E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'li Bodrum belediyesi 'ihanet projesinde' AK Partili şirketi mi koruyor! 

Turizm alanı olarak tahsis edilen Muğla'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Ali Hoca burnunda yükselen lüks otel inşaatı tepki toplamaya devam ediyor. Bodrum halkı şimdi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den projenin ruhsatının iptal etmesini bekliyorlar.

16.03.2020 - 23:23
CHP li Bodrum belediyesi  ihanet projesinde  AK Partili şirketi mi koruyor!

toplumsal.com'da yer alan habere göre; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ekibinin “Kent Estetiği, Bodrum’un Geleceğidir” sloganıyla başlattığı kaçak yapılarla mücadelesi sürerken diğer taraftan da kent dokusuna zarar veren mega projeler yükseliyor.

Turgutreis Ali Hoca burnunda turizm alanı olarak tahsis edilen ve lüks bir otel inşaatı tepki toplamaya devam ediyor. Çevre örgütlerinin, ‘Bodrum’a ihanet’ olarak değerlendirdikleri projenin ruhsatı yerel seçimlere 2 gün kala verilmiş. İddiaya göre firmanın ortaklarından birisi de eski AKP'li vekil M. İhsan Arslan’ın aile şirketi. Bodrum'da "AKP'li vekillin aile şirketi korunuyor mu" sorusu dolaşmaya başlarken, halk Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e projenin iptali için çağrıda bulunuyor.

BODRUMLULAR RUHSATIN İPTAL EDİLMESİNİ BEKLİYORLER

Söz konusu alan için süreç 2019 Mart yerel seçimleri öncesi yani Mehmet Kocadon döneminde başladı. Firma ilgili kurumlara başvurarak gerekli imar ve yapı izinleri alındı. Muğla Büyüşehir Belediyesi’nde de onay ve tüm yasal süreçleri tamamlaYan firma, zaman kaybetmeden projenin yapımına başlandı. Hafriyatı alınan ve temelleri atılan projeye bir süre sonra ara verildi. Verilen aranın ardından ACA ortaklığı yetkilileri Bodrum Belediyesi'ne başvurarak tadilat plan değişikliği için gerekli izinlerin verilmesini talep etti. Yapılan incelemeler sonucunda Bodrum Belediyesi geçtiğimiz aylarda projenin tadilat plan değişikliğini onaylayarak doğaya zarar veren projenin önünü açmış oldu. Firma,  tadilat plan değişikliğinin onaylanması sonrası şantiye alanına iş makinelerini yığdı. Proje alanında kazılmadık yer bırakmayan firma, hem projenin dışına çıktığı için, hem de Bodrum’un dokusuna zarar verdiği için tepki çekti. Bodrumlular şimdi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den projenin ruhsatının iptal etmesini bekliyorlar.

Bodrum’un doğasına zarar verecek projenin ruhsat tarihi oldukça manidar. Projeye, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine 2 gün kala ruhsat verilmiş. Şehrin seçime odaklandığı bir dönemde böylesi bir projeye izin verilmesi de ilginç bir detay.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Tartışmaların odağındaki projeye çevre örgütleri de tepkili. Konuyu Toplumsal'a değerlendiren Muğla Çevre Platformu (Muçep) Bodrum Meclisi Eş Sözcüsü ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Güney Şirin, Bodrum halkının yaşam alanlarına göz dikildiğinin altını çizerek, “Bu inşaat diğer inşaatlardan farklı olarak yol güzergahını değiştirme gibi bir niyetlerinin olması. Halkın yaşam alanlarına göz dikilirken, sonrasında yapacakları çalışmalar ile deniz ekosistemine büyük zarar verilecektir. İki nedenden dolayı MUÇEP olarak Bodruma ihanet olarak görüyor ve sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Kentin betonlaştığına dikkat çeken Şirin, “Bizler ekoloji örgütleri ve Kent konseyi olarak bu tür projelerin Bodrum’u Bodrum olmaktan çıkarıp hızla beton kente doğru götürdüğünü görüyoruz. Bodrum’un doğal ve kültürel alanlarında rantsal projelerin hızla artması aslında şehrin gürültüsünden kaçanlar için de geldikleri yerleri aratmaz hale gelmesine yol açacağının bilinmesini de istiyoruz. Doğal ve kültürel alanlarımızı korumakta ısrarcıyız. Halkımızı Bodruma sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sevdiğimiz, uğruna göç ettiğimiz, geçmişimiz yok ediliyor” ifadelerini kullandı.

Hem Bodrum Belediyesi’ne hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Şirin, “Kamu kurum ve kuruluşları yukarıda belirtiğimiz gerekçelerle bu tür mega projelere dur demeliler. Bodrum belediyesi ve büyükşehir belediyesi imar planlarını gözden geçirmeli. Bodrum da inşaata en azından bir virgül konulmalıdır. Belediyeler bakanlıklarca alınmış imar uygulamalarına karşı direnmelidirler. Merkezi hükümet Ankara’dan karar vermekten vazgeçmeli Bodrum halkının ve doğanın sesine kulak vermelidirler. Yaradılanı yaradan ötürü sevmek, doğadaki tüm canlıları eşit sevmektir. İnsana (parası olana, güçlü olana) doğayı teslim etmek değildir. Belediye başkanımız sayın Ahmet Aras’ın Bodrum’un doğal ve kültürel değerlerinin korunması yönünde yaptığı çalışmalarda yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BODRUM BU FİRMAYI NEREDEN TANIYOR?

Öte yandan adı geçen firma, otelin sahille bağlantı amacıyla yol güzergahının değiştirilmesi talebiyle başvuru yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu gelişme Bodrum halkını harekete geçirmişti. Sosyal ağlardan konuyu gündeme getiren bölge halkı, Bodrum'daki sivil toplum kuruluşlarını ve Belediye'yi göreve çağırmış ve "Yol güzergahı değişmeden önlem alın" çağrısında bulunmuştu.

Ayrıca ACA ortaklılarından olduğu iddia edilen ASTAŞ Holding’in Mandarin Oriental Hotel Group ile Cennet Koyu’nda hayata geçirdiği villa, rezidans ve otel projesindeki bazı yapılar için “imar barışından” faydalanmıştı. ASTAŞ’ın imar barışında yararlanmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapmış olduğu başvuruya Bodrum Belediyesi, itiraz etmişti. Bodrum Belediyesi Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurarak yapıların inşa tarihinin tespit edilmesini istemişti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin, yaptığı incelemede projede kaçak yapıların yıkımı istenmişti. Arada geçen zamana rağmen kaçak yapıların yıkım işlemi gerçekleşmedi.

(Kaynak: toplumsal.com)

ETİKETLER:
chp , muğla , bodrum , ahmet aras
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asılsız ve provokatif 'koronavirüs' paylaşımı yapan 19 kişiye gözaltı
İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada asılsız ve provokatif koronavirüs paylaşımları ...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni koronavirüs açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koc, Türkiye'de koronavirüsün son durumuna ve ...
Karantina bölgesinde firar girişimi!
Umre'den gelen ve Konya ile Ankara'da 14 gün karantinada kalınmasına karar ...
 
Koronavirüs salgınında bir ilk!
Koronavirüs salgınında yaklaşık üç ay sonra ilk kez bugün küresel ölçekteki ...
81 ile ek koronavirüs genelgesi
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Coronavirüs Tedbirleri” konulu ek bir genelge daha gönderdi.
HDP'li eski başkana hapis cezası!
İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan HDP'li eski Kayapınar Belediye ...
 
İstanbul'da koronavirüs nedeniyle sinagoglar ibadete kapandı!
Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, koronavirüs salgını nedeniyle Şişli, Ortaköy ...
Çanakkale törenlerine koronavirüs iptali!
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yılı dolayısıyla ...
16 Mart 2020/ Turktime günün özeti
16 Mart 2020/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
Sağlık
TÜİK
nato
moskova
Jose Mourinho
voleybol
Ferit Şahenk
Zlatan Ibrahimoviç