E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

6.05.2016 - 16:17
Erdoğan dan önemli açıklamalar!

Eyüp Sultan Belediyesi'nin bir dizi açılışını gerçekleştirmek için İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada halka hitap etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milletin gönlünde müstesna bir yeri olduğunu belirten Erdoğan, yeni gelecek kişiye başarılar diledi. 

Başkanlık sisteminin Türkiye için yeni bir şey değil geleneksel olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sistemin kendi talebi olmadığını söyleyerek bir an önce milletin onayına sunulması gerektiğini kaydetti. 

BU BİR BAYRAK YARIŞI ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM


Konuşmasında 22 Mayıs'ta yapılacak olan AK Parti kongresine de değinen Erdoğan şu ifadelere yer verdi: AK Parti, 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının, tüzüğün 70. maddesi gereği Sayın Genel Başkanın, Başbakan'ın aldığı bu kararın ve aynı zamanda Sayın Başbakan'ın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bu bir bayrak yarışı, bayrağı devralacak arkadaşa şimdiden başarılar diliyorum. 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 
EYÜP SULTANSIZ İSTANBUL KALPSİZ BİR BEDEN GİBİDİR
Belediye hizmet binası geleneksel mimarimizi yansıtmasıyla ve çevreye duyarlı teknik hizmetleriyle gerçekten Eyüp Sultan'a yakışan bir eser oldu. Bugün açılışını yaptığımız diğer eserlerle toplam bedeli 66 trilyonu bulan bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımları Eyüp Sultan'a kazandıran sayın başkan ve ekibini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Eyüp Sultan ilçemiz elbette İstanbul'un en güzel, en nadide yerlerinden birine kurulmuş olmasıyla elbette çok değerlidir, önemlidir ama gönüllerimizde çok daha farklı bir yere sahiptir. Bu ilçe kutlu bir beldedir. Eyüp Sultan Hazretleri'nin 670'li yıllarda başlattığı İstanbul'un manevi fethi süreci 1453'te Fatih Sultan Mehmet'in şehre girmesiyle nihayete ulaşmıştır. Eyüp Sultan'sız İstanbul, kalpsiz bir beden gibidir. Medeniyetimizin ve tarihimizin önemli dönüm noktaları gibi fetih süreci ve ruhunu da daima yaşatmalı ve aklımızda tutmalıyız. 
DEVLET BÜTÜN KURUMLARIYLA 29 MAYIS'TA ORADA OLACAK
29 Mayıs'ta vasıl olacağımız İstanbul'un fethi yıldönümlerine önem veriyoruz. Bu yıl 29 Mayıs'ta Yenikapı çok farklı olacak. Devlet inşallah bütün kurumlarıyla orada olacak. Bizim için sadece toprakların, şehirlerin değil gönüllerin kazanılmasıdır. Masum insanları öldüren, yakan, yıkan teröristler İslam'ın ve İslam Medeniyeti'nin en büyük düşmanlarıdır. Müslüman yıkmanın değil, inşa etmenin, öldürmenin değil, yaşatmanın, husumetin değil, muhabbetin peşinde olan kişidir. İslam'ın Afrika'ya, Güney Asya'ya yani bugün Müslüman nüfusun o yoğun olduğu coğrafyaya yayılışı, toprakların değil gönüllerin fethedilmesi sebebiyledir. Anadolu'nun İslamlaşması da Ahmed Yesevi, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Somuncu Baba gibi gönül sultanları vasıtasıyla olmuştur. Eyüp Sultan Hazretleri İstanbul'un fethi için buraya gelmiş, surların dibinde şehit düşmüştür. Ama Eyüp Sultan Hazretleri, İstanbul'un fethinin önünü gönüllere saldığı aşkla gerçekleştirmiştir. Bugün de İslam dünyası olarak öncelikle kendi coğrafyamızda ardından tüm dünyada gönül tazelenmesine ihtiyacımız vardır. 
BİZ YOLUMUZA GİDİYORUZ SEN DE YOLUNA GİT BAKALIM 
Buradan Bengladeş'e sesleniyorum. Bugün orada 75 yaşına dayalı bir mücahidi, hiçbir bu dünyada günahı olmadığına inanmadığımız insana idam kararı veren zihniyeti kusura bakmayın ben lanetliyorum. Her türlü girişimde bulunmuş olmamıza rağmen burada kinin, nefretin bu denli yaygınlaşmasını bu tür idamları yapan bir anlayışı ben ne demokratik bir anlayış olarak görüyorum, ne de adil bir yönetim olarak görüyorum ve huzurlarınızda lanetliyorum. Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin, onlara destek olan güçlerin dolaylı saldırısı altındayken şu anda Avrupa Birliği vize için 'terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?  Hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşıyorsan onunla anlaş. 
SAYIN DAVUTOĞLU'NUN MİLLETİN GÖNLÜNDEKİ YERİ MÜSTESNADIR
Biliyorsunuz iktidar partisi olan AK Parti, 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının, tüzüğün 70. maddesi gereği Sayın Genel Başkanın, Başbakan'ın aldığı bu kararın ve aynı zamanda Sayın Başbakan'ın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Öncelikle Sayın Başbakan'a yaklaşık 20 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan'ın da hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de huzurlarınızda daha önce başdanışmanım olarak, Dışişleri Bakanım olarak uzun yıllar birlikte çalıştığım, son 20 aydır da Başbakan olarak bu birlikteliği daha ileriye taşıdığımız Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Kongrede seçilecek yeni arkadaşımıza şimdiden başarılar diliyorum. 
AK PARTİ'YLE İLGİLENMEM NEDEN BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR?
Benim kurucusu olduğum AK Parti ile ilgilenmem bazılarını rahatsız ediyor. Cumhurbaşkanı olmam demek geçmişimle, arkadaşımla tüm ilişkilerimi kesmem anlamına gelir mi? Ben bu kimliğimle Cumhurbaşkanına aday oldum ve milletimin yüzde 52'sinin teveccühü ile bu makama geldim. Her değişim yeni bir dinamizm ve heyecan getirir. AK Parti'de yaşanan değişimin de ülkemiz için hayırlı bir havaya vesile olacağına inanıyorum. Ekonomi kötü olacak dediler. Boşuna davul çalmayın. Evellallah daha da iyi olacak. Biz sadece rabbimizin huzurunda, rükuda eğiliriz. Türkiye'nin son 13 yıldır demokrasi ve ekonomi alanında yaşadığı büyük değişim güçlü güven ve istikrarın tesisine imkan sağlamıştır. 17-5 Aralık darbe girişimi. Aynı numarayı Brezilya'da yaptılar. Ne oldu? Tutmadı. Onlar çaldılar bizler seyrettik. Bunların hiçbiri de ne demokrasimizde ne de ekonomimizde ciddi bir kırılmaya, sarsıntıya yol açmadı. Tereddütler kısa sürede giderildi, ülkemiz güven, huzur, istikrar içinde yoluna devam etti. 
BAŞKANLIK TAYYİP ERDOĞAN'IN ŞAHSİ TALEBİ DEĞİLDİR
Türkiye'nin önünde 2023 hedefleri gibi kapsamlı, heyecan verici bir yol haritası var. Milletimiz doğrudan kendi oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanı sayesinde seçimler ve hükümetler geçse de ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmadığını, olmayacağını artık çok iyi biliyor. Benim başkanlık sistemini gündeme getirmemin sebebi de budur. 10 Ağustos 2014 seçimiyle fiili adımı atılan bu yeni dönemin faydası görülmüştür. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki belirsizlik döneminin güçlü Cumhurbaşkanı ile geçilmesi milletimizin memnuniyetini daha da arttırmıştır. Geldiğimiz noktadan geri dönüş yoktur. Bunu herkes kabul etmelidir. Yeni Anayasa meselesi Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi değildir. Başkanlık Tayyip Erdoğan'ın kişisel talebi değildir. Türkiye'nin yaşadığı tecrübeler sonucu geldiği yer hem anayasayı hem de başkanlık sistemini acil bir ihtiyaç olarak önümüze çıkarmıştır. 
BAŞKANLIK SİSTEMİ BİZİM İÇİN YENİ DEĞİL GELENEKSELDİR
Komisyonlarda olanları görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sisteminin olduğu bir ülkede bunları göremezsiniz. Bunlar TBMM'ye terörize etmeye çalışıyorlar. Bunlara milliyetver, vatansever parlamenterler fırsat vermediler, fırsat vermeyecekler. Yeni Anayasa bir partiye, bir makama hizmet edecek değildir. Bu anayasa milletimizin tamamının anayasası olacaktır. Herkesin bu sürece katılması gerekir. Başkanlık sistemi bir kişiye, bir defaya mahsus bir uygulama olmayacaktır. Nasıl parlamenter sistem çok partili olarak 70 yıl damga vurmuşsa, başkanlık sistemi de milletimiz yeni bir sisteme ihtiyaç duyana kadar aynı ihtiyacı görecektir. Başkanlık sistemi bize yeni değil bizim için gelenekseldir. 64. hükümet görev başında. 22 Mayıs'tan sonra 65. hükümet kurulacak. 12 Cumhurbaşkanı olarak bu görevde bulunuyorum. Başkanlık sistemine geçtikten sonra milletimizin teveccühü ile bu görevde Türkiye'nin birinci başkanı olarak göreve başlayacak. Herkesten bu değişime destek vermesini, katkı sağlamasını bekliyoruz. Meseleyi kişiselleştirenlerin ülkeye ve millete karşı sorumluluktan kaçtıklarını biliyorum. 
BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİR AN ÖNCE MİLLETE SUNMALIYIZ
Kendi arzu ettiklerini milletin seçmeyeceğini bilenler sistemi kilitlemeye çalışıyor. İnşallah bunlara rağmen yeni Anayasa ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz. Bizim için aslolan milletimizin tercihidir, menfaatidir. Bizden sonraki nesillerimiz için hem de umudunu Türkiye'ye bağlamış yüz milyonlar için güçlü olmak zorundayız. Sürekli krizlere yol açan mevcut sistem yerine istikrarın garantisi olan Başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmamız gerekiyor. Daha iyi teklifi, görüşü olan varsa buyursun, hep birlikte tartışalım. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemek. Ben düşüncelerle bir kez daha Eyüp Sultan Belediyemizin bu muhteşem yeni hizmet binasının, diğer yatırımların hayırlısı olmasını diliyorum. 

akşam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
NBA
Gurbangulı Berdimuhamedov
Kuzey Kore
işte benim stilim
Dilma Rousseff
İlker İnanoğlu
GİB
Çanakkale Savaşı
bakkal kafalı