E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Demedi Demeyin… Esra Elönü’yü Radikal Alır 

Aykırı türbanlı yazar olarak lanse edilen Esra Elönü ne yapmaya çalışıyor? Elönü'ye kim sahip çıkacak? İşte Turktime farkıyla o analiz...

8.12.2010 - 22:18
Demedi Demeyin… Esra Elönü’yü Radikal Alır

Çok değil, daha yakın bir geçmişte şöyle lanse edildi Esra Elönü: "Özgür, aykırı, anarşist türbanlı yazar…” Ahmet Hakan’ın muhafazakâr geçmişini deşmek hiçbir tat vermemeye başlamıştı zaten ne zamandır ve değişik zamanlarda farklı pazarlama enstrümanlarıyla etraflarında gündem oluşturulmaya çalışılan diğer türbanlı yazarlar da pek bir tatsızdı.

 

Ama Elönü öyle mi? Yüzünden aktı akacak makyajı, ben buradayım diye bağıran takıları ve rijit tavırları tam da merkez medyanın arayıp da bulamadığı “muhafazakâr malzeme”ydi.

 

Onun için yaman bir ilgi halesi oluşturuldu etrafında. O ilgiyle Haber7’den Star Gazetesi’ne sıçradı ve sıçrayışları tartışma programlarının ses getiren konuğu oluvermeye kadar gitti.

 

Oldu da ne oldu diyebilirsiniz. Demeyin.  Kâh diğer türbanlı yazarlarla sert polemiklere girdi, kâh muhafazakâr medyanın boy hedefi oldu. Merkez medya yüzündeki müstehzi gülümsemeyle izledi, haberleştirdi, büyüttü bu ötekilerin didişmesini.

 

Konular farklı ama savunması tekti Elönü’nün: “Beni yanlış anlıyorlar Dilim dolambaçlı, imgelerim fazla, mecazım alabildiğine. Ne dediğimi anlayan yok.”

 

Mesela en son haber7'deki köşesinde "Açık cami bulmak için toplu namaz rezervasyonu mu yaptıralım?" başlıklı yazısında “Rabbin şerefine (kadeh) kaldırmak” gibi ifadeler kullanınca muhafazakâr siteler topa tuttu Elönü’yü. Yetinmedi “Erkek olsaydım caz okuyan imam olurdum” başlığını attığı yazısında inceden inceye giydirdi imamlara.

 

Tepkilerde deniyordu ki; “Koroyla okunan er rahman, üç kişinin çektiği fiyakalı besmele, üzerimizdeki dünya lekesiyle diğer dünyaya gitmemek için kefenlerini yani zırhlarını giyinen ölülere hazırladığımız rulo fatihalar” derken de okunan Rahman suresi ayetlerini hafife alan bir yaklaşım sergilemesi, besmeleye “fiyaka” sıfatını uygun bulması, kefenle alay edip “zırha” benzetmesi ve nihayet Kur'an'ın en önemli suresi olan ve her gün okuduğumuz “fatiha”ya “rulo” sıfatını yakıştırarak dil uzatması bardağı taşıran son damla olarak değerlendirilebilir. 

 

Ama aykırı, anarşist ve özgür Elönü tepkileri takacak biri değildi.

 

Diyordu ki mesela: “Zihinsel fanteziler yapıyorum ama benim üzerimden bizim camia yanlış şeyler düşünüyor. Camiamızda hoşgörü yok…” Ya da “Hepinizin kalbine zan radarı takacak değilim ya azizim! Hatalıysam bırakın da Allah uyarsın! Ondan gelen uyarı da hoş lütuf da hoş!”

 

Bu da “Vahiy mi bekliyor acaba?” sorusuyla karşılandı camiada muhtemelen cin çarptı yorumlarına neden oldu.

 

Vahiy mi bekliyor cin mi çarptı bilemeyiz ama şu açık ki kısa zamanda kendi camiasını bu kadar sağlam karıştırmayı başaran Elönü için artık merkez medyanın yolu açılmıştır.

 

Neresi mi? Haydi bir tahminde bulunalım. Ama o tahmine geçmeden önce kısa bir zihin egzersizi:

 

Muhafazakâr medyadan kullanışlı malzemeleri çekip devşirerek yıldızlaştıran yayın yönetmeni kimdi? Özkök. Özkök bugün ne yapıyor? Artık devşirme pozisyonu yok. Sıradan bir yazar. Peki, yeni Özkök olma hevesi ile yanıp tutuşan ve hali hazırda birilerini devşirebilecek güçte olan isim kim? Radikal’in yeni Yayın Yönetmeni Eyüp Can. Ve… Elönü en son nerede arz-ı endam etti ve kendi camiasına saydırdı? Pensilvanya’ya dönüşü Radikal’e yazar yapılan Cüneyt Özdemir’in programında.

 

Demek ki neymiş? Bildiniz. Bravo. Bekleyin, göreceksiniz. Sonra demedi demeyin.

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 10 Ekim 2011 Pazartesi 19:55

BU BAYAN KENDİNDEN SÖZ ETTİRMEYİ BAŞARMIŞ,,BAŞÖRTÜSÜ SADECE SAÇLARINI ÖRTÜYOR..şık değil bu doğruda değil niye kimse bu bayana birşey söylemez..TESETTÜR başka birşey,,saçlarını örtmek başka birşey..polemiklere girmekte doğru değil,,hanımefendi olarak yazarsın yazını,,birisi saldırırsa yine kibarlıkla cevap verirsin hepsi bu,gündemde olmak,sivrilmek çok akıllı,ferasetli olmak demek değildir hayırlı değil bu gidişat,,bizden söylemesi.............zombi

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 8 Mayıs 2011 Pazar 07:09

benim başım acık makyajda yapmam.acık giyinmeyide sevmem pek ama bu başı kapalılar kadar dikkatte cekmem aman yarabbi o nasıl makyaj suratında bir kilo boya hani nur suresinde erkeklerin dikkatini cekmeyin yazıyordu o ne perhiz ne lahana başı kapa diger yerleri aç .. ya tam uy yada milleti kandırmayın...

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 7 Mayıs 2011 Cumartesi 21:47

Kafasinda turban olmayan bir kadin bu laflari etse kimse donup bakmaz.Boylesi konusunca o bicim de makyaj yapinca gazeteye televizyona cikiyor.Allah sonumuzu hayretsin.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 3 Şubat 2011 Perşembe 12:41

turk tıme da alabilir bence bu bayanı.baksanıza topluyorlar.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 19:41

bu ne oldum delileri vardır ya mahallenizde?işte bu ne oldum delilerinden birisi de bu kadın.rabbin şerefine kadeh kaldırmak da ne oluyor be arkadaş?kadın iyice cozuttu.önceden okur ve hilal tv deki programlarına takılırdım,amma sonradan kadın ayakları yerden kesilen zavallı bir tipleme kesilince canımı sıkmaya başladı.gitsin de nereye giderse gitsin.ikinci bir ahmet hakan doğuyor desenize..

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 12:31

dün gece arkadaşlarla tv ye bakıyorduk cüneyt özdemire konuşan esra elönüyü gördük. başı açık, d,nle pek ilgisi olmayan arkadaşlarımın dediklerini aynen aktarıyorum: bu kadın müslümansa ben değilim. bilmem anlatabildim mi

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 12:30

bu kadının tek derdi kendinden bahsettirmek. maşallah siz de ciddiye almış koca bir yazı yazmışsınız. tuzağına düşmüşsünüz. düşmeyin

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 12:27

acaba bu hanım islama ve türbanlılara ne kadar zarar verdiğinin farkında mı? yoksa farkında da zaten bilinçli olarak bunu mu yapmaya çalışıyor?

Yorumu oyla      21      12  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 12:27

her dönem çıkar böyle birileri. sanki insanları islamdan soğutmak için özel olarak bulunmuş tipler. sistem üreyor işte.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 22:58

son dönemde bu kadar itici bir insan gördüğümü hatırlamıyorum. kılığı, kıyafeti, konuşmaları, tavırları... allah anasına babasına sabır versin.

Yorumu oyla      25      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’yi Bölerek Özgürleştiremezsiniz!
Geçmişte nasıl Yılmaz, Çiller ve Demirel’in yanlışlıklarına göz yumarak ...
Radikal Hangi Gazetenin Eki Olacak?
Eyüp Can yayın yönetmeni Referans'ı batırmasına rağmen neden ödüllendirildi? ...
Bir Zamanlar Radikal’di!
Yeni Radikal nerede duracak? Tirajı ne kadar artar? Gazeteyi bekleyen ...
 
Sözcü Bize Diyor ki…
Sözcü neden yükseliyor? Habertük onca yatırıma rağmen neden Sözcü'ye yakalandı? ...
Uyanın Artık Sayın Uluç, Devriniz Bitti!
Sevilay Yükselir, Ece Vahapoğlu, Oylum Talu... Cevap Verin
 
Habertürk’teki Kriz ve Bazı Sorular…
Şeytan Tüneline İlk Kez Türkiye Girmişti
Okuduysanız tekrar, okumadıysanız derhal, 18 yaş altı çocuklar için denge ...
Bakan Çubukçu'ya Muhtıra
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Ak Parti
şampiyonlar Ligi
tff
TÜİK
Serdar Ortaç
Almanya
Adana Demirspor
Ayşe Ersöz