E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Türkiye’yi çok daha aydınlık günler bekliyor

Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan adımların çarpıtılmak istendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her iki adım şu sıkıntılı günlerimizde bizim için çok farklı bir adım oldu. Türkiye’yi çok daha aydınlık günler bekliyor

30.06.2016 - 04:21
Erdoğan:

Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan adımların çarpıtılmak istendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her iki adım şu sıkıntılı günlerimizde bizim için çok farklı bir adım oldu. Türkiye’yi çok daha aydınlık günler bekliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı personeliyle iftarda bir araya geldi. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

AĞIR BİR İMTİHAN: Türkiye dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde olan bir ülke olarak ağır bir imtihandan geçiyor. Kimden gelirse gelsin terör eylemlerinin hepimizin gayet iyi bildiği hususlarda Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya, taviz vermeye zorlama amacı taşıdığı açıktır.

BUNLAR CEHENNEME GİDİCİ: Şimdi Yeşilköy'ü gelip bunlar bombaladı, ne günahı vardı o insanların? Bunun insani, vicdani herhangi bir yanı var mı? İslami herhangi bir yanı var mı? Yok. Bunlar ne Müslüman'ı ya, bunlar ila cehenneme zümera ya, oraya gidici bunlar. Bunlar cehennemde yerlerini hazırlamışlar.

HEDEFLERİMİZDEN VAZGEÇMEYİZ: Türkiye'nin asıl felaketi bu terör olayları değil, hedeflerinden ve ideallerinden vazgeçmesi olur. İşte biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Milletimizi böyle bir felaketle asla yüz yüze bırakmayacağız.

TELEFON GÖRÜŞMESİ BİR MİLAT: Rusya ile aramızdaki ilişikler gerek Başbakanlığım gerek Cumhurbaşkanlığım döneminde çok çok iyi bir konumdaydı. Şu anda bunu yeniden başlatacağımızın bugünkü telefon bir miladı olmuştur. Bu yeni sürecin ülkelerimiz hakkında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizim bu sürece ellerini ovuşturanlar da yok değildi. O da çok manidar. İyi ki oldu' diyenler de vardı. Ama onların da oyunu böylece bozulmuş oldu.

KAZAN-KAZAN İLKESİ: İsrail ile de Mavi Marmara gemisi saldırısından bu yana sorunlu olan ilişkilerimizi düzeltme yolunda önemli adımlar attık. Türkiye olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım, bu adım bilinmelidir ki her zaman karşılıklı milletlerin kazanımına dayalı bir adımdır. Hiçbir zaman, hiçbir adımı tek taraflı düşünmedik. Kazan-kazan esasına dayalı olarak hep bu adımları atmışızdır. Yani, Türkiye de kazanmalı, Rusya da kazanmalı. Türkiye de kazanmalı İsrail de kazanmalı.

HEDEF SAPTIRANLAR VAR: Fakat İsrail ile ilgili olayları bazıları farklı şeklide kaşıyorlar. Biz İsrail ile olan ilişkilerimizi niye kesmiştik? Olay malum. Peki duruşumuzda o günden bugüne herhangi bir değişiklik oldu mu? Olmadı. Özür olayını bizzat Sayın Obama'nın yanında İsrail Başbakanı ifade ettiler. O günden bugüne 3 yıl içinde arkadaşlarımızın İsrail tarafıyla görüşmeleri oldu. Bunları niye anlatıyorum? Çünkü hedef saptıranlar var. Duymayıp uyduranlar var. Olayı yaşayan benim, benim özel temsilcilerim. Sen neyi duydun, neyi, gördün, neyi bildin? Söylemediğim şeyleri söylenmiş gibi gösterenler var. Çünkü bunlar akşam başka sabah başka konuşurlar. Böyle hareket ederler.

SEN ANLAMIYORSAN BEN NE YAPAYIM?: İsrail Bakanlar Kurulu'ndan bu metni geçirdiler. Biz de Meclisimizden geçirmek suretiyle bu anlaşmayı tamamlamış olacağız. Oradan meydan okumanın anlamı ne? 'Gelin de bize Meclis'te anlatın' diyorlar. Başbakan anlatıyor, ben anlatıyorum. Sen anlamıyorsan, özürlüysen ben ne yapayım? Zaten parlamentoda anlatılacak olanlar bunlardan farklı şeyler değil. İnanıyorum ki bu her iki anlaşma, her iki adım şu sıkıntılı günlerimizde bizim için çok farklı bir adım oldu. Bunun bereketlenerek gelmesi en büyük temennidir. Türkiye'yi önümüzde çok daha aydınlık günler bekliyor. Paralel , burayı lekeleyemez : Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yoktur. Devletin içinde devlet olmaz. Çıkmış Paralel Devlet, şu devlet, bu devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde ikinci bir yapılanmaya gidenler, onlara 'inlere gireceğiz' demiştim, girdik. Kimi Pensilvanya'ya, kimi Avrupa'ya kaçtı. Kaçanların sayısı bine yakın. Bir de cezaevlerinde olanlar var. Ama bunlar yeterli değil. Daha çok var. Binlerce var. Bunların da hepsi ortaya çıkarılacak. Bunların üzerinde çalışıyoruz. Durmak yok, temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığına da girmişlerdi. Belki hala da vardır. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler. Ama burayı lekeleyemezler. Geldiğimiz andan itibaren yaptığımız iş zaten o temizlik harekatıdır.

RUSYA İLE İLK ADIM TURİZMDE
Sayın Putin ile gerçekten her iki ülke için de çok faydalı bir görüşme yaptığımıza inanıyorum. Türkiye ile Rusya arasındaki münasebetlerin hızla eski seviyesine ulaştırılması konusunda kendisiyle mutabık kaldık. İlk adım olarak da turizmde hemen kapıları açalım, turizm noktasındaki adımlarımız süratle atalım kararına vardık. Kendileri de Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti ve talimatı verdi. Bütün alanlarda şu ana kadar attığımız adımları çok daha farklı bir şekilde geliştirerek varmış olduğumuz kararları gerçekleştirmek için gerekli adımları süratle atmanın kararını bu görüşmede aldık.

DÜNYA LİDERLERİNE TEŞEKKÜR
Erdoğan, İstanbul'daki saldırı nedeniyle telefonla arayarak, mesaj yayınlayarak taziyelerini ileten tüm dünya liderlerinin adını tek tek sayarak Türk milleti adına teşekkür etti.
SABAH

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
trabzonspor
Serdar Ortaç
moskova
Tayyip Erdoğan
ihracat
Eczacıbaşı
TV8
Mehmet Şimşek