E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bedelli askerlikte 21 gün ne yapılacak? 

Bedelli askerliğin belirlenen 21 günlük eğitim programı için 3 haftalık eğitim programı hazırlandı.

12.09.2018 - 14:56
Bedelli askerlikte 21 gün ne yapılacak?


Hazırlanan bedelli askerlik programı, içeriğinde yol izinleri, silahlı eğitimler ve spor eğitimlerine kadar birçok alanı kapsıyor.2Müracaat süreci bitmiş olan Bedelli Askerlik Hizmetine tabi yaklaşık 12 bin kişi, üç celp döneminin ilki olan 15 Eylül 2018 tarihinde birliklere sevk edilecek. Bedelli askerliğe başvuru 500 bini aştı ve 150 bin kişinin de işlemleri tamamlandı.321 gün süreyle eğitim yapacak gençlerin bu süre içerisinde hangi eğitimlerden geçeceği de belirlendi. İşte bedelli askerliğin 21 günlük eğitim programı...


1. Gün Cumartesi

Gün2. GünSevk ve katılım işlemleri gerçekleştiriliyor.

Gün3. GünÜçüncü gün; kalk, şahsi temizlik, kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Askerler ve rütbeler, esas duruş rahat vaziyetlerini yapmak, tekmil almak ve vermek, selamlama, şınav, mekik, akşam yemeği ve dinlenme ile bitiyor

Gün 4. Gün Dördüncü gün; disiplin, kalk, şahsi temizlik, kahvaltı, sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Astın vazifeleri, amirin vazifeleri, hedef küçültme ve hareketleri. Öğle yemeği ve dinlenme, tam siper ve düşmanın görerek ateşlerinden korunmak, tüfekli/ tüfeksiz hareketler, akşam yemeği ve dinlenme ile bitiyor.

Gün5. GünBeşinci gün; kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Emir, kendini takdim ve emir tekrarı, adımlar ve yürüyüşler. Öğle yemeği ve dinlenme, adımlar ve yürüyüşler, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme

Gün6. GünKalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. İzin müracaat ve şikayetler, yerinde saymak, yerinde dönüşler, öğle yemeği ve dinlenme. Yürüyüş kararı sayma, çökmek ve kalkmak, tüfekli/ tüfeksiz hareketler, akşam yemeği ve dinlenme.
Gün7.
GünKalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, askerlerin silah kullanmak yetenekleri, mevzi almak mevzi değiştirmek. Örü ve gizleme, öğle yemeği ve dinlenme, ateş taksimi disiplini ve idaresi, şınav, mekik, akşam yemeği ve dinlenme.

Gün8. GünSekizinci gün; kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Şınav/ mekik, tüfekli/ tüfeksiz hareketler, şınav, mekik, öğle yemeği ve dinlenme. Şınav, mekik, şınav, mekik, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme.

Gün9. GünDokuzuncu gün, serbest zamana ayrılmış.

Gün10. GünOnuncu gün; kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Temel insan hakları, örtü ve gizleme, işaretlerle sevk ve idare, öğle yemeği ve dinlenme, görmeyerek ateşlere karşı hareket, tüfekli/ tüfeksiz hareketler, akşam yemeği ve dinlenme, ses ışık koku ve çöp disiplini/ gece ilerleme kurallarını içeriyor.

Gün11. GünKalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Kurtuluş Savaşı ve Atatürk, mesafe tahmini, hedef tarifi, öğle yemeği ve dinlenme, hedef tarifi, yön tayini, 2.400 metre koşu. Son olarak akşam yemeği ve dinlenme.

Gün12. GünOn ikinci gün ise; kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Kurtuluş Savaşı ve Atatürk, piyade tüfeği tanımı parçaları sökülüp takılması kullanıcı bakımı şarjör çıkarma boşaltma ve emniyete alma. Öğle yemeği ve dinlenme, doğru nişan almak ve nişan noktası seçmek, üç köşe teşkili akşam yemeği ve dinlenme.

Gün13. GünOn üçüncü gün; kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Kurtuluş Savaşı ve Atatürk, harp silah ve araçları sergisi, öğle yemeği ve dinlenme, harp silah ve araçları sergisi, akşam yemeği ve dinlenme şeklinde tamamlanıyor

Gün14. GünOn dördüncü gün; kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, çevrenin korunması, tüfeğe hakimiyet esasları ve nişan vaziyetleri, öğretim atışı ve hataların düzeltilmesi, öğle yemeği ve dinlenme, öğretim atışı ve hataların düzeltilmesi, akşam yemeği ve dinlenme

Gün15. GünKalk ile başlayıp, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, şınav/ mekik, tüfekli/ tüfeksiz hareketler, şınav, mekik, öğle yemeği ve dinlenme, şınav, mekik, şınav, mekik, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme ile günlük eğitim tamamlanıyor

Gün16. GünOn altıncı gün serbest zamana ayrılmış

Gün17. GünKalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Kuvvet Komutanlarına ait görev fonksiyon alanlarının tanıtılması, Gözetleme dinleme etki – tepki ve raporlama. Nöbet yerinde nöbetçilerin hareket tarzı, öğle yemeği ve dinlenme, parola ve işaret kullanılması. El yapımı patlayıcı ve çeşitleri ve bileşenleri, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme, gece hareket tarzı gece ateş etme tekniği eğitimleriyle gün tamamlanıyor.

Gün18. GünKalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, kuvvet komutanlarına ait görev fonksiyon alanlarının tanıtılması, çökmek ve kalkmak, yatmak ve kalkmak, öğle yemeği ve dinlenme, dağılmak ve paydos etmek, selamlamak, silahlı esas duruş ve rahat vaziyeti, akşam yemeği ve dinlenme.

Gün19. GünEğitime; kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, Kuvvet Komutanlarına ait görev fonksiyon alanlarının tanıtılması, silahlı yerinde dönüşler, hizaya getirme ve istikamete bakmak, öğle yemeği ve dinlenme, tüfek çatmak tüfek almak, tüfek kayışını ayarlamak, tüfeği taşıma vaziyetleri, tüfeği doldurma ve kapama, akşam yemeği ve dinlenme şeklinde devam ediliyor.

Gün20. GünKalk şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, tüfeği muayene etme, sayı saymak, yürüyüş ve koşma çarklar, öğle yemeği ve dinlenme, tören provası, akşam yemeği ve dinlenme.

Gün21. GünBedelli askerliğin son günü, yemin töreni, öğle yemeği ve dinlenme, terhis işlemleri ile son buluyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de istifa depremi!
İYİ Parti Kurucu Üyesi Mustafa Gül ve Yüksel İstişare Kurulu Üyesi Ferruh ...
Yağmur, İstanbul'u yine felç etti
İstanbul'daki yağmur sonrasında Boğaz’dan çamur akarken, kentin çeşitli ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, kişilik ...
 
Bir evde 244 göçmen yakalandı!
Van'ın İpekyolu ilçesinde bir evde 244 düzensiz göçmen yakalandı.
İBB'den 'Martı Projesi' açıklaması
İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter, Kabataş Meydan Düzenlemesi ...
İnce'den 'Varlık Fonu' tepkisi
CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye Varlık ...
 
Reyhanlı saldırganı Yusuf Nazik'in ilk ifadesi
Suriye'de yakalanan Yusuf Nazik, ön sorgusunda, "Reyhanlı patlamasının ...
THY görevlilerinin yeni üniformaları görücüye çıktı
Türk Hava Yolları'nın, İtalyan modacı Ettore Bilotto tarafından tasarlanan ...
Kamu atamalarında yeni düzenleme
Resmi gazetede yer alan yeni Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre, tüm kamu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
Almanya
IŞİD
Netanyahu
Volero
Eczacıbaşı
voleybol
A Milli Takım
Beycan ÜÇKARDEŞ