E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Emeklilikte yaşa takılanlar son gelişmeler! 

Erken Emeklilik bekleyenler, Emeklilikte yaşa takılanlar işte erken emekliliğin yolu bu haber işinize çok yarayacak. Emeklilik için prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını yerine getirmiş ve yaşı bekleyen milyonlarca vatandaşa müjde geldi. Taslak Bakanlar Kurulu'na gidiyor.

2.05.2016 - 06:56
Emeklilikte yaşa takılanlar son gelişmeler!

Milyonlarca çalışanın tek hayali var EYT yani erken emekli olmak. Ülkemizde çeşitli durumlarda erken emeklilik imkanı çalışlanlara duyuruluyor. Askerlik ve doğum borçlanması bunların başını çekmektedir. “Vazgeçildi” haberlerine rağmen emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber var. Gökalp’in üzerinde durduğu formüle göre; Emekliliğine kaç yıl kalmışsa her yıl için yüzde 5 düşük maaşı kabul eden hemen emekli olabilecek. Önümüzdeki haftalarda bu konu kesinleşecek. İşte EYT 2016, Erken Emeklilik ve emeklilikte yaşa takılanlar son gelişmeler 

İŞTE ERKEN EMEKLİLİĞİN YOLU
Tüm çalışanların hayali erken emekli olmak. Ülkemizde çeşitli durumlarda erken emeklilik imkanı sunuluyor. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması bunların başını çekiyor. Bazı mesleklerde de yıpranma payı ile erken emeklilik imkanı var. Erkeklerde erken emekliliğin yolu, askerlik borçlanmasından geçiyor. Askerliğini işe girmeden önce yapan çalışanlar, borçlanma ile hem prim şartını azaltıyor hem de 2 yıl kazanabiliyor.
 
TARİH ÖNEMLİ
 
Erken emeklilik için işe başlangıç tarihi ile askerlik yapılan dönem önem taşıyor. Yaşı erkene çekmek için askerliği işe girmeden önce yapmış olmak gerekiyor. İşe girilen tarih borçlanma süresini belirliyor. Emeklilik yaşı kademeli arttığı için, geriye çekilen tarih çalışanı bir önceki kademeye getirerek 1 yaş kazandırıyor. Örneğin; 1966 doğumlu, askerliğini 1986'da yapmış Mehmet Bey, 4 Temmuz 1988'de işe girmiş. Emeklilikte 51 yaş ve 5450 prim güne tabi. Mehmet Bey 2 ay askerlik borçlansa, işe girişini 04.05.1988'e çekecek ve 50 yaşında, 5350 günle emekli olacak. Mehmet Bey işe 04.10.1988'de girseydi, 5 ay borçlanacaktı. Askerlik borçlanması yaşı 2 yıl erkene de çekebiliyor. Takvim'in haberine göre, 9 Eylül 1999'dan sonra emeklilik şartları erkekler için 60 yaş ve 7 bin güne çıktı. Yani 10 Eylül 1999'da işe girenler için emeklilik şartları bu şekilde değişti. Bu durumdaki kişiler 1999'dan önce askerlik yapmışsa birkaç günlük borçlanma ile yaş şartını 58'e, primi 5 bin 900'e düşürerek 2 yıl kazanabiliyor. Hatta 23.11.1998 öncesine çekebilirlerse 57 yaşa tabi olup 3 yıl da kazanabilirler. Askerliğini sigortadan sonra yapanların da borçlanma imkanı var. Fakat burada yaşı geri çekme durumu bulunmuyor. Primler eksikse, bu sayede bunlar tamamlanarak erken emeklilik imkanı doğuyor. Yedek subay olarak askerliğini yapanlar, sadece yedek subay okullarında geçen süreyi borçlanabiliyor..
Erken Emeklilik (EYT) en son gelişmeler 
TBMM’ye sevk edilmesi beklenen 15 maddelik tasarı taslağı ile ilgili, “Vazgeçildi” haberlerine rağmen emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber var. Gökalp’in üzerinde durduğu formüle göre; Emekliliğine kaç yıl kalmışsa her yıl için yüzde 5 düşük maaşı kabul eden hemen emekli olabilecek. Önümüzdeki haftalarda bu konu kesinleşecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, “emeklilikte yaşa takılanlar” ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, yakında gerçek metnin açıklanacağını ifade etti. Şimdilik taslak metinde her erken emekli olunacak yaş için “yüzde 5’lik bir indirimi” varsayılsa da henüz kesinleşmediğini belirtti. Gökalp, yasa çıkarsa sigorta süresi ve prim gün sayısı dolup yaşı bekleyen 300 bin kişinin (SSK’lının) emekli olma hakkı elde edeceğinden maliyet unsurunun Maliye Bakanlığı tarafından hesaplandığını da belirtti.
Emeklilikte yaşa takılanlar grubu, “Emekliliğimize yaş şartından kaç yıl kalmışsa peşin ödeyelim, aylıktan indirim yapmasınlar” teklifi Başkana sorulduğunda, “bu teklife de sıcak baktığını ve konuyu değerlendireceklerini, bu uygulanırsa günlük en az 10.5 lira borçlanmak gerekeceğini” belirtti.

1.EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR
Sigorta süresi ve prim süresini doldurmuş fakat yaş şartı nedeniyle emekli olamayanlar için Meclis'e yasa teklifi sunuldu. Düzenleme, 5 milyon kadar kişiyi ilgilendiriyor. Yasa çıkarsa, ilk süreçte 500 bin kişiye emeklilik yolu açılacak. Teklife göre; 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar istisna olacak. 8 Eylül 1999'dan sonra sigortalı olanların bu kanun yürürlüğe girdikten 360 gün içinde bu istisna ile yaşlılık aylığından yararlanabilmeleri için; Kadınsa 50, erkekse 55 yaşını doldurmamış olmakla, kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5 bin gün primi olması, Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az 5 bin gün veya kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması, 15 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 3 bin 600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olması şart olacak.
2.ANNELER:
Ülkemizde, sigortalı olduktan sonra doğum yapan kadınlar, 3 çocuğa kadar borçlanma yapabiliyor. Annelerin her çocuk için 720 gün borçlanma hakkı bulunuyor. 3 çocuk için doğum borçlanması yapanlar, 2 bin 160 gün, yani 6 yıl prim kazanabiliyor. Şimdi bu imkanın genişletilmesi gündemde. Meclis gündemine taşınan teklif yasalaşırsa, anneler sigortalı olmadan önce yaptıkları doğumlar için de borçlanma yapabilecek. Böylece doğum borçlanması, emeklilik yaşını da geriye çekebilecek. Erkekler ve kadınlar arasındaki ayrım sona erecek. Nasıl erkekler askerlik borçlanması yaparak yaşı erkene çekebiliyorsa, kadınların da doğum borçlanması ile aynı imkanı bulunacak. Geçen yıl çıkarılan yasa ile annelereerken emeklilik imkanının kapsamı genişletilmişti. Sadece SSK'lılara tanınan doğum borçlanması hakkı, Bağ-Kur'lulara ve memurlara da tanınırken, borçlanılabilecek çocuk sayısı da 2'den 3'e yükseltilmişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan’ı Faruk Çelik'in Açıklamaları ve Erken Emeklilik Çözüm Şartları
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan’ı Faruk Çelikerken emeklilikte yaşa takılanlar için açıklamada bulundu. Bakan Çelik taşeron ve emeklilikte yaşa takılanları gündemlerine aldıklarını söyledi. Çelik yaptığı açıklamada taşeron ve emeklilikte yaşa takılanların meselelerine çare olacak yasa taslağının Başbakanlık’ta olduğunu bildirdi.
“Emeklilikte yaşa takılanlar” Şartları
8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayan kişiler normalde yaş şartı olmaksızın, prim günü ve sigortalılık süresiyle emekli olacaklardı. Fakat DSP-ANAP-MHP hükümeti, hazırladığı sosyal güvenlik paketiyle prim gününün yanında yaş şartını da yeniden getirdi. ‘Yeniden’ diyoruz çünkü çok önceden beri uygulanan emeklilikte yaş koşulu, 1991’de Demirel Hükümeti tarafından kaldırılmış ve kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olabilir hale gelmişti.
30’lu ve 40’lı yaşlarda emeklilik hayali kuran çalışanlar için 8 Eylül 1999’da yapılan düzenleme şok etkisi yaptı. Örneğin 1974 doğumlu ve 1992’de çalışmaya başlayan bir bayan 2012 yılında emekli olabilecekken, yeni yasaya göre emeklilik tarihi 2023 yılına uzadı. Yani bu bayan işe girerken beklediği tarihten 11 yıl daha geç emekli olacak. İşte bu örneğimizdeki gibi yaklaşık beş milyon kişiye Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) diyoruz.
EYT Erken Emeklilik Yasası Çıkacak mı? Yaklaşmakta olan Başkanlık oylaması ve 7 Haziran seçimi öncesinde emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir düzenleme yapılması ve beklenen tepki oylarının yerini teşekkür oylarına bırakması amaçlanıyor. EYT mağdurlarıda gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda oy vermeyeceklerini açık bir şekilde belirtiyorlar. Gelen bu baskıların etkili olup olmayacağı ise merak konusu.
Bakan Çelik çözümlerdeşartları açıkladı;
EYT grubu uzun süredir sesini duyurmaya çalışıyordu. Bunu da büyük ölçüde başardılar ve geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’le görüştüler. Grubun talebini dinleyen Sayın Çelik, SGK yönetimine konuyla ilgili çalışma yapılması talimatını verdi. Yapılan çalışmaya göre şu an daha düşük emekli aylığı bağlamak şartıyla isteyeni daha erken emekli etme formülü üzerinde çalışılıyor.
Bu formül halihazırda bazı Avrupa ülkelerinde de uygulanıyor.Normalde emeklilik yaşınız 65 fakat siz 62 yaşınızda emekli olmak istiyorsanız, maaşınız%20 daha düşük bağlanıyor. Ya da normal yaşınızdan daha erken emekli olmak istediğiniz her yıl için%5 daha düşük aylık alıyorsunuz. Örneğin normalde 1000 TL emekli aylığı alacakken, 800 TL’ye razı oluyorsunuz ve 3-4 yıl daha erken emekli olabiliyorsunuz. Ekonomi yönetimi de onaylarsa, “erken kısmi emeklilik” formülü EYT grubu için ülkemizde de hayata geçirilmiş olacak.
“Verilmiş söz yok”
Faruk Çelik, EYT grubunun talebiyle ilgili çalışma yaptırmakla birlikte, emeklilik haberleri”erken emeklilik konusunda söz vermediğini söylüyor. Zira çok geniş bir kesimi ilgilendiren ve SGK’nın aktüeryal dengesini büyük ölçüde etkileyecek bir konudan bahsediyoruz. Bu anlamda erken kısmi emeklilik formülünün sadece sosyal politika açısından değil ekonomik dengeler açısından da hükümetin onayını alması gerekiyor.
Annelere Erken Emeklilik Şartları
Anneyeerken emeklilik Ülkemizde annelereerken emeklilik imkanı var. Bunun en önemli yolu, doğum borçlanması. İşçi, memur ya da esnaf anneler, doğum borçlanmasıyla 6 yıl prim kazanabiliyor. Ancak tek yol bu değil. Engelli çocuğu olan annelerin de çalıştıkları her yıl 360 yerine 450 gün sayılıyor. Hem primi artıyor hem de yaşı erkene çekiliyor. İşte formüller:
1.ENGELLİ ÇOCUĞU OLANLAR:
Başkasının sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu olan kadınlarınerken emeklilik imkanı bulunuyor. Bu durumdaki kadınların 1 Ekim 2008 sonrası çalıştıkları her gün 1.25 gün olarak hesaplanıyor. Emeklilik yaşı da erkene çekiliyor. 1 Ekim 2008'den itibaren prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, emeklilik yaş sınırlarından indiriliyor. Engelli çocuğu olan kadınlara tanınan bu haktan SSK, Bağ-Kur, tarım SSK, tarım Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kanunlarına tabi çalışanlar yararlanıyor. Ağır engelli çocuğuna bakan annenin çocuğunun bu durumunu tespit ettirmesi gerekiyor. Ayrıcaerken emeklilik hakkı, çocuğun ağır engelli olduğu süreyle sınırlı.
2.DOĞUM BORÇLANMASI:
Geçtiğimiz yıl çıkartılan torba yasayla doğum borçlanmasının kapsamı genişletildi. Daha önce sadece SSK'lılara tanınan bu hak, memur ve esnaf annelere de tanındı. 2 olan doğum borçlanması sınırı da 3 çocuğa çıkartıldı. Buna göre; sigortalı olduktan sonra doğum yapan anneler, 3 çocuğa kadar borçlanma yapabiliyor. Takvim'in haberine göre, 3 çocuk için doğum borçlanması yapanlar, 2 bin 160 gün, yani 6 yıl prim kazanabiliyor. Ancak borçlanılacak sürelerde annenin çalışmamış, yani adına prim ödenmemiş olması ve çocuğun yaşaması şartı var. Her çocuk için 720 gün kazanılıyor.
3.EVLAT EDİNEN DE BORÇLANABİLİR:
Sadece biyolojik annelerin değil, evlat edinen annelerin de doğum borçlanması hakkı bulunuyor. Kadın sigortalılar 2 yaşını geçmemiş evlat edindikleri çocukları için doğum borçlanması yapabiliyor. Borçlanma, evlat edinilen tarihten başlıyor. Öte yandan, doğum yaptıktan sonra çocuğunu evlatlık veren anne de doğum borçlanması hakkına sahip. Çocuğunu evlatlık veren annenin borçlanma süresi 6 ay.
4.STAJ BAŞLANGICI:
Normalşartlarda emeklilik hesabında staj başlangıcı ve stajda geçen süreler dikkate alınmıyor. Ama doğum borçlanmasında bu süreler geçerli. Bu yüzden anneler eğer stajın başladığı tarihten sonra doğum yapmışlarsa bu doğumları 3 çocuğa kadar borçlanabiliyor.
TEK ÇOCUK 9 BİN 227 LİRADAN BAŞLIYOR
En alt ödeme
30 günlük borçlanma: 40,5 x 30=1.201,5 x% 32=384,48 TL
1 çocuk için 2 yıllık borçlanma: 384,48 x 24=9.227,52 TL
Haberin Yorumları (0)
HER EMEKLİYE 1.200 TL
Ocak’ta maaşlara yansıyan 100 TL ekstra zam, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yıllık bin 200 TL ek gelire kavuştururken, bu yıl sonuna kadar emekli olacak SSK ve Bağ-Kur’lular da zamdan yararlanacak.
9 milyona yakın SSK ve Bağ- Kur emeklisi, hükümetin çıkardığı yasa sayesinde yıllık bin 200 lira ek gelir imkanı elde etti. Maaşları her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar artırılan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, geçtiğimiz Ocak'ta 100 lira ekstra yapıldı. Böylece emekliler, Ocak ayında çifte zam aldı. Yüzde 3.86 zamma ilave olarak maaşlarda 100 lira seyyanen artış yapıldı. Emekliler yıllık bin 200 lira ek gelir elde etti.
ADAYLAR DA SEVİNDİ
 
Hükümet, bu seyyanen zam düzenlemesini yaparken; emekli adaylarını da unutmadı. Yasaya eklenen madde ile, bu 100 liralık zamdan 2016 yılında emekli olacak SSK ve Bağ-Kur'luların da yararlanmasının yolu açıldı. Yani 100 liralık bu zammı sadece SSK ve Bağ-Kur emeklileri değil, bu yıl emekli olacaklar da alacak. Söz konusu zamdan yararlanmak için son tarih 31 Aralık 2016. Bu tarihe kadar emekli olan tüm SSK ve Bağ-Kur'lular 100 liralık zammı alacaklar.
 
GEÇEN YIL DA YAPILDI
 
Hükümet, geçen yıl da çıkardığı yasa ile maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam yapmıştı. Zam, Temmuz 2015'te maaşlara yansıtılmıştı. Bu artışla, maaşı bin lira ve altında olanlar 100 lira seyyanen zamdan yararlanmıştı. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya çıkarılmıştı. Düzenlemeden toplam 5 milyon emekli yararlanmış; bunların 3.5 milyonu 100 lira, kalanları da 99 liraya varan tutarda zam almıştı. Bu emekliler, Ocak'ta maaşlara yansıtılan 100 liralık seyyanen artıştan da yararlandı. Yani 5 milyon emekli ikinci kez seyyanen zam almış, bunların 3.5 milyonu da ikinci kez 100 liradan yararlanmış oldu. 3.5 milyon emekli 2 bin 400 lira alacak.
 
HER AY EK ÖDEME VAR
 
Tüm emeklilerin maaşlarına her ay vergi iadesi (ek ödeme) ekleniyor. Memur emeklilerinde vergi iadesi tutarı maaşın yüzde 4'ü. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise maaşın yüzde 4'ü ya da yüzde 5'i oranında vergi iadesi veriliyor. Maaşlar arttığında emeklilerin aldığı vergi iadesi de yükseliyor. Hesap pusulasına baktığınızda emekli maaşınızın üzerine bu miktarın eklendiğini görüyorsunuz. Maaşlara yapılan zamlar ek ödemeyi de aynı oranda artırıyor. Ek ödeme maaştan ayrı hesaplanıyor. NASIL HESAPLANDI? MAAŞ ARALIK: 1.000 TL * Net maaşa yüzde 3.68 enflasyon zammı eklendi. Maaş bin 38 lira (1.000 x 3,86 = 1.038,60) oldu. * Çıkan rakama 100 lira daha ilave edildi. Böylece emeklinin Ocak maaşı net bin 138 lira (1.038,60 + 100 = 1.138,60) olarak çıktı. OCAK: 1.138,60 TL .
EMEKLİYE BÜYÜK MÜJDE!
Evi, arsası olanlar dikkat. Emlak Vergisi'nin ilk taksidini ödemek için süre daralıyor. Gecikme faiziyle vergi ödemek istemeyenler elini çabuk tutsun. Emekli ve işsizler, tek konutu varsa vergi ödemiyor
Müracaat belediyelere Kanuna göre; Emlak Vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. 
Bu tür taşınmazı olan kişiler Emlak Vergisi ödemekle yükümlü. 
 
Emlak Vergisi ödeyecek kişilerin gayrimenkulün bulunduğu belediyelerin emlak servislerine müracaat edip bildirimde bulunmaları gerekiyor. 
 
Emlak bildirim formları belediyelerden temin edilebiliyor. Bildirim için tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi ile kimlik ve adres bilgileri gerekiyor. 
 
Peşin ya da iki taksit Bildirimi yapüan gayrimenkullerle ilgili vergi ödemeleri peşin olduğu gibi iki ayrı taksit halinde ödenebiliyor. 
 
Genelde taksit seçeneği tercih ediliyor. 2016 yılına ilişkin Emlak Vergisi'nin ilk taksidi Mart-NisanMayıs aylarmda ödeniyor. 
 
Yani 31 Mayıs'a kadar süre var. Verginin ikinci taksidi ise Kasım ayı içinde ödenmek zorunda. Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay gecikme cezası ödüyor. 
Ödeme için üç yol Gecikme faizi her ay yüzde 1.40 olarak uygulanıyor. Arsa, arazi, mesken ve işyerine ait vergiler asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler belediyelerin gişelerinde yapüabildiği gibi internet (e-belediye) sistemi üzerinden de kredi kartıyla yapılabilir. Ayrıca isteyenler PTT aracılığı ile vergi borcunu ödeyebiliyor. 
 KİMLER ÖDEMEYECEK? 
 
Hiçbir geliri olmayanlar, işsizler, ev hanımları, engelliler, gaziler, şehit dul ve yetimleri, 'SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan aldıkları aylıkla geçinenler ile bu kişilerin dul, yetimleri Emlak Vergisi ödemiyor. 
 
Bu imkandan faydalanmak için evin brüt alanının 200 metrekareyi aşmaması ve sadece 'bir' konutun olması gerekiyor. Arsası, iki veya üzeri konutu olanlar, tek konutunu işyeri olarak kiraya verenler vergi ödüyor. 
 
Sıfır oranlı Emlak Vergisi için evde oturmak gerekmiyor.  Vergi ödememek için belediyeye başvuru şart. 
Emlak Vergisi Kanunu'nun 5'inci maddesine göre; yeni inşa edilen binalardan ev alanlarda, evi aldığı tarihi izleyen 5 yıl boyunca evin Emlak Vergisi değerinin dörtte biri (yüzde 25'i), beş yıl süreyle vergiden muaf tutuluyor. Beş yıllık süre, iskanın alındığı ve müteahhit tarafından faturanın kesildiği tarihten itibaren başlıyor. 2016'da satılan evin Emlak Vergisi'ni satıcı öder.Alıcı ilk yıl vergi ödemez.
 
Ödeme 2017'de başlar.  Bildirim şart 2016 yılı içinde yeni ev alanların yü bitmeden önce bağlı oldukları belediyelere tapularıyla müracaat ederek Emlak Vergisi bildiriminde bulunması gerekiyor, tik yıl vergi ödenmemesine rağmen süresinde, bildirimde bulunmayanlar vergi cezası ve gecikme faizi ödüyor. Bildirimde kişisel bilgi ve gayrimenkulle ilgili özet bilgiler (ada, parsel, pafta gibi) yer alıyor. Belediye bu bilgilere dayanarak vergi hesaplıyor.

akşam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıdem tazminatında son dakika haberi!
Yeni düzenleme ile kıdem tazminatları, bireysel emeklilik benzeri fonlu ...
Tam 50 bin kişiyi işinden etti!
Suudi Arabistanlı inşaat şirketi Binladin Group, düşen petrol fiyatlarına ...
TOKİ evleri başvuru şartları ve koşulları!
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'nin emeklilere konut hakkı ...
 
İşte işverenlerin foyası...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, asgari ücretin bin 300 liraya ...
Dikkat! Belgesiz işçilikte son 26 gün
26 Mayıs tarihinden itibaren tehlikeli sayılan 48 meslek grubuna dahil ...
Altın Fiyatları Zirve Yaptı!
Dünü 114,55 liradan tamamlayan altının gram fiyatı ise bugün 115,90 liraya ...
 
İşte Ali Ağaoğlu'nun kredi kartı limiti!
Canlı yayında açıkladı. Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, canlı yayında kredi ...
Milli ve yerli üretime büyük katkı sağlayacak!
Milli ve yerli üretime katkı sağlayacak önemli bir teknoloji Türkiye’ye geldi.
İhracat nisanda azaldı!
Türkiye'nin ihracatı, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Club Brugge
yunanistan
Kızılyıldız
konuk oyuncu
Ezgi Mola
Abdullah Ercan
Kırgızistan
Yeni Zelanda