E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bora Kaplan davasında gelişme 

Ayhan Bora Kaplan davasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Davada adı geçen emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.

22.05.2024 - 16:32
Bora Kaplan davasında gelişme

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davanın sanıklarından Sertçelik'in iddialarında adı geçen üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili hazırlanan müfettiş raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Raporda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce, Sertçelik'le irtibatın koptuğu günden 9 gün sonra 5 Aralık 2023'te 80 il emniyet müdürlüğüne ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığına, yurt dışına çıkma ihtimali ve yakalanmasına yönelik tüm hudut kapılarında ve illerin giriş çıkışlarında uygulama noktalarında duyarlı olunması konusunda yazı yazıldığı aktarıldı.

Sertçelik'le irtibatın kesildiği tarihten itibaren yakalanmasına yönelik gerekli çalışma ve özenin gösterilmediğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Serdar Sertçelik'e, "soruşturma sonuna kadar konutu terk etmemesine" ilişkin adli kontrol uygulandığı, 18 Ekim 2023 tarihinden itibaren Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ev hapsi cezası verildiği ve elektronik kelepçe takılmasına karar verildiği hatırlatılan raporda, bunlara rağmen Sertçelik'in, illegal yollardan yurt dışına kaçtığı ifade edildi.

Raporda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun, cumhuriyet savcılarının görev ve yetkilerine ilişkin maddesindeki, "Cumhuriyet savcılarının sözlü veya yazılı istem ve emirlerini yapmakta kötüye kullanma veya ihmalleri görülen kolluk amir ve memurları hakkında cumhuriyet savcılarınca doğrudan doğruya soruşturma yapılır" hükmü uyarınca gereğinin takdir ve ifasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ait olduğuna kanaat getirildiği aktarıldı.

ŞÜPHELİ N.Ö.K'NİN BEYANI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan gözaltına alınan şüpheli N.Ö.K. ifadesinde, şüphelilerinden eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D. ile Serdar Sertçelik'in kendi telefonundan iletişime geçtiklerini anlattı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında, Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili gözaltına alınan ve dün mahkemece adli kontrolle serbest bırakılan şüpheli N.Ö.K'nin savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Ayhan Bora Kaplan örgütünün mağduğu olduğunu öne süren N.Ö.K, WhatsApp üzerinden kendisini arayan Serdar Sertçelik'in, "Ayhan Bora Kaplan ve benim hakkımda ifade vermişsin. Benim de söyleyeceklerim var." diyerek emniyette müdür veya birileriyle görüşme sağlamasını istediğini belirtti.

Bu talebi soruşturmanın şüphelilerinden eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D'ye ilettiğini anlatan N.Ö.K, şu ifadeleri kullandı:

"Ş.D, konuyla ilgileneceğini ve haber vereceğini söyledi. Gece saat 02.00 sıralarında Ş.D. WhatsApp'tan arayarak konferans görüşme sistemiyle Sertçelik'in de bulunduğu bir konuşma ayarlamamı istedi. Ş.D. ile görüşürken grup araması yöntemiyle sohbete Serdar Sertçelik de dahil odu. Bir iki dakika konuştuktan sonra Ş.D. bana konuşmadan ayrılabileceğimi söyledi. Ben de konuşmadan ayrıldım. Bir iki dakika içerisinde 'Ayhan Bora Kaplan dosyasında ifade verirsem haklarım neler olur.' dedi. Konuşmaya dair hatırladığım bunlar."

Ş.D. ve Sertçelik arasındaki görüşmelerin kendi telefonu üzerinden yapıldığını belirten N.Ö.K, ayrıca emniyette Ş.D'nin bulunduğu odada görüşmeler yapıldığını, odada Ş.D'den başka kimsenin olmadığını kaydetti.

N.Ö.K. "Ş.D, Serdar'a ulaşmamız gerektiğini söyledi. Ben de Serdar'a sosyal medyadan mesaj attım, sonrasında aradım dönmedi. Bir iki gün geçtikten sonra Serdar beni arayarak, 'Emniyet verdiği sözü tutamadı. Bana yanlış yaptı az daha öldürülüyordum' dedi. Ş.D. ile görüşmek istedi. Ben de görüştürdüm." ifadelerini kullandı.

N.Ö.K, şu beyanda bulundu:

"Serdar Sertçelik, her konuşmada anlatacak olayların olduğunu belirterek kendi isteğiyle olayları anlattı. Bir partinin ülkeye gelmesini istemediğini belirtti. Anlattığım olayların doğru olduğunu defalarca söyledi. Ş.D, önemli olayları önünde bulunan kağıda not aldı. Sertçelik, olayları kendiliğinden anlatıyordu. Konuşmalardan bir tanesinde Sertçelik'in şu ifadesini net olarak hatırlıyorum, 'Mahkeme günü geleceğim, Ayhan Bora Kaplan'ın yüzüne bakarak bütün yapmış olduğu icraatları, suçları hepsini söyleyeceğim. O saatten sonra beni öldürsünler' şeklinde söylemde bulundu."

Şüpheli N.Ö.K, Sertçelik'in bir konuşmada da ayağından vurulma olayına değinerek, "Benim gizli tanıklığım öğrenildi. Beni Ayhan Bora Kaplan'ın ekibi vurdu. Bana uyarı gönderdiler." şeklinde söylemde bulunduğunu anlattı.

Sertçelik'in bu konuşmaları herhangi bir baskı yapılmadan gerçekleştirdiğini öne süren N.Ö.K, "Ş.D, Sertçelik ile konuşmaya devam ederken asıl konusu olan işlemlerle ilgili beyan vermesi gerektiğini söyledi. Konusu olmayan işlemlerle ilgili geçiştirici cümleler kullandığını hatırlıyorum. Ş.D'ye kullanmış olduğum telefon üzerinden artık Sertçelik'le iletişime geçmemesini söyledim. Ş.D, de bana 'Senin telefonunla başladı, senin telefonunla bitsin' dedi. Üzerime iddia edilen suçlamaları kabul etmiyorum. Herhangi bir baskı oluşturarak Serdar Sertçelik'in beyan vermesini istemedim." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın firari sanığı Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine 6 Mayıs'ta soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 7'si "Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "Göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "Suçluyu kayırma" suçlarından tutuklanmıştı.

Şüphelilerden 2'si adli kontrolle serbest bırakılırken, 1 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 316/1. maddesinde düzenlenen "devletin güvenliği veya anayasal düzeni ihlale teşebbüs suçlarından birini işlemek için anlaşma" suçundan yürüten soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vuslat Doğan Sabancı kaza sonrası ilk kez görüntülendi
Yunanistan tatilinde geçirdiği deniz kazasında ağır şekilde yaralanan ...
Bakan Tunç: Netanyahu hakkında davanın hemen açılması lazım
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu hakkında ...
Trabzon'da inşaat iskelesi çöktü
Trabzon'da tünel inşaatında iskelenin çökmesi nedeniyle işçiler mahsur ...
 
22 Mayıs 2024 burç yorumları! Kendinizle ilgili fiziksel değişimler söz konusu!
22 Mayıs 2024 burç yorumları! Kendinizle ilgili fiziksel değişimler söz konusu!
Haluk Levent: 3 denetimden de geçtik
Ahbap Derneği'nin kurucusu şarkıcı Haluk Levent, derneğin yapılan 3 denetimden ...
3 kitap 'muzır' ilan edildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3", ...
 
Servis ile otomobil çarpıştı: Çok sayıda yaralı var
Bingöl'de işçi servisi ile otomobil çarpıştı. Kaza sonucu 10 kişi yaralandı.
Barış Boyun İtalya'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'nın ...
Kurban'da 'kimlik bilgileri' dönemi başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
hollanda
Chelsea
eyfel kulesi
Mesut Bakkal
İstihdam
kardemir karabükspor
Edward Snowden
çin