E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yabancı Hasta Patlaması 

Türk hastanelerinin ameliyat maliyetleri Avrupa’yla kıyaslandığında 4’te bir, ABD’yle kıyaslandığında ise 8’de bir oranında daha ucuz

6.07.2008 - 15:19
Yabancı Hasta Patlaması

Türk hastanelerinin ameliyat maliyetleri Avrupa’yla kıyaslandığında 4’te bir, ABD’yle kıyaslandığında ise 8’de bir oranında daha ucuz. Bu nedenle yabancı hastalar her yıl artıyor. Daha çok Arnavutluk, Kosova, Rusya gibi ülkelerden gelen hastalar, en çok göz, kalp ameliyatları ve tüp bebek tedavisi için para harcıyor.

Ameliyat fiyatlarının düşüklüğü ve hastanelerin otelcilik hizmetleri nedeniyle son yıllarda yabancı hastaların rağbet ettiği Türkiye’deki özel hastanelerde bu yıl iki katına varan oranlarda yoğunluk yaşanıyor.

Ameliyat maliyetlerinin Avrupa’ya kıyasla dörtte birine, Amerika’ya kıyasla sekizde birine varan oranlarla daha ucuz olması nedeniyle tercih edilen hastanelerde yabancılar en çok göz, kalp ameliyatları ile tüp bebek tedavisi için para harcıyor. İşte bazı hastanelerde yabancı hastalara ilişkin bilgiler şöyle:

MEMORIAL SAĞLIK GRUBU: Genel Müdürü Uğur Genç, istatistiklere bakıldığında en çok Hollanda, Arnavutluk, Kosova, Azerbaycan, Almanya ve Rusya’dan hasta kabul ettiklerini söyleyerek, geçen yıl yabancı sigortalar, aracı kurumlar ve gemi şirketlerinden gelen hasta sayısı toplamının 1800’ü bulduğunu söyledi.

Genç, bu yıl ise, yüzde 30-35 oranında bir artışla yabancı hasta sayısının 2 bin 300’ü bulmasının beklendiğini; yabancı hastaların ağırlıklı olarak ortopedi, kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tüp bebek, göz, genel cerrahi, diş ve plastik cerrahi branşlarında hizmet aldığını belirtti.

Türkiye’deki tedavi fiyatlarının gelişmiş ülkelere nazaran düşük olduğunu kaydeden Genç, Avrupa’daki fiyatlara göre 2 ile 4 kat, ABD’deki fiyatla göre ise ameliyatlarda 3 ila 8 kat daha ucuz olduklarını söyledi.

ALMAN HASTANESİ:Yabancı hastaların en çok Arnavutluk, Makedonya, Kosova gibi Balkan ülkeleri ile, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan Ukrayna, Hollanda ve Almanya’dan geldiği belirtildi.

Hastane yönetiminin verdiği bilgiye göre, yabancı hastalar en çok tüp bebek, lazer, katarakt, glokom gibi göz operasyonları, baypas başta olmak üzere kalp ameliyatları, protez, implant gibi diş uygulamaları için gelen hastalar kendi ülkelerine göre çok ucuz olan uygulamalar için hastanenin yolunu tutuyor.

INTERNATIONAL HOSPITAL: Direktör Vekili Murat Küçükkaya, hastanenin özel sağlık sigortalarıyla yaptığı anlaşma gereği en çok Arnavutluk, Kazakistan, Rusya, Japonya, Almanya, İsviçre, Fransa’dan hastaların geldiğini söyledi.
Geçen yıl, yabancı uyruklu hasta sayısının 1180 olduğunu, bu yıl ise daha çok yabancı hastaya hizmet vermeyi planladıklarını anlatan Küçükkaya, en çok onkoloji (tümör ameliyatları, kemoterapi), genel cerrahi, beyin ve sinir hastalıkları, ortopedi, kardiyoloji ve tüp bebek için tercih edildiklerini söyledi.

DÜNYA GÖZ HASTANESİ: Geçen yıl 15 bin hastanın geldiği hastaneye bu yıl 20 bin yabancı beklendiği, en fazla Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa ve Belçika gibi ülkelerden hasta geldiği belirtildi.

Yabancı hastaların, hastaneye en fazla lazerle göz tedavisi, katarakt ve şaşılık ameliyatları için geldiği ifade edildi.

Milliyet

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ahmar 30 Haziran 2008 Pazartesi 

dün şeyh said bügün öcalan yarın bilmem hangi yamyam bunlar hep oldu olacak ama budevlet ve millet devamlı var olacak ancak millet olmak kaydıyla

Yorumu oyla      18      10  
tarihe not düşmek 30 Haziran 2008 Pazartesi 

Süper... Gelinen noktanın önemli ipuçlarından biri.Herkes olan biteni iyi takip etmeli. Tarihe not düşecek olaylar ve ilkler çokça olamaya başladı..

Yorumu oyla      18      10  
TOLGA 30 Haziran 2008 Pazartesi 

İsimsiz yorumcu, Şeyh Sait gibi bölücü kafaların peşinden gidenler bu Topraklarda yaşam hakkı bulamamıştır ve bulamayacaktırlar.

Yorumu oyla      18      10  
Hepiniz Şeyh sahide kurban olun! 30 Haziran 2008 Pazartesi 

Şeyh saide laf atanlar kustuklarında boğulur umarım.

Yorumu oyla      18      10  
sebile 30 Haziran 2008 Pazartesi 

yasama organının yani akepenin 6 yıldaki icraatlarından biri, kuşa çevrilen terör yasasıyla herkes bölücü faaliyetlerini rahatca sürdürebilmektedir. yasalarımızdaki terör tanımına bakınız .... http://www.egm.gov.tr/temuh/terorizm1.htm

Yorumu oyla      18      10  
nigar konaş 30 Haziran 2008 Pazartesi 

Zavallı avukat Zilan onlara hiç bir hak vermeyen bu Ülke onun Hukuk Fakültesinde okumasına izin vermiş avukatlık yapmasınada izin vermiş hatta hakkında işlem yapıldığını yada engellendiğini duymadım demekki hainleride anmasına izin vermiş Allahtan daha belasınımı istiyor gün hainlerin günü nasıl olsa konuşun bakalım gün ola devran döne

Yorumu oyla      18      10  
Vatansever 30 Haziran 2008 Pazartesi 

İt ulur, kervan yürür.Seyh Sait de uludu, kervan yürüdü, o sadece canından oldu.Gene aynısı olur.Uslu uslu,insan gibi,nankörlük etmeden yaşayan yaşar,yaşamayan cezasını çeker.Öcalan öldürülse,bunlar yıllar sonra da onu anmaya kalkacaklar.Sanki Öcalan'ın müslümanlıkla,Kürtlükle alakası var. Birileri bu insanlara neden gerçekleri anlatmıyor,Ermeni oyunlarına alet olduklarını,boşuna ziyan olduklarını izah etmiyor.Yada o oyunu kuranlar,Türkiyeyi 1920 li yıllardaki gibi mi sanıyor. Çok gülünç!

Yorumu oyla      18      10  
vatanperver 30 Haziran 2008 Pazartesi 

yazık be birileri de buna seyirci kalıyor. hadi yaşayan vatandaşlardan utanmıyorlar şehitlerden de mi utanmıyorlar. bunca yiğit boşa mı şehit oldu. başımızdaki sözde devlete sesleniyorum. yazıklar olsun size

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu 30 Haziran 2008 Pazartesi 

Ben merak ediyorum, bu ülkenin polisi o sırada kuş mu, seyrediyordu? Bu ne aymazlık, bune saçmalık.. Asilerin bile anıldığı bir ülke durumuna düşürüldü, Türkiye.. Hakikaten polis o sırada ne ile meşguldü. Çok merak ediyorum. Birileri görme mi, demiş?

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 30 Haziran 2008 Pazartesi 

Daha bunlar iyi günler, bekleyin bakalım neler olacak... Türk milliyetçiliği kötülenir, hatta çetelerle bir anılır hale getirildi ki Kürt milliyetçiliği doğup gelişebilsin, rahatça bölücülüğün önü açılsın. Türkiye'de Kürt sorunu değil, Kürtçülük sorunu var iken şimdi mesele bakın hangi uyduruk platformlara taşınıyor. Ya devlet başa, ya işte böyle kuzgun leşe...

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Medyaya 'Kene' Sitemi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kene vakalarına ilişkin medyaya sitem etti. ...
Kandaki Şekere Cep Telefonundan Takip
Georgetown Üniversitesi’nden bir grup bilimadamı, şeker hastalarının kullandığı ...
Geri Zekalılara Müjdeli Haber
Daha önce kobaylara genle 'sadakat' nakletmeyi başaran uzmanlar, benzer ...
 
Eker'den Keneden Korunma Tavsiyeleri
Tarım Bakanı Eker Valilik ziyaretinde basın mensuplarının kene vakaları ...
Hamilelerin Beyni Büzülüyormuş
Bir grup anestezi uzmanı ve radyolog, hamilelik döneminin sonlarına doğru ...
KKA Serumunda Kesin Sonuca Varılamadı
Sağlık Bakanlığı, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı serum ...
 
Dünyanın İlk Akciğer Kanseri Aşısı Üretildi
Kübalı bilimadamlarının ürettiği ve Küba’daki hastanelerde kullanılmaya ...
Fiziksel Engellilere Spor Desteği
Fiziksel engelliler, gelişen teknoloji sayesinde üretilen araçlarla pek ...
Kadınlar İçin Hayrünnisa ve Emine Hanıma Mektup Yazdı
Türk Alman Jinekologlar Derneği Onursal Başkanı Dr. Turanlı, Türkiye'de ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
tff
Southampton
Murat Yıldırım
haberler
Brezilya
Barack Obama
Kemal Özdeş
ygs sonuçları öğren