E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Beşiktaş'ta oy verme süresi uzatıldı! Yeni başkanı bugün belli oluyor... 

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulu devam ediyor. Beşiktaş'ta başkanlık için Hasan Arat ve Serdal Adalı yarışıyor. Siyah beyazlılarda oy verme işlemi kongreye katılımın fazlalaşması nedeniyle saat 17:00'den 19:00'a kadar uzatıldı.

3.12.2023 - 17:39
Beşiktaş ta oy verme süresi uzatıldı! Yeni başkanı bugün belli oluyor...

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulu, gerçekleştiriliyor. Kongre üyelerinin oy kullanabilmesi için 21 sandık kuruldu. Genel kurulda 21 bin 219 üye oy kullanabilecek. Genel kurul üyeleri Hasan Arat için turuncu, Serdal Adalı için de beyaz renkte basılan oy pusulalarını kullanacak.

OY VERME SAATİ UZATILDI

BJK Emlakjet Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongre, saat 10.00'da başladı ve saat 17.00'de oy verme işlemi bitecekti ancak oy verme saati, kongreye katılım fazlalaşınca 17:00'den 19:00'a uzatıldı.

15.50 | Hasan Arat: "Değerli Beşiktaşlılar, tarihin yazıldığı bir seçimde son bir saate girmemize dakikalar kala önemli bir bilgilendirmeyi paylaşmak istiyoruz:

Divan Başkanlık Kurulu kararıyla; bugün saat 17.00 itibariyle oy vermeye gelmiş tüm kongre üyelerimiz seçimde oylarını kullanabilecek. Akatlar Spor Kompleksi girişinde, "çevrili alan" olarak (bariyerlerle) belirlenen alanın içine en geç saat 17.00'e kadar giren her üyemiz, sıra saat kaçta kendisine gelirse gelsin oyunu kullanabilecek."

16.00 | Katılım sağlayan üye sayısı: 10 bin 876

ADAYLARDAN TEPKİ!

Beşiktaş'ta başkan adayları oluşan yoğunluk ve kuyrukların ardından açıklama yaptı.

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Hasan Arat, olağanüstü seçimli genel kurulun yapıldığı BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nin önünde kalabalık oluşmasını eleştirerek, oy kullanmayı bekleyen kongre üyelerinden sabırlı olmalarını istedi.

Arat, oy verme işleminin devam ettiği kongrede basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlı kulübün tarihi kongrelerinden birini yaşadığını vurgulayan Hasan Arat, "23 yıllık düzenin bu nedenle son bulması lazım. Beşiktaş camiasına bunu layık görenler, burayı yönetemezler. Beşiktaş camiası bu şekilde beklemeyi hak etmiyor. Herkes sabırlı olsun. Dışarıda 1,5 kilometreye uzanan kuyruklar var. Sakın bırakıp gitmeyin. Zaten istenen buydu. Lütfen mücadele edin. Biraz daha bekleyin. Çok haklısınız ama bir daha Beşiktaş'ta böyle bir şey olmayacak. Dün bu yönetimi alkışlayanlar şimdi ne diyecekler? Bekleyin, oyunuzu kullanın. Sakın geri dönmeyin." ifadelerinin kullandı.

Salonun önünde bulunan bariyerlerin uzatılması gerektiğini belirten Arat, "Bariyerlerden içeriye girenler saat 17.00'yi geçse bile oy kullanma hakkına sahip. Böyle bir düzen olamaz. Beşiktaşlılar bu davadan vazgeçmesin. Biz bu işi değiştirmeye geldik. En önemli neden de bu işte. Kapıdaki yığılmayı düzeltirsek 10 binin çok üzerinde katılım bekliyoruz. İnsanlar bu muameleyi hak etmiyorlar. Yazık." diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM EN KÖTÜ ORGANİZASYON"

Siyah-beyazlı kulübün diğer başkan adayı Serdal Adalı da rakibi gibi salonun önünde uzun kuyruklar oluşmasına eleştiride bulunarak, "Bu seçim, bugüne kadar gördüğüm en kötü organizasyon." dedi.

Kongre üyelerine seslenen Adalı, "Bir organizasyon bozukluğu var. Bunun farkındayız. Bu seçimi stadımızda yapabilirdik. Başka daha geniş bir alanda da yapabilirdik. Genel kurul üyelerimizin biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum. Beşiktaş için çok önemli bir seçim. Mevcut durumdan dolayı bırakıp gidilecek kadar basit bir seçim değil. Herkesten biraz daha sabır rica ediyorum. Kısa süre sonra bir rahatlık olacaktır. Bu seçim, bugüne kadar gördüğüm en kötü organizasyon. Oy kullanmak için gelip dışarıda kalan arkadaşlarımız var. Geri dönen arkadaşlarımız var. Güvenlik arkadaşlarımız ile görüşüyoruz. Bizim başkanlığımız döneminde organizasyonlarımızı statta veya başka bir yerde yapacağız. Bu durum bizim son rezilliğimiz olacak. Tüm genel kurul üyelerimizden de özür diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Serdal Adalı, kongreye yaklaşık 11 bin katılım beklediklerini aktararak, "Herkesin kulübüne sahip çıkmak için gelip oyunu kullanmaya niyetli olduğunu görüyorum. İnşallah sahip de çıkacak." şeklinde görüş belirtti.

Beşiktaş'ta saat 11.00 itibariyle oy verme işlemi başladı.

BAŞKANLIK İÇİN 2 ADAY

Beşiktaş'ın olağanüstü seçimli genel kurulunda Hasan Arat ile Serdal Adalı, başkanlık için yarışıyor.

Beşiktaş'ta başkan adayları arasındaki protokol gereği, genel kurulda önce Serdal Adalı açıklamalarda bulundu.

SERDAL ADALI'NIN AÇIKLAMALARI

"Cumhuriyetin 100. yılında büyük Beşiktaş'ın başkan adayı olmanın gururunu yaşıyorum. Kulübümüzün unutulmaz isimleri, Süleyman Seba, Hakkı Yeten ve Şeref Bey başta olmak üzere daha nicelerini rahmetle anıyorum."

"Değerli Beşiktaşlılar, ben bu kürsüye ilk defa gelmiyorum. 2013'te aday oldum. 2019'da 'Yüreği olan varsa çıksın' dediler. Gözümü kırpmadan yine geldim. Bugün yine 'Beşiktaş'ın ayağa kalkması lazım' dediler. İşte karşınızdayım"

"Aday olmamı açıkladığımda nedense birileri çok rahatsız oldu. O andan itibaren sosyal medyadan saldırdılar. Ortam gerilmesin diye cevap vermedim. Devlet ve aile terbiyeme göre az ve öz konuşmak benim prensibimdir."

"Benim için 23 gün kala aday oldu, bu saygısızlıktır dediler. Unuttukları şey, benim son 13 senedir hep burada olduğumdur. Buna karşın ben seviyeyi düşürmemek adına siz 20 senedir neredeydiniz demedim. Ben camia ve takım zora düşsün diye pusuda beklemedim. Bana şunun bunun devamı dediler. O da tutmayınca hakaret etmeye başladılar. Bunun Beşiktaş'a zarar verdiğini düşünmediler. Hasan Abi de bu çirkinlikleri durdurma ihtiyacı bile duymadı. Yine de canı sağ olsun. Sosyal medya ve saldırıların kimin tarafından yapıldığını incelediğimde daha enteresan bir şey gördüm. 4 sene önce Çebi ile girdiğim yarışta Çebi'nin seçim çalışmalarını yürüten ekip tamamen Hasan abinin yanından çıktı. Bu algı çalışmaların hiçbiri karşılık bulmadı"

"Sanki koskoca Beşiktaş camiasında herkes birbirinin devamıymış, sanki pazarlıklarla hareket ediyormuş gibi. Kongre üyeleri oylarını iradeleri dışında yapıyormuş. Bu camiamıza yapılan çok büyük haksızlık. Beşiktaş'ı Beşiktaşlılar yönetecek sözü camiayı ayrıştırmaktan başka bir şey değildir. Bugün Beşiktaş için bir milattır. ya birlikte hareket edeceğiz ya da bölündükçe dağılacağız."

"Benim Beşiktaş için çok büyük hayallerim var. Tüm projelerimizi sizlere sunduk. En önemli işimiz futbol takımını ayağa kaldırmaktır. Kaybedecek tek bir dakika kalmamıştır. Sezonun kalanı olabilecek en iyi şekilde tamamlanacak. Gelecek sezona da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak başlayacağız. Sizlere söz veriyorum. Transfer öyle kurgu resimlerle, selfielerle yapılmaz. Ben böyle bir şeye asla tenezzül etmem. Bir Beşiktaşlı olarak da kimsenin ayağına gitmem. Birini alacaksam da gider alır gelirim. Genç kardeşlerimden ricam, zekamızla alay eden bu şovlara itibar etmeyin.

"Aday olduğum ilk günde söylediğim gibi ben yapacağım hiçbir şeyi söz vermedim. Yapacağımız bu proje ile bankalara olan borcumuzu kapatacağız. Sevgili Beşiktaşlılar bu kulüp armasında anlı şanlı Türk bayrağını taşıyan en büyük kulüptür. Sıkıntıları, üzüntüleri ve bunların çözümlerini çok iyi biliyoruz. Stadımızın kapasitesini 8-9 bin kişi artıracağız. Misafir tribünden yeni düzenlemeler yapacağız. Bilet fiyatlarını düşüneceğiz. Sadece ülke sınırlarında değil, Avrupa'da da kupa kazanacağız. Bu seçimde projeler yarışsın dedik. Ne mutlu ki en gerçekçi işlerle karşınızdayız. Sayın Arat'ın projeri de hepsi çok değerli. Günlerdir Beşiktaş'ın konuşması büyüklüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Hepimizin tek sevdası Beşiktaş'tır. Artık çok daha güçlü bir Beşiktaş olacak. Gelin bugün Beşiktaş'ın zor zamanlarında yanında olanlara oy verin. Ne olursa olsun Beşiktaş'tan kopmayanlara oy verin. Beşiktaş Benim için hayattır."

HASAN ARAT'IN AÇIKLAMALARI

"Değerli Beşiktaşlılar, hepiniz hoş geldiniz. Saygıdeğer genel kurul üyeleri, ekranların başında bizi izleyen değerli Beşiktaşlılar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında bu güzel vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum"

"120 yıllık Beşiktaş, Balkan Savaşları'nda, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda sporcularını şehit vermiştir. Armamızdaki ay-yıldız milli mücadelede sporcularını kaybeden Beşiktaş'ın hak edilmiş bir onurudur. Ülkemizin göz bebeğidir Beşiktaş. Bu olağanüstü seçime kadar çok zaman kaybettik. 6 Ekim'den bu yana çok zaman kaybettik. Serdal kardeşim, 23 gün kala çıktı olabilir ama biz hazırlanıyoruz dedik. Beşiktaşlı asla pusuda durmaz! Bana 20 senedir nerede dedi? Benim formam orada duruyor. Oradaki müzede benim ay-yıldızlı formam duruyor. Biz kimseden icazet almadık."

"Beşiktaş'ı sahipsiz bırakmayız dediler. Burada Hasan Arat, efsane sporcularımız Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba varken, iş insanlarımız varken Beşiktaş sahipsiz kalır mı? Siz kimi ibrada alkışladıysanız ona sahip çıktınız. Dün neredeydiniz?"

"Değerli Beşiktaşlılar, bugün kendi iradenizle Beşiktaş zihniyetini değiştirebilirsiniz. Kendi iradenizle bir devri sonlandırabilirsiniz. Bugün kendi iradenizle özlediğiniz Beşiktaş'ı geri döndürebilirsiniz. Beşiktaş'ın kimseye borcu yoktur. Herkesin Beşiktaş'a borcu vardır"

"Beşiktaş, benim de oynadığım dönemde zor dönemler geçirdi. Ama arkasından onursal başkanımız Süleyman Seba geldi. Tesisleşen, futbolda öz kaynak sistemiyle rakiplerinin önüne geçen, futbolda rekorlar kıran Beşiktaş'ı tabii ki Beşiktaşlılar yönetecek"

"12.08.2023'te ne dedik? Süleyman Ağabey rahat uyu, bıraktığın emaneti almaya geliyoruz dedik. Süleyman Ağabey'in evi kayyumda, yönetimle birlikte o evi alacağız ve Süleyman Seba Müzesi yapacağız. Süleyman Ağabey evlatların emaneti almaya geliyor"

"Futbolu artık Beşiktaşlılar yönetecek. Feyyaz Uçar, Samet Aybaba yönetecek. Altyapıya başkan yardımcımız Hüseyin Yücel 10 milyon euro tahsis etti. Samet Aybaba'nın emrine verdi. Kendisi Şan Ökten Tesisleri'ni yapacak ve kulübe hediye edecek. Şan Ökten yıkılırken siz buradaydınız!"

"Beşiktaş Spor Okulları, Almanya ve yurdumuzda her yerde yayılacak. Derneklerle koordineli bir şekilde yeni bir Beşiktaş sistemi kurulacak. Finansman modelimiz hazır. Beşiktaş'ı yaşayan insanlar var burada. Akatlar hazır. İletişim hazır. Biz yetkiyi bilenlere vereceğiz. Mikrofona her isteyen çıkıp konuşamayak. Beşiktaş değişecek artık."

"Burada iki tane yiğit var; Onur Göçmez, Mete Vardar. Onlar TFF'nin icabına bakacak. Merak etmeyin"

"Beşiktaş'ı yaşayan insanlar var burada. Akatlar hazır. İletişim hazır. Biz yetkiyi bilenlere vereceğiz. Mikrofona her isteyen çıkıp konuşamayak. Beşiktaş değişecek artık."

"Beşiktaşlılar, Beşiktaş Spor Koleji kurulacak. Olimpik branşlar, Olimpiyatlara sporcu hazırlayacak. Bizde olimpiyatlara giden sporcu yok. Basketbol, dün gece ne oldu, 15 bin kişiyle Fenerbahçe'yi yendik. Bahçeşehir ile birleşiyoruz, EuroLeague'ye katılacağız. Akatlar Spor Salonu'nu ikinci başkanım Hüseyin Yücel yapacak."

"Beyaz bir sayfa açılacak. Beşiktaş'ın köprüden önceki son çıkışı diyorsanız, söz sizde. Bu yol, Beşiktaşlıların yoludur. Bizim turuncu listemize oy verin. Allah Beşiktaş'ı ve güzel vatanımızı korusun. Saygılarımı sunuyorum"

ADAYLARIN LİSTELERİ

Başkan adayların yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu:

Serdal Adalı: Metin Keçeli, Hakan Daltaban, Uğur Fora, Orhan Özalp, Ufuk Akçiğit, Çağatay Abraş, Kaan Kasacı, Aykan Aydın, Atilla Bingöl, Melih Aydoğdu, Hazal Kalkavan Karahan, Mustafa Mollaoğlu, Mahir Kaplan.

Hasan Arat: Hüseyin Yücel, Cüneyt Sezgin, Onur Göçmez, Yalçın Ayaydın, Mete Vardar, M. Kaan Şakul, Altın Mimir, Feyyaz Uçar, Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Bünyamin Burak Aslan.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Domenico Tedesco'dan Mertens sözleri: 'Çok büyük karakter'
Belçika Milli Takım Teknik Direktörü Domenico Tedesco dikkat çeken açıklamalarda ...
Michy Batshuayi Avrupa yolcusu
Fenerbahçe'nin Belçikalı santraforu Michy Batshuayi için sürpriz bir transfer ...
Trabzonspor seyircisi tribünleri boş bıraktı
Trabzonspor taraftarları takımının bugün Kayserispor ile Papara Park'ta ...
 
Fenerbahçe, Sivasspor'a karşı 4 eksikle oynayacak
Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında evinde Sivasspor'u konuk edecek olan ...
Kenan Karaman için Serie A iddiası!
Bir dönem Beşiktaş forması giyen Kenan Karaman'a sürpriz bir talip çıktı. ...
Reçete belli: Aykut Kocaman! Süper Lig'de ortalık karıştı...
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin Nordsjaelland'a 6-1 mağlup olmasının ardından ...
 
Nordsjælland yenilgisi ders mi oldu? Fenerbahçe, Krunic'i getiriyor
Ara transfer dönemi için çalışmalarına başlayan Fenerbahçe rotayı tekrar ...
Radja Nainggolan'dan ilginç transfer!
Bir dönem ülkemizden Galatasaray'ın kadrosuna katmak için yoğun mesai ...
Fenerbahçe Beko'dan Yam Madar açıklaması! 'Görme kaybı tespit edildi'
Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında Beşiktaş Emlakjet'e konuk olan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Cüneyt Çakır
Emre Belözoğlu
harç
İtalya
GAZİANTEP
Rıza Çalımbay
Sacramento King
TÜBİTAK
Denver Nuggets