E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ÇAPA, TALAT ATİLLA'NIN MAHKEMELİK OLDUĞU HÜRRİYET YAZARI CENGİZ SEMERCİOĞLU YAZISINI DOĞRULADI 

Gazeteci Talat Atilla 2 yıl önce Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'nu faturasız telefonla itham etmiş, Semercioğlu da Atilla'yı, "Haksız kazanç elde etmedim" gerekçesi ile mahkemeye vermişti. Ve Yıllar sonra Talat Atilla'nın o yazısı doğrulandı.

3.02.2017 - 12:18
ÇAPA, TALAT ATİLLA NIN MAHKEMELİK OLDUĞU HÜRRİYET YAZARI CENGİZ SEMERCİOĞLU YAZISINI DOĞRULADI

Hürriyet'in eski röportajcısı İzzet Çapa, superhaber.tv sitesindeki "Kıvırma Cengiz!" başlıklı yazısında Hürriyet’in magazin yazarı Cengiz Semercioğlu’nun "akçeli işleri" olduğu iddialarını gündeme getirdi.

Gazeteci Talat Atilla, yaklaşık 2 yıl önce Hürriyet yazarı Semercioğlu'nu faturasız telefonla itham etmiş, Semercioğlu da Atilla'yı, "Haksız kazanç elde etmedim" diyerek mahkemeye vermişti. Yıllar sonra Talat Atilla'nın o yazısının haklılığı ortaya çıktı.

İzzet Çapa, Cengiz Semercioğlu'nun kendisi hakkında "atıp tuttuğunu" dile getirerek, "Bak Cengiz en başta şunu söyleyeyim, öyle sağda solda gıyabımda atıp tuttuğun gibi benim Hürriyet’le hiçbir alıp veremediğim yok kardeşim" diye yazdı.

İzzet Çapa yazısında, "Derdim, o kocaman müessesenin içindeki köylü kurnazı-küçük adamlarla, yani bizzat sen ve senin gibilerle..." diyerek hedefinin de doğrudan Cengiz Semercioğlu olduğunu yazdı.

"Aslında meselenin doğrusunu buz gibi biliyorsun" diyen İzzet Çapa ise yazısından şu ifadeleri kullandı:

"Hakkımda mesnetsiz iftiraların atıldığı o dönemden sonra patronun beni holdingin genel merkez binasına çağırdı. En büyük patron Vuslat Hanım, şahitlerin de olduğu o toplantıda bana, “Gitmene izin vermiyorum, sen bize lazımsın” dedi.

Oysa benim Hürriyet’le derdim o meseleden aylar öncesine uzanmaktaydı. Bıkmıştım çevirdiğiniz dolaplardan. Arkamdan 'Zengin piçi' diye atıp tutmanızdan sıkılmıştım.

Sizlerle baş edemeyecektim ve 'Bu bana ders olsun' deyip, çekip gittim. Ama sizlere de boyun eğmedim, bu da size ders olsun istedim. Gelelim sadede.

Daha önce de iki kere istifa ettim Cengiz hatırladın mı? Elbette hatırladın. Ama o çok sevdiğin Fikret Abi’nle, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Karaköy Colonie’deki bir öğle yemeğine götürüp beni geri dönmeye ikna ettiler. O zamanlar da buna çok üzüldüğünü biliyordum. Velhasıl öyle ağzında eveleyip gevelediğin gibi ben oradan kovulmadım kardeşim. Onlarca şahidin de, senin de bildiğin gibi kendim gittim. Yani bana 'Sen kovuldun, kuyruk acın' var mavallarını hiç boşuna okuma.

Şimdi gelelim senin bugünkü yazına... Aylardır sorduğum sorulara bugün köşende isim vermeye bile cesaret edemeden kendince bir cevap yazmışsın. Her zamanki gibi yine yalanlar söyleyip, kıvırmışsın. Şimdi ben buradan o soruları bir daha yöneltiyorum sana. Eğer bir parça adamsan ve zerre meslek ahlakın kaldıysa bu sorulara ister Kelebek’teki köşenden, ister sosyal medya hesabından cevap ver. Yok olmaz dersen, bana bir e-mail at. Aynen yayınlamazsam ve mümkün değil ama haklıysan, senden özür dilemezsem de ben adam değilim. Hodri meydan!

Bir - Bugünkü yazında, “Mahsun filmini haber yaparız. Ne nikah şahitliğimiz kalır ne de PR’cı eski eşimiz...” demişsin. Soruyorum!

Mahsun’un nikah şahidi ve kadim dostu senin de bağlı bulunduğun gazetenin tepe yöneticisi Firket Ercan değil mi?

Mahsun’un ‘Vezir Parmağı’ da dahil bugüne kadar çektiği tüm filmlerin PR, basın organizasyon işlerini, ortağın Selim Akçin’in eski eşi Filiz Öcal’ın PR şirketi Deep İletişim yapmadı mı? PR’cı Filiz’le, eski kocası Selim ve senin arandaki bu akçeli hukuk sence etik mi?

İki - Bugünkü yazında bahsetmemişsin ama kardeşin Cem Semercioğlu’nun yapım şirketinden gelen yüzlerce habere gazeten Kelebek’te imtiyaz sağlamadın mı? Sence bir gazete yöneticisinin, kardeşinin yapım şirketinin haberlerini gazetesinde çarşaf çarşaf yayınlaması etik mi? Buradan götürdüğünüz paraları içine sindirmek için hangi sodayı kullanıyorsun?

ACUN’UN PR İŞLERİNİ ALMAK İÇİN FAİK’LE ACUN’A GÖNDERDİNİZ Mİ

Üç - Medyada gazeteciliğinden çok PR’cılığıyla tanınan, bir dönem benimle de çalışan Faik Erdemli imzasıyla giren haberlerde rant ilişkisi var mı, yok mu? Eğer adamsan Faik’in kimlerden, ne karşılığında haber yapmak için para aldığını açıkla. Sen açıklamazsan ben açıklarım. Faik, medyanın amiral gemisi Hürriyet’te kadrolu- sigortalı olarak mı çalıştı, yoksa senin çantacın kontenjanından mı haber yapar oldu Kelebek’e? Acun’un PR işlerini almak için Faik’le Acun’a gönderdiniz mi? Acun’un PR işlerini almak için gazeteni baskı aracı olarak kullandın mı?

Dört - Çok ünlü bir televizyon patronunun adı bende saklı eski eşi, Faik aracılığıyla Selim Akçin’in beğendiği 3 bin Pound’luk montu Londra’dan satın alıp, bizzat Faik eliyle Selim’e göndermedi mi? Montu fazla cafcaflı bulan Selim, “Faik bunu sat, parasını getir bana” dedi mi, demedi mi? Sence bir gazetecinin haber kaynağından 15 bin liralık hediye alması etik mi? Bu olayı hiç duymadın mı, yok eğer duyduysan konuyla ilgili ne yaptın?

Beş - Sen, Selim Akçin, Star’ın tepe yöneticisi Ömer Özgüner ve Faik Erdemli, birlikte kurduğunuz medya sitesi MedyaTava’da çıkarlarınızı manipüle etmek için haber yaptnız mı, yapmadınız mı? Eğer aksini iddia ediyorsan hatırlatırım, önümde kocaman bir dosya var MedyaTava’yla ilgili. Gün gün yazarım hangi haberleri yaptığınızı ve siteyi kendinize yakın adamları önemli pozisyonlara getirmek için nasıl kullandığınızı... Bence sen açıkla, yoksa medyadaki cevval üçlünün bütün koordinatlarını deşifre etmeye doğru gidiyor mesele bilesin... (Ben sana Cihangir Susam ve vefat etmiş bir abinin eski eşi diyeyim, ötesini sen anla kardeşim...)

GAZETECİLİK AHLAKINA YAKIŞIR MI

Altı - Medyada da günlerce haber olan Samsung cep telefonu olayında faturayı çıkarıp herkesi susturmuştun. Şimdi ben sana soruyorum. O telefon TV8’de çalıştığın dönemde herkesin önünde sana hediye edilmedi mi? Gösterdiğin fatura Faik’in daha önce kendine kredi kartı ile aldığı başka bir cep telefonuna ait değil mi? İnsanları başkasına ait faturayla kandırmak gazetecilik ahlakına yakışır mı?

Yedi - Hürriyet’ten kaç para maaş aldığını biliyorum, yalanlamaya kalkarsan bordronu yayınlarım. Şimdi soruyorum, memleketin ekonomisi bu kadar sıkıntı yaşarken, kazandığın o orta düze maaşla bu inanılmaz serveti nasıl elde ettin kardeşim? Bindiğin pahalı araba ve Cihangir’deki astronomik daireyi maaşınla mı aldın? Yok, değilse nasıl, kimlerden gelen paralarla? Ve kimin üzerine kaydettirdin? Eşinin ve senin evlendikten sonraki mal beyanındaki artışı açıklamaya yüreğin var mı?

Sekiz - Yine bugünkü yazında “Çalgı Çengi’yi haber yaparız. Ne Ahmet’le Murat’tan para aldığımız kalır, ne gizli saklı çevirdiğimiz dolaplar...” demişsin. Soruyorum, ‘Çalgı Çengi’ filminin de basın PR işini Filiz Hanım yapmadı mı?

Dokuz - Daha çevrilmeye başladığı günden itibaren gazetende haber olan Şahan Gökbakar’ın filmi ‘Recep İvedik’ de Filiz Öcal’ın şirketi Deep İletişim’le çalışmıyor mu?

On - Sosyal medya hesaplarından takip ediyoruz. Maşallah Evliya Çelebi gibi olmuşsun. Bu seyahatlerin kaçının parasını cebinden ödedin? Kaçını seni seyahate götüren dostların karşıladı? Bu seyahatlerden sonra kaç tanesiyle ilgili haber yaptın ve yaptırdın gazetende?

On bir - Gazetenin yazarlarının dünyanın dört bir tarafına yaptığı astronomik ballı seyahatleri, senin haber kaynağın olan sanatçılara satılan şarkı sözlerini ve buralardan kazanılan paraları etik buluyor musun?

AYNI FİLMLE İLGİLİ MUAZZAM BİR ÖVGÜ YAZISI DÖŞENMİŞ OLMAN TESADÜF MÜ

On iki - BKM’nin filmi ‘Dedemin Fişi’ ile ilgili yazdığım eleştiri yazısının Kelebek’ten çıkarıldığı gün, senin aynı filmle ilgili muazzam bir övgü yazısı döşenmiş olman tesadüf mü? Benim gibi senin de aklına ‘Bu işte bir Çapanoğlu var’ sorusu gelmiyor mu?

Ve son soru: Dürüstlüğünden kimsenin şüphesi olmayan okur temsilciniz Faruk Bildirici’nin Kelebek’i eleştirdiği Trump Tower haberini köşesinden akşam yedide çıkarttırdığınız gün kutlama yaptınız mı, yapmadınız mı? ‘Fincanı taştan oyarlar’ diye tempo tuttunuz mu, tutmadınız mı? Sizinle aynı gazetede çalışan namuslu bir kalemin yazısını dolaylı yoldan sansürlemeyi etik buluyor musunuz?

PS: Gözlerinden öperim, adamsan tez vakitte cevabını bekliyorum... Nys sn mşglsn glb, kib by!


Odatv

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 4 Şubat 2017 Cumartesi 02:51

gerçekten çok önemli konular bunlar, hatta meleklerin kanatlarının olup olmadığı ya da cinsiyetleri konusu bile bunun yanında hafif kalır, böyle araştırmacı gazetecilerimiz de olmaza ülke batar harbiden. helal olsun, aldığınız maaşları hak ediyorsunuz. nemize gerek referandumla başımıza bir "demokrat"ı getireceğimiz konusunu işlemek, boş işler bunlar, böyle ciddi konulara devam sayın patagonyalı gazetecilerimiz.

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flash TV ile yollarını ayırdı
Videoları milyonlarca kez tıklanan ekranların en fenomen sunucularından ...
Bozdağ'dan CNN International'a tepki
Adalet Bakanı Bozdağ, katıldığı bir canlı yayında ABD merkezli CNN International kanalını eleştirdi.
Müge Anlı’dan cezaya ilk yorum
İnsan kaçakçılarını canlı yayına bağladığı gerekçesiyle RTÜK tarafından ...
 
Gülse ve Engin'den ortak proje
‘Avrupa Yakası’ dizisinden sonra ilk kez bir araya gelen Birsel ve Günaydın yeni proje için anlaştı.
'El Comandante'nin dizisi çekildi
Kolombiya'da, 2013'te hayatını kaybeden eski Venezuela Devlet Başkanı ...
RTÜK'ten şok ceza
RTÜK, Müge Anlı'nın 'insan kaçakçılarıyla canlı bağlantısı'na rekor bir ...
 
Usta gazeteci yaşamını yitirdi
Sözcü Gazetesi yazarı Mehmet Türker 67 yaşında yaşamını yitirdi. Usta ...
Latin Amerika’dan en seksi artist ödülünü aldı
Latin Amerika'da düzenlenen ödül törenine Beren Saat ve Engin Akyürek ...
Tamer Korkmaz, Soros'un Türkiye işbirlikçilerini ortaya çıkardı
Yenişafak gazetesinin usta yazarlarından Tamer Korkmaz, yazısında George ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
konya
BBP
Ayşe Ersöz
voleybol
Ersun Yanal
Slaven Bilic
Milletvekili
Çankırı