E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? E-Devlet İşlemler Nasıl Yapılır? 

E-Devlet nedir? e-devlet ile devlet dairelerinde yaptığınız birçok işleminizi internet üzerinden sorgulayabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş için şifre almanız gerekiyor. E-devlet şifresi nasıl alınır ve işlemler nasıl yapılır açıklamalı olarak haberimizde

21.08.2014 - 09:57
E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? E-Devlet İşlemler Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda E-Devlet’in ne olduğunundan, vatandaşlarımıza ne gibi yararlar sağladığından bahsedeceğiz. 2008’in son aylarından itibaren hizmet vermeye başlayan bu sistem ile birlikte bürokratik birçok işlem internet ortamına taşınmıştır. Bu durum tabikide en çok yurttaşlarımızın işine yaradı. Çünkü vatandaşlarımız geliştirilen E-Devlet sistemi sayesinde devlet ile alakalı birçok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilir hale gelmiştir. Böylece kişiler zamandan tasarruf etmiş ve uzun kuyruklar bekleme derdinden kurtulmuştur. Vatandaşlarımızın E-Devlet sistemini kullanabilmesi için sisteme bir şekilde giriş yapmaları gerekmektedir. E-Devlet girişini 3 yoldan gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi bu 3 yoluda sizlere anlatacağız.
E-DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E-Devlet Girişi Nasıl Yapılır ?
· E-Devlet Şifresi ile Giriş
E-Devlet şifresi ile giriş işlemini gerçekleştirebilmek için başlıkta da belirttiğimiz gibi bir E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL işlem ücreti karşılığında bir E-Devlet şifre sahibi olabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C Kimlik numaranız ile birlikte sisteme girişinizi yapabilir, devlet kurum ve kuruluşları ile ilgili birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
· Mobil İmza ile Giriş
Teknoloji ile ilgili her yeniliği fırsata çeviren GSM operatörleri E-Devlet sistemine giriş için de mobil imza tekniğini geliştirmiştir. Turkcell, Vodafone, Avea kurumları aylık belirli bir ücret karşılığında vatadaşlara mobil imza hizmeti sunmaktadır.
· Elektronik İmza ile Giriş
Elektronik imza ile E-Devlet girişi, özel şirketlerin verdiği bir hizmettir. Bu şirketlerden alınan E-İmza ile sisteme rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.
E-Devlet Şifremi Unuttum
Vatandaşlarımız çeşitli sebeplerden dolayı PTT şubelerinden aldığı E-Devlet şifresini unutabiliyor ve böyle durumlarda internet ortamında “ E-Devlet şifremi unuttum, ne yapmalıyım ? “ gibi sorular sorabiliyorlar. Bu durumda yapmanız gereken yine bir PTT şubesine gitmek ve yeni bir E-Devlet şifresi başvurusunda bulunmaktır. Bu işlem için 4 TL gibi küçük bir ücret ödemeniz gerekir.
E-DEVLET UYGULAMALARI
E-Devlet uygulamaları, E-Devlet sistemi içerisinde bulunan, yapabildiğimiz tüm sorgulama, hesaplama ve diğer bütün işlemleri içeren uygulamalar bütününe verilen addır. Bu uygulamalar sayesinde yurttaşlarımız yapacak olduğu işlemleri internet üzerinden birkaç basit işlem ile gerçekleştirebiliyor. Böylece kişiler hem zamandan kazanmış oluyor hem de devlet dairelerinde sıra beklemek gibi bir problemden kurtulmuş oluyorlar. Tüm sorgulama ve hesaplama işlemlerinin yanı sıra merak ettiğiniz ya da öğrenmek istediğiniz tüm bilgilere E-Devlet uygulamalarından ulaşabiliyoruz. Vatandaşlarımız E-Devlet uygulamaları sayesinde “ Ne zaman emekli olabilirim ? “ gibi soruları sorup cevaplarını alabiliyorlar. Tabiki E-Devlet sistemine giriş için ilk olarak bir E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekiyor.
E-Devlet uygulamalarını devlet, vatandaş ve iş olmak üzere 3 ana başlık içerisinde inceleyeceğiz.
“Devlet” Başlığı İçersinde Yapılabilecek İşlemler
· Cumhurbaşkanlığı
· Başbakanlık
· Tarihimiz
· TBMM
· Doğal Kaynaklar ve Çevre
· Enerji
· Devlet Sözleşme ve İhaleleri
· Uluslararası İlişkiler
· Genelkurmay Başkanlığı
· Araştırma ve İstatistikler
· eğitim
· Kültür
· Turizm
· Tarım
· Savunma ve güvenlik
· sağlık
· Bilim ve Teknoloji
· Mevzuat
“Vatandaş” Başlığı İçerisinde Yapılabilecek İşlemler
· Eğitim
· askerlik ve Seferberlik
· Doğum
· İş ve kariyer
· Sağlık
· Sosyal Güvenlik
· Seyahat ve Turizm
· Aile
· Engelli Vatandaşlar
· Yasal işlemler
· Kültür – Sanat
· spor
· Trafik
· Haklar ve Korunması
“İş” Başlığı İçerisinde Yapılabilecek işlemler
· İşletmenin Doğuşu ve Feshi
· Sektörler
· Devlet İhaleleri
· İşletmelerin Büyüme ve Gelişimi
· Dış Ticaret
· Bağış
· Destek ve Krediler
· Yatırım ve Sermaye
· Elektronik Ticaret
· Vergi
· İş ve Kariyer
· Ekonomi ve Finans
Tüm bu ana başlıkların yanı sıra bir de alt başlıklar vardır. E-Devlet uygulamaları her ne kadar karmaşık gibi görünse de birkaç kere kullanıldığı takdirde basit bir uygulamadır.
E-DEVLET SABIKA KAYDI
E-devlet sistemi sayesinde vatandaşlarımız birçok işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilir hale geldi. E-Devlet Sabıka kaydı da bu işlemlerden bir tanesidir. Eskiden vatandaşlarımız sabıka kaydı ile ilgili işlemlerini adliyeye giderek gerçekleştirmek mecburiyetindedirler. E-Devlet sabıka kaydı işlemi ile vatandaşlarımız sabıka kaydı sorgusu için defalarca adliyeye gitmekten kurtulmuş oldu.
E-Devlet Sabıka Kaydı Nasıl Yapılır ?
E-Devlet sabıka kaydı işleminizi gerçekleştirebilmek için diğer işlemlerde de olduğu gibi bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL ücret karşılığında bir E-Devlet şifresi alabilirsiniz. Eğer bir şifreniz varsa ve çeşitli nedenlerden dolayı unutmuş veya kaybetmiş iseniz yapmanız gereken yine bir PTT şubesine giderek yeni bir E-Devlet şifresi başvurusunda bulunmaktır. Bu işlemin ücreti ise 4 TL dir. Daha sonra aldığınız E-Devlet şifresi ve T.C Kimlik numaranız ile birlikte sisteme giriş yapabilir, sabıka kaydı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
E-DEVLET ARAÇ SORGULAMA
E-Devlet sistemi içerisinde devlet ile ilgili birçok işlemi halledebildiğimiz gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gerekli olan birtakım uygulamalar da vardır. E-Devlet araç sorgulama da bu işlemlerden biridir. E-Devlet araç sorgulama işlemi günümüzde çok önemlidir. Çünkü araç alım- satım olaylarında dolandırıcılık olayı her geçen gün artmaktadır. Yeni bir araç alacak olduğunuz zaman aracın Kaçak, rehin gibi durumları olabildiği gibi aracın üzerine vize borcu da bulunabiliyor. İşte bu tür durumlarla karşı karşıya gelmemek ve mağdur duruma düşmemek için vatandaşlarımız E-Devlet araç sorgulama işlemini mutlaka yapmalıdırlar. Şimdi sizlere araç sorgulama işlemini nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağız.
E-Devlet Araç Sorgulama Nasıl Yapılır ?
E-Devlet araç sorgulama işlemini yapabilmek için yine bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa bağlı bulunduğunuz PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi başvurusunda bulunmanız yeterlidir. Bu işlem için PTT şubesine 2 TL değerinde küçük bir miktar ödemeniz gerekmektedir. Daha sonra E-Devlet araç sorgulama işleminizi tamamlamak için E-Devlet şifreniz ve T.C Kimlik numaranız ile birlikte sisteme giriş yaparak, araç sorgulama bölümünden , sorgulayacağınız aracın plaka numarasını girmeniz gerekir.
E-DEVLET BAĞ-KUR SORGULAMA
Günümüzde E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlarımız uzun kuyruklar beklemeden, yorulmadan yalnızca internet üzerinden yapacağı birkaç işlemle devlet kurum ve kuruluşlarıyla ilgili işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. E-Devlet BAĞ-KUR sorgulama da bu işlemlerden bir tanesidir. BAĞ-KUR sorgulama işlemi ile BAĞ-KUR primlerinizin ne zaman yatacağını öğrenebilir, ne zaman emekli olabilirim gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Bu işlemi hem SGK’ya ait olan E-SGM sistemi üzerinden şifresiz bir şekilde, hem de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Şimdi sizlere başlıkta da belirttiğimiz gibi yalnızca E-Devlet ile ilgili olan sorgulamayı anlatacağız.
E-Devlet BAĞ-KUR Sorgulama Nasıl Yapılır ?
Bu işlem için tıpkı diğer E-Devlet uygulamalarında olduğu gibi bir E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sisteme girişinizi gerçekleştiremezsiniz. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa bağlı bulunduğunuz PTT şubesine giderek 2 TL ücret karşılığında E-Devlet şifresi alabilirsiniz. Daha önce var olan E-Devlet şifrenizi çeşitli sebeplerden dolayı unutmuş veya kaybetmiş olabilirsiniz. Bu tip durumlarda yine PTT şubesine giderek yeni bir E-Devlet şifresi başvurusunda bulunmanız gerekir. Bu işlem için de PTT şubesine 4 TL ödeme yapmanız gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numaranız ile sisteme giriş yaparak, talimatlar doğrultusunda BAĞ-KUR sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama işleminin yanı sıra BAĞ-KUR primlerinizin ne zaman yatacağını öğrenebilir, “ Ne zaman emekli olabilirim ? “ gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
E-devlet Nedir?
e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.
E- devlete nasıl gireceğim? Şifremi Nasıl Kullanacağım?
Şifreyi Nereden Alabilirim?
Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi (nüfus cüzdanı, ehliyet, evlilik cüzdanı, pasaport ) ibraz ederek PTT Merkez Müdürlüklerinden temin edebilirsiniz. Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. ifre ile giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirmeniz istenir, bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Şifreyle ilgili ekranda bulunan uyarıları lütfen dikkatlice okuyunuz.
E-devlet şifresi almak kaç lira?
Şifreyi 2 lira ödeyerek alabilirsiniz. Şifre için herhangi bir yıllık ücret söz konusu değildir. Her bir şifre için ödenen ücret bir defaya mahsustur.
E-devlet şifremi Nasıl Değiştirebilirim?
Sisteme şifre ile ilk defa giriş yapan kullanıcı, güvenlik sebebiyle, otomatik olarak “Şifre Değiştirme” sayfasına yönlendirilir. Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse “Kişisel Bilgi ve Ayarlarım” sayfasından şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilir.
E-devlet şifremi unuttum, şifremi nasıl öğrenirim?
Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre sıfırlama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu alanını doldurarak kaydetmeniz veya cep telefonunuzu ya da hem cep telefonunuzu hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir.
E-devlet şifresi hakkında kimden bilgi alabilirim?
160 numaralı e-devlet kapısı iletişim merkezinden destek alabilirsiniz.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul Başakşehir
CEV Şampiyonlar Ligi
IŞİD
Kırgızistan
kardeş
mehmet özkan
Necmettin Erbakan
Sayıştay
Karşı