E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Son dakika: 22 OCAK hava durumu 

Perşembe ve cuma günleri Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde kalacak. İstanbul'da ise yarın havanın çok bulutlu, Anadolu yakasının hafif yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

22.01.2020 - 11:02
Son dakika: 22 OCAK hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde beklenen hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yarın Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor" denildi.

PERŞEMBE VE CUMA GÜNLERİNE DİKKAT!

"Perşembe ve cuma günleri Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ve Hatay çevrelerinde görülecek yağışların, iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur, Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz kıyılarında, Cuma günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Perşembe ve cuma günü beklenen yağışların, Karadeniz bölgesinin tamamının 200 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Şırnak, Hakkari ve Van illerimizde) kuvvetli (10-20 cm.) ve yer yer yoğun kar (20-40 cm.) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden başta buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışlı sistemin Cuma günü akşam saatlerinden sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normalleri altına düşeceği ancak Cumartesi gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor"

Meteoroloji'den gelen tüm ayrıntılar haberimizde. Bugün Havalar nasıl olacak?, Günlük hava durumu?, Haftalık hava durumu?, Kar ne zaman yağacak? Hafta sonu hava durumu? İstanbul hava durumu?, Ankara hava durumu? İzmir hava durumu gibi soruların cevaplarını bulabilir ve de 21 Ocak Salı günü ve önümüzdeki 5 gün için Meteoroloji'nin açıkladığı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz...


METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Erzincan, Ardahan, Muş, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

ANLIK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ




HANGİ İLDE HAVA NASIL OLACAK?

Ankara: Çok bulutlu 3

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 5

İzmir: Parçalı bulutlu 9

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 15

Antalya: Parçalı bulutlu 17

Samsun: Çok bulutlu, yağmurlu 7

Trabzon: Çok bulutlu, yağmurlu 8

Erzurum: Çok bulutlu eksi (-) 5

Diyarbakır: Çok bulutlu 10

KAR KÜREME ARAÇLARI YOLLARDA

Yapılan son uyarıların ardından özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı yeniden etkisini gösterirken yollarda olumsuzluk yaşanmaması için İstanbul genelinde kar küreme araçları yollara çıktı.

Meteoroloji tarafından İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde "kar yağabilir" uyarısı yapılmıştı. Dün gündüz Silivri bölgesinde kar yağışının etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde ise İstanbul Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde kar yağışı vardı. Sabah saatlerinde Beylikdüzü E-5 karayolu ve çevresinde belediyeye ait kar küreme araçları yollara çıktı.

Öğleden sonra daİstanbul'un yine Anadolu yakasında kar yağışı etkili oldu. Olası yoğun bir kar yağışı sırasında yolların kapanmaması için solüsyon ve tuzlama özelliği de bulunan kar küreme araçlarının yol kenarlarında hazır bekletildiği görüldü. 

Ocak ayının sonlarına doğru gelinirken, Doğu'da kar yağışı, Batı'da ise kuru soğuklar etkisini arttırdı. Önümüzdeki beş güne ilişkin sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden açıklayan Meteoroloji, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası neticesinde İstanbul şehir geneli için kar yağışı beklendiğini duyurmuştu.

Bugün İstanbul'un yüksek kesimlerinde görülen beyaz örtünün ardından 'İstanbul'a kar ne zaman geliyor?' sorusu da oldukça merak edilmeye başlandı. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak ve ne kadar sürecek? İşte, Meteoroloji'nin (MGM) önümüzdeki beş günlük son dakika hava durumu tahminleri. 

Sabah saatlerinden itibaren Çatalca ve Silivri ilçelerinde kar yağışı başladı. İBB'den yapılan açıklamada, Çekmeköy ve Şile'de karla karışık yağmur, kısa süreli kar yağabileceği belirtilirken, Çatalca ve Silivri'deki kar yağışının öğlen saatlerine kadar aralıklarla orta kuvvette etkili olacağı, sonra karla karışık yağmur ve yer yer hafif şekilde devam edeceği tahmin edildiği kaydedildi.  

İstanbul havanın bugün en düşük 4, en yüksek 7; Salı günü en düşük 3, en yüksek 5 derece; Çarşamba günü en düşük 0, en yüksek 7 derece; Perşembe günü ise en düşük 2 derece, en yüksek 5 derece; Cuma günü en düşük, 1 en yüksek 5 derece olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK? 

İstanbul’da dün sabah ve akşam saatlerinde Çatalca ve Silivri civarında kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı İstanbul genelinde şiddetli şekilde etkisini göstermezken, kar yağışının devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

İstanbulluları etkili olacak kar yağışı hakkında uyaran Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünde görevli hava tahmin uzmanı Bayram Doğan, "Dün sabah saatlerinde Çatalca ve Silivri taraflarında kar yağışı oldu. İstanbul’un genelinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar beklentimiz var. Kar yağışı Salı günü olup, Çarşamba günü beklentimiz yok, parçalı çok bulutlu hava olacak. Perşembe günü ise İstanbul genelinde karla karışık yağmur beklentimiz var. Cuma gününden itibaren İstanbul’u terk ediyor. Çarşamba günü özellikle yerin ıslak olmasından dolayı sıcaklıkların 0'ın atına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayı olabilir. Çarşamba günü için İstanbulluları buzlanma ve don olayına karşı uyarmakta fayda var. 

İSTANBUL İÇİN VATANDAŞLARA BUZLANMA VE DON UYARISI

Çarşamba günü yerler ıslak olacağı için, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı olabilir. Özellikle köprü ve viyadüklerde vatandaşların tedbirli olmasında fayda var" dedi. 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı'ndan FETÖ açıklaması
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ...
İmamoğlu'ndan Tarkan'a yanıt
İBB Başkanı İmamoğlu, ünlü popçu Tarkan'ın İBB'ye yaptığı imar talebiyle ...
Zekeriya Öz ile ilgili iddianame
İddianamede Zekeriya Öz hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" ve ...
 
Mentollü sigara yasağı fırsatçılara yaradı
Mentollü sigaranın yasaklanmasını fırsat bilenler, daha önce stokladıkları ...
Emniyet Müdürü'nün şehit edilmesi olayında yeni gelişme
Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi (46) makamında şehit eden, Personel ...
Ceza infaz düzenlemesinde son durum
Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin aylardır üzerinde çalıştığı infaz düzenlemesinin ...
 
Geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı
Bursa'da bulunan geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerine müdahale etti.
Avukata bürosunda silahlı saldırı
Ankara'da bir avukat, bürosuna gelerek kendisini darbeden müvekkil yakınlarından ...
10 kilo eroinle yakalandılar
Bolu'da Narkotik ekiplerinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda 2 üniversite ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
AB
barcelona
İsveç
Emre Belözoğlu
Duygun Yarsuvat
İthalat
Ömer Demir
ösym ygs sonuç sorgula