E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Babacan Nispet Yaptı: Her Senaryoya Hazırız... Hedefimiz 2023'te Dünyanın 10 Ekonomisi Arasına Girmek!

Dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs, Londra’da “Türkiye Yatırım Konferansı: 2023’e Giden Yol” konferansına ev sahipliği yaptı.

23.11.2011 - 07:59
Babacan Nispet Yaptı:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Her senaryoya hazırız. Hedefimiz 2023’te dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmenin yanısıra İstanbul’u global finans merkezine dönüştürmek” dedi.DÜNYANIN en önemli yatırım bankalarından ve uluslararası iş dünyasının sayılı referans noktalarından olan Goldman Sachs, Türkiye açısından Londra’da tarihi bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin geldiği noktadaki başarı öyküsü ile bundan sonraki hedeflerinin ele alındığı toplantı, Goldman Sachs’ın binasında gerçekleştirildi.

Babacan ve Davutoğlu katıldı

“Türkiye Yatırım Konferansı: 2023’e Giden Yol” başlığını taşıyan oturuma hükümetten iki önemli isim, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katıldı. Hükümetin seçimdeki en önemli sloganı olan Türkiye 2023 vizyonunun detayları ile tartışıldığı toplantıya, Türk ve yabancı iş dünyasından etkin isimler de katıldı. Toplantının gerçekleştirilmesine giden süreçte işadamı Mehmet Ali Yalçındağ ve AB Bakanı Egemen Bağış etkin rol oynadı.

Beklenti ve planlar

Toplantıda, iş ve yatırım dünyasının önde gelen isimleri kendi açılarından beklenti ve planlarını seslendirdi. Böylece taraflar arasında oluşan diyalogla hassas bir köprü kuruldu. Ev sahibi olarak Goldman Sachs International’ın Yönetim Kurulu Başkanı Peter Sutherland’ın yanı sıra yabancı çevrelerden de yine kurumun Varlık Yönetimi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Jim O’Neill ve Vodafone Avrupa CEO’su Michel Combes da konuşmacılar arasında yer aldı.

Gül’ün ziyaretine denk geldi

Toplantının, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kraliçe II. Elizabeth’in resmi davetlisi olarak İngiltere’yi ziyaret ettiği tarihe denk düşmesi de bu sürece ayrı bir önem kazandırdı. Oturumda, özellikle global piyasaların bu kadar çalkantılı olduğu bir dönemde Türkiye’nin orta ve uzun vadede sağladığı yatırım olanakları ve avantajlarını yatırımcılara hem devlet hem de özel sektör yolu ile bir kez daha anlatıldı. Toplantı ile Türkiye’ye daha çok sayıda uluslararası stratejik, finansal ve portföy yatırımcılarınin da dikkati çekildi.

Türkiye adına güven verdi

Son dönemlerde bu derecede yüksek katılımın olduğu bir etkinlikte, Babacan ve Davutoğlu, Türkiye’nin başarısının şifrelerini, yatırım imkanlarını, ekonomide ve dış politikada gelecek vizyonunu anlattı. Babacan, uluslararası piyasalara Türkiye adına güven verdi. “Dünyadaki bu kriz ve belirsizlik ortamında her tür senaryoya karşı hazırız. Riskin farkındayız ve tedbirlerimizi ona göre alıyoruz” diyen Babacan, 2023 vizyonu çerçevesinde sadece Türkiye’yi dünya liginin ilk 10’u arasına sokmayı değil, İstanbul’u da global finans merkezleri arasında önemli bir yere getireceklerini söyledi.

Kadınlara dikkat çekti

Arzuhan Doğan Yalçındağ da ekonomideki iyileşme ve başarıda kadınların belirleyici etkin katkısına dikkat çekerek bu konuda daha hassas olunması çağrısında bulundu.

Davutoğlu: Türkiye artık belirleyici rol oynuyor

DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da yer aldığı Goldman Sachs’daki konferansta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da ilginç tespitlerle dolu bir konuşma yaptı. Davutoğlu, dünyada artık her siyasi ve ululuslarası alandaki gelişmenin beraberinde ekonomik sonuçları getireceğini belirterek, “Türkiye bir istikrar merkezi olarak dünyanın bu zorlu coğrafyasında belirleyici bir rol oynamaktadır” dedi. AB’ye Türkiye’ye karşı çifte standartından dolayı sitem de eden Davutoğlu, “Şu anda hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Ama belirsizlikler var. Çünkü Soğuk Savaş sonrası yeni bir oluşum gerçekleşmedi. Yaşanan siyasi belirsizliklerin üzerine ekonomik bir kriz dalgası da dünyayı sardı. Bu nedenle Türkiye gibi güçlü, çlü istikrarlı ülkeler bu dönemde güvenli bir limandır” diye konuştu.

Erdoğan kapaklı Time dağıtıldı

LONDRA’da Goldman Sachs’ın binasında gerçekleşen toplantıda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kapak olduğu Time Dergisi de, katılımcılara günün anısı olarak dağıtıldı.

Kimler katıldı

GOLDMAN Sachs’ta düzenlenen toplantıda Mehmet Ali Yalçındağ, Ethem Sancak, Ali Kibar, Hamdi Akın, Cemil Kazancı, Ahmet Çalık, Tekin İpek, Sait Koç, Serdar Güzelaydın, Goldman Sachs’ın Türkiye’deki ortağı Dalınç Arıburnu, yine Goldman Sachs’tan Çağlayan Çetin, Ahmet Akarlı ve grubun önemli isimlerinden Jim O’Neill’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim yer aldı.

hürriyet

YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 07:15

(3) Konu çok uzun toparlıyoruz. Türkiye neden bilgi-teknoloji üretememektedir. Gerçeğinde Osmanlı bir tarım-imalatçı toplumudur. Örneğin;1855 Dünya Paris tekstil fuarında Rizeli kumaşçılar birincilik ödülü alır ve İngiltere'ye boya teknolojisi (bilgisi) satarlar. Biz Osmanlıyı nasıl biliriz (daha doğrusu anlatılır?) İlkel, enkaz halinde bir devlet) özetle, geçmişimizden utanırız. (utandırılırız) Böyle olunca bilgi üretecek kapasitede vatandaş geleceğini yurtdışında aramaya gider.(canmehmet)

Yorumu oyla      20      13  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 07:09

(2) 5000 dolara bir otomobil alıyoruz. Bu durumda bu takas (hammaddde-demir satarak- işlenmiş ürün-otomobil almak) için verdiğimiz açık (bizim dışarıdan faiz olarak ödeyerek aldığımız borcumuz olacaktır)Bunun yanında Türkiye, ihtiyacı olan enerjiyi de (petrolü) dışarıdan almakta; yaklaşık olarak bir yılda teknolojik-işlenmiş üürünlere ve petrole yaklaşık 45 milyar dolar ödemektedir. İşte cari açık-dış borç hikayesi budur. Doğru soru; Türkiye neden teknoloji üretememektedir? (canmehmet)

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 07:04

(1) Vatandaş anlaşılan ekonomiye meraklı bu durumda biraz kuyuya, aşağılara inelim ve meraklısı olmayanın da anlayacağı şekilde basit olarak açıklayalım. Ekonomi en basit anlatımı ile takas'dır. insanlığın avcılık-tarımcılık yaptığı döneme dönersek; Siz bize bir kilo pamuk vererek, karşılığında da bir kilo yün alırsınız. Bu durumda ihtiyacı görür ve borçlanmazsınız. Bunu günümüze uyarladığımızda, biz gelişmiş ülkelere 500 dolar karşılığında, 500 ton demir satıyor, karşılığında (canmehmet)

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 00:39

Ne anlatiyorsunuz Allah askina TÜRKTEIM YORUMCULARI! Almanya´nin dis ve ic borcu trilyonlarla hesap edilez boyuttadir.Almanya sadece borclarinin faizini ödeyebiliyor.Türkiye her sene ihracat rekorlari ve gelisme rekoru kiriyor.Ya sizin hesabi niz yok yada dayk yemediniz(mecazi anlamda ha..).Seviyorum sizi türkteiim yorumculari

Yorumu oyla      20      13  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 00:07

23:03 borcu alacağından çok olan bir ekonomiye övgüyü yapan da nedense bu ülkede yönetilen kesimler oluyor.Senin tezine göre bir örnek vereceğim bizim ülkemizle aynı nüfusa sahip almanya 1 trilyon dolar gibi bir ihracata sahip ve bütçesi her yıl fazla veriyor, biz sattığımız maldan çok mal alıyorsak ve bunun parasınıda dolar ile ödüyorsak dolarda bahçede yetişmediğine göre açık veren bir ekonominin neresi iyidir.akp ve yandaşları dolar yetiştiriciliğine başladıda bizimmi haberimiz yok.

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 23 Kasım 2011 Çarşamba 23:10

memura zam yok.vergi toplamaya devam.üniversite mezununa atama yok 30 yaşındakilerden 30,000 tl isteyerek cepleri doldurmaya devam.kısacası yola devam

Yorumu oyla      20      11  
Misafir 23 Kasım 2011 Çarşamba 23:03

durmak yok palavraya devam!

Yorumu oyla      20      12  
Misafir 23 Kasım 2011 Çarşamba 23:03

Ekonomi konularını spor karşılaştırmaları gibi yorumlayamayız. Mutlaka sizden doğru bilgi isteyecektir. Örneğin; 1980 yılında ihracatınız 2,5 milyar dolardır. 2007 yılında 130 milyar dolar. Bu ne anlama gelmektedir? Türkiye bugün, düne göre daha fazla üretmekte ve ihraç etmektedir. Bir devletin borcu, üretim yeteneği ile ölçülür. Miktarı ile değil. Memur için 1o.ooo liralık borç proplem olurken, bir milyar dolar üretim kapasiteli şirket için günlük içilen su parası bile değildir. (Canmehmet)

Yorumu oyla      20      12  
Misafir 23 Kasım 2011 Çarşamba 22:28

Bir yılda topladığı bütçe gelirleri ile sadece memuruna maaş; iç ve dış borç faizi ödeyen ve buna rağmen açık veren bütçeye sahip olan bir devletin ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcısına bakarmısınız? De hadi git işine! Gölge etme başka ihsan istemeyiz. Siteler de babanın mefruşat dükkanını yönetmeye benzemez bu ülkeyi yönetmek. Konuştukça gülünç durumlara düşmektesiniz!!!

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 23 Kasım 2011 Çarşamba 22:23

Sn Babacan; Türkiye Dünya ülkeleri arasında; Gelişmişlik, kadına şiddet, okur yazarlık, İşsizlik, sosyal güvenlik ve çalışma şartları, iş kazaları, eğitim kalitesi, fert başına gelir ve fert başına çelik ve enerji tüketimi gibi medeniyetin ölçüsü olan konularda nal toplamaktadır. 9 yıldır teslim aldığınız ve idare ettiğiniz Türkiye'de bu konuların hangisinde bir iyileşme sağladınız? Bütün istatistikler 2002 den daha kötüye gittiğimizi gösteriyor! Ama siz gayet pişkin ve hala konuşuyorsunuz!!!

Yorumu oyla      21      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankalar Atağa Geçti
Bankalar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarında netleşen ...
HSBC`den Denizbank`a Teklif
İngiliz HSBC, Dexia'nın Türkiye birimi Denizbank için resmi teklif yaptı.
Bütçe Görüşmelerindeki Detaylar
Son 4 yıldır doğalgaza ve elektriğe yapılan zam, Enerji ve Tabii Kaynaklar ...
 
Turizmciyi Zor Günler Bekliyor
2011 yılını 30 milyonu aşkın turist sayısı ile kapatmaya hazırlanan Türkiye'yi ...
Ekonomist En Zenginleri Açıkladı:
Ekonomist dergisinin 2004 yılından bu yana düzenlediği ‘En zengin 100 ...
Batman`da Bir İlk Yaşandı
BATMAN’ın Kozluk İlçesi yakınlarındaki Garzan Bölgesi’nde bulunan Köseler-2 ...
 
12 Banka Hakkında Soruşturma..
Rekabet Kurulu 12 banka hakkında rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalar yapıp ...
Son Darbeyi ABD Yaptı
Avrupa'da devam eden borç endişelerinin ardından ABD'de oluşturulan 'Süper ...
Rekabet Kurulundan Şok Karar
Rekabet Kurulu 12 banka hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Türkmenistan
Mehmet Şimşek
TV8
mülteci
Fatih Erbakan
ismail kartal
muhsin yazıcıoğlu
Ergenekon