E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? 

abah saatlerinde altın fiyatlarındaki yükseliş herkesi şoke etmişti. Altının gram fiyatı 130 TL'yi bularak rekora imza attı.

25.06.2016 - 02:36
Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

24 Haziran 2016 Altın Fiyatları :İstanbul Kapalıçarşı'da 125,04 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 125,08 liradan, 776,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 786,00 liradan, 106,41 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 106,50 liradan, 770,06 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 789,39 liradan,372,20 liradan alınan Yarım Ziynet 381,85 liradan, 201 liradan alınan Çeyrek Ziynet 211 liradan satıldı.

Altının gram fiyatı, İngiltere'deki referandumdan çıkan Brexit sonucunun piyasalarda neden olduğu şok etkisi ile 130,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Çeyrek altının fiyatları şu sıralar 201 liradan alınan Çeyrek Ziynet 211 liradan satılıyor. 

Altının gram fiyatı, İngiltere'deki referandumdan çıkan Brexit sonucunun piyasalarda neden olduğu şok etkisi ile 130,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

DÜN ALTIN FİYATLARI

İstanbul Kapalıçarşı'da 116,40 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 116,60 liradan, 770 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 780 liradan, 106 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 111 liradan, 755 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 765 liradan, 372 liradan alınan Yarım Ziynet 382 liradan, 186 liradan alınan Çeyrek Ziynet 191 liradan satıldı. 

ALTINA Avrupa BİRLİĞİ DARBESİ

Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda seçmenler ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar verdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Birleşik Krallık'ta AB'den çıkma yönünde oy kullanan 17 milyon seçmen yüzde 52'lik oy oranını yakaladı.

Dün akşama kadar referanduma ilişkin yayımlanan anketlerde AB'de kalma yanlılarının önde olduğunun görülmesi piyasalarda son dakikaya kadar iyimserliğin hakim olmasına neden olmuştu. Bu iyimserlikle hafta başından bu yana düşüş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı dün günü 1.256 dolardan tamamlamıştı.

Ons altın, Brexit kararının ardından yatırımcıların risksiz varlıklara yönelmesi ile sert bir şekilde yükselişe geçerek 1.358 doları görmesinin ardından kazançlarının bir kısmını geri vererek saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 4,9 artışla 1.318 dolar seviyelerinde dengelendi.

Gram altın ise ons fiyatı ve dolar kurundaki artışla 130,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda 125 liradan alıcı buluyor.

Analistler, Brexit kararının, bugüne kadar ters yönde pozisyon alan yatırımcılarda paniğe neden olduğunu ifade ederek, stop-loss (zarar kes) emirlerinin de çalışmasıyla fiyat hareketliliklerin oldukça sert olduğunu vurguluyor.

Bugün Brexit ile ilgili yetkililerden gelecek açıklamaların piyasaların ana gündem maddesi olacağına değinen analistler, piyasalarda artan oynaklığın ardından merkez bankalarından gelmesi muhtemel açıklamaların da fiyatlamalar üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor.

Analistler, teknik açıdan gram altında 130 lira seviyesinin direnç, 120 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini belirterek, altının ons fiyatında ise 1.345 dolar seviyesinin orta ve uzun vadeli kritik direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

Bu arada Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, İngiltere'deki referandumdan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde karar çıkmasının ardından altın fiyatlarının yükseldiğini belirterek, "Dün 198 lira olan çeyrek altın, Sabah saatlerinde 210 liradan alıcı buldu. Gün içinde fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz." dedi.

Piyasalar yangın yeri!

Dolar/TL İngiltere`deki referandumda AB`den çıkış kararı çıkması sonucu 3`ün üzerini test etti, Sterlin/TL Nisan 2015`ten beri en düşüğü gördü, altın rekor üstüne rekor kırdı. Piyasalar darmaDuman oldu.

Dolar/TL, İngiltere'deki referandumda ayrılıkçıların önde gittiğine işaret eden sonuçların ardından erken saatlerde 3 seviyesinin üzerini test ederek bir ayın en yüksek seviyesini gördü, sterlin/TL ise Nisan 2015'ten beri en düşük seviyeye geriledi.

BIST'TE DÜŞÜŞ YÜZDE 5'İ AŞTI

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne yüzde 5.02 kayıpla başladı. İngiltere dün gerçekleşen tarihi referandum sonucunda Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullanarak ülkenin geleceğini belirsizliğe sürüklerken, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana daha fazla birlik olmayı hedefleyen Avrupa'nın bu çabalarına da büyük bir darbe vurdu.

Dünya finans piyasaları neredeyse tamamı sayılan oyların yüzde 51.8'e yüzde 48.2 ile ayrılık yanlılarının önde olduğunu göstermesiyle sert bir düşüş yaşadı.

Dün akşam saatlerinde 2.8731/2.8754 seviyesinde olan dolar/TL, en son 24 Mayıs'ta gördüğü 3.0015'e kadar yükseldikten sonra bu sabah 2.9680/2.9770 seviyesinden işlem görüyor.

Dün 4.2419 seviyesinden kapanan sterlin/TL ise 14 Nisan 2015'ten beri en düşük seviye olan 3.9205'e kadar geriledikten sonra aynı saatte 3.9789 seviyesinde.

Dün akşam saatlerinde 3.0669/3.0697 seviyesinde olan sepet bazında TL yine bir ayın en yükseği olan 3.16'ya yaklaştıktan sonra bu sabah 3.1084/3.1117, euro/TL ise 3.2752 seviyesinde işlem görüyor.

ALTIN REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

İngiltere'deki sürpriz sonuçların ardından dolar/TL 3 lirayı aşarken, altının onsunun 1.358 doları görmesiyle yurtiçinde altın rekor üstüne rekor kırdı.

Gram altın 130 liraya çıkarken çeyrek altın ise mağazalarda 210 liraya fırladı. Çeyrek altın dün 184 liradan satıştaydı.

İngiltere`nin notu için tehlike çanları çalıyor!

Moody's, referandum sonucunun İngiltere'nin ekonomik ve finansal performansı üzerinde baskı yaratacak uzun süreli bir siyasi belirsizlik döneminin haberini verdiğini bildirdi.

Moody's, 'Artan belirsizlik büyük olasılıkla yatırım akışını ve güveni azaltacak. Zaman içinde İngiltere ve AB'nin cari ticari ilişkilerinin tamamını olmasa da büyük bölümünü devam ettirecek bir anlaşmaya varmalarını bekliyoruz. Belirsizliğin İngiltere'nin büyüme görünümü üzerinde yaratacağı baskı, İngiltere'nin kredi notu için negatif" değerlendirmesinde bulundu.

S&P: İNGİLTERE NOTUNU KAYBEDEBİLİR

S&P'nin ülke kredi notları yetkilisi Moritz Kraemer, İngiltere'de seçmenlerin Avrupa Birliği'nden ayrılmayı seçmeleri sonrasında Financial Times'a yaptığı değerlendirmede İngiltere için AAA kredi notunun artık savunulabilir olmadığını söyledi.

Kraemer, "AAA kredi notunun bu şartlar altında savunulamaz olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

S&P daha önce yaptığı açıklamada İngiltere'nin AAA kredi notunun referandumdan AB'de kalma yönünde bir karar çıkacağını yansıttığını ifade etmişti.
Milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toyota'dan iş müjdesi!
Toyota Türkiye CEO’su Kato, yıl sonunda başlanacak olan Toyota C-HR modelinin ...
Konut satışları arttı mı?
Türkiye genelinde mayısta 114 bin 800 konut satıldı. Geçen ay satılan ...
Esnafa kredi müjdesi!
Terörden mağdur olan esnaf için başlatılan kredi faiz borcunun silinmesinden ...
 
Borsa günü düşüşle tamamladı!
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü yüzde 3,36 düşüşle 75.366 puandan tamamladı.
'Gemiyi ilk terk eden İngiltere oldu'
Başbakan Yardımcısı Canikli, İngiltere'deki referandumdan AB'den ayrılma ...
'Brexit Türkiye ekonomisini de etkileyecek'
Odeabank Ekonomik Araştırma ve Stratejik Planlama Müdürü Turan, İngiltere'nin ...
 
Findeks Kredi Notu Yükseltme
Findeks tarafından hesaplanan kredi notu yükseltme işlemleri nasıl yapılır. ...
Altının kilogramı 116 bin 300 liraya geriledi!
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP) ...
SGK yurt dışından ilaç getirtecek!
Türk Eczacıları Birliğinin üstlendiği yurt dışından ilaç getirme uygulamasını, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
nato
barcelona
CEV Şampiyonlar Ligi
Mersin İdmanyurdu
A Milli Takım
kardemir karabükspor
Çaykur Rizespor
kazakistan
Özbekistan