E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan Yıldırım'dan 'Hayırcılar'a sert sözler 

Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaş, hangi tercihini yapacaksa gidip yapacak.Terör örgütlerinin 'hayır' dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır." dedi.

14.02.2017 - 14:52
Başbakan Yıldırım dan  Hayırcılar a sert sözler

Başbakan Binali Yıldırım, "Terör örgütleri hep beraber koro halinde 'hayır' propagandası yapıyorsa, bunun ülkemiz, milletimiz, vatandaşımız için bir işareti var. Vatandaş, hangi tercihini yapacaksa gidip yapacak. Terör örgütlerinin 'hayır' dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grubu'nda, partililerin yoğun tezahüratı nedeniyle konuşmasına bir süre başlayamadı ve "Bunlar beni konuşturmayacaklar anlaşıldı." diyerek espri yaptı.

Anadolu'nun bütün renkleri, bütün desenlerinin rengarenk burada olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bir dakika sessizlik istiyorum. Bir anlaşma yapalım, görevimizi tamamlayalım sonra bol bol coşalım. Evet mi?" diye sordu. Yıldırım, salondan "evet" karşılığını aldı.

'Evette, bereket var'
Başbakan Yıldırım, "Vesayetin her türlüsüne dur demek için", "Milletin üstünde bir güç kabul edilmemesi için", "Daha geniş temsil gücü olan bir Meclis için", "Bağımsız, tarafsız yargı için", "Gençlerin siyasete atılması için", "Etkili yürütme, etkili demokrasi için", "Gençlerin sesisinin daha gür çıkması için", "Kutuplaşma değil kucaklaşma için", "Çatışma değil uzlaşarak çalışma için" ifadelerinin ardından salonda bulunanlardan "evet" yanıtını aldı. Yıldırım, "Evet diyecek o kadar çok sebep var ki... Ben sadece birkaç tanesini söyledim. Evette, bereket var." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, ne zaman millete giderlerse gitsinler milletin kendilerine güvendiğini, inandığını "evet" dediğini söyledi.

Bir de hayırcıların olduğunu belirten Yıldırım, "Şimdi bunlar 'hayır kelimesinden sevimli iki şey türetirsek milleti ikna ederiz' zannediyorlar. Bırakın kelime oyunlarını. Lafla peynir gemisi yürümez. Hele hayırcıların bindiği HDP, PKK, FETÖ gemisi hiç yürümez. Şimdi biz 'PKK hayır diyor, FETÖ hayır diyor, DEAŞ hayır diyor' diyoruz. Sırtını PKK'ya yaslamış HDP hayır diyor. Bunlardan ses çıkmıyor, CHP, 'niye böyle konuşuyorsunuz?' diyor." ifadelerini kullandı.

'Muhalefet ne yapacak bilmiyorum'
Vatandaşın kararına boyunlarının kıldan ince olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Terör örgütleri hep beraber koro halinde 'hayır' propagandası yapıyorsa, bunun ülkemiz, milletimiz, vatandaşımız için bir işareti var. Vatandaş, hangi tercihini yapacaksa gidip yapacak. Terör örgütlerinin 'hayır' dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Buna da yürekten inanıyorum. Terör örgütlerinin gittiği yolda hiçbir vatandaşımızın olduğunu düşünmüyorum. Terör örgütü ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, toprağımızın da düşmanıdır. Terör örgütü ile topyekün mücadelede milleti hep yanımızda gördük. Milletten aldığımız güçle terör örgütünün belini kırdık. İktidar partisi olarak merak ediyorum; bir hafta sussak muhalefet ne yapacak bilmiyorum. Çünkü bekliyorlar ki hükümet, AK Parti, bir açıklama yapsın da hemen karşısında bir açıklama yapalım. İktidarın her işine muhalif olmayı marifet sayıyorlar."

'Parlamento ortadan kalkmıyor'
Muhalefetin "hayır istemezük" diyerek tek bildiği işi yaptığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye demokrasisi bugüne kadar birçok tarihi sınav verdi. Bu gazi Meclis 'dayatılan cumhurbaşkanı adayı seçilsin' diye 1973'te abluka altına alındı. Parti genel başkanları, milletvekilleri, hapisle, sürgünle ölümle tehdit edildi. 79'da 119 turda cumhurbaşkanını seçemedi. Bu durum bahane edilerek 80 darbesi yapıldı. Biz Türkiye'de demokrasinin başını öne eğdirecek bir olay daha yaşansın istemiyoruz. O yüzden milletin gücünün esas olduğu bir anayasayı millete götürüyoruz. Millet 'evet' diyor. Bundan hiçbir şüphemiz yok. 15 Temmuz'da sivil vatandaşlarımıza saldıran Feto ve avanesi 'hayır' diyor. Her fırsatta polisimize askerimize saldıran, şehit eden, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden sivil vatandaşlarımızı öldüren bölücü PKK 'hayır' diyor. Onların arkasına saklanan, sırtını onlara yaslayan bölücü HDP de 'hayır diyor. Bunların değişim karşısında yer alması anlaşılabilir ama ana muhalefet yöneticilerine ne demek lazım? Dertleri neymiş? Parlamento ortadan kalkıyormuş. Parlamento ortadan kalkmıyor, vatandaş bilsin. Aslında CHP de bunu çok iyi bilir. CHP'nin resmi siyaseti AK Parti ne derse tam tersi şeklinde olur."

Yıldırım, "Araştırmalar sırasında yeniden değerlendirme imkanı da getirdik. Atılanlar kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyorsa bunun da tabii ki hukuk devletinde bir karşılığı olması lazım. Son zamanda çıkarılan KHK ile yeniden değerlendirme mekanizmasını hayata geçirdik. Yedi üyeden oluşacak, bir nevi mahkeme gibi çalışacak, idare adına bütün bu itirazları inceleyip karara bağlayacak. İtirazlarda haklılık görülürse göreve iade edilecek." diye konuştu.

 'El Bab büyük ölçüde kontrol altında'
Terör örgütüne lojistik ve finansal kaynak sağladığı tespit edilen belediyelerde yeni görevlendirmeler yapıldığını anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yüzlerce üst düzey terörist yakalandı, adalete teslim edildi. İçinde patlayıcı, canlı bomba, bombalı araç eylemlerinin bulunduğu 126 girişim engellendi. Bölücü terör örgütü Türkiye topraklarından tam olarak temizleninceye kadar yaz kış demeden bu mücadele sürecek. Türkiye topraklarının ötesinde de ulusal güvenliği sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini temin etmek için Fırat Kalkanı Harekatımız da devam ediyor. Bütün bu mücadeleden sonra El Bab, nihayet büyük ölçüde kontrol altına alındı. Amacımız örgütlerin cirit atığı bölgelerden Türkiye'ye uzanan koridorların açılmasının önüne geçmek. En başından beri bu gayretlerimiz boşa gitmedi. Ancak su uyur düşman uyumaz. Tedbiri asla elden bırakmayacağız. Tedbiri elden bırakmadığımız bir diğer husus da FETÖ. Uluslararası taşeron bir örgüt olan bu katil güruhu takibimizdedir. Kamuda incelemeler, arındırmalar dikkatle devam ediyor. FETÖ ile bağlantısı olduğu ortaya çıkan kim olursa olsun hukuk içinde gereği yapılmaya devam edecek."

'Siyasi görüşümüzü evde bırakacağız'
Kaydedilen ilerlemeleri kalıcı hale getirmek, güvence altına almak için anayasada mecburi değişiklik yaptıklarına değinen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye dev reformlar, dev hizmetlerle buluştu. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması çok önemli. Bu halk oylamasında sandığı giderken şüphesiz siyasi görüşümüzü evde bırakacağız, milli duygularımızla hareket edeceğiz. Çünkü mesele memleket meselesi. Gelecek nesillere daha müreffeh, daha kalkınmış, bir Türkiye emanet etmek istiyor musunuz? Eli kanlı FETÖ gibi terör odaklarının bir daha alçakça darbe yapmasını önlemek istiyor musunuz? 15 yıldır ülkemizin çehresi olumlu yönde değişmeye devam ediyor, bu değişim devam etsin istiyor musunuz? Evet, evet evet." 

'Kampanyamız 25 Şubat'ta başlayacak'
Yıldırım, AK Parti'nin ana kademe yöneticileri, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcileri, ilçe başkanları, belde başkanları, tüm bakanlar ve tüm AK Parti teşkilatının önümüzdeki iki ay içerisinde sahada olacağına dikkati çekti.

Ankara Arena'da 25 Şubat'ta kampanyanın başlangıcını muhteşem bir katılımla gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Yıldırım, "O gün Türkiye'nin kalbi Ankara'da, Arena'da atacak. Bütün çalışmalarımızda sağduyuyu elden bırakmayacağız. Kışkırtmalara ve tahriklere kapılmak yok. Yalan ve iftiralarla 'hayır'cı blok bu süreci savsaklamaya çalışıyor. Unutmayın, bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. İki ay memleketin her yerini karış karış gezeceğiz. Türkiye tertemiz bir istikbale yönelsin diye kolları sıvamaya var mısınız?" dedi.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabahattin Önkibar'ın kitabına komik gerekçe!
Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar’ın "Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında ...
'Türkiye'nin yarınları aydınlık olacak'
Genel Başkan Yardımcısı Böke, gençlere, referandumda oy kullanmak ...
MHP'nin 4 ismine ihraç talebi
MHP'de 'Hayır' oyu vereceklerini açıklayan milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, ...
 
Devlet Bahçeli’nin dramı
Devlet Bahçeli’nin dramı!
'Türkiye'yi ayağı kaldırmak istiyoruz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, "Aydınlık, özgür, kalkınan, hukuka dayanan ...
'Şimdi El Bab'a girebiliriz'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Konya’daki kampında Türkiye’nin ...
 
'Suriye konusunda dönüm noktası...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son birkaç ayda Suriye konusunda dönüm noktası ...
Bahçeli, Rusya'ya tepki gösterdi
MHP lideri Bahçeli, partisinin Konya’da düzenlenen referandum toplantısında ...
İşte Bahçeli'nin referandum sloganı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'evet' oyunu ilginç bir sloganla destekledi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kocan Kadar Konuş
Kırgızistan
Ayşe Ersöz
kardemir karabükspor
serdar ortaç twitter
özgecan
Küçük çekmece
2022 Dünya Kupası
Ömer Demir