E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

EMAX'dan 15 il için seçim anketi 

EMAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 8-12 Mart 2019 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alan 15 ilde toplam 8566 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket gerçekleştirdi.

14.03.2019 - 17:38
EMAX dan 15 il için seçim anketi


Anket, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt ve Mardin'de gerçekleştirildi. Araştırma örneklemi TÜİK, 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi. Elde edilen veriler, kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı.

EMAX Araştırma Genel Koordinatörü Sezai Erhan, AK Parti'nin Elazığ, Erzincan ve Bingöl illerini rahat bir şekilde kazanacağını, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Siirt, Muş, Kars ve Ardahan'da ise bir rekabetin söz konusu olduğunu söyledi. Erhan, rekabetin yaşandığı bu illerde seçimin sonucunu sandığa gitmeyen seçmenin belirleyeceğini ifade ederek, "Bölgede kararsızım diyen her partinin seçmeni kendi partisine çeşitli nedenlerden eleştirel bakıyor ama farklı bir partiye de geçecek bir şey göremiyor. O zaman ya oy verecek yada sandığa gitmeyecek. 31 Mart'ta hangi parti kararsız seçmenini sandığa götürürse o başarılı olur" dedi.

DİYARBAKIR

Araştırmada, vatandaşa ‘Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri' soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan yüzde 34,5'lik kesim AK Parti 'nin adayı Cumali Atilla, yüzde 50,7'lik kesim ‘HDP'nin adayı Adnan Selçuk Mızraklı' dedi.

MARDİN

‘Bugün Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri' sorulan vatandaşlardan yüzde 50,2'lik kesim HDP'nin adayı Ahmet Türk, yüzde 33,1'lik kesim ise ‘AK Parti'nin adayı Mehmet Vecdi Kahraman' dedi.

?ARDAHAN

Ardahan'da ankete katılanların yüzde 34,7'si tercihini AK Parti adayı Yunus Baydar'dan yana kullanırken, CHP'nin adayı Faruk Demir'i tercih edenler ise yüzde 31,3 olarak belirlendi. Ankete katılanlardan İyi Parti'nin adayı Mete Özdemir'i tercih edenlerin oranı ise yüzde 13,5 çıktı.

KARS

‘Bugün Kars Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri' sorulan vatandaşlardan yüzde 31,2'si MHP adayı Çetin Nazik, yüzde 25,4'ü HDP adayı Ayhan Bilgen, yüzde 15,5'i CHP adayı Taner Toraman, yüzde 11'i DSP adayı Naif Alibeyoğlu, yüzde 7,6'sı ise İyi Parti adayı Settar Kaya dedi.

IĞDIR

Iğdır'daki anket çalışmasında MHP'nin Belediye Başkan adayı İsa Yaşar Tezel'in yüzde 45,8, HDP'nin adayı Yaşar Akkuş'un ise yüzde 44,3 oy alacağı öngörüldü. Iğdır'da seçim yüzde 9,2 oranında kararsız seçmenin tercihine göre şekillenecek.

?TUNCELİ

Tunceli'de araştırmaya katılanların yüzde 31,5'i 31 Mart'ta tercihini HDP adayı Nurşat Yeşil'den yana kullanacağını belirtirken, yüzde 27'lik kesim kamuoyunda ‘Komünist Başkan' olarak bilinen TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette CHP adayı Yusuf Kenan Aydın'a oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 19,8 çıkarken, hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 12 olarak belirlendi.

HAKKARİ

Hakkari'deki anket çalışmasında HDP'nin Belediye Başkan adayı Cihan Karaman'ın yüzde 57, AK Parti'nin adayı Cüneyt Epcim'in ise yüzde 25,6 oy alacağı öngörüldü. Hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 16,1 olarak belirlendi.

BİNGÖL

Bingöl'de araştırmaya katılanların yüzde 49'u 31 Mart'ta tercihini AK Parti adayı Erdal Arıkan'dan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 31,2'si HDP adayı Hişyar Özsoy'a oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 1,3 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 18,5 olarak belirlendi.

ELAZIĞ

Elazığ'da araştırmaya katılanların yüzde 38,7'si 31 Mart'ta tercihini AK Part adayı Şahin Şerifoğulları'ndan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 25,5'i MHP adayı Bilal Çoban'a oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette İYİ Parti adayı Ali Şekerdağ'a yüzde 14,3 diğerlerine yüzde 2 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 19,5 olarak belirlendi.

BİTLİS

Bitlis'te araştırmaya katılanların yüzde 40,2'si 31 Mart'ta tercihini AK Parti adayı Nesrullah Tanğlay'dan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 38,6'sı HDP adayı Faruk İşlek'e oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 1,4 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 19,8 olarak belirlendi.

MUŞ

Muş'taki anket çalışmasında AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Feyat Asya'nın yüzde 43,5, HDP'nin adayı Sırrı Sakık'ın ise yüzde 37,6 oy alacağı öngörüldü. Aynı ankette diğerlerine yüzde 1,7 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 17,2 olarak belirlendi.

ERZİNCAN

Erzincan'da araştırmaya katılanların yüzde 40,6'sı AK Parti adayı Cemalettin Başsoy'a oy vereceğini belirtirken, yüzde 24,3'ü MHP adayı Bekir Aksun'a oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette CHP adayı İsmail Taş'a yüzde 19,8 diğerlerine yüzde 1,8 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 13,5 olarak belirlendi.

AĞRI

Ağrı'daki anket çalışmasında HDP Belediye Başkan adayı Abdurrahman Doğar'ın yüzde 45,6, AK Parti'nin adayı Savcı Sayan'ın yüzde 40,3 oy alacağı belirlenirken, kararsız seçmen oranı ise yüzde 13,3 çıktı.

?BATMAN

‘Bugün Batman Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri' sorulan vatandaşlardan yüzde 50,2'si HDP adayı Mehmet Demir, yüzde 30,9'u AK Parti adayı Murat Güneştekin ve yüzde 10,1'i ise kararsızım dedi.

SİİRT

Siirt'te araştırmaya katılanların yüzde 38,9'u AK Parti adayı Ali İlbaş'a oy vereceğini belirtirken, yüzde 42,4'ü HDP adayı Berivan Helen Işık'a oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Siirt'te seçim yüzde 17 oranında kararsız seçmenin tercihine göre seçim şekillenecek.

 

ETİKETLER:
emax , seçim , anket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu'dan Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Astana süreci, şiddeti azaltma ve ...
Erdoğan: Marjinalleri, sapkınları, ezan-bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yenimahalle'de düzenlenen mitingde konuştu.
OECD'den Türkiye'ye 'rüşvetle mücadele' uyarısı
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye'nin Rüşvetle Mücadele ...
 
"Yerel seçimde 1 milyon AK Partili görev yapacak"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart'taki Mahalli ...
HDP afişleri toplatıldı
Şanlıurfa'da HDP tarafından kentin muhtelif yerlerine asılan "Li Diji ...
TBMM Başkanı Şentop: AP raporu ırkçı siyasetçilerin öncülüğünde hazırlandı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2018 Türkiye ...
 
Tepkilerin ardından afişler söküldü
Sultangazi Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'ne asılan Binali Yıldırım ...
Demet Akbağ'dan eşine veda
Sinema ve tiyatro sanatçısı Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika'nın cenazesi, ...
İstanbul'un ilçelerine özel anket!
ORC Araştırma Şirketi, İstanbul'un ilçelerinde yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Haber
fransa
japonya
barcelona
premier lig
Ezgi Mola
Ahmet Kaya
serdar ortaç twitter