E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu'ndan 50+1 çıkışı : Devlet yapboz tahtası değildir! 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, partilerinin grup toplantılarında konuştu. Karamollaoğlu, ''Anayasa değiştiriyorlar, yarım bırakıyorlar. Kanunlarda değişiklik yapıyorlar, yarım bırakıyorlar. Anayasaya bu şekilde değiştirilemez" dedi.

22.11.2023 - 12:38
Davutoğlu ndan 50+1 çıkışı : Devlet yapboz tahtası değildir!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuoğlu partilerinin grup toplantısından açıklamalarda bulundu. İki liderin de gündeminde 50+1 sistemi vardı.

Karamollaoğlu, "Anayasaya bu şekilde değiştirilemez" diyerek tepkisini ortaya koyarken, Davutoğlu ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildiği dönemi hatırlattı. Davutoğlu, "Hadi 50+1'i indirdiniz. Yani İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Sayın Erdoğan, yüzde 25 oyla aldı. Çünkü 5-6 aday vardı. O yüzde 75'in onaylamadığı bir başkan olmaz mı?" dedi.

Karamollaoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Anayasa değiştiriyorlar, yarım bırakıyorlar. Kanunlarda değişiklik yapıyorlar, yarım bırakıyorlar. Ücretleri düzenleyeceğiz diyorlar, yarım bırakıyorlar. Ben de buna şaşıyorum.

Herkesin kendini savunma hakkı varmış. Kendi hakkını savunmanın içerisine; çocukları katletmek, hastaneleri bombalamak girer mi? Hadi insan hakları neymiş tüm dünyaya gösterelim, dediler. Filistin meselesi ortaya çıkınca sınıfta kaldılar.

Batı maalesef eski kodlarına döndü. Bu tesadüf değil. Zihinlerinin gerisinde hâlâ kendilerini üstün gören ve bu üstünlüğü ispat için de kurallara uymamayı kendi hakkı gören bir anlayış var.

Hukuku üstün tutmak için kurulan bütün uluslararası kurumlar da sınıfta kaldı. BM Genel Sekreteri bile Gazze'ye giremedi, sınırdan geri döndü.

''BU ÇİFTE STANDARTLA ÜLKENİN BÜTÇESİ YONETİLEMEZ''
Anayasaya bu şekilde değiştirilemez. Ayıptır ya. Bunu böyle ortaya koymak ayıptır.
Önümüzde 24 Kasım var. Öğretmenler sınıflara ayrılmak istemiyor. Siz diyorsunuz ki, "Harcamalar yapacağız, yol yapacağız. Bugün işe yeni başlayan bir öğretmen açlık sınırında.

Bütçe görüşmeleri şu anda yapılıyor. Bu sayede birçok rakamlar kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. Bütçe açığı bir önceki yıla göre; neredeyse dört katı arttı. Yüzde 372 artmış. Ne yaptı bunlar son sene içinde böyle oldu. Bir seçime gidiyorduk. Bütçe 70,4 milyar lira açık vermiş. İlk on aydaki bütçe açığı 608 milyar lira. Bu çifte standartla ülkenin bütçesi yönetilemez."

''MEMLEKET MESELELERİ YÜREĞİMİZİ DAĞLIYOR''
Davutoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

İnsanlık vicdanı ayaklar altına alındı. Yaşanılan afetler dolayısıyla Karadeniz illerimize geçmiş olsun diyorum. Memleket meseleleri yüreğimizi dağlıyor. Üç ana konuda bugün kanaatlerimizi paylaşacağım.

1- Milletin ahvali

2- Devletin ahvali

3- Mazlumların ahvali

Emeklilerimize bakalım. Emekli ne demek? Hayatının önemli bir kesiminin topluma hizmet amacıyla geçirmiş sonrasında da prim ödemiş kişiler. Verilen 5 bin lira gidin kayıtsız şekilde çalışın demek. Bu bir zulümdür. EYT konusu da aynı şekilde. İlk teknik çalışmayı yapan parti bizim partimizdi. Ne yapılması gerektiğini 2020 nisan ayında açıkladık.

''YEREL SEÇİMLERDE SİZİ CEZALANDIRACAĞIZ''
Size genel seçimden önce gelinip, 'Gazze düşecek' diyerek oyunuzu alan değerli emeklilerimiz, dönün bu iktidar sahiplerine şimdi deyin ki, "Emeğini ortaya koymamış olan kişilere KKM'den 700 milyar veriyorsun da ben çalışıyorum diye 5 bin lirayı benden neden esirgiyorsun" diye sor. "Sen bize verdiğin sözleri tutmadın, yerel seçimde sana Osmanlı tokadı atacağım" deyin.

Yaş çay fiyatı mayısta 11.30 liraydı. Rize'de bununla dört ekmek alınıyordu. Şimdi bir buçuk ekmek alınmıyor. Çiftçilerimiz eskiden topraktan bereket alamayınca şehre giderdi. Şimdi şehirdekiler toprağa dönüyorlar. Çiftçilerimiz; sizler de hamasat tüccarlarına soruyu sorun; "Sizler bizim emeğimizi sömürdünüz. Rantiyeye 700 milyar aktardınız, bize 50 milyar Türk lirasınız çok gördünüz. Yerel seçimlerde sizi cezalandıracağız ki bir daha bu milleti kandırmayın.

Bir yıla yaklaşıyoruz hala deprem enkazını kaldırabilmiş değiller. Barınma sorunu çözülmüş değil, verilen kira desteği de nisanda biteceği söyleniyor. Sağlıklı içme suyu yok, elektrik yok. O bölgede bütün bu ağır deprem felaketlerine rağmen iktidara oy vermiş olan depremzede kardeşlerime sesleniyorum; Size ev sağlamamış olan, içme suyu sağlayamayan, sizi hala çadırda bırakan bu iktidara, "Sizler afeti yönetemezsiniz, şehirlerimizi asla yönetemeyeceksiniz" diyerek bir tokat vurun.

''BU KADAR LÜKSLE ŞOV YAPMAK DEVLET ADAMLIĞI DEĞİLDİR''
"Alternatifimiz yoktu"
demeyin. Alternatifiniz Gelecek ve Saadet'in göstereceği adaylardır.

Gençler ümitsiz. Hakimlik ve savcılık sınavında 70 olan baraj 55'e indirildi. Neden Biliyor musunuz? Bunların yakınları 70'i yapamıyor 55'e indirip hakim ve savcı yapacaklar. 55 ne demek? Doğru düzgün Türkçe okuyamıyor demek. Bu mudur devleti yönetmek?

Öğretmenleri üzerine 24 Kasım'da tir tir titremeyen bir millet, geleceğinden emin olamaz. Siz öğretmenleri aç bırakırsanız, çocukların ruhlarını ve zihinlerini nasıl besleyecek. Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. İtibarınızdan tasarruf edin ama eğitimden tasarruf etmeyin. Halk açlık içindeyken, bu kadar lüksle şov yapmak devlet adamlığı değildir.

Artık yalnız değilsiniz, sizi istismar edenlere karşı sizi savunacak bir grup mecliste. Güçlü bir destek ver ki alternatif ortaya çıksın.

Devlet dediğiniz şey yapboz tahtası değildir. 50+1 tartışması üzerinden size kısa bir tarih arka planı vereceğim. Sayın Erdoğan, 50+1 konusunda aldatıldığını söylüyor. Birileri, Sayın Erdoğan'ı 50+1 konusunda aldatmış. Ya Allah aşkına devlet adamı aldatılmaz. Devlet adamı ufku görür. Şimdi kim aldattı Sayın Cumhurbaşkanını?

'CUMHURBAŞKANI'NI KİM KANDIRDI?'
50+1 konusunda bir sene önce, "Bunu değiştirmek vatana ihanettir" diyen Sayın Cumhurbaşkanı'nın Başdanışmanı mı aldattı? "Bu ucube sistemi ben kurdum" diyen.

Sayın Erdoğan'ı kendi nefsi, egosu, kibri aldatıyor. Onun bu zaafını bilen gruplar da devlete sızıyorlar. Devleti koruma ayrıdır, iktidarı koruma ayrıdır. Savaş sürer ama milletvekili hesap sorar. Çünkü bilirler ki bir devlet kuracaklar. Devlet düzeni kurmak ciddi iştir. İktidar düzeni kurmak ise sefil, rezil bir iştir.

27 Mayıs düzeni.  Baktılar ki milletin oyuyla gelen Adnan Menderes ve arkadaşları onların resmi ideolojilerinin dışına çıkıyor, milli iradeyi sınırlayacak kurumlar itras ettiler Anayasa'da. Ne oldu? yürütme zayıfladığı için 70'li yıllarda Türkiye'de kamu düzeni kalmadı. 12 Eylül bir iktidar kurma çabasıydı. 12 Eylül Anayasası 40 yılda delik deşik edildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne gelelim. Çok net söylüyorum, bu sistem bir devlet düzeni kurmak, korumak için kurulan bir sistem değil. İktidar sistemi kurmak için kurulan bir düzendir. Bu sistem siyasinin yapısını bozdu, demokrasiyi çiğnedi, nasıl mı?

Kökü 1756'ya giden Babı-ali birikimi tasfi edildi. Sanki o kültür hiç yaşanmadı. Şimdi sayın Cumhurbaşkanı'nın hiçbir dengeleyici kurumu yok.

Kurumsal kültür yok edildi. Eskiden Devlet Su İşleri'nin mesela bir kültürü vardı. Bunlar yok edildi. Şimdi Anayasa Mahkemesi'ni tartışıyoruz. Sayın Bahçeli'ye bir metin okuyacağım:

Bütün kanunların Anayasa'ya uygun olmasını nasıl temin etmeli? Türkiye'de de Amerika'da olduğu gibi bir yüce mahkemeye ihtiyaç var. Bu mahkeme, hem özel kanunların Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'na uygun olup olmadığını hem de nizamnamelerin ve talimatların özel kanunlara uygunluğunun tetkik vazifesiyle mükellef olmalıdır. Tahmin edin kimin sözü bu? Tarih 1922.Yayınlandığı yer küçük mecmua. Yayınladığı şehir Diyarbekir. Yayınlayan Ziya Gökalp.

Ziya Gökalp'i bile doğru okuyamayanlar milliyetçi litaratürden bahsedebilir mi? Şimdi Anayasa Mahkemesi üzerine bu kurumsuzlaşma devleti yok eder. Atanan bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı devletin başına gelemez. Milletten yetki almamış birinin olması mümkün değildir. Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı bir memurdur. O zaman 'yapmayın' dedim. Milletten yetki almamış birisi bu millerin başında bir saniye bile oturamaz. Dedim ki; Siz yurt dışına gideceksiniz, milleti o yönetecek. Dedi ki; "Ama o zaman yine bir rekabet doğar bize karşı." Bütün mesele iktidarı korumak.

'ERDOĞAN YÜZDE 75'İN ONAYLAMADIĞI BİR BAŞKAN OLMAZ MI?
Hadi 50+1'i indirdiniz. Yani İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Sayın Erdoğan, yüzde 25 oyla aldı. Çünkü 5-6 aday vardı. O yüzde 75'in onaylamadığı bir başkan olmaz mı?

''İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARININ YAKITI TÜRKİYE'DEN GİDİYOR''
Şu anda İsrail savaş uçaklarının yakıtı Türkiye'den gidiyor. Gıdalar bizim limanlardan gidiyor. Burada bir grup gencimizin Ambarlı'da limana gidip protesto etmesini de alkışlıyorum. İktidar bizden diye sessiz kalmayın.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener’den öğretmen atamalarına ilişkin çağrı
Akşener, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmen atamalarına ilişkin ...
Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galler ile 1-1 berabere kalarak Almanya'da ...
Bakan Fidan, İngiltere ve Fransa yolcusu
Gazze diplomasisini sürdüren Dışişleri Bakanı Bakan Hakan Fidan, çarşamba ...
 
Erdoğan Cezayir'de: Önceliğimiz Gazze'de kalıcı barışın tesisi
Erdoğan, Cezayirli mevkidaşı Tebbun ile yaptığı ortak basın toplantısında, ...
Süleyman Soylu sessizliğini bozdu: Görevden ayrılalı 5 buçuk ay oldu, intikam duyguları bitmedi!
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık dönemine ilişkin çeşitli ...
CHP lideri Özgür Özel'den Filistin mesajı: İlk fırsatta gideceğiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ...
 
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a tepki: Petrol sevkiyatı neden devam ediyor?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap ...
Bahçeli ateş püskürdü: CHP Genel Başkanı kukladır!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Acun Ilıcalı
hollanda
uzaktan çalışma
Joe Hart
Zeytin burnu
Hanefi Avcı
Emporio Armani
Boşanma
örgüt