E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Akar: Bir takım komplolara girdiler 

Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa'nın taciz iftirasına ilişkin, "En son geldiğimiz noktada da Libya'daki politikalarının çöktüğünü görmekten dolayıböyle bir takım komplolara girdiler, kumpaslara girdiler." dedi.

31.07.2020 - 23:49
Bakan Akar: Bir takım komplolara girdiler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Al Jazeera Arapça Kanalı'na açıklamalarda bulundu. Akar, "En son geldiğimiz noktada da Libya'daki politikalarının çöktüğünü görmekten dolayı kendilerince bir takım mazeretler uydurmak için böyle bir takım komplolara girdiler, kumpaslara girdiler, bu çok basit" ifadelerini kullandı.

"KUMPASLARA GİRDİLER"

Bakan Akar, "NATO'da müttefikimiz olan Fransızlar tarafından Suriye'de de benzer bir takım girişimlerde bulundular, tavırları var. Doğu Akdeniz'de benzer bazı ifadeleri oldu, açıklamaları oldu, bazı konularda girişimlerde bulundular. Benzer şekilde Libya'da da aynı şekilde girişimde bulundular. En son geldiğimiz noktada da Libya'daki politikalarının çöktüğünü görmekten dolayı kendilerince bir takım mazeretler uydurmak için böyle bir takım komplolara girdiler, kumpaslara girdiler, bu çok basit" diye konuştu."BİR DOSTLUK NİŞANESİ"Bakan Akar, "Çünkü biz 10 Haziran'da bir yük gemimiz, içinde tamamen sağlık malzemesi olan, bizim Libya'daki askeri eğitim iş birliği ve danışmanlık yapan birliklerimizin ihtiyaçları için olan, yaşam malzemesi olan, bir takım giyim kuşam malzemesi, onların güvenlik malzemesi olan malzemeleri taşıyan bir gemi, 3 gemimiz savaş gemimiz tarafından korunmalı olarak, onların refakatinde ilerlediler, ilerliyorlardı. Sabah olduğunda bizim, Fransız gemisinin, daha sonra olaya karışan Fransız gemisinin talebi üzerine bizim oradaki akaryakıt gemimiz tarafından Fransız gemisinin ikmali yapıldı. Ya bu bir dostluk nişanesi olarak, bir iş birliği nişanesi olarak NATO müttefikimize yapabileceğimiz bir destekti ve bunu gerçekleştirdik biz. Daha sonra Fransız gemisi tarafından da benzer sorgulama yapıldı, benzer cevaplar verildi, İtalya'ya ve Yunanistan'a verdiğimiz cevaplar verildi fakat daha sonra anlaşılmadık bir şekilde saatte 20 knot deniz mili hızla bir Fransız savaş gemisi bizim konvoyun içine daldı" dedi.

"ÇOK TEHLİKELİ MANEVRALAR YAPTILAR"

Akar, "Çok tehlikeli manevralar yaptılar, bu manevralardan sonra kendi yaptıkları hataları, kendi yaptıkları yanlışları düzeltmek için Türk gemisinin kendilerine silah doğrulttuğunu, yani kilit dedikleri, tracking dedikleri bir pozisyon aldıklarını söylediler. Fakat bu geldiğimiz noktada teknoloji o kadar gelişmiş durumdaki, o radarın, o geminin hangi dakikada, hangi saniyede, saatte değil, hangi dakikada, hangi saniyede nasıl bir durumda olduğunu görebilmek, öğrenmek mümkün" ifadelerini kullandı."NATO MAKAMLARINA SÖYLEDİK"Akar, "Hem bizim karadaki karargâhlarımızda hem de gemide yapılan incelemeler sonucunda bütün bilgileri belgeleri topladık ve bizim ne yapıp ne yapmadığımızı, bütün tamamını NATO askeri ve sivil makamlarına teslim ettik. Dolayısıyla şu anda mesele NATO'da bulunmaktadır. Bütün yapılan, elimizdeki bütün bilgiler açık. İlave bilgileri de vermeye hazır olduğumuzu NATO makamlarına söyledik. Çok açık ve net bir şekilde bizim gemilerimiz orada denizcilik yasalarına, denizcilik usullerine, denizcilik kurallarına tamamen uygun hareket ettiler. Hiçbir şekilde Fransız gemisine düşmanca tavır içinde olmadılar. Sadece ve sadece Fransız gemisine 20 knot süratle yaptığı manevrada herhangi bir kaza bela olmasın diye gözlem şeklinde tedbir aldılar, kendilerini korudular, durum bundan ibaret. Biz şu anda geldiğimiz noktada Fransız dostlarımızdan bir özür bekliyoruz" dedi.

"EGE VE DOĞU AKDENİZ'DEKİ SORUNLARIN BARIŞÇIL YOLLARDAN ÇÖZÜLMESİNDEN YANAYIZ"

Akar, "Biz her zaman Ege'deki, Doğu Akdeniz'deki ve Kıbrıs'taki tüm sorunların barışçıl yol ve yöntemle çözülmesinden yanayız. Bu konuda iyi komşuluk ilişkilerini, uluslararası hukuku esas alıyoruz, karşılıklı diyaloğu esas alıyoruz. Fakat diğer taraftan da biz Kıbrıs dâhil Mavi Vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizden de herhangi bir şekilde vazgeçmeyeceğimizi, bunları, oradaki hakkımızı, hukukumuzu, alaka ve menfaatlerimizi korumakta azimli ve kararlı olduğumuzu ve burada muktedir olduğumuzu mütaeddit defalar söyledik. Bu bir tehdit değil, durumun tespiti, bunu söylüyoruz ve biz diyoruz ki bir an önce görüşmelere, konuşmalara başlayalım ve bir an önce problemlerimizi görüşmeler yoluyla, barışçıl yol ve yöntemlerle medeni bir şekilde çözelim" şeklinde konuştu.

"YUNANLI KOMŞULARIMIZ DUYGUSAL, PROVOKATİF DAVRANIYOR"

Akar, "Objektif olmak lazım, objektif bakmak lazım konularımıza. Burada bizim yaptığımız şey, iki devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen ve bağımsız bir devlet ve Birleşmiş Milletlerin tanıdığı Libya'nın temsilcisi de Milli Mutabakat Hükümeti, Sayın Serrac. Bu iki entity beraber bir anlaşma yapıyorlar. Bunun neresi kime tehdit, bunun neresi yanlış? Uluslararası hukuktan bahsediyoruz. Bunun uluslararası hukuka aykırı olan bölümü nedir? Birleşmiş Milletlerin yasalarına aykırı olan bölümü nedir? Kesinlikle yok, hiçbir şey. Dolayısıyla bizim yaptığımız her şey uluslararası hukuka uygun şekilde devam ediyor fakat bizim Yunanlı komşularımız duygusal davranıyorlar, provokatif davranıyorlar. İşte biraz önce bahsettiğim kendi vatandaşlarından da birçok kişi bu konuda Yunan tezlerine karşı görüşlerini belirtmeye başladılar. Biz bir an önce görüşmeler yoluyla, barışçıl yol ve yöntemlerle sorunlarımızı çözmekten yana olduğumuzu söylüyoruz. Diğer taraftan da bu bir zafiyet değil diyoruz. Yani biz görüşme talep ettiğimiz zaman bir zafiyetten dolayı bunu söylemiyoruz. Biz, barışçıl yol ve yöntemle bunları çözelim diye söylüyoruz fakat diğer taraftan da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi, bizim içinde olmadığımız hiçbir sorunun da çözümün de çözüm olmayacağını bilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Hulusi Akar , MSB , Libya , Fransa , Doğu Akdeniz , gemi , taciz ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlı adam kestiği kurbana baktığında şok oldu
Yaşlı adamın kestiği kurbanlık hayvanda tüberküloz hastalığı tespit edildi.
Komşu'dan erken seçim kararı
Irak Başbakanı el-Kazımi, 6 Haziran 2021’de ülkede erken seçime gidileceğini açıkladı.
Türk askeri bayramı Katar'da karşıladı
Katar'ın başkenti Doha'da görev yapan Mehmetçik, bayramı komutanları ve ...
 
Manisa'da yangın meydana geldi
Manisa'da çıkan orman yangınına 4 yangın söndürme helikopteri, 2 amfibik ...
Bakan Soylu'dan net mesaj
"Yeter ki huzurumuzu elimizde tutalım" çağrısında bulunan İçişleri Bakanı ...
Esed gözünü Hatay'a dikti
Esed rejimi Mısır'ın askeri desteğini arkasına alınca Hatay konusunda ...
 
Fırat Kalkanı bölgesinde DEAŞ'lı avı
Fırat Kalkanı bölgesinde terör faaliyetleri yürüttüğü tespit edilen terör ...
Erdoğan liderlerle bayramlaştı
Azerbaycan, Umman ve Türkmenistan liderleriyle telefonda görüşen Cumhurbaşkanı ...
31 Temmuz 2020 / Turktime Günün Özeti
31 Temmuz 2020 / Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Belçika
yunanistan
DEAŞ
Ankara
Şota Arveladze
Zlatan Ibrahimoviç
Duygun Yarsuvat
ilber ortaylı
ygs puan