E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Enflasyon 32 Yıl Öncesine Döndü 

Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 0,64 arttığını, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) yüzde 0,05 gerilediğini açıkladı.

4.06.2009 - 23:13
Enflasyon 32 Yıl Öncesine Döndü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 0,64 arttığını, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) yüzde 0,05 gerilediğini açıkladı. TÜİK'e göre, Mayıs ayı itibariyle yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 5,24 artarken, ÜFE'de yüzde 2,46, geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 0,64 artarken, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 0,05 gerilediğini açıkladı.

TÜİK'in 2003 baz yıllı verilerine göre, Mayıs ayı itibarıyla yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 5,24 artarken, ÜFE'de yüzde 2,46 geriledi.

Yılın 5 ayında, TÜFE yüzde 1,71, ÜFE yüzde 2,3 oranında artış gösterdi.

Mayıs ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 9,49, üretici fiyatlarında yüzde 8,96 düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye'de Mayıs ayı itibariyle yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 5,24 artarken, üretici fiyatlarında (ÜFE) yüzde 2,46 gerileme kaydedildi.

Geçen yılın aynı ayında yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 10,74, ÜFE'de yüzde 16,53 olmuştu. Böylece, Mayıs ayı itibariyle yıllık enflasyon, geçen yılın aynı ayının, TÜFE'de 5,5 puan, ÜFE'de 18,99 puan altında gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mayıs ayı itibarıyla aylık enflasyon TÜFE'de yüzde 0,64 artarken, ÜFE'de yüzde 0,05 geriledi. 2008 yılı Mayıs ayındaki artış ise TÜFE yüzde 1,49, ÜFE'de yüzde 2,12 olmuştu. Buna göre aylık bazda enflasyon, geçen yıl Mayıs ayına göre TÜFE'de 0,85 puan, ÜFE'de ise 2,17 puan düşüş gösterdi.

Öte yandan TÜFE'de Nisan ayında endekste yer alan 449 maddeden 84 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı, 231 maddenin ortalama fiyatında artış, 134  maddenin ortalama fiyatında ise düşüş gerçekleşti.

ÜFE'de ise Nisan ayında endekste bulunan toplam 768 maddeden 216 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı, 255 maddenin ortalama fiyatında artış, 297 maddenin ortalama fiyatında ise düşüş oldu.

ÖZEL KAPSAMLI TÜFE GÖSTERGELERİ       

Mayıs ayına ilişkin özel kapsamlı tüketici fiyatları endeksi göstergelerine bakıldığında, ''çekirdek enflasyon'' yerine açıklanan TÜFE göstergeleri geçen ay, mevsimlik ürünler hariç yüzde 0,04 azalırken, işlenmemiş gıda ürünleri hariç ise 0,69 arttı.

Fiyatlar, enerji hariç yüzde 1,13, işlenmemiş gıda ürünleri ve enerji hariç yüzde 1,29 arttı. Fiyatlar, enerji hariç ve alkollü içkiler ile tütün ürünleri hariç yüzde 1,19, enerji hariç ve alkollü içkiler ile tütün ürünleri hariç ve fiyatları yönetilen/yönlendirilen diğer ürünler, dolaylı vergiler hariç enflasyonda da yüzde 1,39 yükseldi.

Enerji hariç ve alkollü içkiler ve tütün ürünleri, işlenmemiş gıda ürünleri hariç yüzde 1,66, işlenmemiş gıda ürünleri, enerji ve alkollü içkiler, tütün ürünleri ile altın hariç yüzde 1,39, enerji hariç, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve altın hariç fiyatlarda yüzde 1,79 yükseliş meydana geldi.

 

YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Abuzer Abbas 29 Mayıs 2009 Cuma 07:58

"TOTEM" müstear adıyla yazan arkadaşa katılıyorum... Mayınlar temizlenmeli, tartışmıyorum bile... Oralar tarıma açılmalı, boş duran vatan toprağı terk edilmiş demektir... Haydi gerekirse düzgün bir ihaleyle işi yabancılar yapsın... AMA UZUN SÜRE ELOĞLUNA VERMEYELİM... Bölgedeki feodal yapının sebebi bölge insanının topraksızlığıdır... Bedelsiz olmasa da kendi insanımıza belli bir süre için tarım yapması amacıyla kiralayalım en azından...

Yorumu oyla      18      10  
FIRTINA SESSİZLİĞİ 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:10

TOPRAĞI KÖYLÜYE VERİNİZ.TERSİNİ DÜŞÜNENİN KESİNLİKLE ÇIKARI VARDIR.KİMSE TERSİNİ SAVUNAMAZ.MİLLETTEN TOKADI ÇOK FENE YER.ONA GÖRE HAREKET ETSİNLER.BECERENEDİLER.HERKES DUYDU.

Yorumu oyla      18      10  
MİSAFİR 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:59

İHANET YASASINA HAYIR.

Yorumu oyla      18      10  
vatanperver 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:48

Totem! tamamen destekliyorum

Yorumu oyla      18      10  
onur aydın 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:32

İsraile siz adam öldürmeyi iyi bilirsiniz demenin elbet bir bedeli olacaktı. Baksanıza nasıl da uğraşıyorlar toprak vermek için

Yorumu oyla      18      10  
Gözlemci 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:31

Sen şartnameyi adrese teslim olacak şekilde düzenle ondan sonra ihale açık gel gir de.Dünyada Organik Tarım ve Mayın temizleme işini aynı anda yapan kaç firma var? Bir tane.Zaten böyle iki iştigal konusu olan bir şirketin varlığı bile anlamsız.Organik mayın yetiştirip sonra hasat mı yapıyorlar? Bu uluslararsı alanda bir kira sözleşmesi değil devir sözleşmesidir.Büyükelçiliklerin konsoloslukların antlaşmaları da bu tarzda yapılır ama karşılıklıdır.Ayn uygulamayı Suriye Rusyaya yaptırsaydı biz Sessiz kalıp kendi toprağıdır istediğini yapar diyebilirmiydik?Hani iyi komşuluk diye bütün sorunları Türkiye aleyhine kabul edip şov yapıyordunuz ne oldu şimdi?

Yorumu oyla      18      10  
MORAL BOZUCU 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:07

kılıç, takıyye olduğundan farklı görünmektir. AKP ne ise o.. Halk da bu yüzden % 47'i ile ödüllendiriyor zaten. AKP sisteme muhalefet eden kendi partisi çünkü.. Biz, AKP'liler AB sürecinden de, ETÖ soruşturmasından da, Ekonomiden de velhasıl her-şeyden çok memnunuz!

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:57

KARDEŞİM,Hiçkimse bu toprakları tarıma kazandırmayın demiyor!!ama ister türk olsun isterde yabancı boydanboya bir sınır çizgimizi oluşturan toprakların bir şirkete bir insan ömrü kiralanması son derece sakıncalı.neymiş efendim topraklar bölünürse verim alınamazmış!!sanki türkiyedeki tarım üretimini şirketler yapıyor.bırakın palavra atmayıda o toprakları köylülere kiralayın ki o bölgenin köylüsü kalkınsın.israilli şirket değil.tarım bakanlığıda destek versin.hiç boşuna kıvırmayın.

Yorumu oyla      18      10  
kılıç 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:48

geldiklerinde belli takkiye yaptılar ikiyüzlü davrandılar sahte kabadaylıklar yaptılar kirli politikalarla günü kurtadılar yine anlamadık yine uyanmadık yinede uyanmayacağız malesef böyle başa öylede tarak halk neye layıksa layığınıda buluyor ulusun yarısı sadakaya muhtaç hale getirildi yinede umrumuzda olmadı aksine halk bu takkiyeci ikiyüzlü kuklaları ödüllendirdi neyle oyları çoğaltarak başa gelen çekilir allah sonumuzu hayır etsin kepazelik diz boyu

Yorumu oyla      18      10  
cem 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:28

kendi çocuklarını gondersinler mayın toplatmaya zaten hergün mayın yuzunden şehit veriyoruz duydukça sinir oluyorum artık

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldız'dan Nabucco Mesajı
Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Avrupa Türkiye'nin yüzde 15'lik gaz talebine ...
EPDK Ne Derse Desin...
EPDK'nın akaryakıt şirketlerine 20 Haziran'a kadar fahiş fiyatlara çeki ...
Yargıtay'dan Kira Artışlarına Fren!
Yargıtay ekonomik nedenlerden dolayı kiralara TEFE oranında artış yapılması ...
 
TMSF 94 Taşınmazdan Yalnız 11'ini Satabildi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bugün düzenlediği gayrimenkul ...
MÜJDE...150 Bin Yeni İşçi Alınacak
Hükümetin kriz nedeniyle işsiz kalanlara yaratacağı geçici istihdamın ...
Kamuya 150 Bin İşçi Alınacak!
Sanayi Bakanı Ergün işsizlere müjde verdi. 150 bin geçici işçi alınacağını ...
 
Merrill Lynch: Türkiye'de Enflasyon Düşecek
Uluslararası yatırım danışmanlık firması Merrill Lynch, Türkiye'de enflasyonun ...
Hükümetten Sıfır Kilometre Paket
Hükümetin ’sıfır kilometre’ dediği teşvik sistemi Türkiye’yi 4 bölgeye ayırıyor.. İşte bölgeler:
Çek Kanunu Tasarısı TBMM'de
Karşılıksız çek veren ancak borçlarını ödeyenler için yeni kanun geliyor. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
İstanbul
Euroleague
Acun Ilıcalı
Ferit Şahenk
Emre Belözoğlu
survivor
ROMA
Fernandao