E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan Davutoğlu: Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var dedi.

9.02.2016 - 14:49
Başbakan Davutoğlu:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, Suriye'de iç karışıklıkların başladığı Mart 2011'den itibaren dil, din, ırk ayrımı gözetmeden tüm mağdurlara, mazlumlara kapısını, gönlünü, sofrasını, yüreğini açmıştır. Bu gönül zenginliği dolayısıyla milletimizle gurur duyuyoruz" dedi. Uluslararası toplumun, ABD ve Rus yönetimlerinin samimi davranması gerektiğini belirten Davutoğlu, ''Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. 6 bini aşkın sortinin yüzde 90'ı sivillere ve ılımlı muhalefete atıldı, sadece yüzde 10'u DEAŞ'a. Her bir bombanın düştüğü yerin bilgisi elimizde ve bunu ABD de Birleşmiş Milletler de bütün uluslararası toplum da biliyor. Artık bu gidişe bir 'dur' demenin vakti gelmiştir'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son grup toplantısından bu yana yaptığı temaslarla ilgili bilgi verdi.               

Londra'da yapılan Suriye toplantısında, "Ben milletimle gurur duyuyorum. Çünkü öyle bir millet ki bu, 2,5 milyon kardeşini 5 senedir ağırlıyor ama milletin içinden Suriye, Arap, mülteci, göçmen karşıtı bir tavır söz konusu olmadı. Kilis'te Suriyeli kardeşlerimizin sayısı orada yaşayan Kilisli vatandaşların sayısını geçti ama Kilisli bağrını açtı. Bütün vilayetlerimiz bunu yaptı. Biz bunu yapıyoruz, çünkü bizim yüreğimiz dünyanın bütün bütçelerinden daha büyüktür" dediğini aktaran Davutoğlu, uluslararası toplumun bu konuya yeterince duyarlı yaklaşmadığının hala bir gerçek olduğunu söyledi.    

Davutoğlu: Eyvallah Türkiye özgür bir ülke herkes istediği açıklamayı yapabilir ama hak ettiği cevabı da alır
Davutoğlu: Eyvallah Türkiye özgür bir ülke herkes istediği açıklamayı yapabilir ama hak ettiği cevabı da alır
          
Türkiye olarak Suriye halkının yaşadığı acıları her zeminde dile getirerek bu duyarlılığı artırmaya çalıştıklarını belirten Davutoğlu, "Gözler kör olmuşsa gönülleri açmaya çalışıyoruz. Gönüller, yürekler daralmışsa onlar adına biz yüreklerimizi genişletmeye çalışıyoruz" dedi.               

Baştan beri zulme uğrayan Suriyelilerin yanında olduklarını dile getiren Davutoğlu, bugün de bu tavrın değişmediğini ve değişmeyeceğini kaydetti.

Davutoğlu, "Türkiye, Suriye'de iç karışıklıkların başladığı Mart 2011'den itibaren dil, din, ırk ayrımı gözetmeden tüm mağdurlara, mazlumlara kapısını, gönlümü, sofrasını, yüreğini açmıştır. Bu gönül zenginliği dolayısıyla milletimizle gurur duyuyoruz. Bütün dünyayı ilgilendiren böyle bir meselede uluslararası toplum konuyu birçok yönleriyle görmezden gelirken biz ısrarla onların vicdanına hitap etmeye devam ettik" diye konuştu.    

"Halep'in acısını yüreğimizde hissediyoruz"                              
"Maalesef yanı başımızda yaşanan acılar gün geçtikçe büyüyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, insanların can vermeye, şehirlerin yıkılmaya, kitlelerin evlerinden olmaya devam ettiğini söyledi.               

Esad rejimi ve Rusya'nın mazlum ve masum insanların ocağını başlarına yıkmak için her gün bombalar yağdırdığını belirten Davutoğlu, Türkiye sınırında on binlerce insanın bin bir zorlukla hayata tutunduğunu belirtti. Davutoğlu, şunları ifade etti:               

"Ne yiğit bir halktır Suriye halkı. Dün sayın Merkel ile görüşürken, Suriye muhalefetinin gücü üzerinden yapılan spekülasyonları ele aldık ve kendine şunları ifade ettim: Bir halk düşünün ki kendilerine zulümle, baskıyla gelen düzenli bir orduya karşı 5 yıl direndi. Bu zalim rejim güçleri varil bombalarıyla, kitle imha silahlarıyla halkın üzerine geldi, halk teslim olmadı. Arkasından Hizbullah milisleri geldi. İran'ın gayrinizami harp güçleri devreye girdi. Rivayetlere ve değişik bilgilere göre çok sayıda İranlı generalin öldüğü savaşlar yaşandı. Arkasından Rusya bütün gücüyle yüklendi. Düşünün, bir halk, Halep; İran, Rusya, Suriye güçlerinin yoğun baskısı altında hala direnişini sürdürüyor. İkinci dünya savaşından bu yana insanlık bu kadar zulüm ve acıya şahit olmadı. Son gülerde Halep ağır saldırılara maruz kalırken biz Halep'in acısını yüreğimizde hissediyoruz.    

Bu Cuma inşallah kurtuluş gününü kutlayacak olan Kahramanmaraş'a gideceğim. 1921 yılı şartlarında 4 şehir yabancı istilasına direniyordu. Maraş, Antep, Urfa ve Halep. Üç şehir istiklalini kazanabildi ve bugün Türkiye içinde özgür, gelişmiş, barış ortamında varlığını sürdürüyor. Onların kardeşi olan Halep ise yanıyor. Yüzyıllardır kalbimizin, medeniyetimizin parçası olan Halep yanıyor ve dünya seyrediyor. Maraş ayağa kalktığında, Antep şahlandığında, Urfa bayrağına, istiklaline sahip çıktığında Halepliler onlar için dua ediyordu. Şimdi de biz tarihi borcumuzu ödeyerek direnen, şanlı, kahraman, gazi Halep'e, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa adına sahip çıkacağız. Orada bugün Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine ve tarihine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir  bütün olarak arkalarındadır. Nasıl onlar Kahramanmaraş'ın yanındaydılar, Gaziantep direnişine destek verdiler, Şanlıurfa'nın şanlı yürüyüşüne dualarıyla, yürekleriyle katıldılar, bizim için de artık Halep bütün bu ünvanlarla anılacaktır. Gazi, kahraman, şanlı Haleptir. TBMM'den şanlı, kahraman, gazi Halep'e buradan selam ediyoruz. Gün gelecek bu zulüm bitecek.            

 Dünya mirasının, İslam kültür birikiminin bir önemli şehri daha vandalca, barbarca saldırılarla karşı kaşıya. Bir tarafta Cenevre'de taraflar barış için toplanırken diğer taraftan Rus savaş uçakları Halep, Azez ve civar bölgeyi çok yoğun bombardımana tutuyor. Oradaki sivil kamplar dahil olmak üzere çok sayıda sivil zayiata sebebiyet veren askeri operasyonlar yapılıyor. Çoğu İran ve Lübnan'dan gelen yabancı savaşçılar desteğindeki rejim güçleri, Halep-Türkiye koridorunu kesiyor, insani yardımları engelliyor."            

Davutoğlu, Halep ve civarında yaşayan milyonlarca Suriyeli için büyük ve yeni bir insani trajedinin eşiğinde olunduğunu söyledi.               

Türkiye'nin "mazlum milletlerin son kalesi" olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Şimdi muhalefet partileri de dahil herkes elini vicdanına koysun. Bayırbucak Türkmenleri sığınacak bir diyar aradığında arkalarında Türkiye'yi buldular, yönlerini Türkiye'ye döndüler. Haseke, Kobani Kürtleri DEAŞ zulmü karşısında sığınacak bir yer aradıklarında yönlerini Türkiye'ye döndüler. 197 bin Kürt kardeşimiz üç gün içinde Türkiye'ye girdi. Şimdi Halepliler, İdlib Arapları yine sığınacak bir yer aradıklarına Hatay'a doğu yürüdüler" diye konuştu.               

Azez ile Türkiye arasındaki kampta yaşayan 70 bin kişinin sadece Türkiye Cumhuriyeti'ne, devleti idare eden hükümete ve AK Parti kadrolarına güvendiğini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:           

"Eğer Türkiye müşfik bir el, herkese açık bir gönül ve kudretli bir ülke olarak bu kardeşlerimizin yanıbaşında olmasaydı bu kardeşlerimiz nereye gideceklerdi? Eğer Türkiye krize girseydi, koalisyonlar ya da başka bir takım güç kullanamayan yapılar elinde olsaydı, acaba bu kardeşlerimiz nereye gideceklerdi? Buradan bir kez daha herkesin duymasını isteyerek ve bilerek, Ankara'dan, istiklalimizin başkentinden, Kahramanmaraş'ın kurtuluş yıl dönümünde bütün müstevli güçlere haykırarak ifade diyorum; hangi mazlum millet varsa ki müstevlilerin baskısı altındadır, biz onun yanındayız. Hangi halk varsa ki 'Rabbim, bize katından bir yardımcı gönder' diye dua etmektedir, biz Rabbimiz adına, O'nun rızası için o halkın yanındayız. Hangi halk var ki tarih adına dönüp 'kardeşlerim nerede' diye sormuşsa, kardeşleri olarak Türkmen, Arap, Kürt ayrımı yapmaksızın, biz, onların yanındayız."              

Askeri harekatın bu yoğunlukla devam etmesi halinde, 70 bin Suriyeli göçmenin Türkiye sınırlarına yönelme ihtimalinin bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, Türkiye'nin zorda olan, canını kurtarmaya çalışan kimseye kapısını kapatmadığını, kapatmayacağını söyledi.              

"Rusya'nın sortilerinin yüzde 10'u DEAŞ'a"               
Uluslararası toplumun, ABD ve Rus yönetimlerinin samimi davranması, gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, şunları kaydetti:               "Suriye'de adil ve kalıcı bir barışın, bir çözümün gerçekleşmesi için artık çok fazla vaktimiz yok. Çözüm için bölgede bulunduğunu söyleyenler, maalesef bugüne kadar çözümü sağlamak yerine, meselenin daha da düğümlenmesine sebep oldular. Rusya, terörle hiç ilgisi olmayan sivil hedefleri acımasızca bombalamaya devam ediyor. Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. 6 bini aşkın sortinin yüzde 90'ı sivillere ve ılımlı muhalefete atıldı, sadece yüzde 10'u DEAŞ'a. Her bir bombanın düştüğü yerin bilgisi elimizde ve bunu ABD de Birleşmiş Milletler de bütün uluslararası toplum da biliyor. Artık bu gidişe bir 'dur' demenin vakti gelmiştir. İnsanlığın vicdanının harekete geçmesini bekliyoruz ama maalesef harekete geçemiyor. Uluslararası toplumun kalbi durmuş, yüreği donmuş, vicdanı kurumuş. Tarih bugün bu zulme sesini çıkarmayanları, çıkaramayanları da zulmün ortağı olmaları anlamında da kara lekeyle kaydına geçirecektir. Bu mazlum coğrafyanın yangınını seyredenler insanlık önünde mahçup olacaklar, Suriye'yi, o canım Halep'i, Bayırbucak'ı kan gölüne çeviren zalimler hiç merak etmeyin, bu yaptıklarının hesabını birgün mutlaka vereceklerdir."              

Soğuk savaş günlerinde, muazzam bir güç olarak Afganistan'a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde burayı terk ettiğini kimsenin unutmaması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, bugün Suriye'ye girenlerin de zelil bir şekilde burayı terk edeceğini, Halep'e bomba atanların tarih önünde hesap vereceğini ve mutlaka Suriye halkı nezdinde mahkum olacağını söyledi. - "Türkiye insanlığın sesi, vicdanı oldu"               

Başbakan Davutoğlu, Akdeniz'de ölü bedenleri sahillere vuran mazlum ve masum Suriyeli çocukların ahının bütün dünyada, Amerika'da, Avrupa'da, Asya'da, Ortadoğu'da herkesin yakasına yapışacağını ifade etti.               

Baştan beri zulmün, zalimin yanında olmayan Türkiye'nin, bu yapılanlara sessiz kalmadığını belirten Davutoğlu, mazlumların sığınağı olan Türkiye'nin, bütün zorluklara rağmen Suriyeli insanların hayat hakkına sahip çıkarak, insanlığın vicdanı, sesi olduğunu dile getirdi.               

"Bizler, insanlık görevimizi yapıyoruz. Bizler, tarihi görevimizi yapıyoruz. Bizler, Rabbimizin bize verdiği 'mazlumlara, yetimlere sahip çık' emrinin gereğini yapıyoruz" diyen Davutoğlu, insanlık görevinden daha ulvi bir görevi bilmediklerini kaydetti.              

Almanya'ya teşekkür               
Londra'da görüştüğü Almanya Başbakanı Merkel'in dün Türkiye'ye geldiğini anımsatan Davutoğlu, görüşmede Türkiye-Almanya ilişkilerinin yanı sıra Suriye ve mülteci sorununu ele aldılarını anlattı.               

Avrupa'da mülteci sorunu nedeniyle üzerinde en fazla baskı hisseden iki ülkenin Türkiye ve Almanya olduğuna işaret eden Davutoğlu, 10 önemli başlıkta Almanya ile hareket etme noktasında mutabakata vardıklarını söyledi. Almanya'ya duyarlılığı, Merkel'e ise liderliği için teşekkür eden Davutoğlu, mültecilere kapıların açılması ve bu konuda gereken adımların atılması yönünde bütün baskılara rağmen gösterilen kararlılığın, tarihte hak ettiği yeri alacağını belirtti.               

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra eşi görülmemiş, büyük acılarla yüz yüze olunduğunu dile getiren Davutoğlu, "Burada bütün ülkeler, devletler, devlet başkanları, aydınlar, yazarlar, sanatçılar insanlık adına söz alacak olan herkes, insanlık sınavından geçiyor. Almanya ile geliştirdiğimiz bu işbirliğinin diğer ülkelere de örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.              
"Kazakistan'da yararlı görüşmeler gerçekleştirdik"               
Kazakistan ziyaretine de değinen Davutoğlu, Kazakistan ve Orta Asya'ya her gidişinde Hoca Ahmet Yesevi'nin nefesini, sesini yüreğinde, gönlünde hissettiğini kaydetti.               
Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliğinin kurulmasıyla Kazakistan ile ilişkilerin en üst düzeye çıktığını belirten Davutoğlu, bu ziyaretlerinde, Türkiye ile Kazakistan arasında ticaret, ekonomi ve ulaştırmada iş birliği alanlarını geliştirme yolunda çok yararlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.               Davutoğlu, ziyaretlerinde ayrıca, Çin'den başlayarak bütün Orta Asya'yı geçen, Kazakistan'dan Aktau Limanı'ndan Azerbaycan'ın Bakü Limanı'na, oradan Tiflis'e ve Kars ile Marmaray üzerinden Avrupa'ya gidecek olan modern ipek yolunun geleceğini konuştuklarını ifade etti.               

Geçen hafta boyunca farklı gruplarla Doğu ve Güneydoğu'da terör olaylarının yansımalarını ele aldıkları bir dizi toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Davutoğlu, bu görüşmelerde, terör örgütlerine karşı neler yapılabileceğine ilişkin değişik kesimlerin kanaatlerini almanın yanı sıra kendi niyet ve hedeflerini de paylaştıklarını bildirdi.               
Doğu ve Güneydoğu milletvekilleriyle görüşerek, AK Parti kadrolarından gelen sesi, kaygıyı ve gelecek beklentilerini dinlediğini anlatan Davutoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle de bir araya geldiğini belirtti.              

"Valilere 'halkla yan yana olma' talimatı"               
Sivil toplumdan gelen bütün bu bilgiler ışığında, 22 ilin valileri, komutanları, emniyet müdürleri, mülki amirleri ve kaymakamlarla bir araya geldiğini anımsatan Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:               
"Genelkurmay Başkanımızın ilgili bakanlarımızla katıldığı, son olarak 31 Temmuzda, yani huzur ve demokrasi operasyonunun başlamasının hemen sonrasında yaptığımız bir toplantıdan bu yana olan gelişmeleri de ele aldık. Tek tek bütün illeri ve ilçeleri masaya yatırdık. Onlara hükümetimizin perspektifini aktardım ve açık bir şekilde şunu ifade ettim; sizlerin görevi milletin vicdanıyla, devletin aklını buluşturmaktır. Bütün valilerimize de halkımızla yan yana olmak, teröriste karşı da en kararlı durmak talimatını ilettim. Biz, halkımıza şefkatle, Türkiye'yi tehdit eden kim olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun ona da kudretle davranmaya devam edeceğiz. Bu tavrımız asla değişmeyecektir. Bununla beraber ülkemizi tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı herhangi bir ayrıma gitmeden kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam ediyoruz."               

Başbakan Ahmet Davutoğlu, her hafta sonunu bir başka şehirde geçireceğini, özellikle de Doğu ve Güneydoğu illerine gideceğini ifade ettiğini hatırlatarak, bu Cuma Kahramanmaraş'a, 13 Şubat'ta da Erzincan'a gideceğini söyledi.               

"Kardeşlik buluşmaları" çerçevesinde Mardinlilerle buluştuğunu, devletin vatandaşların yanında olduğunu gösteren destek planını açıkladığının altını çizen Davutoğlu, bir yandan terörle en etkin şekilde mücadelelerini sürdürdüklerini, diğer yandan da terörden zarar gören vatandaşların mağduriyetini giderecek her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti.  

Hürriyet    

ETİKETLER:
Rusya , Suriye , Davutoğlu , hbaer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
twitter
dolar
Mersin İdmanyurdu
big ben
premier lig
A Milli Takım
İlker İnanoğlu
yakmak