E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'de Atatürk skandalı kapanamadı! İşte o karardan sonra yaşananlar ve Necati Yılmaz senaryosunun büyük falsoları!

CHP’de yönetilemeyen bir krize dönüşen‘Atatürk portresini duvardan indiren milletvekili skandalı’yeni açıklamalarla partinin bir numaralı gündem maddesini oluşturmaya devam ediyor.

9.02.2016 - 12:12
CHP de Atatürk skandalı kapanamadı!

CHP, Yüksek Disiplin Kurulu Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya savunma için 15 gün süre verecek. Nazlıaka, 'bu olay ismim kadar gerçektir' derken, Necati Yılmaz suçlamaları bir hafta önce öğrendiğini söyledi.

Yılmaz, Nazlıaka'nın kendi ismini neden verdiğini de çok merak ettiğini söyledi. CHP’de yönetilemeyen bir krize dönüşen “Atatürk portresini duvardan indiren milletvekili skandalı” partinin bir numaralı gündem maddesini oluşturmaya devam ediyor.

Skandalın kilit ismi Aylin Nazlıaka’nın, PM tarafından, 'olmayan bir olayı olmuş gibi gösterdiği'  gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, PM üyelerine “O vekil benim. Nazlıaka beni kastediyor. Ama asılsız ve gerçek dışı. Ben Atatürk posterini indirmedim” açıklaması yapmış, İstanbul Milletvekili Ali Özcan'ı şahit göstermişti. Bu noktaya nasıl gelindi PM toplantısında Aylin Nazlıaka, olayın doğru olduğunu anlatırken, isim vermekten kaçındı. 

Ankara Milletvekili Avukat Necati Yılmaz PM’deki sürpriz çıkışı üzerine Aylin Nazlıaka, Dayanamayacağım” diyerek PM toplantısını terk etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine iletilen ismin Necati Yılmaz olduğunu söylerken, Nazlıaka'ya Necati Yılmaz'ı dinlemesini söyledi.

Bu uyarıyı dinlemeyen Nazlıaka ağlaya ağlaya salondan çıktı. Ve dışarda bekleyen gazetecilere, “Bu olay ismim kadar gerçektir” diye, O milletvekilinin 'yeni şeyler söylemek lazım' diye Atatürk Posterini indirdiği iddiasını yenilemiş oldu. Nazlıaka sessiz... Aylin Nazlıaka sessizliğini koruyor.

YURT'un görüşme taleplerine karşı da sessiz kalmayı tercih ederken, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, TBMM’de gazetecilerin karşısına çıkarak; “O vekil benim. Ama ben Atatürk posterini indirmedim” diye basın açıklaması yaptı. Olay asılsız ve gerçek dışı Necati Yılmaz, daha önceden yazılı olarak hazırladığı metni kürsüden şöyle okuyarak şunları söyledi: "Bu olayın benimle ilişkilendirilmek istendiğini öğrendiğim 29 Ocak 2016 Cuma gününden itibaren partimizin yetkili organlarıyla görüşmeleri sürdürdüm. Parti Meclisi’nde yaklaşık bir haftalık sürede temin ettiğim Aylin Nazlıaka'nın TBMM'deki çalışma odama sadece bir kez geldiği ve sadece 2-3 dakikalık bir süreyle kaldığı ana ilişkin belge ve bilgileri paylaştım. Parti Meclisi, bu olayın kesinlikle yaşanmadığına, asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğuna karar vermiş ve kamuoyuna resmi açıklamasını yapmıştır. Partimizin vazgeçilmezi olan Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin veren bir anlayışta olmayacağım. Bu konuyla ilgili savunma yapmayı kendime zül görürüm. Kendimi inkâr sayarım. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun sürekli söylediği gibi, Sen doğru dur, eğri belasını bulur."

Bu açıklamaları inandırıcı bulmayan gazeteciler, Necati Yılmaz’a, "Bu olayın başka bir vekille yaşandığı ancak sizin isminizin verildiği iddia ediliyor?" diye soru yöneltince Yılmaz şöyle yanıtladı: "Benim bu olayla ilişkilendirilmemi bir hafta önce öğrendim. Ondan önce, benim yaşadığım sıkıntıları başka arkadaşımız yaşadı ve tükendi. Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Parti Meclisimiz bütün görüşmeleri yaptı. Nazlıaka benim odamda 2-3 dakika kaldı. Odamda bulunduğuna ilişkin bilgi, belge ve fotoğrafları verdim. Bu iddia asılsız ve gerçek dışıdır. Böyle bir şey yaşanmamıştır. Odama gelen ziyaretçilerin fotoğraflarını sosyal medyadan indirdim ve Parti Meclisi ile paylaştım. O fotoğraflardaki resimlerde Atatürk yerli yerinde duruyordu. Parti Meclisi bütün delillere vakıf ve böyle bir olayın yaşanmadığını tespit etti. Neden benim adımın verildiğini sizler gibi merak ediyorum."

YDK 15 gün cevap hakkı tanıyacak

CHP PM  toplantısında,4 hayır oyuna karşı  54 evet oyuyla, tedbirli olarak CHP’den kesin ihracı istenen Aylin Nazlıaka’yla ilgili takvim önüzdeki günlerde netleşecek. 15 kişiden oluşan CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Aylin Nazlıaka’ya savunma yapması için 15 gün süre verecek. Nazlıaka’nın burada isim verip vermeyeceği merak ediliyor. Disiplin Kurulu, gerekli görürse, Necati Yılmaz’ı da dinledikten sonra kararını açıklayacak.

CHP’de kafaları karıştıran sorular

1-Necati Yılmaz, “O vekil benim” diye açıklama yapmak için niye 54 gün bekledi?

2-Necati Yılmaz, hem, “O vekil benim” diyor hem de, Atatürk posterini indirmedim. Bakın misafirlerle o tarihte çektirdiğim fotoğraflarda bile yerinde duruyor” diyor. Bu durumda, Nazlıaka halüsinasyon mu görmüş oluyor?

3-Aylin Nazlıaka, ihracının ele alındığı PM toplantısının 4. Saatinde, Necati Yılmaz ayağa kalkıp, “O isim benim” demesi üzerine, niçin “Dayanamayacağım” diyerek dışarı çıktı ve dışarda bekleyen gazetecilere, “Bu olay ismimin Aylin olduğu kadar gerçektir” deme ihtiyacını hissetti?

4-Aylin Nazlıaka, iddiayı ilk ortaya attığında, “Atatürk posteri indirilmişti. Gözlerimle gördüm. Niye indirdin diye sorduğumda,  milletvekili arkadaşım, ‘Yeni şeyler söylemek lazım’ cevabını verdi” diye konuşmuştu. 5-İşte bu konuşma iddianın mihenk noktası. Çünkü “O vekil benim. Ama indirmedim” diyen  Necati Yılmaz’ın anlatımında, böyle bir diyalogdan hiç bahsedilmiyor. Aksine, o tarihte odasına gelen misafirlerle çekilmiş fotoğraflar gösterilip, “Bakın Atatürk posteri duvarda asılı duruyor. Hiç inmemiş ki” deniyor. Bu durumda, “Yeni şeyler söylemek lazım?” sözü nereden çıktı?

Kaynak: Yurt gazetesi

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
Acun Ilıcalı
moskova
passolig
Volero
Çankaya Köşkü
Fatih Erbakan
Tatbikat
Gol