E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bahçeli'den çok sert tepki: Riayet etmezlerse tepelerine bomba yağar 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "28 Ekim'deki gösterilerin Cumhuriyet kutlamalarını örtbas etmek için yapıldığı soysuz bir iftiradır." sözleriyle tepki gösterdi.   

31.10.2023 - 12:35
Bahçeli den çok sert tepki: Riayet etmezlerse tepelerine bomba yağar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Değerli vekil arkadaşlarım, muhterem misafirler, Türkiye Cumhuriyeti devleti hızla akan tarih sürecinde 20123'e kadar uzanacak yeni bir yüzyıla girmiştir. Bugün cumhuriyetimizin yeni yüzyılının ilk grup toplantısını heyecan içinde gerçekleştiriyoruz.

Toplantımızı takip eden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Kurtuluş savaşımızın lideri Atatürk ile dava silah ve ülkü arkadaşlarının, bütün kahramanlarımızın kutlu hatıralarını rahmet ve minnet ile yad ediyorum. Aziz şehitlerimize milli bekanın, milli istiklalin tüm neferlerine cenabı Allah'tan rahmet diliyorum.

29 Ekim 1923'e kolay gelinmemiştir. Birinci Meclis binası inşaat halinde bir binaydı, pencereleri camsız, iç sıvası, elektriği yoktu. Gaz lambaları tavandan sarkıtılmıştı. Ali Fuat Paşa'nın seccadesi o çatlağa örtülmüş, mekteplerden sıralar getirilmiş, odun sobası kurulmuştu. Dönemin mebusları öğretmen okullarında yatıp kalkıyordu. Meclis tutanakları kese kağıtlarına yazılıyordu. Bu şartlarda yedi düvele boyun eğilmedi ve cumhuriyet doğdu. Türkiye'nin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğu belirlenmiştir. 

Müstevilerin kanlı postalları yurdumuzu çiğnerken cumhuriyet fikri Atatürk'ün gönlünde milli sır gibi saklanıyordu. Milli mücadelenin en müessir özelliği muazzam bir fikir kudretine dayanmasıdır. Heyecanı olmayan üstelik bir fikir haysiyetinden feyz alamayan bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktu.

"TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR"

Hedef olmayan, heves olmayan, heyecan olmayan bir mücadelenin başarıya ulaşması mümkün değildir. Ağır sorunlara teslim olmak yerine onlarla başa çıkma dirayeti gösteren milletimiz ülkesine ve devletine sahip çıkmaktan asla vazgeçmemiştir. 

Zamanda ve mekanda üstünlük Türkiye'ye geçecektir. Bunu sağlayan güç cumhurla birlikte Cumhur İttifakı'dır. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Türk milleti cumhuriyetle bütünleşmiştir. 29 Ekim 2023 Pazar günü kutlamalar şölen ortamında yapılmıştır. İl ve ilçelerimizde düzenlenen fener alayları milli mücadelemizin sönmeyecek meşalesi gibi parlamıştır. Vatanımızın her yöresi bayraklarla donatılmıştır. 

Havada uçan jetlerimiz, kahraman askerlerimiz, İstanbul Boğazı'ndan geçen savaş gemilerimiz dosta güven düşmana da korku vermiştir. 

Ebediyen yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.

KILIÇDAROĞLU'NUN CUMHURİYET İFADELERİNE TEPKİ

Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde muhalefette aynı anda benzer cümlelerle demokrasi sorgulaması işitildi. Demokrasiden bihaber olanlar söz oyunları ile esasen cumhuriyete yönelik hazımsızlıklarını bir kor halinde kafalarının içinde yer etmiştir. Bu zevata kulak verirseniz buram buram sahte cumhuriyet sevgisi duyulacak. Kılıçdaroğlu gene görevimiz cumhuriyeti taçlandırmaktır demiş. Hayat gerçeğinden bahsetmek mümkün değildir. Atatürk'ün sözünü Kılıçdaroğlu hiç duymadı mı?

Cumhuriyeti kurduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu'nun bir yanlışı vardır. Cumhuriyeti yıkmak için zilletin Atatürk'ün eserlerinden ders almadıkları saklanamaz boyutta.

"BU HAİN GRUBA ÇOK KATLANDIK"

İYİ Parti başkanı da ülkemizin demokrasi krizinde olduğunu söylemiştir. Siyaset ve fikir yoksunu olduğunu gözler önüne sermiştir. Kriz, kimlik kaybına uğramış partilerdedir. Kongresinde arkadaşlarına kahrolun diyenin Müslüman ülkelere aynı üslupla yaklaşması utanç vericidir. Canını cebine koyar Gazze'ye gidersin sözlerine şaşırmamak elde değil. Bizde cebe koyulacak cüzdan gibi can değil gerektiğinde feda edilecek can vardır. Bu sözleri yakayı ele veren kötü alışkanlıkların itirafıdır. HEDEP eş başkanları "Cumhuriyeti demokratikleştirmek tarihsel görevimizdir" demiştir. Demokratik cumhuriyet İmralı canisinin tezi ve teklifidir. Yok etmek istiyoruz diyemeyip demokratik cumhuriyet diyorlar. Milletimizin bilgeliğini hafife alıyorlar. İlk yüzyılımızda bölücülükten çok çektik. Bu hain grubuna çok katlandık. Yeni yüzyıl bölücülüğü yok etme yüzyılıdır. Terörle mücadele meşru güçlerimizin tüm imkanları ile yürütülecektir. Yeni yüzyıl bölücülüğün kökünü kurutma yüzyılıdır, Başarı ise kesinlikle alınacak. Bölge halkı ile terör ayrımı yapılacaktır.

"AKILLARINI ALIRIM ONLARIN"

Karşılarında yine devleti ve kanunları bulacaklardır. Gereken tüm siyasi ve tedbirler tereddütsüz alınmalıdır. Türkiye'nin güvenliği üçüncü tarafların inisiyatifine bırakılmayacaktır. Her kademedeki teröristler için çıkış yolu bellidir.

Terör eylemlerine son vermek, silahları ile dağdan inip teslim olmak, Türk adaletinin vereceği hükme razı olup cezalarını çekmektir.

Bunlara riayet etmezlerse tepelerine bomba yağacaktır. Türkiye terör sevicilerinin propaganda yeri değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Var diyen alçakların karşılarında bulacağı kudret Türk milleti ve onun sevdalısı MHP'dir. Akıllarını başlarına alsınlar, akıllarını alırım onların. MHP'nin her mensubu doğruya doğru diyecek tutarlılıktadır. Azgın güruh bize usul ve üslup dersi veremez. 

Türkiye sadece bir coğrafi bölgenin adı değildir. Türkiye Cumhuriyeti tektir, ülkesi ve milleti birdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi Türk milletidir. Adı, kuruluş ahlakı ve milli kimliği değişmeden sonsuza kadar yaşatılacaktır. Türkiye'nin içinden geçtiği bu hassas tutum, MHP'nin siyasi duruşunun özüdür. Gerçekleri anlatmaya başlarsak Meclis'te değil Ankara'da değil Diyarbakır'da dahi gezemezler. 

Tarihimiz Türk milletinin her türlü tehdidi bertaraf ettiğinin sayısız örneği ile doludur. Neoliberal tehditleri aşa aşa başaracağız. Cumhuriyetimizi bağımsız, güçlü hedefleri ile buluşturmak MHP'nin sorumluluğudur. 

"NETANYAHU ATEŞLE OYNAMAKTADIR"

İsrail'in soykırımında 25. gündeyiz. İsrail savaş suçlusudur. Küresel adalet bir gün hükmünü verecektir. Saldırılarda can veren Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazze'deki saldırılara elbette sessiz kalmayacağız. Cumartesi günü toplanan kalabalık İsrail saldırılarını lanetlemiştir. Cumhurbaşkanımızın tarihi mesajları Türk milletinin mesajlarıdır. Türk milleti zalimin karşısında mazlumun yanındadır. Netanyahu ateşle oynamaktadır. 120 ülke İsrail saldırılarına karşı çıkmıştır. Ateşkes kaçınılmaz bir hedef olmalıdır. 28 Ekim'deki gösterilerin Cumhuriyet kutlamalarını örtbas etmek için yapıldığı soysuz bir iftiradır.  

Atatürk, CHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. CHP'nin yüz yıllık bir tarihi olduğu da bilinen husustur. 29 resepsiyonunu akıllarına getirdikleri kadar kongrelerini yüzüncü yılda yapmaktan neden kaçtılar.

Bu insafsız azınlığın millet nezdinde itibarı yoktur. Görkemli kutlamalar görüşümüzü teyit etmiştir.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine toplanıyor! İşte masadaki gündem maddeleri...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, son olarak 9 Ekim'de gerçekleştirilen Kabine ...
Talat Atilla yazdı: Erdoğan'dan Kurmaylarına Muhtıra!
Talat Atilla yazdı: "Erdoğan'dan Kurmaylarına Muhtıra! Kılıçdaroğlu, PM'yi ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi saldırısına kınama
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne ...
 
Can Atalay dosyasında flaş karar!
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ...
4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de
1 İYİ Partili, 3 HEDEP'li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ...
ORC'NİN ANKETİNDE POLİS ŞEFİ MAHMUT ÇORUMLU BÜYÜKERŞEN'İN TEK RAKİBİ ÇIKTI!
24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerini en doğru bilen ORC ...
 
CHP'de danışman ısrarı! Görev başında
CHP’de 4 Haziran sonrasında da görevi sona erdiği açıklanan Zafer Partili ...
Erdoğan'ın haftalık mesaisi belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23-29 Ekim tarihlerindeki haftalık ...
Erdoğan'dan 100.yıl mesajı: Buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz!
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı dolayısıyla yeni bir açıklama yapan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Mersin İdmanyurdu
Almazbek Atambayev
uefa
Elif Erbakan
siyanürlü mektup
Çankırı
Soruşturma
bakırköy