Bakan Gürlek: Tazelenerek ilerleriz!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Fatma Betül Sayan Kaya'nın fon soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
- Son Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca, sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması devam ediyor.
2 SUÇTAN TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından "Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın işlemleri tamamlandı. Sulh ceza hakimliği, Kaya'nın bu suçlardan tutuklanmasına karar verdi.
Kaya'nın eşi İlyas Kaya ile eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Gelişmeler dikkatle takip edilirken tutuklamanın gerçekleştiği saatlerde dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Biz, tazelenerek ilerleriz! Biz, her dem yeniden doğarız. Biz, yanlış yapanla, nefsine yenik düşenle vedalaşır, yolumuza güçlenerek devam ederiz.” sözlerinin alıntıladı.
“Biz, tazelenerek ilerleriz! Biz, her dem yeniden doğarız. Biz, yanlış yapanla, nefsine yenik düşenle vedalaşır, yolumuza güçlenerek devam ederiz.” ?#DuruşumuzBelli https://t.co/y1AkwSOTW6
— Akın Gürlek (@abakingurlek) November 5, 2026

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...