E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başakşehir'den Galatasaray'a fark! 

Süper Lig'in 12. haftasında Başakşehir lider Galatasaray'ı tarihi bir skorla 5-1 mağlup etti. Gecenin yıldızı hat-trick yapan Adebayor oldu.

19.11.2017 - 09:25
Başakşehir den Galatasaray a fark!


Süper Lig 12'nci hafta karşılaşmasında Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı 5-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Medipol Başakşehir 26 puana yükselirken, Galatsaray 26 puanda kaldı.

Süper Lig'in 12. haftasında Medipol BaşakşehirGalatasaray'ı 5-1 yendi. Galibiyetle puanını 26'ya taşıyan Medipol Başakşehir, Galatasaray ile puanını eşitleyerek zirveye ortak oldu.
Maçın kontrolünü elinde tutan Medipol Başakşehir, Attamah, Adebayor (3) ve Kerim Frei'ın golleriyle sonuca giderken, sarı-kırmızılı ekibin tek golünü ise Gomis kaydetti.
Bu sonuçla 12. hafta sonunda ligin zirvesinde Galatasaray ve Medipol Başakşehir 26'şar puanla yer alırken, sarı-kırmızılı takım, averajla da olsa liderliğini korudu.

Geride kalan sezonun 27. haftasında rakibine 4-0 yenilen sarı-kırmızılı takım, Medipol Başakşehir deplasmanından yine 4 farklı bir sonuçla ayrıldı.


Galatasaray Teknik Direktörü Tudor: "Adebayor tek başına maçın kaderini değiştirdi"
"3'üncü gol maçın kırılma anıydı"
"Milli takım aralarından sonra hep deplasmana gittik"
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, takımının Medipol Başakşehir'e 5-1 mağlup olduğu maçın ardından 3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda basın mensuplarının karşısına çıktı.

Başakşehir'i kutlayarak sözlerine başlayan Tudor, "Kazanmayı hak ettiler. Bugün Adebayor, tek başına maçın kaderini değiştirdi. Diğer taraftan birçok oyuncum gününde değildi. 3 puan için Başakşehir'i kutluyorum. Bence bugün maça bakıldığında 5-1 bitecek bir oyun yoktu sahada. Bana göre en büyük sebep Adebayor'du. Başakşehir bizden daha iyiydi. Tek söylemem gereken, rakibi tebrik etmek. Onlar da bizim sahamıza gelecek. En önemlisi sezon sonunda şampiyon olmak. Elbette bireysel eleştiri yapacağız. Bunları kendi aramızda yapacağız" dedi.

"3'ÜNCÜ GOL MAÇIN KIRILMA ANIYDI"

Yalnızca bir değişiklik yapması ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Tudor, "Beklentim çift forvetle devam etmekti ve onlardan gol gelmesiydi. Bu yüzden böyle devam ettim.  3'üncü gol bu maçın kırılma anıydı. 2-0'a rağmen iyi geldik ama 3'üncü gol maçın gidişatını belirledi. Tabii ki çok abartılı bir skordu. İlk yarı iki atak iki gol geldi. Ama bir Adebayor faktörü vardı" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM ARALARINDAN SONRA HEP DEPLASMANA GİTTİK"

Milli takım aralarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Hırvat çalıştırıcı, "Milli takım aralarından sonra hep deplasmanlarda oynuyoruz. Bu bir talihsizlik. Bugün ilk 11'imizde 3-4 oyuncumuz da formda değildi. Ancak burada önemli olan sezon sonu şampiyon olabilmek. ona bakmak gerekiyor. Son 3 hafta şampiyon belli olacak" ifadelerini kullandı.

Latovlevici tercihi ile ilgili gelen bir soruyu cevaplayan Tudor, "Her hafta o anki en 11'imi seçmeye çalışıyorum. Ben de tercihimi Latovlevici'den yana kullandım" dedi.
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Biz de şampiyonluğa oynuyoruz"
"Şampiyon olamasak da canları sağ olsun"
"Tudor'un oyuncu değişikliklerine karar veremem"
"Bu baskıyı yapabilecek kapasitedeyiz"
"Bizim için daha zor maçlar başlayacak"
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımının Galatasaray'ı 5-1 mağlup ettiği maçın ardından 3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Sözlerine Naim Süleymanoğlu'na başsağlığı dileyerek başlayan Avcı, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Maçla ilgili, Galatasaray son 1-2 haftadır oyun planında değişikliğe gidiyor. Özelikle 3'lü oynarlarsa nasıl, 4'lü oynarlarsa nasıl baskı yönlendirme yapacağız onları belirledik. Birinci bölgede en fazla pas yapan takımlardan bir tanesi Galatasaray. Aynı zamanda kaybettiği maçlarda kendi bölgesinde en az pas yapan takım. Orada baskı yaptık. Oyunun başında 3'lü mü 4'lü oynadıklarını çözdük. Galatasaray direkt bir oyunla başladı, biz bunu beklemiyorduk. Lider bir takım sonuçta. Hemen orada Gökhan ile İrfan'ı kafaya çıkarttık ve burada eksik kalmamaya çalıştık. Bugün hava toplarının yüzde 68'ini aldılar ama 2'nci toplarda yüzde 63'te bizde. Bizim için önemli olan nokta buydu."

"ŞAMPİYON OLAMASAK DA CANLARI SAĞ OLSUN"

Kenarları kullanmanın kendileri için bir çözüm noktası olduğunu belirten Avcı, "Özellikle kenarları kullanmak bizim için çözüm noktasıydı. Bir de duran toplar önemliydi. Duran top hem savunmada hem hücumda maç kazandırabiliyor. Bugün de kilit öyle açıldı. Oyun içindeki doğru planlama, sadece iki pozisyon verdik, oyun içinde akıllı bir şekilde oynadık. Rakibe meydan okuduk, özgüvenli oynadık. Harika bir galibiyet oldu. 12'nci hafta bitti. Daha bir şey kazanmadık. Dışarıda çok güzel saygı görüyoruz. Biz de şampiyonluğa oynuyoruz. Oluruz, olmayız. Ama biz de bu yarışta olacağız. Şampiyon olamazsak da canları sağ olsun. Kolay değil. 5-1'lik skor iki gün sonra konuşulmayacak" dedi.

"TUDOR'UN OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİNE KARAR VEREMEM"

Tudor'un bir oyuncu değişikliği yapmasını değerlendiren Abdullah Avcı, "Tudor'un oyuncu değişikliğinin kararını veremem. Çok direkt oyun oynadılar, yüksek top oynadılar. 2-0'dan sonra paslaşmaya başladılar. Son 4 maçta Galatasaray'a karşı kazanmışız. Bu farklı skorlar olabiliyor. Her türlü plana hazırlıklıydık. Oyunun nasıl seyrettiğine bağlıdır her şey. Yaptığı plana saygı gösteriyorum. İyi bir aile ortamı var. Oynadığımız oyundan keyif alıyoruz. Kaygımız yok. Bugün kaybetsek 6 puan geriye düşeriz, hiçbir önemi yok. Yarış devam eder. Lig, kupa, Avrupa var. Yaşlı bir takımız, sakatlarımız var. Birçok maç oynuyoruz. Herkes çok iyi katkı veriyor" diye konuştu.

"BU BASKIYI YAPABİLECEK KAPASİTEDEYİZ"

Gökhan İnler - İrfan Can Kahveci ikilisini değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, "Gökhan'ın da İrfan'ın oyun bilgisi var. Kontrol pas oyunu çok önemli. İrfan teknik kapasitesi yüksek, az top kaybı yapan bir isim. Baskıdan nasıl çıkacağımızı da çalıştık. Hoffenheim maçında da bu maçta da gerekli cevabı verdi bu ikili. Bugün 3'lüye nasıl, 4'lüye nasıl ve kimlerle baskı yapacağız onları çalıştık. Hedefi olan bir takım olduğumuz için, bu baskıyı yapabilecek kapasitedeyiz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN DAHA ZOR MAÇLAR BAŞLAYACAK"

Gelecek maçlar ile ilgili geçmişten örnek vererek yorum yapan Avcı, "Geçen sene lig bittiğinde düşme hattındaki takımlara 6 puan vermiştik, Beşiktaş onlardan daha fazla puan almıştı. Bu bir deneyim. Bizim için daha zor maçlar başlayacak. Onlara zihinsel olarak daha iyi hazırlanmalıyız" dedi.

Avcı, yedek kulübesinde yaşanan gerginlik ile ilgili, "Maç içerisinde yaşanabilecek şeyler. Hocanın herhalde kaygısı ve gerginliği var. Bunu gerginliğine veriyorum" derken, Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileyerek sözlerini noktaladı. 
Göksel Gümüşdağ: "Başakşehir, yine müthiş bir top oynadı ve hak ettiği bir galibiyeti aldı"
"Puan alacağımızdan emindim"
"Kerim'in tüm derbi maçlarında golü var"
Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ 5-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de iyi futbol oynayan 2 takımdan biri olduklarını belirten Göksel Gümüşdağ, "Başakşehir kendi gibi oynadığı zaman her maçtan puan alabilir. Başta teknik direktörümüzü ve futbolcularımızı kutluyorum. Biz UEFA'da ve ligde bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Bugün Başakşehir müthiş bir top oynadı ve hak ettiği bir galibiyet aldı. Galatasaray'a top oynatmadı. Galatasaray iyi maçlar çıkartarak buraya geldi ama biz iyi oynamalarına izin vermedik. İnanıyorum ki Türkiye'de iyi futbol oynayan 2 takım varsa biri Başakşehir'dir. Futbolcuların hakkını vermek lazım gerçekten büyük mücadele ettiler. Bundan dolayı bütün arkadaşları tebrik ediyorum. İnşallah ligin 2'nci yarısında da aynı performansı gösterip sezon sonunda arzu ettiğimiz yere varabiliriz" dedi.

"PUAN ALACAĞIMIZDAN EMİNDİM"

Puan alacaklarından emin olduğunu söyleyen Gümüşdağ, "Başakşehir gerçekten ligin çok iyi top oynayan bir takımı. Dolayısıyla bu galibiyeti alacağımızdan en ufak bir şüphem yoktu ve puan alacağımızdan emindim. Ama biliyorsunuz ki bu futbol da bazen farklı neticeler olabiliyor. Bu akşam takımımız top oynatmayıp çok iyi bir oyun sergiledi" diye konuştu.

"KERİM'İN TÜM DERBİ MAÇLARINDA GOLÜ VAR"

Oyunu sonradan dahil olup son golü kaydeden Kerim Frei'ı tebrik eden Başkan Gümüşdağ, "Kerim'in tüm derbi maçlarında golü var. Bugün de sahaya girerken yanımdaki başkan vekiline söyledim gene gol atabilir diye ve attı. Bundan mutluluk duyuyoruz. Başakşehir her maça aynı şekilde çıkıyor ve bu maça da böyle çıktık. Liderle aramızda puan farkı kalmadı. Bundan sonraki maçlarımız da en az bu maç kadar önemli" ifadelerini kullandı.

Adebayor: "Daha önce Galatasaray'a karşı 'hat-trick' yapmıştım, yine yaptım"
"Bu iki isimden övgü almak benim için güzel"
"Şampiyonlukla ilgili konuşmak için çok erken"
Attamah: "Her şey çok çalışmaktan geçiyor"
Medipol Başakşehir'in, Galatasaray'ı 5-1 yendiği maçın ardından Turuncu-lacivertli oyuncular Adebayor ve Attamah basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Attığı gollerden çok takımının maçı kazanmasının daha önemli olduğunun belirten  Adebayor, "Kendimi çok şanslı hissediyorum. Daha önce Galatasaray'a karşı 'hat-trick' yapmıştım, yine yaptım. Bugün çok önemli bir karakter, önemli bir duruş sergiledik. Bence her şeyden önemlisi maçı kazanmaktı" dedi.

"BU İKİ İSİMDEN ÖVGÜ ALMAK BENİM İÇİN GÜZEL"

Tudor ve Gomis'in kendisini öven konuşmalar yapması üzerine konuşan Adebayor, "Performansımı övdükleri için ikisine de teşekkür ediyorum. Rakip takımın hocasından övgü almak güzel bir şey. Gomis ile Fransa'da alt yaş gruplardan itibaren birçok alanda karşı karşıya geldik. O da iyi bir sezon geçiriyor. Ben de güzel bir sezon geçiriyorum. Bu iki isimden övgü almak benim için güzel" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUKLA İLGİLİ KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN"

Çıktıkları her maçı kazanmak istediklerini ifade eden Emmanuel Adebayor, "Şampiyonlukla ilgili konuşmak için çok erken. Önümüzde bir Kayserispor maçı var. O maçı da kazanmak lazım. Her maçı kazanmak istiyoruz. Sezon sonunda duruma bakacağız." ifadelerini kullandı.

ATTAMAH: "HER ŞEY ÇOK ÇALIŞMAKTAN GEÇİYOR"

Güzel bir galibiyet elde ettiklerini söyleyen Attamah , "Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Bizim için rakibin kim olduğu fark etmiyor. Rakip kim olursa olsun aynı motivasyonla maça çıkıyoruz. Sezonu zirvede bitirmek istiyoruz. Onun için bu maçları kazanmak gerekiyor. Bugün de hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.

Kendi performansı hakkında da konuşan Attamah, "Her şey çok çalışmaktan geçiyor. Ben antrenmanlardan sonra fazladan çalışıyorum. Çünkü ailem için, arkadaşlarım için, üst düzey futbol oynamak için yapmam gereken şey çok çalışmak" diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nefes kesen maçın galibi Türk Telekom
Türkiye Basketbol 1. Ligi’nin (TBL) güçlü temsilcisi Türk Telekom, uzatmaya ...
İgor Tudor'un imha planı hazır
Tudor, Başakşehir’in beyni Emre’yi Fernando ve Ndiaye ile kıskaca alacak. ...
Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti
Türkiye, saat 15:00 sıralarında gelen bir son dakika haberi ile üzüntüye ...
 
Galatasaray ilk transferi bitiriyor
Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna katmak istediği Deniz Türüç'te ...
Emenike, Olympiakos başkanını çileden çıkarttı
Fenerbahçe'den ayrılarak Olympiakos'un yolunu tutan Emmanuel Emenike, ...
Barcelona'dan Fenerbahçe'ye müjde
Barça, Fenerbahçe’nin talip olduğu Fransız sol beki, yollarını ayırmak ...
 
Şenol Güneş'ten sert tepki
Şenol Güneş, Akhisar maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.
Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nda
Cüneyt Çakır, 2018 yılında Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda görev yapacak.
Real Madrid'de Ronaldo - Ramos savaşı
Real Madrid futbol takımında bu sezon yaşanan düşüşün arkasında Ronaldo ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
hamza hamzaoğlu
Cüneyt Çakır
Kızılyıldız
survivor
türkiye
Houston Rockets
Jan Wouters
Hanefi Avcı