E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Az Biraz Tutarlılık Metiner’e Bile Fazla Değil! 

İnternete ses kaydı düşen Mehmet Metiner çırpındıkça nasıl batıyor? Ve bunu neden yapıyor? Bu tavrının muhtemel sonuçları ne olur?

6.09.2011 - 23:49
Az Biraz Tutarlılık Metiner’e Bile Fazla Değil!

Vaktiyle Mehmet Metiner’i her yerde görüyorduk. Vaktiyle dediysek, öyle çok uzun bir zaman önceyi işaret etmiyor geçmiş zaman vurgusu.

 

Daha AKP’den vekil olmadan önce, seçim sathı mahalline girilmek üzereyken.

 

Nereye baksak Metiner hançeresini yırtarcasına AKP’yi savunuyor, Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP ile ilgili her türlü karşı sözün karşısına o çıkıyor, kimseye laf ettirmiyordu.

 

Ki o gazeteciydi. Ama gerek köşesi gerekse ekranlar hiçbir AKP’li için Metiner kadar AKP savunusu için rezerve edilmiyordu.

 

Bunlar, adrese teslim mesajlardı. Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde kapıya konulmuş ve başka siyasi mecralara akmaya çalışmış ama becerememiş olan gazeteciliğini, kalemini tek bir amaca kilitlenmiş bir araca dönüştürdü, yılmadan, usanmadan Erdoğan’ın gözüne girmeye çalıştı, kendini affettirmek istedi.

 

Ve bunu başardı da. Sonunda aday yapıldı ve Adıyaman’dan AKP vekili olarak Meclis’e geldi.

 

Şimdi o Metiner Erdoğan ile ilgili sözleri ile gündemde tekrar. İnternette yayınlanan ses kaydına göre Erdoğan’ın çapsızlığından giriyor, anti demokratlığından çıkıyor.

 

Bu, bir haber midir? Yukarıdaki arka planı göz önüne aldığımızda haberdir. Diyebilirsiniz ki, ama o ses kaydı yasa dışı yollardan kaydedilmiş. Olur mu öyle şey?

 

Metiner de öyle diyor. Komplodan bahsediyor, ürettiler diyor, kaydedenlere ve haberi yapanlara namert diyor.

 

Doğru mu?

 

Şuna bakalım… Ses kayıtlarının tarihi Metiner’le mi başladı? Türkiye’de son yılların bitmez tartışması yasa dışı dinlemeler ve bunun servis edilmesi değil mi? Peki; bu yasa dışı kayıtlar daha çok kimlerle ilgili ve hangi kanallardan geçerek yayılıyor, yaygınlaşıyor? Kayıtlar Metiner’in ideolojik karşıtlarının ve yayan taraf da Metiner’in paylaştığı ideolojiyi paylaşan yayın organları değil mi?

 

Peki; çıkmadığı ekran kalmayan Metiner’den bu güne kadar onlarca insanın hayatını karartan ses kayıtları ile ilgili tek bir eleştirel çıkış anımsayan var mı? Köşesinde bir kez olsun “Ama yasa dışı ses kayıtları namertliktir” diye tek bir satır gördünüz mü?

 

Bu mudur ahlaki tutarlılık? Bu mudur hakkaniyet?

 

Metiner’in ses kaydıyla ilgili biri diğerini yalanlayan çelişkili açıklamalarına girmiyoruz bile. Ne önce “bu kayıtlar bana ait değil, ispatlasınlar istifa edeyim” demesi ile ilgiliyiz ne daha sonra çark edip “demiş olabilirim ama yıllar önce” diyerek topu taca atmasını.

 

Eh, Metiner gazeteciyken de siyaset yapıyordu zaten. Kıvırma becerisi bu işin raconu zaten. Ama az biraz tutarlılık ve insafı Metiner’den bile bekliyoruz.

 

Hele çelişkilerini yüzüne vuran internet medyası ile ilgili sözleri, pes artık. Diyor ki Metiner: “İnternet medyası kadar tehlikeli, gayri ahlaki bir mecra olamaz.”

 

Merak ediyoruz. Metiner, internet medyasının tehlikesini ve ahlaksızlığını kendisini deşifre edene kadar neden anlayamadı acaba? Ve bir merak daha: Bu ahlaksız ve tehlikeli mecraya kendisi de girdi mi? Hem de çok büyük rakamlar aktararak? Eğer girdiyse… E o zaman?

 

Dedik ya; az biraz tutarlılık ve insafı Metiner’den bile bekliyoruz. Eğer şapkasını önüne koyup özeleştiri yapmak yerine suçlayarak kendini aklamaya çalışmaya devam ederse internet medyası merak edilen soruların yanıtını da verecektir.

 

 

 

YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
İbrahim Günaydın 23 Kasım 2011 Çarşamba 15:32

Bu fikir ve izan fukarası için RTE,beynimin yarısı demişti.Ne demeli.Tencere,kapak.Emine Erdoğan önünde özrünü beyanederken,iki büklüm eğilişinin resmi akıllarımızda.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 4 Kasım 2011 Cuma 23:51

Çok enteresan!!! ağızlarındaki zehri,yüreklerindeki kini aynı anda kusmaya başladılar Cumhuriyeti yıkım ekibi.devamı gelecek gibi....

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 13 Eylül 2011 Salı 18:12

Devir yalakaların, düzenbazların, üçkağıtçıların devri.. Umalım ki, bunlar da "geldikleri gibi giderler". Yoksa halimiz fena.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 12 Eylül 2011 Pazartesi 20:35

doğudan böyle adam çıkmaz, bunun kökenine bakmak lazım... yüz karası...

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 9 Eylül 2011 Cuma 16:28

Bugün bir çok insanın, Başbakan Erdoğan'ı hizmetlerinden ötürü çok beğendiğini ancak çevresindeki bazı kişilerden ötürü partisine oy vermediğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      19      18  
Misafir 8 Eylül 2011 Perşembe 13:09

Sayın Başbakan hemşehrim olur.Tabiri caiz ise adam gibi adamdır.Lakin yanına aldığı bu adamlar var ya, onları gördükçe kahroluyorum.Metiner kimdir ki Başbakan hakkında bu şek,ilde konuşabiliyor.Ey Metiner Sayın Başbakan değil miydi seni İstanbul Belediyesinden kova? Sen değil miydin ardından pkk'nın hadep'ine yaslanan.Sen de onur olsaydı akp'den adaylığını koymazdın.Sayın Başbakanıma laf edecek adam sen olamazsın.İki yüzlü menfaatçi adam.Oktay Ekşi senin gibiler için anasını satan adam demişti.

Yorumu oyla      19      19  
Misafir 8 Eylül 2011 Perşembe 13:05

İşte böyle rezil durumlara düşürür Yaradan.Tabii Kuran'ın deyimiyle "Umulur ki düşünüp tutasınız".Lakin bu adamda menfaat kabiliyeti düşünme kabiliyetini çoktan sildi süpürdü.Benim anlayamadığım Sayın Başbakanın bu tiplere ne borcu var ki bunları adam diye listesine alıp karşımıza çıkarıyor ve bizlere seçtiriyor? Bana göre adamlıktan bi haber.Ha vekil olmuş, ha olmamış.Çok önemli değil.Adam gibi adam olan Sayın Başbakana bu tip çapsız yol arkadaşları hiç mi hiç yakışmıyor.

Yorumu oyla      20      13  
Misafir 8 Eylül 2011 Perşembe 13:01

Gerçekten iğrenilecek bir durum var ortada Metiner açısından.Hele Başbakandan bir özür dilemesi var ki; bunu yapan insan mıdır? diye sormaktan kendimi alamadım.Evet insan yanlış yapınca özür diler ve de dilemelidir.Ama bu işi kendisini bitirecek derecede zillet içinde yapmaz.Tamam anladık sen de menfaatin için zamanında yaptın, yazdın, kovuldun bdp'nin kapısını çaldın, o günlerde Erdoğan'a verdin veriştirdin.Ya şimdi noldu? İnsan bu kadar kişiliksiz olamaz.Zaten sevmezdim.Cehenneme gitsin.

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 8 Eylül 2011 Perşembe 12:39

Ne günlere kaldık.Az biraz ahlaki tutarlılığı beklediğimiz şahsa bak.Tipik yalaka.

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 8 Eylül 2011 Perşembe 11:25

Büyük üstad Hüseyin rahmi gürpınar'ın utanmaz adam eserini okursanız orda,bu, hilkat garibesi adamı net görürsünüz.Lakin,edebiyat,tarih,felsefe,mitoloji ve tabiki mihenk noktası olan"Ezoterizim"bilgi tabanı olmayan,kişi ve kişiler,bu tür varlıkları,sizin önünüze sürerler ve önemli yaparlar.Bakın siz,site editörleri vede biz,takipcileri,utanamaz adam figürüne böyle yorum yaparız işte.Oysaki utanmazlık,alt yapısız,toplumlarda,meslek olmuşdur,bu omurgasız gider,yerine başkasıikonur.Saygılarımla.

Yorumu oyla      22      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasaya Satılan Kalem Elif Şafak ve Edebiyatın Namusu
Epeydir Elif Şafak rüzgarı esiyordu ama ortaya çıkan intihal skandalı ...
Koca Gazetede Rasim Ozan'a Dur Diyecek Bir Yetkili Yok mu?
Rasim Ozan Kütahyalı; gazetelerin, televizyonların paylaşılamayan starı. ...
Bodrum’dan Şehit Yazısı Yazmak…
Gediktepe'den sonra 13 şehit cenazesinde de insanlık kadrajına Hürriyet ...
 
Susurluk’un Siyasi Azmettiricilerinin Son Hamlesi
JİTEM'in varlığı resmen kabul edildi. Bu arada Susurlukçular da yeni bir ...
Bu Fotoğrafa İyi Bakın… Devlet İçindeki Devletçiklerin Yıkıldığının Resmidir!
Aziz Yıldırım… Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin dokunulmaz başkanı. Ama o da ...
Medyanın Twitter’la İmtihanı
Dünyanın iletişim kanalı Twitter bizde neden dedikodu ve kavga mekanizmasına dönüştü?
 
Rasim Ozan’dan Aydın Doğan’a Stockholm Sendromu
Rasim ozan Kütahyalı'nın Doğan Grubu'na geçmesi ne anlama geliyor? İşte o transferin analizi...
Cüneyt Özdemir ve Küçük Kazıkları
Son dönemin önde gelen televizyoncularından Cüneyt Özdemir. Usta gazeteci ...
Eşek Arıları geldi Bal Arılarını Kovdu! Ya da köşe Yazarlığı Garabeti
Eşek arıları geldi bal arılarını kovdu. Belki tek başına bu ifadeyi kayda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
NBA
TCMB
yunanistan
Kızılyıldız
İstihdam
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
tekne
kardemir karabükspor