E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Digitürk depremi büyüyor! CHP teşkilatlardan Digitürk'ü kaldırma kararı aldı, davalar gelmeye başladı!

Digiturk’ün, bünyesindeki 7 kanalı Ankara Başsavcılığı’ndan gelen yazı üzerine platformdan çıkarmasına tepkiler büyüyor.

10.10.2015 - 09:35
Digitürk depremi büyüyor!

Digiturk’ün, bünyesindeki 7 kanalı Ankara Başsavcılığı’ndan gelen yazı üzerine platformdan çıkarmasına tepkiler büyüyor. Sosyal medyada başlatılan Digiturk aboneliğine son verme kampanyasına CHP de katıldı. CHP Digiturk’ün bundan sonra hiçbir CHP teşkilatında yer almayacağını açıkladı. Basın örgütleri Samanyolu Grubu yayınlarına Tivibu’dan sonra Digiturk’ün de son vermesini kınadı.

ANKARA Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan Digiturk’e giden ve Samanyolu Grubu bünyesindeki Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV’yi ‘Hizmet Hareketi kapsamında hükümete karşı yayın yapmakla suçlayan’ yazı üzerine bu kanalların platformdan çıkarılması büyük yankı uyandırdı.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’nin Digiturk aboneliklerini kapatma sürecini başlattı. CHP’den yapılan açıklamada, Digiturk’ün, bundan sonra CHP Genel Merkezi dahil hiçbir CHP il ve ilçe başkanlığı binasında yer almayacağı kaydedildi. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Digiturk’un kararını “Hiç yakışmıyor Türkiye’ye” diye eleştirdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Digiturk’ün satış süreci ve 7 kanalın platformdan kaldırılması konularıyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdi.  Önergede “Digiturk gibi önemli bir şirketi, kendinize göbekten bağlı bir medya düzeni istediğiniz için mi ihalesiz bir şekilde size yakın olduğu iddia edilen bir şirkete değerinden az bir fiyata sattınız? “ denildi. 

BASIN KONSEYİ: MANİDAR


Basın Konseyi, Digiturk’ün 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasını ‘manidar’ olarak değerlendirdi. Konseyden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Tivibu’nun ardından Digiturk’ün de 7 televizyon kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteği üzerine yayın ağından çıkarması, apaçık sansürdür” denildi.  
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da “Seçim öncesi Tivibu’dan sonra Digiturk’ün de bu kanalları platformundan çıkarması basın özgürlüğüne aykırıdır. Bu hukuksuz uygulamadan vazgeçilmelidir” diye açıklama yaptı.


FİYATI AÇIKLANMIYOR

Digiturk’ün bazı tv kanallarını platformdan çıkarmasının tartışması sürerken; Digiturk’ün Katarlı beIN MEDIA GROUP’a satışı için TMSF’yle anlaşmanın imzalandığı öğrenildi. TMSF yetkilileri, Digiturk’ün Katar’lı gruba satış fiyatı konusundaki sessizliğini ise koruyor.
Çukurova Grubu’nun Digiturk’teki ortaklığına ilişkin yönetim hakları, Mayıs 2013’ten bu yana TMSF tarafından yönetiliyordu. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan TMSF yetkilileri ise anlaşmanın tamamlandığı bilgisini verirken, henüz Katarlı gruba devrin yapılmadığını belirtti. Halen TMSF’nin atadığı isimlerin Digiturk yönetiminde olduğu kaydediliyor.

HUKUK SAVAŞI BAŞLATIYOR

SAMANYOLU Grubu’nun avukatı Fikret Duran, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 
Digiturk tarafından gruba bağlı televizyon yayınlarının durdurulmasını talep edilmesine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Savcı Serdar Coşkun hakkında disiplin ve ceza soruşturması açılması için HSYK’ya başvurduklarını söyledi. 
Digiturk hakkında  Rekabet Kurumuna şikâyet yapıldığını belirten Avukat Duran Digiturk’ün Samanyolu Grubu’nu platformdan çıkartmasının ardından başlattıkları hukuki süreci şöyle anlattı: “Adalet Bakanlığı’na karşı (Savcı Serdar’a rücu edilmek üzere) Tazminat Davası açılacak. Savcı Serdar Coşkun, mesnetsiz ve dayanaksız bir şekilde yazdığı hukuksuz yazı ve işlem ile müvekkil şirketin zararına  neden olmuştur. Şahsına, Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince ‘haksız rekabetten’ tazminat davası açılacak. RTÜK’e yazı yazılarak  Digiturk şikayet edilip yaptırım uygulanması istendi. Bunun yanında  bu işlem seçim sürecinde yaşandığından YSK’ya da başvuru yapılacak. Digiturk’e sözleşmeye aykırılıktan ‘Edimin ifası’, tedbir ve tazminat talepli dava açılacak.

ABD ENDİŞELİ

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, bazı TV kanallarının yayınlarına son verilmesi konusunda, seçim öncesinde vatandaşlara sunulan seçeneklerin azaltılmasından endişe duyduklarını söyledi. Büyükelçi John Bass, Adana’da ABD’nin finansal desteğiyle yaptırılan okulun açılış törenine katılıp gazetecilerin sorularını yanıtladı. Digitürk platformundan bazı kanalların çıkarılmasıyla ve Türkiye’deki basın özgürlüğüne ilişkin soruya cevap veren John Bass, “İnsanların istediği kanalları, istedikleri şekilde, istedikleri konuları takip edebilmelerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu özellikle seçim öncesi çok önemli. O yüzden bir demokratik ülkede, bu ABD olabilir, Türkiye olabilir, vatandaşlara sunulan opsiyonların azaltılması söz konusu olduğu zaman bu bize endişe verir. Bu konuyla ilgili ABD tarafından, Washington’dan endişe açıklamasını duydunuz” dedi. (DHA)

DİGİTURK: YASAL ZORUNLULUK

DIGITURK, yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve  Irmak TV’nin platformdan çıkarıldığını açıkladı. Açıklamada, Ankara Başsavcılığı tarafından gönderilen yazıya göre hareket edildiği belirtildi. 


hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahmi Turan: Gazetelerin Deklarasyonuna İmza Atmam!
Duayen gazeteci Rahmi Turan yeni çıkaracağı gazete ve yayın yönetmenlerinin ...
Türk Basının Efsane İsmi Rahmi Turan Çıkaracağı Yeni Gazeteyi Turktime'a Anlattı
Yakında yeni bir gazete çıkaracak olan Türk basının efsane ismi Turktime ...
Uğur Dündar Turktime’a Konuştu
Star TV’nin Doğuş’a satılmasıyla birlikte ekranlara veda eden usta gazeteci ...
 
FOX Haber'in Patronu Doğan Şentürk Turktime'a Konuştu
FOX haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk Turktime Yönetim Kurulu ...
Şerefli Türk Ordusu Arazime El Koydu Şimdi Orada Rakı İçiyorlar... Böyle Adalet Olur mu? AİHM'E GİTTİM!
Vatan yazarı Can Ataklı Turktime Genel Merkezi’nde Turktime Yönetim Kurulu ...
Özbek BOMBALADI: Cevizoğlu’nun Aldığı Para Haramdır, Onun Yaptığını AKP Bile Yapmadı!
Ceviz Kabuğu fındık kabuğunu bile doldurmuyordu… Hulki Cevizoğlu ile ilgili ...
 
Bekir Coşkun: Türkiye'nin En Büyük Sorunu Baykal'dır! A. Necdet Sezer Hürriyet’ten Ayrılma Dedi!
Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Çölaşan’sız Hürriyet’ten göbeğini ...
Sakıncalı Gazeteci Çölaşan Turktime’a Konuştu: Habertük Gazetesi Yandaş Oldu!
Hürriyet’ten kovulduktan sonra üçüncü kitabını yazan Emin Çölaşan son ...
Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Arseven: 32. Gün Kumpastı! Hidayete Geç Erdim!
Geçtiğimiz hafta 32. Gün’de Cumhuriyet yazarları ile sert bir tartışma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fatih terim
Ezgi Mola
ütopya
PSG
Milwaukee Bucks
harç
karadeniz
hapis
özgecanın katilleri