi. Bu sadece bizim milletimizin emanetini sahibine teslim etmekti. Iğdır’daki, Kars’taki, Muş’taki, Ağrı’daki, Hakkari’deki öğrencilerimizin, Ankara’ya, İstanbul’a şuraya buraya gelmesini değil, üniversiteyi biz onların ayağına götürdük.

Bir aralar sağ olsun bir dostumuzun lafı vardı; ‘Oxford’u Hakkari’ye getirdiniz de okumadık mı’ diye. Biz işte şimdi bunu yaptık. Biz oralara bu üniversitelerimizi getirdik ve 75-76 üniversiteden 206’ya çıkardık. Bununla ne yaptık? Hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük hem de artık müesseseler, fiziki imkanlar sizin önünüzde. Biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınız. Böylece üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine ulaştırarak neredeyse her bir evladımız için bu eğitim kapısının açık kalmasını sağladık.

Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi-burs rakamını, geldiğimizde ne veriliyordu 45 lira, şimdi 1 Ocak’tan itibaren bu rakam 500 lira. Ya kredi ya burs. Her müracaat edene bu verilecek. Ama bazı öğrencilerimiz nedense ‘burs’ diyor. Bak sen krediye de müracaat etsen şunu bilesin ki faiz uygulaması yok, size en düşük taksitlerle, sigortalı olarak işe girdiğin anda devlet bunu senden tahsil edecek. İster bursa müracaat et ister krediye ama et. İnanın Bay Kemal’e sorsanız bunu bilmez. Haberi yoktur. Ne oluyor, ne gidiyor bu ülkede haberi yoktur.

Bu Bay Kemal'in genel müdürlüğü döneminde ölülerimizi bile rehin aldılar SSK'nın genel müdürüydü. Her şeyden önce sağlık sistemini baştan sona değiştirdik. Bugün ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesinin dışında kalan kimse yoktur.

Bir trafik kazası geçirdim Bolu Dağı'nda garibim Osman'ın eline ilaç şisesi verildi o tutuyor serumu biz 4 kişi minibüsün içinde yatıyoruz. Sigortalı mısın emekli misin diyor soruyor komada. Bay Kemal'in genel müdürlüğü buydu. Biz damdan düştük Bay Kemal.

Şimdi şehir hastaneleri geliyor. Şu ana kadar Yozgat Isparta Mersin Adana Kayseri ve Elazığ'da 6 şehir hastanesini hizmete aldık. Toplamda 44 bin 400 yatağa ulaşacak şehir hastanelerimizde sağlık hizmetinde vatandaşlarımızı bir üst sınıfa taşıyoruz.

EMNİYET KONUSU ÖNCELİKLERİMİZİN BAŞINDA

İnşa ettiğimiz 224 adalet sarayı ile yargı mensuplarımızın çalışma mekanlarını yapılan işin önemine uygun hale getirdik. Emniyet konusu önceliklerimizin başında yer almaya devam ediyor. Türkiye, terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır.

TEPELEDİK TEPELİYORUZ TEPELEYECEĞİZ

Karanlık güçlerin beslediği büyüttüğü ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik tepeliyoruz tepeleyeceğiz. Sadece 2016 Temmuz ayından bu yana yapılan operasyonlarda yurt içinde 761 Kuzey Irak'ta 1092, Fırat Kalkanı'nda 3000 Zeytin Dalı Harekatı'nda 4500'ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. FETÖ'den 15 bine yakını tutuklu 17 bine yakını hükümlü olarak cezalarını çekiyor.

HAVALİMANLARIMIZIN SAYISINI 30 İLAVE İLE 56'YA ÇIKARDIK

Ulaştırma AK Parti'nin en başarılı olduğu alanlardan biridir. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmir Sabuncubeli Tüneli, Ovit Tüneli gibi yüzlerce eseri ülkemize biz kazandırdık. Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan hızlı trenlerle donatmaya başladık. Ülkemizdeki mevcut tren ağlarından bazılarını adeta sıfırdan yapmış gibi yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56'ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun 30 dakikada, bilemedin 45 dakikada havalimanındasın. Bizden önce gelen CHP zihniyeti ve diğerleri siz ne yaptınız ya? Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da, patlasan da daha çok çalışacağız.

CUMHURİYET’E BİR HEDİYEMİZ OLDU

Cumhuriyetimizin 95'inci yılında açtığımız havalimanımız sayesinde bu alandaki gücümüzü başka bir boyuta çıkardık. Beyefendi ne diyor? Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ankara'da yapılıyor diyor. Sen bizim birçok kutlamamıza katılmadın. Çıktın Tandoğan'da yürüdün falan. Senin hayatın böyle meşru olmayan yollarla geçti. Sen devlet adamı nedir bilmiyorsun, bunu yapamıyorsun. O gün o salonda 10 bine yakın vatandaşımızla kutladık. Orada Cumhuriyete bir hediyemiz oldu. Ne o? İstanbul Havalimanı. Sen o duyguyu yaşamaktan mahrum oldun. Olamazsın, nasibin yok, nasibin...

AK PARTİ'DE ADAYLIK SÜRECİ

12 Kasım'da adaylık başvuruları bizim partimiz içinde sona erecek. Öncelikli mevcut belediye başkanlarımızdan yeniden aday göstereceklerimizi ilan etmek. YSK henüz takvimi açıklamamış olmakla birlikte, Şubat ayı ortası gibi listeleri tamamlamış olacağız. Her ayrıntı üzerinde çalışıyor. Hedefimiz oy oranlarımızı arttırmak. İnşallah bunu da başaracağız. 31 Mart gecesi zaferimizi kutlayacağız.

'OSMAN ÜZÜLME!'

Angola'daki Dünya Şampiyonası'nda Ampute Milli Takımı Dünya 2.'si oldu. Kaptanımız, gazimiz Osman kardeşim çok üzülmüş. Osman üzülme! Niye? Çünkü, Futbolda galibiyet de, beraberlik de mağlubiyet de var. Sen bunları bilen bir gençsin. Avrığa Şampiyonu olduk, Dünya 2.'si olduk, inşallah şimdi de Dünya Şampiyonu oluruz. Şahsım ve milletim adına Ampute Milli Takımımızı kutluyoruz.

ETİKETLER:
Erdoğan , Ak parti , TBMM ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şule Çet olayında şaşırtan ifade
Şule Çet’in (23) ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, Adli Tıp Kurumu ...
Sayıştay'da sessiz görev değişimi
Sayıştay'da denetim işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevine Fikret ...
Ünlü iş adamı hayata veda etti
Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, İstanbul'da ...
 
MHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu
MHP'de grup başkanvekilliği görevine Sakarya Milletvekili Muhammet Levent Bülbül seçildi.
Akşener'in gündeminde FETÖ'nün siyasi ayağı vardı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda konuştu.
Bahçeli'den zamlara sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dövizi bahane ederek fiyat artıranlara ...
 
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye yaptırım uyarısı
Dışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlarla ...
Çatlı ailesinden İYİ Parti'ye dava
Çatlı ailesi, bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Abdullah Çatlı ...
''Son nefesimde bile affetmeyeceğim''
Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, HSK tarafından ihraç edilen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
nato
Cüneyt Çakır
uzaktan çalışma
Bütçe
yargıtay
Okan Buruk
bodrum
Ersun Yanal