E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan Öğretmenler Günü Mesajı 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Öğretmenler Günü Mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir mesaj yayınladı. İşte Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı!

24.11.2015 - 21:18
Erdoğan dan Öğretmenler Günü Mesajı

Google 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Özel Doodle Hazırladı Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü! Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Google'da bu önemli günde öğretmenlerimizi unutmadı ve Öğretmenler Günü'ne özel bir Doodle hazırladı.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bu yüzden ülkemizde her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Google da bu anlamlı günde kıymetli öğretmenlerimize bir jest yaptı ve Öğretmenler Günü için özel bir Doodle hazırladı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Öğretmenler Günü Mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir mesaj yayınladı. İşte Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı! "Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İlk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz. Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir. Bilmek ve öğrenmek, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliğidir. Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükelleftirler.

Dolayısıyla öğretmen, evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir; öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Okullara, öğretmenlere, diğer eğitim kurumlarına ve kadrolarına yönelik saldırılarda bulunanları milletimiz asla affetmemiştir, affetmeyecektir. Esasen öğretmenlik, sadece ücreti için, imkanı için yapılacak bir meslek kesinlikle değildir. Bu mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimse, gerçek manada bir öğretmen olamaz. Ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum."  

şte Ünlülerin Öğretmenler Günü Mesajları:

Demet Akalın: Öğretmenim canım benim canım benim. Atilla Taş: Atanan, atanamayan tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler günü kutlu olsun. Atanamayanların da tez zaman da görevlerine başlamalarını dilerim! İbrahim Tatlıses: Bugün birbirinden onurlu, birbirinden şerefli; Öğretmenler Günü... Ama benim hiç öğretmenim olmadığı için, ben çok üzgünüm! Fakat ben çok şeyi sevenlerimden öğrendim. Bu güzelim Öğretmenler Günü'nü Kutluyorum. İyi ki varsınız öğretmenlerimiz diyorum... Ben okumayı ve yazmayı rahmetli babamdan öğrendim... Cem Yılmaz: Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım ?#?ÖğretmenlerGünü kutlu olsun!

Gülben Ergen: #öğretmenlergünükutluolsun öğretmenlerimizin yüzü gülsün... Dertleri bitsin... Saygıyı, hürmeti, bir ömür boyu sevgiyi hakeden #öğretmenlerimiz #başöğretmenatatürk #tümöğretmenlerimiz

Tolgahan Sayışman: Eğitim hayatım boyunca verdikleri emekler için değerli öğretmenlerim başta olmak üzere; tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Niran Ünsal: Başarılı nesiller yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Hadise: Mesleğinizin kutsallığı karşısında saygı ile eğiliyorum. #ÖğretmenlerGünü   Öğretmenler Günü Özel Sözleri  

-Öğretmen, bir bahçıvandır. En güzel gülleri o yetiştirir. Hiç yorulmadan, bıkmadan, usanmadan bahçesindeki güllere su verir ve onların bakımını titizlikle yapar. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…  

-Öğretmen, öğrencilerinin üzerine titreyendir. Gömleğimizin düğmesi açılınca eliyle kapatan, alnımız terleyince mendiliyle kurulayan, ayağımıza tas dokunsa bizden önce üzülendir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…  

-Bir gün dersem ki ben öğretmenim sen güneş kadar uzakta bile olsan her bakışımda gülümseyişini görürüm ışıksız açmazmış çiçek, gelmezmiş bahar inan seninle her mevsim bahar öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…  

-Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. Avukat, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insanlar senindir öğretmenim. Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…   -Bir gün adımı soranda çocuklarım kendimden önce senin adını söylerim solmadan açabiliyorsa körpe tomurcuk, uğrunda harcanır boncuk boncuk, yine de bitmez öğretmenim var derim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…   -Bir gün dersem ki, ben öğretmenim kalemimin mürekkebi alın terindir. Vedalaşıp gidersem öğretmenim unutmayı unuturum da, unutmadığım kalbimdeki en güzel yerindir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…  

-Yılın bir günü hatırlamakla senin hakkını nasıl ödeyebilirim ki? Her zaman kalbimde olacaksın. Hayatım boyunca seni hiç ama hiç unutmayacağım öğretmenim. Öğretmenler gününü kutlarım, seni çok ama çok seviyorum.  

* Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. (Atatürk)  

* Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. (Atatürk)   * Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. (Atatürk)   * Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. (Atatürk)   * eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. (Atatürk)  


* Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.(Atatürk)   * Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. (Hz. Ali)   * Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. (Diyojen)  

* Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir. (Socrates)  

* Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Atatürk)  

* En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur. (Atatürk)   * Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.(Atatürk)


Holigan

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fikri Işık kimdir?
Yeni kabine listesi bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. ...
Mutasyona uğratılan sivrisinekler sıtmaya direniyor!
Amerikalı bilim insanları genetik yapısını değiştirdikleri sivrisineklerin ...
Whatsapp konuşmaları nasıl yedeklenir?
WhatsApp konuşmalarının Google Drive’a yedekleme özelliği nasıl kullanılacak?
 
Bakanlıktan tüketiciye SMS uyarısı!
Bakanlık, SMS yoluyla yapılan tanıtımlarda bankalar tarafından alınan ...
Klimalar Yaz Kış Kullanılıyor!
Doğalgazın aksine elektrikten başka hiçbir enerji kaynağı kullanmayan ...
Apple Store A Samuray Kılıcıyla Böyle Daldı!
Son zamanlarda artan güvenlik endişeleri ve beraberinde getirdiği tedirginliğinde ...
 
Sony, İşlemci Söylentilerini Tamamen Yalanladı
Xperia serisi akıllı telefonlarla dikkat çeken Sony’nin ısınma sorunuyla ...
Star Wars tutkunları, 'Tarafınızı' seçmeye hazır mısınız?
Star Wars tutkunları için yine filmin tutkunları tarafından geliştirilen ...
Facebook 'kaybolan mesajlar' özelliğini test ediyor!
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook, şimdi de 'kaybolan mesajlar' ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Serdar Ortaç
Tayyip Erdoğan
Afganistan
kardeş
Çaykur Rizespor
Akhisar Belediyespor
Numan Kurtulmuş
Slaven Bilic
karadeniz