E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu: Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur!

Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık ve Genel Başkanlık görevinden ayrıldığını açıkladı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son nefesine kadar vefa ilişkisini sürdüreceğini de vurguladı.

6.05.2016 - 04:53
Davutoğlu:

Başbakan Davutoğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı’nın ardından genel merkezde basın toplantısı yaptı.
Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlı
ğı görevlerine veda ettiğini duyuran Davutoğlu, “Kim ki partimizde bir gedik açmaya, kim ki şu veya bu olay sebebiyle partimizden yolunu ayırmaya kalkarsa onun karşısında önce ben dururum. Bu süreçte hiç kimsenin şu veya bu gelişmeden rahatsız olduğu gerekçesiyle partide bir ayrışmaya izin vermemesi talebinde bulunuyorum” dedi. 
AK PARTİ’NİN NEFERİYİM 
AK Parti’ye olan bağlılığının aynı şekilde devam ettiğinin altını çizen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’ye bu tehditler söz konusuyken, içeriden ve dışarıdan birçok hain şebeke faaliyet içindeyken şunu belirtmek isterim, evet bu şartlarda olağanüstü kongrede aday olmayacağım ama AK Parti milletvekilliğim ve AK Parti’nin neferi olarak yürütmekte olduğum siyaset ve demokrasi mücadelesini son ana kadar sürdüreceğim” ifadelerini kullandı. Ne gelişme olursa olsun verdiği söze sadık kalacağını belirten Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti: 
VEFA İLİŞKİSİ SÜRECEK  
“Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. 
ONUN AİLESİ BENİM AİLEM
Bunun açık ve net bilinmesini isterim ve bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Cumhurbaşkanımızın onuru, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı olarak hem benim dava arkadaşım olarak onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder. Biliniz ki Hazreti Mevlana’nın torunu olarak sevgi dışında yüreğimde hiçbir şey yok. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum.” 
22 Mayıs’ta aday değilim 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti OIağanüstü Büyük Kongresi’nin 22 Mayıs Pazar günü yapılmasının kararlaştırıldığını, kongrede genel başkanlık için aday olmayı düşünmediğini açıkladı. Davutoğu, “Benim bu kararı almamda herhangi bir şekilde hissettiğim bir başarısızlık ya da bir pişmanlık duygusu söz konusu değildir” dedi.
AK Parti istikrarı sürecek
Konuşmasına hükümetleri döneminde yapılan çalışmaları anımsatarak başlayan Davutoğlu, hükümetin son ana kadar görevinin başında olacağını vurguladı. Başbakan, “Herkese spekülasyonlara girmeme uyarısında bulunuyorum. Hiç kimse ekonominin iç dengeleriyle oynamaya da kalkmasın. AK Parti başarıyla yoluna devam edecektir” dedi. 
Gözyaşlarını tutamadılar 

Başbakan Davutoğlu’nun açıklamaları sırasında salonda duygusal anlar da yaşandı. Davutoğlu, görevi bıraktığını açıklarken, Danışmanı eski Konya Milletvekili Kerim Özkul ile Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun ağladığı görüldü. 
Oğlu Mehmet böyle dinledi  
Davutoğlu’nun basın toplantısı yaptığı 3. kattaki salon tıklım tıklım doldu. Parti yöneticileri ayakta kalınca sandalyeler 
getirildi. Davutoğlu’nu dinleyenler arasında oğlu Mehmet Davutoğlu da vardı. Oğul Davutoğlu, açıklamaları ayakta dinledi. 
Hayırlı olsun Başbakan’ın kendi kararı 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’nun açıklaması için “kendi kararı” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün sabah saatlerinde Meclis Çevre, İnsan Hakları ve Dilekçe Komisyonları’nın başkanları ile çok sayıda milletvekilini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. 
GÖRÜŞME  TALEPLERİ 
AK Parti MYK toplantısının devam ettiği saatlerde gerçekleşen kabul, komisyon başkanları ve milletvekillerinden gelen talepler doğrultusunda yapıldı. Görüşmenin daha önceden alınan randevular kapsamında gerçekleştiği ifade edildi. Erdoğan’ın, bazı komisyon başkanları ve milletvekillerini kabulünde, AK Parti’nin 22 Mayıs’ta gerçekleşecek olağanüstü kongre kararının da gündeme geldiği ve Erdoğan’ın bu gelişmeye ilişkin, “hayırlı olsun. Başbakan’ın kendi kararı” yorumu yaptığı öğrenildi. 
Sıkıntı yaşatmayız
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter hesabından, AK Parti’nin olağanüstü kongre kararı almasına ilişkin paylaşımda bulundu. Başbakan Davutoğlu’na hayırlı hizmetleri ve birlik beraberliği öne çıkaran konuşması sebebiyle teşekkür eden Akdoğan’ın “Birlik ve kardeşlik içinde yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongresi’nin partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Halkımız müsterih olsun ne AK Parti içinde bir sıkıntı yaşanır ne de Türkiye’nin bir sıkıntı yaşamasına izin veririz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, tüm kurumlarımız ülkemizin esenliği için çalışmaktadır” şeklinde konuştu.
Mayısta iş bitecek
Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun kongreye ilişkin takvimi şekillendirerek hızla açıklaması bekleniyor. Genel kanaat, tek adayla kongreye gidilmesi yönünde. Kongrede Genel Başkan, MYK ve MDK  seçiminin ardından Başbakan
Davutoğlu’nun hükümetin istifasını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor. Erdoğan’ın da yeni Genel Başkan’a hükümeti kurma görevini vermesi öngörülüyor. 65’inci Hükümet’in, mayıs ayı sonunda kurulması bekleniyor. 
CHP'DE DAVUTOĞLU KRİZİ ÇIKTI
Başbakan Davutoğlu’nun kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu’na hakkımızı helal ediyoruz” dedi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “Kısa başbakanlık dönemine en çok ölüm sığdıran Başbakan olarak tarihe geçtin. Arkanda sana hakkını helal etmeyecek yüzlerce insan bıraktın” diye yazdı. 

akşam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
ÖSYM
Güney Kore
ygs sonuçları
MERSİN
Joachim Löw
Kocan Kadar Konuş
burçin terzioğlu
Chloe Loughnan