E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DEM Partili Gergerlioğlu'dan çok özel açıklamalar: Siyaset tıkanmış ve çözüm bulamaz bir halde! 

TBMM 27. dönem HDP ve 28. dönem DEM Parti Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Turktıme'a konuştu. İşte Gergerlioğlu'nun çok özel röportajı...

19.03.2024 - 11:57
DEM Partili Gergerlioğlu dan çok özel açıklamalar: Siyaset tıkanmış ve çözüm bulamaz bir halde!

TBMM 27. dönem HDP ve 28. dönem DEM Parti Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Turktıme'a konuştu. Sn.Gergerlioğlu'nun gazetemize yaptığı çok özel açıklamalarla  kurucusu olduğu Vicdan Vakfı'ndan, CHP Afyon adayı Burcu Köksal'ın çıkışı hakkında ve DEM Parti'nin seçim stratejisine kadar birçok konuya açıklık getirdi.

Buyurun.

1) Türkiye’ de Vicdan Vakfı’nın kurucusu olarak bizlere neler söylemek istersiniz? faaliyetleriniz nedir?  Toplumun vakfınıza bakış açısı nedir?

-Vicdan Vakfı Türkiye’de son zamanlarda giderek artan kutuplaşma, hizipleşme, gruplaşma, çatışma ortamı ve dolayısıyla birbirini anlamama nedeni ile bir ihtiyaç halinde doğdu. 

Vicdan Vakfı dini, milli, siyasi, mezhebi, iktisadi ayrımları bir tarafa bırakarak insanlığın ortak değerine vicdana tüm insanlara davet ediyor. 

Vicdan Vakfı, insanların birbirini duymadığı, hissetmek istemediği, empati yapmak istemediği bir çağda vicdani çığlığın insanlığın son tutacak dalı olduğunu söylüyor ve bu alanı genişletmeye çalışıyor.

Vicdan buluşmaları, vicdan ve haftanın, ayın örnek vicdan davranışları, vicdan konusunda farkındalık oluşturacak kısa film, karikatür, öykü yarışmaları düzenliyor ve birbirini anlamak, duymak, hissetmek istemeyen toplumun iyileşmesini sağlamaya çalışıyor. Empati, insaf, merhamet ve vicdan duygularının yeşermesine ve gelişmesine çalışıyor. 

Toplumsal sorunları taraf tutmadan insani ortak paydada ele almayı ve her kesimden insanı bünyesinde bulundurmayı hedefliyor. Her kesimden insana hitap eden ve meseleleri en geniş açıda çözmeye çalışan bir vakıf kurduk. 

Yerimiz, Genel Merkezimiz Ankara’da, web sitemiz; vicdanvakfi.org adresinde faaliyet göstermekte ve aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Toplumumuzun vakfımıza bakış açısı gayet olumlu, çok önemli bir ihtiyacı giderdiğimizi düşünüyorlar ve gayet iyi karşılanıyoruz. 

Toplumun her kesimine vakfımızın faaliyetlerine davet ediyorum ve sadece kendi sıkıntısına değil ötekileştirdiği kişi ve gruplara empati yapmalarını sağlayacak vakfımıza destek vermelerini istiyorum.

2) "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyon adayı Köksal'ın çıkışı hakkında neler söylemek istersiniz ? DEM Parti’de bu durum nasıl yankı uyandırdı?

-Burcu Köksal’ın bu çıkışı DEM Parti seçmeni arasında çok yankılandı, büyük bir öfke ve hayal kırıklığına neden oldu. Maalesef ayrımcı zihniyet değişmiyor. Vatandaşı ya sev ya terk et anlayışına sürükleyen bu zihniyetleri kınıyorum, kabul edilecek işler değil. Biz iktidarın kötülüklerine karşı büyük bir mücadele sergiliyoruz fakat muhalefetin ırkçı, ayrımcı anlayışları ondan aşağı kalır bir yerde değil. 

"İŞTE SİYASET BUNDAN DOLAYI TIKANMIŞ VE ÇÖZÜM BULAMAZ BİR HALDE"

Seçmenimiz bu ayrımcı tavra karşı büyük bir tepki gösterdi, haklılar ve partimizde de bu çok geniş bir şekilde yankılandı ve kabul edilemez bulundu. Burcu Köksal’ın halen aday olduğu, CHP’nin hiçbir adım atmadığı bir ortamı görüyoruz. Birilerinin tepkisini azaltmak için birtakım laflar edildi fakat halen değişen bir şey yok! 

DEM Partilileri Afyon Belediyesi’nden içeri sokmayacağını söyleyen Burcu Köksal halen aday, bir özür de yok ve laflarının arkasındalar. Görüntü bu! Çok üzücü! İşte siyaset bundan dolayı tıkanmış ve çözüm bulamaz bir halde!

3) Demokrasi ve Eşitlik Partisi’nin ( DEM) 2028 Genel Seçim hedefi nedir?

- DEM Parti’nin 2028’de oylarını yükseltmek ve ya iktidar ortağı ya da iktidar olmak gibi bir hedefi var. Türkiye’nin en büyük meselesi Kürt sorunu ve demokratikleşme sorunları çözülmediği müddetçe halkımızın bu sorunların çözümüne yönelik bir ilgi göstereceği ortadadır. 2028 seçimlerine şimdiden hazırlanacağız.  

4) Demokrasi ve Eşitlik Partisi’nin (DEM) yerel yönetim anlayışı nedir ? Gençlik politikaları nelerdir?

- Demokrasi ve Eşitlik Partisi’nin yerel yönetimlerde halkın sesi olmak gibi bir anlayışı vardır. Daha katılımcı bir demokrasiyi sağlamaya çalışacağız. Halkın birebir katılımının sağlanacağı, rant odaklarının müdahil olamayacağı, ahbap çavuş ilişkilerinin geçerli olamayacağı, sıkı bir denetimin yapıldığı belediyeler oluşturacağız ve çevre, sağlık, eğitim, halkın gündelik yaşamı anlamında önemli projeler üretiyor arkadaşlarımız, her bir bölgede, her bir ilde, ilçede. Bunlar hepsi spesifik konular ve çözüme odaklanmış konular. Şehirleri makus talihleri ile kendi hallerine bırakmamak belediyeciliği bir rant ve yağma talan anlayışından çıkartmak en büyük idealimiz. Eğer ki inanıyorsak, eğer ki adalet ve hakkaniyet duygularımız güçlüyse bunu başarabiliriz. Gençlik politikaları anlamında da gençliği en başta anlama ve onları tüm süreçlere katmayı hedefliyoruz. 

Gençler tamamen ayrı bir dünyada yaşıyor. Z kuşağı deniliyor ve z kuşağı olduğunu herkes kabul edip bir başka dünyada olduklarını düşünüyor ve ayrı bir muamele yapıyor. Aslında gençlik her şeyin merkezinde olmalı, büyüklerin kalıplaşmış beyinleri ile göremediklerini gençlerin görebileceği çok açıktır. Evet tecrübeleri eksiktir, bilgileri becerileri belki eksiktir ama en azından istikbale yönelik yenilikçi düşüncelerinden tüm toplumun ve partimizin istifade etmesi gerekmektedir.

5) DEM Parti hangi stratejiyle 'kritik' kentleri kazanabilir?

-DEM Parti net, somut hizmet anlayışını ortaya koyarak seçimleri kazanabilir. Bunu tüm arkadaşlarımız sahada yapıyorlar, vatandaşa temas eden ve net bir şekilde vatandaşı değiştiren ve onu tatmin eden projeler kritik kentleri kazanmamızı sağlayacak. Kimlikçi bir bakış açısı ile değil halkımızı sahiplenen aynı zamanda net hizmetler üreten ve çıkış yolları gösteren bir strateji bize kritik kentleri kazandıracaktır. 

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu tanıyalım

Ömer Faruk Gergerlioğlu 02.11.1965 tarihinde Isparta'nın Karaağaç ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. Bursa İmam Hatip lisesini bitirdikten sonra 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirip Iğdır Tecirli Sağlık Ocağı, Bursa Orhaneli Devlet Hastanesi'nde çalıştı.

1995 yılında TUS sınavını kazanarak uzmanlık eğitimine başladı. 2000 yılında Süreyyapaşa Göğüs hastanesindeki görevini bitirerek Göğüs hastalıkları ve Tüberküloz uzmanı oldu. 2000 yılından sonra İzmit Seka Devlet Hastanesinde Uzman Dr. olarak çalışmaya başladı.

2003 yılında MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanlığını üstlendi. Derneğin yerel bir şubesi olarak yaşam hakkı, düşünce özgürlüğü, kadın hakları , işçi hakları ile ilgili birçok imza kampanyası ve bilimsel raporlama çalışması yaparak Meclis'teki ilgili komisyonlara iletti. "Başörtüsüne Özgürlük" temalı haftalık basın açıklamalarının başlatıcısı ve yıllarca devam ettireni oldu. Evli, biri kız ikisi erkek üç çocuğu var.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilmiştir.

HİLAL BÜYÜKKAYA/ TURKTIME

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu gençlerle buluştu: Türkiye'nin talebi değişti
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Dijital ...
Özgür Özel'den Meral Akşener çıkışı: Emekli ittifakında buluştuk
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya Gazipaşa'da konuştu. Emekli maaşları ...
Erdoğan Çanakkale'de: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret ...
 
DEM Parti'nin Nevruz kutlamasında 35 gözaltı
İzmir'de DEM Parti'nin Nevruz mitingi sonrası gözaltına alınanların sayısı 35'e çıktı.
Bakan Güler'den 18 Mart mesajı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri ...
Erdoğan'dan 18 Mart mesajı: Zaferin 109. yıldönümü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale ...
 
Bakan Tunç'tan Filistin mesajı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesi Ulukaya köyünde cenaze ...
Bakan Fidan 'Irak hazır' diyerek duyurdu: İlk kez kabul ettiler
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bursa'da katıldığı bir etkinlikte Irak ziyaretine ...
Murat Kurum: Metro hattını 650 kilometreye ulaştıracağız
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, halihazırdaki metro hattını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Euroleague
döviz
Sosyal Medya
premier lig
Ezgi Mola
Bütçe
Almazbek Atambayev
Avigdor Lieberman