E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar! 

Başbakan Binali Yıldırım, kritik açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye - Rusya ilişkilerine ilişkin, Çarşamba veya Perşembe günü Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında telefon görüşmelerinin gerçekleşeceğini söyledi. Ayrıca Binali Yıldırım ayrıca erken seçim iddialarına yönelik açıklamalarda da

28.06.2016 - 09:37
Başbakan Yıldırım dan flaş açıklamalar!

Başbakan Binali Yıldırım, düşürülen Rus uçağıyla ilgili gerekirse Rusya'ya tazminat ödenebileceğini söyledi. Yıldırım konu ile ilgili "Mektubun içeriği çok açık. Üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Burada hayatını kaybedenlerden acılarını paylaştığımızı söylüyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi söylüyoruz. Bu ilişkilerin bundan sonra normale dönmesi gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.

MISIR'A YEŞİL IŞIK YAKTI

Başbakan, "Aynı bölgede yaşıyoruz, birbirimize ihtiyacımız var. Bakanlar seviyesinde bile ilişkiler başlayabilir. Buna mani bir hal yok. Bunun olması konusunda da biz hazırız. 3 günlük dünya, neyin kavgasını ediyoruz." diyerek Mısır'a da yeşil ışık yaktı.

Yıldırım, TRT haber'de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"İsrail ile ilişkilerde gelinen noktanın" sorulduğu Yıldırım, İsrail ile gelinin noktanın, "ilişkileri normale döndürme mutabakatı" olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanının, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'dan resmen özür dilediğini anımsatan Yıldırım, bu kapsamda görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Filistin, Gazze, Batı Şeria bölgelerindeki ambargolar, tecridin ortadan kalkması, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunun epey zaman aldığını belirten Yıldırım, diğer bir madde olan tazminat konusunda ise anlaşmaya varıldığını ifade etti.

Bu noktaya gelinmesinin önündeki en önemli engelin Filistin'e uygulanan ambargo ve tecrit olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Filistin'de, Gazze'de, Batı Şeria'da kısıtlı şartlar ve ambargo altında yaşayan Filistinlilerin tekrar hayata dönmesini, normalleşmesini bu mutabakatla büyük ölçüde sağlamış oluyoruz."

"Gayet güzel şeyler oluyor"

"Rusya ile İsrail ile olan ilişkiler normale dönüyor. Neler oluyor?" sorusu üzerine Yıldırım, "Anormal bir durum mu var? Gayet güzel şeyler oluyor. Ne dedik? Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız." dedi.

Türkiye'nin bulunduğu bölgeyi huzura, barışa, kardeşliğe dönüştürecek ciddi adımlar attıklarını ifade eden Yıldırım, bundan sonra da bu adımları daha da fazlalaştıracaklarını dile getirdi.

"Mezhep savaşı çok büyük bir tehlike"

Mezhep savaşlarından geçmişte Avrupa'nın neler çektiğini herkesin bildiğini, milyonlarca insanın anlamsız bir kavga uğruna yok olup gittiğini hatırlatan Yıldırım, bunun çok büyük bir risk, tehlike olduğunu, asla hayat bulmaması gerektiğini vurguladı.

Ciddi bir gayret içinde olduklarını, İran ile bölgedeki mezhep ileri gelenleriyle görüşmeler yaptıklarını anlatan Yıldırım, Irak'ın toprak bütünlüğüyle farklı renklerin bir arada yaşadığı bir komşu olarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hem Suriye hem Irak bizim sınır güvenliğimiz açısından da çok önemli. Biz, terörle bir mücadele sürdürüyoruz. Bu mücadelenin uzun vadede başarı şansı, güneydeki sınırlarımızın tamamen güvenlik altına alınmasına bağlı. O da neye bağlı? Oradaki otorite boşluklarının ortadan kalkması, istikrarın bölgede sağlanmasına bağlı. Böyle olunca ancak Türkiye güneyden gelecek risklere karşı daha güvenli hale gelecektir."

"Hava sahamız irademiz dışında asla ihlal edilmemeli"

Rus uçağı olduğu anlaşılan bir uçağın, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürüldüğünü hatırlatan Yıldırım, "Bu olay üzerine Rusya ile aramızdaki ilişkiler limonileşti, daha sonra gerildi. Çok üst düzey bir krize tırmandı kısa sürede. Tabi bu bizim arzu etmediğimiz bir şeydi." dedi.

Hava sahasının Türkiye'nin iradesi dışında ihlal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, bizim hükümranlık hakkımızın ihlali anlamına gelir. Arzu etmediğimiz bu olayı yaşadık ama şunu gördük ki Türk milleti ve Rus halkı bu krizi çok benimsemedi. Her ne kadar tepede kriz hakimse de tabanda bir an önce bu anlamsız krizin sona erdirilmesi için ciddi bir beklenti oluştu. Biz de sorumluluk taşıyan yöneticiler olarak milletlerimizin, halklarımızın bizden beklentisine karşı kalamazdık, duygusallık içerisinde olamazdık."

"Putin ile Cumhurbaşkanımız arasında telefon görüşmesi gerçekleşecek"

Başbakan Yıldırım, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi yönünde atılan adımlarla ilgili, "Zannediyorum bugün, yarın belki çarşamba belki perşembe Sayın Putin ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşecek." ifadesini kullandı.

"Filistin herkesin davası oldu"

Filistin davasının artık herkesin davası olduğunun altını çizen Yıldırım, 1848'den beri kanayan yara olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Filistin'de bu kadar bedel ödedikten sonra dünyadan tecrit edilmeleri, adeta yalnızlığa, yoksunluğa mahkum edilmeleri bizim değerlerimize asla uyan bir şey değil. Onun için bu mutabakat çok uzun sürdü. Yoksa bizim meselemiz İsraille özür meselesiydi ve vatandaşlarımıza tazminat meselesiydi ama bunu Sayın Cumhurbaşkanımız bununla sınırlı görmedi haklı olarak." diye konuştu.

"Mektubun içeriği çok açık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektubuna ilişkin de Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mektubun içeriği çok açık. Biz üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Burada hayatını kaybedenlerin aileleriyle acılarını paylaştığımızı söylüyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi ifade ediyoruz. Bu ilişkilerin bundan sonra normale dönmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Karşı taraf da bunu uygun buluyor, onaylıyor."

Yıldırım, erken seçim iddialarına 'Seçim seçim ne zaman geçim? 'Millet seçim değil geçim bekliyor. Milletimiz arkamızda olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu.
Milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Vladimir Putin
Türkmenistan
fatih terim
ygs sonuçları
İstanbul Başakşehir
premier lig
ygs puan hesaplama
Kayseri Erciyesspor