E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dünya saldırıyı kınadı 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen 41 kişinin öldüğü 239 kişinin ise yaralandığı terör saldırısına dünyadan tepki yağmaya devam ediyor.

29.06.2016 - 14:06
Dünya saldırıyı kınadı

İstanbul  Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı sonrası Rusya'dan teröre tepki ve Türkiye'ye başsağlığı mesajları geldi.


Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı nedeni ile Türk halkına başsağlığı diledi. Putin, Rus ve Alman öğrenciler ile bir araya geldiği toplantıda, "Üzgünüz, dün akşam yaşanan saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diliyoruz" dedi.


Rusya Devlet Duması Uluslararası Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov da, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. 

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüm dünyadaki terör saldırılarının kurbanları suçsuz insanlardır. Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz. Başımızı eğiyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Unutmuyoruz."


ABD, "haince" olarak nitelendirdi 

Beyaz Saray, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan silahlı ve bombalı saldırılar ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Saldırıyı haince ve tiksindirici olarak niteleyen Beyaz Saray Sözcüsü Josh Ernest, "ABD, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzinelerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıyı mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır. Atatürk Havalimanı, bu yılın başlarında saldırıya uğrayan Brüksel Havalimanı gibi, uluslararası bağlantının ve bizi birbirimize kenetleyen bağların simgesidir" dedi.


John Bass: Dehşet içindeyiz

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin Twitter adresinden "Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırı nedeniyle dehşet içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte yas tutuyor ve yaralılara acil şifa için dua ediyoruz" dedi.


Teröre karşı NATO müttefiki Türkiye ile mücadelemiz sürecek

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, İstanbul Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "İstanbul Havalimanı'ndaki korkak terörist saldırısının kurbanları için dua ediyoruz. Teröre karşı NATO müttefiki Türkiye ile mücadelemiz devam edecek" dedi.

Hillary Clinton: Tüm Amerikalılar Türk halkının yanında

Başkanlık için yarışan ABD başkan adayı ve eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm Amerikalılar nefret ve şiddetle mücadeleye karşı Türkiye halkının yanında" dedi. Clinton, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamasında "Teröristler, NATO müttefikimizi bugün yine kalbinden vurdu. Tüm Amerikalılar nefret ve şiddetle mücadeleye karşı Türkiye halkının yanında" diye yazdı.

Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması
video haber
Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması
Terör saldırısının gerçekleştiği Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'nın en büyük üçüncü havalimanı olduğuna değinen Clinton, İstanbul'da yaşanan terör saldırısının, terörizme ve radikal cihatçılara karşı duruşlarını daha da güçlendirdiğini belirterek, "ABD'nin terör ile mücadeleden geri adım atması söz konusu olamaz. Biz bu tehdide karşı Ortadoğu ve Avrupa'daki ortaklarımız ve müttefiklerimiz ile işbirliğimizi derinleştirmek zorundayız. Bu işbirliği, ülkemizi korumak ve ülkemizin güvende tutmak için temel gerekliliktir. Dualarımız ve kalbimiz kurbanların aileleri ve Türk halkı ile birlikte" dedi. 

Trump: Terör tehdidi hiç bu kadar büyük olmamıştı

İslam dini karşıtı söylemleriyle Amerikan kamuoyundan dahi tepki toplayan Cumhuriyetçi Parti adayı işadamı Donald Trump da, İstanbul'daki saldırı karşısında tüm dünyanın şaşkınlığa ve dehşete düştüğünü belirtti. Trump, "Terör tehdidi hiç bu kadar büyük olmamıştı. Düşmanlarımız acımasız ve kendi iradelerine boyun eğmeyen herkesi öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İstanbul'daki terör saldırısında bir çok insan yaşamını yitirdi. Ortada gerçekten kötü gitmekte olan bir durum var. Aklımızı başımıza toplamazsak, yapacak çok şeyimiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.


AB Konseyi Başkanı Tusk: Bir arada olmalıyız 

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ise, düzenlediği basın toplantısında "böyle zamanlarda bir arada olmalıyız" dedi. Tusk saldırıyı kındadıktan sonra, "Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız" ifadelerini kullandı. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten dayanışma mesajı

NATO Genel Sekreteri Johns Stoltenberg Türkiye ile dayanışma mesajı verdi. "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, yaralananlar ve  ölenlerin aileleri ve Türk halkıyla beraber" diyerek dün akşam Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kındadığını belirten Stoltenberg, Türk halkının yanında olduklarını bir kez daha yineledi. 

BM Genel Sekreteri kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon dün akşam Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı ve Türk halkı ve hükümetine taziye dileklerini iletti. Moon terörle mücadele konusunda ortak ve uluslararası çabaların arttırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Papa Francesco saldırıda ölenler için dua etti

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco da Angelus Duası kapsamında Apostolik Saray'daki ofisinin penceresinden Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap etti ve İstanbul'daki terör saldırısında ölenler için dua etti. Bu acımasız saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını söyleyen Papa, "Saldırının kurbanları, onların aileleri ve sevgili Türk halkı için dua edelim. Tanrı, şiddet yanlılarının kalplerini dönüştürsün ve barış yolundaki adımlarımızı desteklesin" diye dua etti. Papa daha sonra duasına, meydanda bulunanlarla birlikte bir süre sessizce devam etti.

Almanya

Almanya Başbakanı Angela Merkel saldırıyı kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlarla aynı duyguları paylaştığını ifade etti.

Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel’de gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında saldırıyı kınadığını kaydetti. Fransa Başbakanı Manuel Valls da attığı tweet'te şunları yazdı: "İstanbul Havalimanı'nda yapılan cani saldırıda dehşete kapılmış bir haldeyim. Fransa teröre karşı Türklerle beraber." 

İngiltere

Saldırıyı “çirkin” olarak tanımlayan İngiltere Başbakanı David Cameron ise İngiltere’nin terörle mücadele konusunda diğer ülkelerle işbirliği içinde olmaya devam edeceğini ifade ederek, “Ülkelerimizi, insanlarımızı güvende tutmak için diğer ülkelerle çalışmaya devam edeceğiz. Bu gece Türkiye’de bir kez daha ‘çirkin’ bir saldırı gerçekleştirildi” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da saldırının ardından şaşkınlığını ifade ederek, duygu ve düşüncelerinin saldırıdan etkilenenlerle birlikte olduğunu dile getirdi.

Pakistan

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de kalp ameliyatı için bulunduğu Londra’da yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

KKTC'den mesaj

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, sevdiklerine ve sevenlerine ulaşmak için seyahat eden çok sayıda masum insanın katledildiği çok sayıda insanın da yaralandığı İstanbul’daki terör saldırısını kınadığını belirttiler. Akıncı, mesajında, "Bu saldırının, Türkiye’nin dış ilişkilerinde son günlerde meydana gelen olumlu gelişmelerin yaşandığı bir ortamda gerçekleştirilmiş olması da dikkat çekicidir. Şahsım ve tüm halkımız, teröre karşı kurbanların, ailelerinin, tüm sevenlerinin ve Türkiye’nin yanındayız" dedi.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün de terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım’a taziye mesajı gönderdi.

İran:  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Halkının acılarını paylaşıyoruz

İran'dan yapılan açıklamada "Maalesef Mübarek Ramazan ayında ve Kadir gecesi arifesinde terörizm çirkin yüzünü İstanbul havaalanında tekrar göstermiştir. İran İslam Cumhuriyeti'nin Türkiye'deki Büyükelçiliği ve Başkonsoloslukları Türkiye Devleti ve Milletine, özellikle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, olaydan duyulan acıyı paylaşmaktadır. Bu cinayetkar girişim, bir kez daha uluslararası toplumun terörizm ve aşırıcılıkla çok yönlü ve ciddi bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini göstermektedir" ifadeleri kullanıldı.

İspanya'dan başsağlığı mesajı

İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan İspanya’nın terörle mücadele konusunda Türk halkı ve yetkililerle dayanışma içinde olduğu ifade edildi. Bakanlığın açıklamasında, “İspanya Hükümeti, terör vahşeti ile mücadelelerinde Türk halkı ve yetkilileriyle tam bir dayanışma içerisinde olduğunu ve bu konudaki kararlılığını yinelemektedir. Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği ve İstanbul’daki İspanya Konsolosluğu olay hakkında daha detaylı bilgi elde edebilmek amacıyla yetkili Türk makamları ile iletişim halindedir” denildi. 

Estonya Başbakanı kınadı

Estonya Başbakanı Taavi Roivas, AB Liderleri Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Brüksel’de, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen “korkunç” saldırıyı kınayarak, Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Danimarka: Korkunç saldırıyı kınıyor acınızı paylaşıyoruz

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, "İstanbul'da yaşanan korkunç saldırıyı kınıyor, acınızı paylaşıyoruz." dedi.

Azerbaycan kınadı

Saldırıyı şiddetle lanetlediklerini belirten bir açıklama yayımlayan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Bu terör eylemleri sonucunda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına derin hüzünle baş sağlığı verir ve yaralananların en kısa sürede şifa bulmasını diliyoruz. Terörizmden etkilenen devlet olarak Azerbaycan Cumhuriyeti terörizmin tüm şekil ve tezahürlerini kesinlikle kınıyor ve terörizme karşı mücadelede kardeş Türkiye ile dayanışmasını bir kez daha ifade ediyoruz" denildi.

Arnavutluk kınadı

Arnavutluk, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova ve Bulgaristan'daki siyasiler, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek saldırıya tepki gösterdi. Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade etti. Nishani mesajında, saldırı nedeniyle şaşkınlık ve öfke duyduğu belirterek "Mübarek ramazan ayını kana bulayan ve dost ülke Türkiye'yi korkutmak ve istikrarsızlaştırmak isteyen bu menfur saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Sırbistan

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a gönderdiği taziye mesajında, "Barış ve güvenliğimizi tehdit eden terörle mücadelede, uluslararası işbirliğinin sağlanması konusunda bir kez daha uyarıldık." ifadesine yer verdi. Hırvatistan Başbakanı Tihomir Oreskovic de Başbakan Yıldırım'agönderdiği taziye mesajında, terör saldırısı haberini üzüntüyle aldığını kaydederek bu tür trajik olayların tekrarlanmasının, terör tehditlerine karşı küresel anlamda birbirlerini desteklemeleri gerektiğini gösterdiğini vurguladı.

Kosovalı liderlerden kınama 

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetler kınadığını belirterek "Kosova, Türkiye'nin ve halkının yanındadır." ifadesini kullandı. Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli de Facebook hesabından yaptığı açıklamada, dünkü saldırının sadece Türkiye'de değil, küresel düzeyde de güvensizlik yaratmayı hedeflediğini vurguladı.

Makedonya

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladığını ifade ederek saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Bulgaristan

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yolladığı taziye mesajında, “Masum insanların öldürülmesi ve çoksayıdaki kişinin yaralanmasına yol açan terör eylemi beni çok sarstı ve üzdü” ifadesini kullandı. Bulgaristan’ın her türlü terörist faaliyeti şiddetle kınadığını, onları haklı çıkarabilecek hiçbir gerekçenin bulunmadığını belirten Plevneliev, kendi ve tüm Bulgaristan halkı adına Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye dileklerini sundu. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov da sosyal medyada yaptığı paylaşımda saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

İsrail: Tüm vatandaşlara ulaşıldı

İsrail yeni yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamalar sonrası ulaşılamayan vatandaşı olmadığını duyurdu. Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatlar gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana gelmesine ilişkin İsrail Dış işleri Bakanlığı'ndan "İstanbul'da olan 2 vatandaşımıza ulaşamıyoruz. Endişe duyuyoruz." açıklaması yapılmıştı. Bakanlıktan yeni yapılan duyuruda ise ölen ve yaralanan olmadığı, tüm vatandaşlara ulaşıldığı bildirildi.


CNN Türk

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Avrupa Ligi
IŞİD
premier lig
Bütçe
ütopya
kardemir karabükspor
Devlet Bahçeli
Tolga Zengin