E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Deniz Zeyrek: Eğer öyleyse, Binali Yıldırım'ın işi gerçekten zor 

Deniz Zeyrek, Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan çirkin kampanyayı eleştirdi

28.05.2019 - 10:00
Deniz Zeyrek: Eğer öyleyse, Binali Yıldırım ın işi gerçekten zor

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, eski Bulvar gazetelerinden örnekler vererek "Bu aralar benzer gazeteler hayatımızda yok ama fotoğrafın altını doldurma yöntemi hala geçerli.Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dün gece HaberTürk TV'de yaptığımız programda, bunun bir örneğini canlı canlı yaşadık" dedi.

 

Deniz Zeyrek, "Koy fotoğrafı, döşe altını" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ben yetişemedim. Eskiden bazı bulvar gazetelerinde fotoğraf altı yazılarının uzmanları varmış. Ellerine yarı erotik bir fotoğraf geçtiğinde otururlarmış karşısına, birbirinden yaratıcı metinler yazarlarmış. Fotoğraflarla metinler arasında gerçekte bağlantı olmadığı halde, büyük ilgi görürmüş. Tan Gazetesi'nin eski sayılarına bakarken bulduğum en masumane başlık ‘Bıyıklı Türk erkeklerini çok sevdik, öpüşürken dişlerimiz fırçalandı’ olmuştu" ifadesini kullandı.

 

Zeyrek şöyle devam etti: 

 

"Bu aralar benzer gazeteler hayatımızda yok ama fotoğrafın (ya da görüntünün) altını doldurma yöntemi hala geçerli. Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dün gece HaberTürk TV'de yaptığımız programda, bunun bir örneğini canlı canlı yaşadık.

 

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, İmamoğlu'na ‘PKK'ya FETÖ'ye ve özellikle yabancı basının Türkiye üzerinden İstanbul üzerinden tartıştığı meselelere ilişkin bir mesajınız olabilir mi’ sorusunu yöneltti. İmamoğlu da şu yanıtı verdi: ‘Ne olabilir ki gelin Türkiye'yi hep birlikte yönetelim. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın 24 Haziran seçimlerinde yetki alanlar..

 

Nasıl ki Türkiye'nin birçok şehrini Cumhuriyet Halk Partisi kazandı, İstanbul'u da kazandı. Ne bekası? Kim daha vatansever? 82 milyon vatan severi var bu ülkenin. 16 milyon vatanseveri var bu şehrin. Bakınız, terör örgütlerine karşı dimdik ayaktayız. Ancak işin altından başka kuyular kazıp, yok FETÖ'cü metöcü uydurma bahaneler üretenlere ne diyorum biliyor musunuz? Gidin aynaya bakın. Suçladığınız kişiye yönelttiğiniz iftira ile karşı karşıya gelirsiniz. Ben o değilim. Hiç kusura bakmasınlar.’

 

Daha biz reklam arasındaydık, Mehmet Akif Ersoy, İmamoğlu'nun konuşmasının sadece ‘Ne olabilir ki gelin Türkiye'yi hep birlikte yönetelim’ bölümünün alınarak, sosyal medyada ‘PKK ve FETÖ'ye gelin hep birlikte yönetelim mesajı’ şeklinde viral olarak yayılmaya başladığına dikkat çekti.

 

İmamoğlu ve ekibi, mesajın çıkış noktasına bakar bakmaz, ‘o şahıs Büyükşehir Belediyesi çalışanı’ yorumunu yaptı. Gerçekten inanılmazdı. Gözümüzün önünde olan bir konuşmanın nasıl çarpıtıldığına bizzat şahit olmuştuk.

 

Reklam dönüşünde konuşmasını tekrarlayan ve çarpıtmaya dikkat çeken İmamoğlu, hem sosyal medyada, hem gazete ve televizyonlarda benzer bir çok saldırı ile karşı karşıya kaldığını örnekleriyle anlattı. 

 

Avrupa yakasında çekilen bir video kaydında arka planda Anadolu yakasındaki Kuleli Askeri Lisesi göründüğü için ‘Kuleli'yle ne mesaj veriyor’ haberleri yapıldığına dikkat çeken İmamoğlu, daha önce de ‘her şey çok güzel olacak’ cümlesi ile ulu önder Atatürk'ün dış politika konusunda dünyaca bilinen ‘yurtta sulh cihanda sulh’  sözünü kullandığı  gerekçesiyle ‘subliminal mesaj’ vermekle suçlanmış.

 

Bir belediye çalışanının bombalı saldırıda ölen 17 yaşındaki kızının cenazesine gittiğini, orada çekilen fotoğrafların ‘teröristin cenazesine gitti’ başlıklarıyla servis edildiğini anlatan İmamoğlu, bu tür girişimlere artık gülüp geçtiğini söyledi. İmamoğlu, Haliç'te bayram videosu çekerken arkasına camilerin siluetini almak istediğini,  fotoğraflar çekilirken ‘Şimdi de (Fener Rum Patrikliği ile aynı karede) yazarlar’ esprisini yaptıklarını söyledi.

 

Eminim başka örnekler de vardır. İmamoğlu espri yaparak geçiştiriyor ama karşılaştığı durum, gerçekten kabul edilmesi ve kayıtsız kalınması zor bir durum. Çok merak ediyorum. Bu tür işleri yapanlar, gerçekten İmamoğlu'nu yıpratıp Binali Yıldırım'a destek verdiklerine mi inanıyor?

 

Eğer öyleyse, Yıldırım'ın işi de gerçekten zor. Çünkü, yapılan işin teknik olarak erotik fotoğrafların altına yazı yazma yaratıcılığından farkı yok ve bu tür her olay, hiçbir ilgisi olmadığı, hatta katı bir şekilde karşı çıktığı halde Yıldırım'ın hanesine yazılıyor, tepki topluyor. Bulvar gazetelerinin yok olduğu, ancak siyaset haberciliğinin altı doldurulan fotoğraf ve görüntülerle Bulvarlaştığı bu dönemin bir an önce bitmesi gerekiyor.

 

Yapanlar, yaptıkları işin ve sonuçlarının ciddiyetinin farkında olmayabilir ama başta Sayın Yıldırım olmak üzere siyasetçiler bunu yapanlara ‘artık işe yaramıyor, yapmayın böyle şeyler’ uyarısı yapabilirler. İster gazete, dergi, TV olsun, ister sosyal, medya ancak böyle normalleşir."

ETİKETLER:
Deniz Zeyrek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 5 Haziran 2019 Çarşamba 12:25

AKPye 0y verdim,artık CHPye vereceğim diyen uzun yuzlu aslan parçasının CHPmeclis uyesi 0lduğunu bu bilmez mi.aynı numarayı yapan başı örtulu kadınlar da, AKPliydik şimdi CHPliyız diyenin de CHPli belediye çalışanı,parti uyesi 0lduğunu bilmiy0rmuyuz.ama FETÖ ve PKK ile 0rtak çalışacağız demiş mi bilemem.BELKİ S0RUYU ANLAMADI DA,HEP BERABER BARIŞ KARDEŞLİK İÇİNDE DİYE K0NUŞMUŞ 0LABİLİR.NE VAR BUNDA.HDP desteği y0k mu.FETÖ her gun ekrem hakkında lehte yayın yapmıy0r mu.ya yunanlılar..(h.dilaver)

Yorumu oyla      14      10  
Misafir 1 Haziran 2019 Cumartesi 15:06

pensilvanyadan selam-i şahane gelenler nasıl da belli. bu selamı alanlardaki mutluluğu bir görseniz. papazların cennetin anahtarını göndermesi gibi buldumcuk oluveriyorlar.mayışıyorlar. 2 ay önce atan tutana bakıyorsunuz,selam gelince etekleri suya inmiş. yakında pensilvanyadan def-i hacet hediyeleri de gelecekmiş.hevesle ve hasretle bekliyorlar.bari seçimden önce gelse de ,badi ekreme yararı olur. ne bilelim.BUNUN 23 HZ DEN SONRA VAFTİZİ DE VAR.(hursit dilaver)

Yorumu oyla      14      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dilipak: Bakın bir işe ille de imam hatipli birinin gelmesi şart değil
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Bakın bir işe ille de imam hatipli ...
Gazeteci Önkibar'a saldıranlar serbest
Gazeteci Sabahattin Önkibar'a saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında ...
Survivor'dan elenen yarışmacıdan bomba itiraflar
Survivor'dan elenen yarışmacı Melisa Emirbayer, adaya veda eden Hikmet ...
 
Oğuz Haksever açık mikrofon mağduru oldu
NTV ekranlarında mikrofonu açık kalan Oğuz Haksever, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Çarpışma'nın Veli'si veda etti
2 bölüm sonra ekranlara veda edecek olan Çarpışma'nın başrol oyuncusu ...
Erkenci Kuş'un son bölümünde neler oldu?
Erkenci Kuş dizisi son bölümde; Can, Yiğit'i alt ediyor ama Yiğit henüz ...
 
Chernobyl, sosyal medyada fırtınalar estirdi
Günlerdir sosyal medyada konuşulan dizi Chernobyl; Game Of Thrones ve ...
Acun Ilıcalı'dan Survivor açıklaması
Acun Ilıcalı bir süredir merakla beklenen Hikmet'in sağlık durumuyla ilgili ...
Çukur'un Yamaç'ının yeni rolü belli oldu
Çukur dizisinde canlandırdığı Yamaç Koçavalı karakteriyle efsaneleşen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
NBA
Suudi Arabistan
big ben
Ayşe Ersöz
haberler
Kocan Kadar Konuş
Şota Arveladze
deprem