E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Avrupa’nın Hasta Adamı Yunanistan Fransa’nın Kucağına Düştü! İşte O Gizli Anlaşma! 

Fransa'yla bir dizi anlaşmaya varan Atina'nın, ülke kalkınmasının belkemiği enerji ve ulaştırma altyapısını Fransız şirketlere vermeyi kararlaştırdığı bildirildi. Ayrıca Yunanistan, Fransa'nın kendisine verdiği siyasi desteği sürdürmesi halinde bu ülkeden 10 milyar avro değerinde silah da alacağı belirtildi

15.02.2010 - 07:13
Avrupa’nın Hasta Adamı Yunanistan Fransa’nın Kucağına Düştü! İşte O Gizli Anlaşma!

Yunanistan'ın önemli gazetelerinden To Vima Gazetesi'nin haberine göre Yunanistan ve Fransa'nın önümüzdeki dönemde ilân edilmesi beklenen anlaşmalarına göre Fransız şirketler, elektrik üretimi, karayolu ve demiryolu inşa edilmesi konusunda projeler gerçekleştirecek. Ayrıca Yunanistan, Fransa ve Almanya'nın kendilerine gösterdikleri siyasi desteği devam ettirmeleri halinde bu ülkelerden 10 milyar avro değerinde silah alacağını taahhüt etmiş. Yunan basınından bu haberlerin yanı sıra hükümetin, ekonomik iflası önlemek için halka acı reçete sunarken, krizin en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen savunma harcamalarına devam etmesi ise eleştiriliyor.

YUNANİSTAN'A ÖZEL İLGİ

To Vima gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy'nin AB'nin Yunanistan'ı desteklemesi konusunda net mesajlar vermesinin ardında, Papandreu ile yaptığı gizli bir anlaşmanın bulunduğunu ileri sürdü. Yunanistan'ın AB tarafından kurtarılması oyununun, AB zirvesinden bir gün önce Paris'te gerçekleşen Papandreu-Sarkozy görüşmesinde planlandığı belirtildi. Ailesinin Selanik kökenli olması nedeniyle Yunanistan'a özel bir ilgi duyan Sarkozy ile Papandreu arasındaki ilişkiler de mükemmel düzeyde.

DAHA UÇ ÖNLEMLER YOLDA

"Hastalıktan daha ağır ilaç" manşetlerini kullanan dünkü Yunan gazeteleri, Başbakan Yorgo Papandreu'nun Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 'uzmanlığı'nda daha uçlardaki önlemler paketini hayata geçirmeye hazırlandığını yazdı. Bütün gazetelerin manşetten duyurduğu ve Brüksel'de konuşulan yeni önlemler paketinde, işten çıkarılmaların serbest bırakılması, sosyal sigortalar sisteminin değiştirilmesi, sadece 2010 yılı yerine 3 yıllığına maaşların dondurulması, 14. maaşın (Nisan ayındaki Paskalya ikramiyesinin) kaldırılması gibi tedbirler yer alıyor.

HALK ÖNLEMLERE DESTEK VERDİ

Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halkın yüzde 65'i hükümetin Ekonomik İstikrar ve Kalkınma Programı çerçevesinde açıkladığı önlemleri destekliyor. Halkın yüzde 60,7'si Başbakan Yorgo Papandreu'nun doğru yönde kararlar verdiğine inanırken, 51,3'ü önlemlerde gecikildiğini düşünüyor. Yüzde 41,1'lik kısım ise önlemleri yeterli bulmuyor.

 

Piyasada gergin bekleyişe devam

Bu hafta bütün gözler Avro Bölgesi ülkelerinin Maliye Bakanları'nın yapacağı Eurogroup toplantısı ile salı günü gerçekleşecek Ecofin'e çevrilmiş durumda. Her iki toplantının ana gündemini Yunanistan sorunu oluşturacak. Toplantılardan sonra yapılacak açıklamaların gergin bir bekleyiş içerisindeki piyasaları etkilemesi bekleniyor. Yunan gazetelerin dikkat çektikleri bir diğer konuyu ise Yunanistan'ın uluslararası arenada olumsuz haberlerle prestij kaybetmesi oluşturuyor. Yunanistan'a çevrilen olumsuz bakışlar, 2004 yılında gerçekleşen başarılı Olimpiyat Oyunları'yla kazanılan prestiji bitiriyor. Yorumcular, Yunanistan'ın telafisi mümkün olmayacak şekilde saygınlığını kaybetmekle karşı karşıya bulunduğu değerlendirmesinde bulundu.

 

Komşu, bu sürece nasıl geldi

Yunanistan'daki borç krizi, bu noktaya yıllardır yapılan zincirleme hatalar ile geldi. Ülkenin yaşadığı sıkıntılar 2008 yılında Avro Bölgesi'nin resesyona girmesiyle derinleşmeye başlamıştı.

 

  • EKİM 2009: İktidara gelen PASOK Partisi, ülkenin kredibilitesini onarmayı ve borç yükünü 2012'den itibaren düşürmeyi hedefleyen bir kemer sıkma planı hazırlamaya ağırlık verdi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yunanistan'ın "A" olan kredi notunu "A-"ye düşürdü.

     

  • KASIM 2009: Yeni hükümet, 2010 için hazırladığı bütçe tasarısında açığı azaltarak, ülkeyi iflas riskinden kurtaracağı sözünü verdi. Hükümet sunduğu son 2010 bütçe tasarısında, mali durumunu düzeltme konusundaki ciddiyetini hem Avro Bölgesi ülkelerine hem de piyasa oyuncularına göstermek için bütçe açığının, GSYİH'e oranının yüzde 9.1'e düşürme hedefi koydu.

     

  • ARALIK 2009: Fitch, kredi notunu "BBB+" seviyesine indirirken, not görünümünü de negatif olarak belirledi. Standard & Poor's da ülkenin ihraç ettiği tahvillerinin notunu "A-"den, "BBB+"ya düşürdü. Moody's ise kredi notunu bir kademe düşürerek "A2" seviyesinden, "A1"e çekti.

     

  • OCAK 2010: Yunanistan, Avrupa'dan düşük talep gelmesinin ardından en az 1.5 milyar dolar borçlanma hedeflediği tahvil ihracında yüzünü dünya piyasalarına çevirdi. Papakonstantinu, Çinli ve Asyalı yatırımcılara 10 milyar dolarlık tahvil satmayı umduklarını söyledi. 28 Ocak'ta ise tahvil piyasasında Yunanistan'ın risk primi de yükseldi. Ve ocak ayının sonunda Maliye Bakanı Papakonstantinau, AB'nin, Yunanistan için acil yardım planı iddialarını reddetti. ŞUBAT 2010: Hükümet, bütçe açığının GSYİH'ye oranını 2012 yılında yüzde 3'e düşürme planı çerçevesinde, harcamalarda yapacağı kısıntıların ve vergi gelirlerini artıracak önlemlerin ana hatlarını açıkladı. AB Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupalı liderlerin Yunanistan'a yardım etmek için anlaştığını açıkladı.
  • YORUMLAR
    Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
    Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
      Yorumcuların dikkatine…

    İmlası çok bozuk,
    Büyük harfle yazılan,
    Habere değil yorumculara yönelik,
    Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
    Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
    Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

    yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
    gökhan 11 Şubat 2010 Perşembe 18:58

    yorumlarımı yayınladığınız için teşekkür ederim türktime ın sevdiğim tarafı eşit söz hakkı vermesi sevmediğim ise atılan bazı başlıklarda fazla taraflı görüntü vermesi.sık sık eleştiriyorum ama haber almak ve karşı taraf ne düşünüyor diye bakmak için en sağlıklı haber sitesi yine de burası diye düşünüyorum.son bir şey ekleyim ulusalcılık konusunda ,benim için anlamı ülkesini severken hiçbir ülkeye uydu olmasını istemeden sevmektir hepsi bu kadar.yoksa çarpıkta olsa mandacıda sever ülkesini.

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan 11 Şubat 2010 Perşembe 11:25

    yorumlarımı yayınladığınız için teşekkür ederim türktime ın sevdiğim tarafı eşit söz hakkı vermesi sevmediğim ise atılan bazı başlıklarda fazla taraflı görüntü vermesi.sık sık eleştiriyorum ama haber almak ve karşı taraf ne düşünüyor diye bakmak için en sağlıklı haber sitesi yine de burası diye düşünüyorum.son bir şey ekleyim ulusalcılık konusunda ,benim için anlamı ülkesini severken hiçbir ülkeye uydu olmasını istemeden sevmektir hepsi bu kadar.yoksa çarpıkta olsa mandacıda sever ülkesini.

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan 11 Şubat 2010 Perşembe 11:14

    ben cumhuriyetin ikinci neslindenim yaşım 45 artık bende kaçınılmaz sona doğru gidiyorum ve ne benim babam ne ben bu rezil kavgalrdan huzur bulamadık bu ülkede.tümçocukluğum enfalasyon canavarı gazetelerde terör haberleriyle geçti bugün benim yaşım ilerledi yine terör yine işsizlik yine devletten torpil zenginleşme insanları isyan ettirecek ölçüde ölçüsüz kayırmalar siyasetçilerin hısım akrabalarının zenginleşmeleri ülke kaynaklarının çarçur edilmesi dahil herşey aynı.değişen sadece kişiler.

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan 11 Şubat 2010 Perşembe 11:08

    son olarak şunu söylemek istiyorum.ben chp ye oy veren bir insanım.ama bu hükümet işbaşına geldiğinde ben de acaba demiştim.bir ümit vardı içimde daha iyi şartlara hem ülke hem bireysel olarak.ama geçen yıllar vahşi bir kadrolaşma ,devleti istila zihniyeti,ülkenin en büyük gururu askere karalamalr ,80 yılda elde edilen ve sağcı siyesetçilerin arpalığı olmasına rağmen yine de bu milletin olan tesislerin paramparça edilmesi yabancıya geçmesi ile ve kavgalarla heba edildi.

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan 11 Şubat 2010 Perşembe 11:02

    özelleştirmelerin bu ülkeye faydalı olması için o tesisleri birilerinin alıp işletip verimini artırıp daha çok insana iş sahası yaratılması gerekmiyormu.peki bunlar kapatılıp arazileri satılıyorsa bu tesisler kimin için özelleştiriliyor.bu millete ne faydası var.artık birçok yorumcu ulusalcı milliyetçi lafını hakaret yerine kullanıyor.böyle bir aymazlık hangi ülkede var?ulusalcının kelime olarak anlamı bile bunu eleştirenin yüğzünü kızrtması gerekmezmi?ulusalcı olmak nasıl kötü olur?

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan 11 Şubat 2010 Perşembe 10:54

    bakın bu hükümete güvenmiyorum çünkü ülkenin gerçek sorunları için hiçbirşey yapmadıkları gibi daha kötüye gitti.kızını toprağa diri gömenlere karşı cezaları ağırlaştırdımı?namus cinayetleri için cezaları ağırlaştırdımı.infaz yasasıyla katiller 5-6 yıl yatıp çıkıyor .tek parti hükümeti bunun için kılını kıpırdatmadı.işsizlik için ne yaptı.devlete ait yerleri özelleştirdi peki işçiler ne oldu kapı önüne kondular.satılan yılların birikimi tesislerin çoğu kapandı.bu mu özelleştirme.

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan3 11 Şubat 2010 Perşembe 10:49

    cesaret alıyorlar ve en kötüsü tıpkı linç eden kalabalığa hiçbirşey yapmayıp linç edilenlerin suçlanması örneğinde ki gibi yönetici yetkisi taşıyanların sessiz ve sesli destekleri en korkunç olandır.biz herkesin özgür olması gerektiğine inanıyoruz deyip buna uygun davranmayan kişilere gerekli işlemi yapmıyorsanız gizlice destekliyorsunuz demektir.

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan 2 11 Şubat 2010 Perşembe 10:44

    oysa ki bu tamamen saptırmaca.Örneğin ben belki yılda bir yada iki kez içiki içerim hiç içmesem aramam.ama biliyorum ki bu sembolik şeylerin gherisi gelecek.bakın bugünkü bir haberde bursa da polislerin garajda vedalaşırken birbirine sarılan gençleri uyardığı yazıyor.ramazanda oruç tutmayanlara büyük bir baskı var.eğer akp bir kere daha iktidar olursa artık başı açık kadınlara dışarda sözlü ve fiili sataşmaların başlayacxağına hiç kuşkum yok.çünkü onu tutan fanatik dinciler ve muhafazakarlar

    Yorumu oyla      18      10  
    gökhan1 11 Şubat 2010 Perşembe 10:40

    bir takım kurallarınız olduğunu yazıyor söylüyorsunuz türktime cılar ama şu yorumun başlığına bakarmısınız.'Cumhuriyet Mitingleri Yapın da Eğlenelim Biraz!..'böyle bir başlık atan kişi provakasyon yapmakta değilmidir?O mitinglere katılan insanların Atatürkle cumhuriyetle laiklikle yaşam biçimimizin zorla değiştirilmesi ile ilgili kaygıları gerçek değil midir?Anadoluda artık neredeyse hiçbir ilde doğru dürüst içkili lokanta kaldımı?bunu söylediğimizde bütün derdiniz içkimi deniliyor.

    Yorumu oyla      18      10  
    Cumhuriyet Mitingleri Yapın da Eğlenelim Biraz!.. 11 Şubat 2010 Perşembe 09:37

    Allah-Allah! Yarsav üyesi olup da hakka-hukuka riayet eden - tarafsız olmadığını kabul edip bir davadan çekilen hakimler de var demek ki.. Ne hoş! Bravo-tebrikler!

    Yorumu oyla      18      10  
    KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
    Hindistan'da Bombalı Saldırı
    Hindistan'ın batısında bir pastaneye düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin ...
    CIA'dan gizli Sovyet Denizaltısı Operasyonu
    CIA, Büyük Okyanus'ta batan bir Sovyet denizaltısını su yüzüne çıkarmayı planlamış
    Clinton, Erdoğan ile görüşecek
    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ...
     
    ABD, S.Arabistan'ın Desteğini Arıyor
    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran'ın nükleer projelerine karşı ...
    Uzaya Yanında Kur'an İle Çıkıyor
    Uzaya çıkan ikinci Türk astronot olan Talgat Musabayev, uzayda gördükleri ...
    Irak’ta Türkçe Seçim Afişleri
    Kerkük bölgesinde Türkçe seçim afişleri sokaklarda boy göstermeye başladı
     
    Papandreu'dan AB'ye Suçlama:
    Papandreu, AB’nin ekonomik krizde ülkesine gereken desteği vermediğini ifade etti.
    Pentagon’un 8 Yıllık Hayali Gerçekleşti, Lazer savaşları Resmen Başladı! İşte Savaşta Yeni Trend!
    Lazer silah sistemi taşıyan bir Boeing 747 jumbo jet, havada seyreden ...
    PKK'yı Terör Örgütleri Listesine Aldı
    Yeni Zelanda, aralarında terör örgütü PKK'nın da bulunduğu 4 örgütü terör örgütleri listesine aldı
     
    SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
    FACEBOOK'TA TURKTIME
    TWITTER'DA TURKTIME
     
    KATEGORİLER
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    ETİKETLER
      •KÜNYE
      •İLETİŞİM
      •REKLAM
     
     
      •Güncel
      •Siyaset
      •Dünya
      •Medya
      •Magazin
      •Spor
      •Kültür
      •Sağlık
      •Ekonomi
      •Dünya
      •Spor
      •Kültür
      •Ekonomi
      •Sağlık
      •Medya
      •Siyaset
      •Güncel
      •Aktüel
      •Dünya
      •Spor
      •Kültür
      •Ekonomi
      •Sağlık
      •Medya
      •Siyaset
      •Güncel
      •Aktüel
    borsa istanbul
    Sağlık
    Almanya
    İran
    Netanyahu
    İstihdam
    Kırgızistan
    film
    Manchester City