E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakırköy Çocuk Masası: “Söz Küçüklerin Dinlemek Büyüklerin” 

Bakırköylü'ler, “Söz Küçüklerin Dinlemek Büyüklerin” sloganıyla “herşey çocuklarımız için” diyerek; akademisyeni, doktoru, avukatı, pedagogu, psikologu, eğitmeni, sanatçısı, siyasetçisi, sporcusu, danışmanı, halk ve mahalle muhtarları ile birlikte kolları sıvadı...

15.11.2017 - 14:14
Bakırköy Çocuk Masası: “Söz Küçüklerin Dinlemek Büyüklerin”

-Bakırköy Belediye Başkanlığı ile Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği tarafından 2016 yılında açılan “Çocuk Masası” büyük ilgi görüyor. Bu projenin daha da güçlü olması için Bakırköylü'ler, “Söz Küçüklerin Dinlemek Büyüklerin” sloganıyla “herşey çocuklarımız için” diyerek; akademisyeni, doktoru, avukatı, pedagogu, psikologu, eğitmeni, sanatçısı, siyasetçisi, sporcusu, danışmanı, halk ve mahalle muhtarları ile birlikte  kolları sıvadı...

“Bu Masada Söz Küçüklerin Dinlemek Büyüklerin” projesiyle 2016 yılında yola koyulan Bakırköy Belediye Başkanlığı ile Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği yaptığı çalışmalarla Türkiye genelinde büyük ilgi görüyor.

Çocukların özel ilgi ve destek görme hakları olduğu düşüncesini temel alarak yapılan çalışmalar neticesinde, her türlü ihtimal, istismar ile fena muameleye karşı çocuğu korumak amacıyla, protokola dayalı olarak Bakırköy Belediye Başkanlığı'nın öncülüğü'nde kurulan “Bakırköy Çocuk Masası” sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de çocukları dinliyor ve onlara kucak açıyor.  

Bakırköy'de, çocuk ve gençlere yönelik istismar, şiddet, madde bağımlılığı, ihmal ve suça yöneltme vakalarındaki artışı ortadan kaldırmak amacıyla kurulan “Bakırköy Çocuk Masası”  Bakırköy Kaymakamlığı'nın da destek vermesiyle daha da güçlendi.

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI DR. KERİMOĞLU

Projede yer alan paydaşlar olarak hazırlıklara çocukların bu projeden beklentilerini dinleyerek başladıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu:
"Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmalarımızla çocuklarımız burada tıbbi, psikolojik ve hukuki destek alıyorlar. Bir diğer amacımız da çocuğa yönelik şiddet, istismar ve hatta tecavüze varan eylemlerin önüne geçmek. Hümanist, özgürlükçü, eşitlikçi, akılcı ve çağdaş dünyayla barışık evlatlar yetiştirmek ise en büyük amacımız. “Çocuk İzleme Masası” sadece Bakırköy’deki çocuklarımıza değil Türkiye’nin her köşesindeki çocuklarımıza da hizmet vermeye başladı. Daha uzun hedefli olarak bu modelin yerelden genele yayılmasını sağlayarak, Türkiye'nin neresinde olursa olsun, çocuklarımızın gereksinim duydukları konularda çözüm merkezlerine ulaşmalarını ve onları doğru bilgi, beceri geliştirme ve uzman kaynaklarla buluşturmak gayretindeyiz. Ayrıca, “Çocuk Masası” protokolü kapsamında çocukların insani gelişmişliğine katkıda bulunarak, kalkınmış bir toplumu oluşturabilecek hem yerel hem de genel düzeyde iyi bir yönetişim modelinin geliştirilmesi'nde katkıda bulunmak amacındayız." dedi.



PROJE KOORDİNATÖRÜ EMEL TIĞLI

Bu projenin koordinatörü ve sosyal işlerden sorumlu  eski başkan yardımcısı Emel Tığlı ise, “Sevgi Yumağı” projesi ile binlerce çocuğa ulaştıklarını, amaçlarının ise 10 binlerin üzerinde çocuğa daha ulaşarak, çocukların haklarıyla donanımlı, iyi ortamlarda yetişebilmeleri, sağlıklı ve mutlu olabilmeleri ülkemizin sürdürülebilir sosyal kalkınmasında ve yarınlarının şekillenmesinde oldukça önemlidir. Çocukları yerel düzeyde ve yakından izleyen, destek veren, çok disiplinli uygulamaları kapsayan ve doğrudan çocukların da katılımcılığına öncelik tanıyan bir sistem dahilinde çocukların yeteneklerini bilen ve temel haklarını kullanabilen, yapabirlikleri geliştirecek bireyler ve vatandaşlar olarak güçlendirilmeleri hedeflendirilmektedir. Bu proje Bakırköy’ü aştı. Tüm Türkiye’ye yayıldı. Vatandaşlarımızın projeye olan ilgisi ve katkılarından dolayı çok memnunuz” diye konuştu.



SEVGİ YUMAĞI PROJESİ

Sevgi Yumağı projesi dışında çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini de kaydeden Tığlı, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde de çok güzel bir etkinlik gerçekleştirerek, çocuklara eski oyunları tanıttıklarını ve onların eski çocuk oyunlarını oynamalarını sağladıklarını da belirtti. Daha önceki dönemde hayata geçirilen ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan “Halk Market” projesinin de devam ettiğini sözlerine ekleyen  Emel Tığlı:
Bakırköy Belediyesi “Sevgi Yumağı” projesi başlatarak üşüyen bir çocuğa atkı, bere, eldiven örmek isteyenlere yün temin ediyor. Vatandaşların ördükleri eşyalar da  Anadolu’nun çeşitli illerinde ihtiyacı olan ailelere gönderiliyor. Önümüzdeki kış günleri için “Yünler Bizden, Dokumak Sizden” diyerek Sevgi Yumağı projesini hayata geçirdik. Göreve gelir gelmez arkadaşlarımızla oturduk neler yapabiliriz diye kafa yorduk. Benim aklıma böyle bir şey geldi. Nako firması ile bu projeyi hayata geçirdik. Onlar bize ilk etapta 2 bin yün verdiler, biz de bunları örmek isteyen vatandaşlara verdik. Şu ana kadar binlerce atkı, bere, kazak ve benzeri giyim eşyası örüldü. Biz de bunları bize ulaşan okullara ihtiyaca göre gönderiyoruz. Vatandaşlarımız bu projeyi çok benimsedi. Hatta İstanbul’un dışında, İzmit’ten, Adana’dan ve başka illerden de vatandaşlarımız bizim bu projemizi duyunca bir şeyler örerek bize gönderdiler. Bu proje Bakırköy’ü aştı. Tüm Türkiye’ye yayıldı. Vatandaşlarımızın projeye olan ilgisi ve katkılarından dolayı çok memnunuz” diye konuştu.

BAKIRKÖY ÇOCUKLAR İÇİN OMUZ OMUZA

Bakırköy Belediye Başkanlığı ev sahipliği'nde,  Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği öncülüğü'nde kurulan; Belediye ve Kaymakamlığa bağlı ilgili diğer birim müdürlüklerinin de desteği ile 35 Sivil Toplum Kuruluşu, 60'ın üzerinde akademisyen, doktor, avukat, pedagog, psikolog, eğitmen, sanatçı, siyasetçi, sporcu, 20'nin üstünde danışman , üniversite ve Bakırköy'ün 15 mahalle muhtarlarının da dahil olduğu güçbirliği ile “Bakırköy Çocuk Masası” kurulmuş.  Şimdi ise, 21 Kasım 2017 tarihinde Bakırköy Belediye Başkanlığı Tıp Merkezi bünyesi içinde mevcut tüm sağlık birimlerinin katılım ve katkılarıyla “Çocuk Masası Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu” da Dünya Çocuk Hakları Günü'nde hizmete açılacak.

ETİKETLER:
Bakırköy , Çocuk , Belediye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçaklarda özel güvenlik
TBMM Genel Kurulu'nda alınan karara göre uçaklarda uçakta silahlı güvenlik ...
Zimbabwe'de askeri müdahale
Zimbabve'de dünkü askeri müdahalenin ardından ordu yetkilileri Devlet ...
Türk Telekomdan yatırıcımlara destek
Türk Telekom, kurumsal girişim sermayesi şirketi kurarak erken veya orta ...
 
Uçuş bilgileri e-devlette
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) başlattığı yeni uygulamada ...
Tüketici hakem heyetlerinde düzenleme
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Tüketici hakem heyetlerine 3 bin 610 ...
Sürücüler dikkat: Sis var!
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinin ...
 
Yurt dışına çıkış belgesi zorunluluğu kalktı
Hususi ve hizmet pasaport sahibi olan memurlardan talep edilen yurt dışına ...
Rusya’da uçak kazası: 6 ölü
Rusya’nın Habarovsk şehrinde uçağın piste sert iniş yapmasıyla yaşanan ...
Yılbaşı ikramiyesi 61 milyon lira
Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi 61 milyon lira oldu. Tam bilet ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Gaziantepspor
döviz
tff
ygs
İstihdam
Ayşe Ersöz
Emre Belözoğlu
Alba Berlin