E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dev Derbi Cim Bom'un!! GALERİ

Son yılların en önemli derbisinde zafer G.Saray'ın oldu! Heyecanın 1 dakika bile eksilmediği maçta ilk yarıda Volkan ve Edu'nun büyük hatasında Nonda, 3 puanı kazandıran golü attı!

28.04.2008 - 23:22
Dev Derbi Cim Bom un!!

Son yılların en önemli derbisinde zafer Galatasaray'ın oldu! Heyecanın 1 dakika bile eksilmediği maçta ilk yarıda Volkan ve Edu'nun büyük hatasında Nonda, şampiyonluk için en kritik 3 puanı kazandıran golü attı! Aslan son 2 haftaya lider girerken, Kanarya geride kaldı!



NOTLAR.....


Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi maçı öncesi Galatasaraylı taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı'nda görsel şölen oluşturdular.

Maça gelen Galatasaraylı her taraftara sarı-kırmızı damalı bayraklar dağıtılırken, taraftarlar, Fenerbahçe karşılaşması için hazırlatılan yeni şarkıya, bu bayrakları sallayarak eşlik etti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, statta atkıları ve bayraklarıyla görsel bir şölen yarattılar.

-KARABORSACILAR BİLET ARADI-
Derbi maça taraftarların ilgisinin yüksek olması, karaborsacıları dahi sıkıntıya soktu.

Karaborsacıların ellerinde bilet kalmayınca, stat çevresinde gezen taraftarlardan ''Fazla bileti olan var mı?'' diye bilet aramaları dikkati çekti.

-GÖZALTINA ALINANLAR OLDU-
Derbi maçtan önce güvenlik güçleri, kimi taraftarları gözaltına aldı. Bu taraftarlar, stat dışında oluşturulan gözaltı merkezlerine götürüldüler.

-TARAFTARLAR, LINCOLN'Ü SORGULADI-
Sarı-kırmızılı taraftarlar, maçtan önce stat çevresinde, çok sevdikleri Lincoln'ün derbi maçlarda forma giymemesini sorguladılar.

Kimi taraftarların, ''Hiçbir derbi maçta forma giymiyor. Artık yeter, gitsin'' diye yakınmaları dikkati çekti.

-GALATASARAY STORE'A BÜYÜK İLGİ-
Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store'a büyük ilgi gösterdi.

Taraftarlar bol bol alışveriş yaparlarken, ödeme kasalarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Mağazada derbi maç için özel yapılan ve önünde ''Sonuna kadar Galatasaray'', arkasında da ''Şampiyonluk ruhumuzda var'' yazılı tişörtler de satıldı.

-KÜFÜRLEŞTİLER-
İki takım taraftarları, maç öncesinde birbirleri aleyhine küfürlü tezahüratlar yaptılar.

Galatasaraylı taraftarlar, maçtan 1 saat 15 dakika önce sahayı gezen Fenerbahçeli futbolculara da tepki gösterdiler. Taraftarlar özellikle kaleci Volkan Demirel ve Semih'e ağır küfürler ederlerken, Volkan'ın kulaklarında, müzik dinlemek için kullanılan kulaklıklardan olması dikkati çekti.

Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine de göndermede bulunarak, ''Kısa metraj 'Rising Sun' Filmi Chelsea ile bitti. Filmin orijinali müzemizde'' yazılı pankart açtılar.

-PAF MAÇINDA TARAFTARLAR TAŞKINLIK YAPTI-
Galatasaraylı taraftarlar, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan PAF maçı sonrasında taşkınlık yaptı.

Fenerbahçe PAF Takımı'nı getiren otobüsü sallayan taraftarlar, bu arada küçük bir Fenerbahçe bayrağını yaktı.

Taraftarlar, Galatasaray kafilesini de derbi maç için stada coşkulu bir biçimde uğurladılar.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta, ligde geçen haftaki kadrosundan tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Geçen hafta Denizlispor maçının ilk 11'inde yer alan Selçuk'u yedekler arasına çeken Zico, Maldonado'ya ilk 11'de yer verdi.

Kart cezası nedeniyle geçen hafta forma giyemeyen solbek Vederson'u yedekler arasında görevlendiren Zico, geçen hafta olduğu gibi bu mevkide yine Uğur'u görevlendirip, orta alanın solunu Deivid'e bıraktı.

Sakatlığı nedeniyle Denizlispor mücadelesinin kadrosunda bulunmayan Maldonado, sarı-kırmızılı ekibe karşı önemli maçta Brezilyalı teknik adamın tercihi oldu.

Brezilyalı teknik adamın forvetteki tercihi, geçen hafta olduğu gibi yine Kezman oldu. Semih de yedekler arasında sahaya çıktı.

Fenerbahçe'nin derbi maçı kadrosunda, sakatlığı bulunan Deniz'in yanısıra Önder, Kemal, Can ve İlhan yer almadı.

Zico'nun kadro tercihleri nedeniyle, kadroda altyapıdan oyuncu bulundurma kontenjanına takılan ve Volkan Demirel'in kaleyi koruduğu kimi maçlarda yedekler arasına giremeyen Serdar Kulbilge, derbide yedekler arasında yer buldu. Yedekler arasında bulunan Gürhan'ın, altyapı oyuncusu olarak kadroda yer aldığı öğrenildi.

-FENERBAHÇE'Yİ, TARAFTARLARI UĞURLADI-
Fenerbahçeli futbolcuları Ali Sami Yen Stadı'na, Samandıra'daki tesislerinden taraftarları uğurladı.

Tesislerin önünde toplanan yaklaşık 250 taraftar, tezahüratlar eşliğinde takımın Samandıra'da ayrılmasını bekledi.

Ezeli rakipleri Galatasaray'a yönelik göndermeler yer alan pankartlar açıp meşaleler yakan taraftarlardan kimileri, kafileyi taşıyan otobüse Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne dek araçlarıyla konvoy yaparak eşlik etti.

Sarı-lacivertliler, Galatasaray maçı için Ali Sami Yen Stadı'na gelirken, sarı ve lacivert renklerin egemen olduğu, üzerinde Fenerbahçe tarihine yön verenlerin resimlerinin yer aldığı otobüsü kullandı. Bu tip maçlarda daha önce güvenlik endişesiyle farklı otobüsler kullanılmıştı.

Stadın yakın çevresinde takım otobüslerinin stada girişi sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için polis önlem aldı.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse stat yakınında polis çemberinin arkasında toplanan taraftarlarca tepki gösterildi. Kafilenin otobüsüne bir tane bira şişesi atıldığı görülürken, polis de 1 taraftarı gözlem altına aldı.

-TÜMER METİN DE MAÇI İZLEDİ-
Sezonu Yunanistan'ın Larissa takımında tamamlayan Fenerbahçeli eski futbolcu Tümer Metin de maçı izledi.

Dün eski takımının antrenmanına katılarak eski takım arkadaşlarına derbi için başarılar dileyen Tümer, protokol tribününde Fenerbahçeliler ile birlikte yer aldı.

-DİĞER NOTLAR-
Fulya yönünden gelen Fenerbahçeli taraftarlar, stat çevresinde toplanarak birlikte bulundukları tribüne girdi.

Taraftarlar, stada gelirken ara sokaklarda meşaleler yakıp tezahürat yaptılar. Taraftarların bulunduğu sokaklarda güvenlik güçleri önlem aldı. Fenerbahçeli futbolcular sahaya, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun ''Akıllı işaretler çocukları düşünür'' biçimindeki pankartıyla çıktı.

Hak mahrumiyeti cezası bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım maça gelmezken, Fenerbahçe'yi protokol sırasında, yönetici Ömer Temelli temsil etti.

Galatasaray, Fenerbahçe ile yaptığı Turkcell Süper Lig'deki zorlu derbi maça çift forvetle başlarken, teknik sorumlu Cevat Güler ileri ikilide Nonda ve Ümit'e şans verdi.

Genelde solbekte forma giyen Volkan'ın yerine Hakan Balta'yı oynatan Güler, Hakan Şükür, Song ve Hasan'ı yedek bıraktı.

Lincoln, sakatlığı nedeniyle bugün kadrodan çıkartılırken, sakat oyuncular Okan, Linderoth, Uğur ve Serkan da maçta yer almadı. Lincoln'ün, maçta yedek ve sakat oyuncuların olduğu yerde bulunmaması da dikkati çekti.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN VE BAKANLAR DA MAÇTA-
Karşılaşmayı, protokol tribününde TBMM Başkanı Köksal Toptan ve 3 bakan da izledi.

Toptan'ın yanısıra, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de önemli derbi maçı izleyenler arasında yer aldı.

-FELDKAMP, HAGI VE DENİZLİ, TRİBÜNDE-
Galatasaray'ın eski teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp, Gheorghe Hagi ve Mustafa Denizli de karşılaşmayı, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulunun davetiyle izlediler.

Eşi Helma ve kulübün eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli ile birlikte yedek futbolcuların yer aldığı bölümde oturan Feldkamp, sakat oyunculardan Serkan ve Uğur ile sohbet etti. Hagi de daha sonra tribüne gelerek, iki meslektaşıyla birlikte maçı izledi.

Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, tribünde gördüğü Feldkamp'a el sallarken, Alman teknik adam da kafasını sallayarak selama karşılık verdi.

-SABRİ, AC FIORENTINA'NIN TAKİBİNDE-
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden AC Fiorentina'nın sportif direktörü, Galatasaraylı futbolcu Sabri'yi izlemek üzere Ali Sami Yen Stadı'na geldi.

Sportif direktör Pantaleo Corvino, menajer Ali Güven ile birlikte karşılaşmayı protokol tribününde izledi.

-STAT DIŞINDA GERGİNLİK-
Maçtan önce sarı-kırmızılı taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında stat çevresinde gerginlik yaşandı.

Mecidiyeköy'de toplanan taraftarları dağıtmak isteyen güvenlik güçleriyle taraftarlar arasında zaman zaman gergin anlar olurken, güvenlik güçleri, bu bölgeye yapılan takviyeyle taraftarları dağıttı.

-GALATASARAYLILAR SİYAH BANT TAKTI-
Galatasaraylı futbolcular, maçta kollarında siyah bantla mücadele etti.

Sarı-kırmızılı futbolcular, Galatasaray ve (A) Milli Takım'ın eski milli voleybolcularından Değer Eraybay ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aydınlar'ın oğlu Kerem Aydınlar'ın vefatı nedeniyle siyah bant taktılar.

Ayrıca maç öncesi her iki merhum için saygı duruşunda da bulunuldu. Bu arada maç başlamadan önce tribünlerin önünden konfetiler havaya atılıp, sis verildi.

-MEDYA ORDUSU İZLEDİ-
Turkcell Süper Lig'de sezonun şampiyonunu belirlemesi açısından büyük önem taşıyan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, medyanın da gündemine oturdu.

Dev maçı 190'ı basın tribününde, 110'u da saha içinde olmak üzere toplam 300 medya mensubu izledi.

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe maçı yabancı basının da ilgisini çekti. TSYD'ye, aralarında Fransız, İngiliz, Alman, İsviçreli, Japon ve Brezilyalı olmak üzere, 4'ü foto muhabiri toplam 30 yabancı medya mensubu akredite oldu.

VE DEV DERBİ

GALATASARAY: 1 - FENERBAHÇE: 0

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Serkan Ok

Galatasaray: Aykut, Sabri, Emre, Servet, Hakan Balta, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Ümit, Nonda

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano (Dk. 43 Yasin), Edu, Uğur, Kazım, Maldonado, Aurelio, Deivid, Alex, Kezman

İLK YARININ ÖZETİ
Maça oldukça baskılı başlayan Galatasaray, oyunu Fenerbahçe yarı alanında oynamak için büyük çaba sarfetti. Sağ kanattan Barış, sol kanattan ise Arda'nın ortalarıyla Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratmaya çalışan sarı-kırmızılı ekip, ilk bölümde istediği fırsatları yakalayamadı. İlk net pozisyonunu 26. dakikada Ümit ile yakalayan sarı-kırmızılı ekip, bu pozisyonda yan kale direğine takılırken, daha sonra Fenerbahçe'de Edu ile Volkan'ın anlaşmazlığında Nonda ile golü buldu ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamadı.

Ezeli rakibine karşı ikili averaj avantajını iyi kullanmak isteyen Fenerbahçe ise maçta savunmaya ağırlık verip, hızlı ataklarla Galatasaray kalesine gitmeye çalıştı. Rakibinin kalesine yüklendiği dakikalarda fırsatlar yakalayan sarı-lacivertli ekip, son vuruşlarda savunmayı geçmeyi bir türlü başaramadı. Ümit'in şutunda topun direkten dönmesiyle şanslı bir an yaşayan Fenerbahçe, savunmasındaki önemli hatada ise golü kalesinde görmekten kurtulamadı. Kalan bölümde Alex ile de pozisyona giren Fenerbahçe, bunları değerlendiremeyerek ilk yarıyı 1-0'lık yenik kapadı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
7. dakikada sağdan Arda'nın ortası sonrası ceza alanında Edu'nun kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top arka direkte Barış'ın önünde kaldı. Meşin yuvarlağı, kontrolünü sağlamayarak auta gönderen Barış, önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

11. dakikada sağ tarafta köşe gönderine yakın bir bölümden Sabri'nin kullanığı serbest vuruş sonrası, ceza alanında Nonda topa kafayla dokunurken, oluşan karambolde Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

14. dakikada Aurelio'nun pasıyla soldan hareketlenen Kezman, topu kale önüne doldururken, yine Aurelio'dan önce savunmada ayak koyan Servet, meşin yuvarlağı kornere gönderdi. Yine aynı dakikada soldan Alex'in kullandığı köşe atışında, ön direkte Aurelio'nun kafa vuruşu sonrası top yandan auta çıktı.

17. dakikada ceza alanı dışından Kazım'ın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Aykut'ta kaldı.

24. dakikada sağdan Ümit'in yaptığı uzun ortada, arka direkte Nonda'dan önce topu kafayla kornere gönderen Gökhan, tehlikenin büyümesini önledi.

26. dakikada Galatasaray, önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Emre'nin kendi yarı alanından uzun pasında Lugano'nun üzerinden geçen top, Ümit'in önünde kaldı. Bu oyuncunun sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya şutunda, meşin yuvarlak arka kale direğinden döndü.

28. dakikada çalımlarla Galatasaray ceza alanına giren Kezman'ın önüne bıraktığı topu Uğur kale önüne gönderirken, ayak koyan Mehmet Topal, meşin yuvarlağı kalenin üzerinden kornere çeldi.

30. dakikada soldan Arda'nın ortaladığı top ceza alanında Maldonado'dan sekerken, gelişine Nonda'nın yaptığı sert vuruşta ise meşin yuvarlak üstten farklı biçimde auta çıktı.

33. dakikada Barış'ın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Nonda'nın dönerek sert vuruşunda, meşin yuvarlak ön direkte kaleci Volkan Demirel'den döndü.

35. dakikada sağdan Gökhan'ın ortasında, ceza alanında boş durumda kalan Deivid'den önce ayak koyan Emre, topu kornere göndererek önemli bir tehlikeyi önledi.

37. dakikada Galatasaray, Fenerbahçe savunmasının büyük hatasından yararlanarak Nonda'nın golüyle öne geçti. Sabri'nin uzun ortasında kale önüne gelen topa Edu ve kaleci Volkan Demirel aynı anda müdahale etmek isteyince meşin yuvarlak Volkan'ın müdahalesine karşın sekerek arkaya düştü. Pozisyonu iyi izleyen Nonda, boş kaleye kafayla meşin yuvarlağı göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

44. dakikada Fenerbahçe, beraberliği yakalamaya oldukça yaklaştı. Kezman'ın arapasıyla savunmanın arkasına sarkan Alex'in vuruşunda, top kaleci Aykut'tan dönerken, daha sonra araya giren savunma tehlikeyi önledi ve maçın ilk yarısını Galatasaray 1-0 önde tamamladı.

49. dakikada sol kanattan Kazım'ın ortaladığı topa ceza alanında Deivid'in kafa vuruşunda, kaleci Aykut uzanarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

59. dakikada Gökhan'ın sağdan ortasında, ceza alanında Kezman'ın kafayla dokunduğu top kaleye paralel olarak az farkla auta çıktı.

62. dakikada soldan hızla Fenerbahçe ceza alanına giren Sabri'nin sert ortasında, savunmada Uğur'dan seken top, Volkan Demirel'in de müdahalesiyle kornere gitti.

71. dakikada Sabri'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Hakan Şükür, kaleciyle karşı karşıya pozisyona girdiği anda arkadan Edu'nun müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Fırat Aydınus ''devam'' kararı verdi. Sarı-kırmızılılar ise bu pozisyonda penaltı itirazlarında bulundular.

77. dakikada Barış'ın önüne bıraktığı topa ceza alanı dışından Ayhan'ın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

79. dakikada Vederson'un sağdan ortaladığı topla ceza yayı önünde buluşan Alex'in şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

82. dakikada soldan hızla atağa kalkan Ayhan, uygun durumdaki Arda'ya pasını vermek yerine topu ayağında tutunca, pozisyonunu yitirdi. Ayhan, daha sonra pasını Hakan Şükür'e çıkarırken, bu oyuncunun ceza alanı önünde sert vuruşunda ise savunmaya çarpan top kornere gitti.

Kalan sürede her iki takımın da çabaları gol getirmedi ve Galatasaray bu önemli mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

 

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SÜPER LİG'E SÜPER DERBİ
Bütün Türkiye nefesini tuttu ve bugün saat 19.00'da Ali Sami Yen'de oynanacak ...
Turkcel Liginde Son Puan Durumu!
Turkcell Süper Lig'in 32. haftası, bir maç dışında tamamlanırken, şampiyonluğun ...
Cimbom'dan Derbi İçin Yeni Şarkı
Galatasaray Kulübü, yarın Fenerbahçe ile oynanacak derbi maç öncesinde ...
 
Hakan, Alex Kadar Dinini Seviyorsa
Bugün gazetesi yazarı Aykut Işıklar, Haçlı formalarının İstanbul'daki mesajını yazdı
Hıncal Racon Kesti:
Hıncal Uluç, Fenerbahçe'nin "ispatlamazsan şerefsizsin" sözüne yanıt verdi. ...
Türkcell Süper Lig'de Son Durum
Turkcell Süper Lig'de 30. hafta sonunda Fenerbahçe, averajla liderliğini sürdürdü.
 
F. Bahçe'den Uluç'a Veryansın:
Şampiyonluk mücadelesi veren ve önümüzdeki hafta Sami Yen'e gidecek Fenerbahçe'den ...
Turkcell Süper Lig'de Son Durum
Turkcell Süper Lig'de 31. hafta son maçında Galatasaray, kazanmasını bildi.
Şampiyon Güreşçimiz Gazanfer Bilge Hayatını Kaybetti
Dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge öldü. Karaciğer rahatsızlığı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Euroleague
Almanya
fatih terim
Ezgi Mola
yargıtay
Tarsus
Anayasa
Tatbikat